träningsvecka och distansrekord

Jag har faktiskt slagit mitt rekord i veckomängd när det gäller sprugna kilometrar :D Eftersom jag alltid har tränat andra ting förutom löpning är det först på senare tid som tiden mer och mer har gått åt till att springa...Veckorna innan göteborgsvarvet ökade jag upp till att springa 40 kilometer i veckan. Högsta var nog 43 kilometrar.

Men nu - nu har det blivit 63 kilometer :D Längre pass. Och nästan bara löpning har skett. Superkul och jag känner peppen! Förutom löpning har även ett afropass skett, vilket var fantastico. Måste dock träna mer styrka nästa vecka. Satscorepuls..imorgon kanske?

Även om de 15 km jag sprang idag var underbara först på slutet...

Har dessutom börjat föra mer frekvent löpdagbok. Kuligt värre. Känner att jag sitter och gör det nu. Istället för att packa ner alla saker jag har. En paus behövdes Faktiskt! Lite trötter nämligen. träning imorrse och sedan jobb. Sjukt mycket folk och jag var ensam människa i butiken...hehe. :/ Men jag lever än :D


att packa upp eller börja flyttpacka...

Det är frågan. Resväskan min har jag inte hunnit packa upp. Och kanske borde jag börja packa och fixa inför min flytt. Men. Å andra sidan. Vad gör det om det är stökigt i ett dygn till när jag ändå ska börja packa imorrn kväll efter jobbet? Logiskt? Japp!

Jobbelijobbjobb - det märks att det är lönehelg. Kan ju påstå att jag tänker lite åh nej, varör tog jag på mig att jobba även imorgon...lönehelg OCH morsdag. Kombinationen blir förhoppningsvis rusning för då säljs mycket. Men står ensam i butiken...hm. Får se helt enkelt.

Och om det är mycket folk - hur ska jag då kunna öva på mina kaffeskills :P Gjorde min första cappuccino idag! Proud :D Fast den blev inte perfekt precis. Men övning kommer ge färdighet. Och det faktumet att jag ska gå utbildning kan ju hjälpa det med :D Men många koppar kaffe har det blivit idag. Vi tre tjejer som jobbade idag lämnade jobbet Lätt (!) kaffespidade alla tre. Provat liiite väl många koppar kaffe...kanske.

Men inte bara jobb har hunnits med. En fika och vänsocialisering har skett det med :D Och sedan gick vi två och köpte choklad. Jag köpte anton berg chokladkaka för drygt 20 kronor....Ojsan. Så kan det gå när inte haspen är på...MEn vadå? Jobbar ju ett extra pass imorgon. Skämma bort sig :D Tror dessutom att den är fantastisk...

Känner att jag kör veckan i omvänd ordning. Ledig måndag till torsdag. Och jobbar hela helgen. Well well. Snart Paris i alla fall :D

Lundahumor. Från karnevalståget. Som inte var tipptopp - ganska många dalar och få toppar så att säga...Men. Packa...Nja. Inte ikväll. Tror choklad och filmen forrest gump låter bättre :D




redo för jobb (snart...)

Woho! Upptäckte precis att jag missade regndropparna som nu faller utanför! Timing timing.

Morgonpromenad och jag kände mig piggelin i benen och knoppen. En liten tanke dök upp i mitt huvud dock - idag igen. Spatserar fram och möter den första människan på hela promenaden (var på väg mot hemmet i detta skede...varför är ingen uppe vid halv sju en lördagsmorgon?). En löpare. Som springer nerför en backe. MEd ETT UNDERBART STEG! Och jag grämer mig för jag vet hur dålig jag är på att springa nerför. Verkligen - tekniken har jag inte. Försöker suga åt mig kunskap om hur man gör och applicera på mig själv. Går lite sisådär kan nämnas...Får kanske sätta mig vid årstaviken vid någon väldans nerförsbacke och stirra på alla löpare som springer förbi...

Jaja, gröt och knäcke och en dusch och jag är snart redo för jobb!

Haha, hörde precis reklam på spotify för hultsfred...tror inte det. Förra sommaren och REGN! (även om mycket var fantastiskt. Festival gör mig ändå rastlös. Och speciellt om det regnar konstant)






dagen i ära

Back in Stockholmo :D

Tillbaka i huvudstaden och har startat med full rulle vardagsliv! En fredag som kan stavas håll-igång men väldigt rolig!

Startade på bästa sätt: med att springa runt i nackaresarvatet tidigt imorrse. Nästan en timme på stigar, backe upp och backe ner. Och dessutom partier rakt ut i skogen. Underbart. Det var tryckande. Det regnade lite. Och sen väntade man på regnet som skulle få luften att bli lättare att andas. Men sak samma. Var lite trött. MEn sak samma. Det var sjukt kul!

Får la passa på att kuta runt i dessa trakter och njuta av terräng innan jag nu flyttar...

Jobb i 9 h på tehuset lidingö. Kul kul! Men mkt att göra. Älskar den där lagom-stressen. När det också blir lite lunga stunder. Dessutom började jobbet lugnt. Med att vi provade ett fantastico nytt kaffe från johan och nyström. Mama Mia! Guda gott! Smakexpolsion. Och ett nytt special sjukt fint vitt te smakades det med. Nästan ännu mer fantastiskt än kaffet...

Men en timme extra fick  jobbas. Så liiite trött var jag på vägen hem..Och en tom kyl krävde matshopping. Så efter en sen middag är jag nu reda att hoppa in i mina myskläder. Och slänga upp mina ben högt i soffan. Och äta choklad. Fredagsmys på bästa sätt när det blir jobbdag även imorgon :D God choklad är då lika med tummen upp :D 

En glad människa är jag i alla fall. Nöjd och glad efter en mycket effektiv dag :D
 


on the road

Så där ja! Nu är jag påväg. Eller rättare sagt - yey: jag har redan åkt i två och en halv timme hav drygt fem timmar :D Lusläst Runners Worl och födrivit tiden med att lyssna på musik och köpa en aldelles för dyr apelsinjuice.

Efter några fina dagar i Lund lockar Stockholm dock! Jag ser fram emot att komma tillbaka. Och att flytta :D Ska bli härligt. Och jobba. Och vara ledig. Och ha funny funny dagar och kvällar och nätter och njuta av sommaren. Känns som om det kommer bli en tipptopp tid!

Avverkade drygt 13 kilometer löpning idag. Och det var härligt. Men jobbigt i en aldelles för hög pollenhalt för att mina luftrör skulle jubla. Meen! Var på en läkarkontroll igår. Och fick bl.a. höra att jag medicinerat för min astma fel - måste ta mer puffar på min lilla pulmicort. Detta kan verkligen ha påverkat min pollenallergi. Astma och pollen går i dessa tider lite hand i hand. Så mer medicinering kanske gör att min luftrörsproblem minskar. Och kanske försvinner lite av tröttheten och huvudvärken som har hängt över mig på senaste tiden. YEY:D Kan ju hoppas!

Nä, nu ska jag hugga in på min medhavda matsäck. Matsäck förresten - underbart! Som när man var liten och fick planera sin matsäck eller bli överraskad på dessa otaliga utflykter. Åh - nostalgi :)

Jag ska äta med en tesked av plast. Inga bestick med mig och plastbesticken kostar 5 kr i bistron...Inte okej...



spenat- och fetaostpaj med en ljummen sallad

Mammsen och jag körde kombinerad matlagning här ikväll. Hennes spenatpaj och min ljummna sallad.

En enkel men supersmarrig sallad!

Rostade paprika i ugn med soltorkade tomater och chili, Lade in kikärtor och valnötter. Blandade sedan samman med ruccola och groddar. Lite olivolja, flingsalt och balsamicovinäger. Gott!


plötsligt klipps alla gräsmattor i stan

Ha! Tji fick du där Maria. För idag ska vi klippa AllA gräsmattor i hela stan. Tack tack säger jag när jag springer i stad där vinden viner allt pollen rakt i ansiktet på mig. I luftrören. Pust! Så var min löprunda på drygt 50 minuter idag. Lite jobbigt alltså...Men fint ändå :D Lite stel i benen, som fick fart efter 3 kilometer.

Och sen! Det bästa faktiskt. AFRON :D Dansa och det var så roligt att energin sprudlade. Med en mil i benen och en banan i magen dansade jag loss all glädje. Fantastico!

Peppen på att dansa kom verkligen igår. Såg FAME - första gången jag såg hela filmen på en och samma gång. Och gudabra! Sådant sug jag fick efter att dansa. Och spela teater. Saknar teatern.

Och idag fick jag även prova en liten vinst :D Vann en tröja i en tävling som träningsglädje hade för några veckor sedan. Jag älskar att vinna saker :D Speciellt eftersom det sker sällan! Och underbar tröja!

Annars har dagen varit fin :D Lunchande med modern, fika med finingar, gratis glass, stankikande. I ett Lund där blåsten har blåst, regnet har regnat och solen har skinit. I en väldans blandning...

Och är INTE så bitter som jag ser ut på bilden :D summan av kardemumman av min nördiga photoshoot framför spegeln blev denna bild. Lyckades sudda till de andra bilderna...Hmpf. :D


motivation

Jag har alltid haft tävlingsskalle. EN vilja att vinna - att vara bäst. LYCKA -  till och med glädjetårar. Om man lyckas!

I några år har jag fäktats. Och tävlat. Men att tävla i fäktning betyder att man måste orka. Men man måste ha tekniken, fokuset konstant. Och mot en motståndare som tar varenda minimal liten chans om du tappar en sekund. Det passade mig sådär.

Däremot. Löpningen. Vad jag älskar är att man bara springer. Visst krävs det teknik och fokus. PANNBEN! Absolut. Men det är ändå inte samma sak. För mig. Det passar mig så mycket bättre.

Jag njuter och ser fram emot många löpäventyr. Och att jag äntligen hittat något som passar mitt psyke. För nu jävlar :D

15 kilometer igår - snitt på 5.43/km. Hade tänkt ligga lite under 6/km. Men det var så roligt och kroppen ville lite mer :D Landsväg främst! Motvind gillas faktiskt. Lite utmaning! Ganska tryckande. Men fatta vad underbart! Kände mig stark - fysiskt och psykiskt. För att tanken var att det skulle vara lugnt - och jag kunde bara njuta. Sista 5 kilometrarna bara flöt på så fantastiskt att jag tänkte LYCKA :D

Underbart!

Nu ska jag köra ett löppass och sedan gå och dansa lite. Afro :D Älskar att ha denna semesterkänsla! Att kunna lägga mycket tid på träning, samtidigt som jag har tid att luncha med vänner, sitta på kafé i några timmar, laga stor fin middag till familj, fota och bara va lite grann också. Nämligen en ganska bra beskrivning av gårdagen :D Hinner med massvis och har underbart ändå!


måndagsmorgon i Lund

Godmorgon Världen! Godmorgon Sommar!

Hade en riktig underbar typisk sommarkväll igår - visst blir man superlycklig av stunder likt dessa? En eftermiddag som invigdes med ett finfint karnevalståg (blev liite besviken men men!) och avslutades med ett underbart spex. Säger bara LUNDAHUMORN:D Fantastico - och männen kunde sjunga!

Kvällen inleddes i moderns fina sällskap på stortorget med en nachostallrik (gudagod) och ett glas rosé. Och en cappuccino på det. Och solen som hade försvunnit under eftermiddag återvände och allt var bra. Mot karnevalsområdet för att möta upp fina vänner. Sitta utomhus i ett öltält med en cider i hand och ett fint sällskap. Musik och sommar. Inte helt fel.

Frukost i magen nu. Och snart,snart, blir det en löprunda i de gamla trakterna :D





dagens Gröt: havre&qinoua med kardemumma, blåbär och torkade aprikoser samt lite linfrön. På med banan och tranbär. Och soyamjölk. Gotte bröd till det och en kopp grönt.




karnevalsklar och gla!

Karneval här i Lund och hela staden sjuder av liv :D Invigde karnevalen lite igårkväll, kom fram till lund halv elva på kvällen och var på området kvart i elva...hehe. Effektiv sminkning i bilen :D

En utgång som slutade för mig vid tre - kul kul men lite lätt trött. Och dessförinnan stod jag packad som en sill och lyssnade på söta salem al fakhir :D

Men nu! Nu blir det karnevalståg! Satt med mammsen och drack kaffe vis stationen och såg på när poliserna små förbredde inför karnevalståget :D Även om solen som sken fint imorrse, när mammsen och jag hurtfriskt nog var ute och spatserade vid åtta....har försvunnit kommer det bli fett! Och sedan väntar spexet! Kul! Och vidare i lUndalivet :D

Livet är bra. Och jag lever på glädjerus från igår!



Kameran följer med. Och armbandet - karnevalsarbandsom jag fått gratis :D Kontakter kontakter :D

Sjukt god cappuccino. SOm jag har LÄNGTAT !


Göteborgsvarvet - första loppet någonsinn och halvmara avklarad!


Sluttiden blev 1:53:56!!!!


Åh LYCKA! Göteborgsvarvet sprangs igår. Det var över 25 grader varmt, ca 58 000 anmälda och jag var en av dem!

Och det var ta mig tusan bland det roligaste jag har gjort! LYCKA total LYCKA!



Efter en tur upp till Götet på fredag kväll kom jag fram till farbroderns hus där jag mötte en familjen plus min pappa och min farmor och satt och drack te och kalasade på mackor till den lite väl sena timmen ett på natten. Efter sömn och en STOR frukost hade jag några timmar att slå ihjäl. En morgon som var tryckande bådade inte gått. Tog en promenad med pappsen och pratade lopp. Kom tillbaka och upptäckte hur solen tagit sig fram och lämnat allt det tryckande bakom sig. Underbara timmar i trädgården med nära och kära i solsken!

Efter en lunch, som blev lite väl sen, kvart i två, svidades det om till löparoutfiten. Och sedan begav pappsen och jag oss ner till starten. Startgrupp 18 - eftersom man aldrig sprungit i ngt lopp - och start klockan 15.47.

Galet mycket folk. Sjukt varmt! Fyllde på med vätska, stod i toalettkö, joggade upp..Ställde oss bland alla andra i vår startgrup. FÖRVÄNTAN! Höll på att gå isär av speedighet innan loppen. Lovely!

Och starten går och det är så enormt mycket folk att man inte kan göra något utom att gå. Och sedan några löpsteg. Och sedan lite gång. Suck. Men sen kommer man iväg. En liten seg start men med massvis med människor. HEla loppet - En FOLKFEST utan dess like!

Det första tre kilometrarna var lite tråkiga, eller, det var roligt mycket folk - men det tar alltid lite tid för mig att komma in i stegen. Och det var varmt och mycket folk. Sprang med pappsen bredvid. Men innan första bron (vars namn jag blankar ut totalt nu...) lämnade jag honom bakom mig. Och första bron - härligt värre! Och underbart med vatten och energidryck som man fick sedan. En klunk energidryck och en klunk vatten och resten av vattnet på huvudet.

Drycken gick bra märkte jag - magen klarade det. Tackade för mig själva alla underbara själar med vattenslangar. Det var VARMT!

Och sedan var det bara att springa på! Det gick galet bra och var galet roligt ända till 17 kilometer. Andra bron var najs den med - det gick bra. Och jag sprang och log under backen ner  - Det här är ju så sjukt kul tänkte jag!!!

Tävlingsinstinkten tog in....

Avenyn var najs. Började känna av värmen lite. Många människor stannade och gick. Vid 17 - 19 kilometer. Då körde jag på. Men det var riktigt mycket folk som gick och var lite hur som helst utspridda. Lite störigt.

20 kilometer - drygt en kilometer kvar. Öka!

Sista spurten sista kilometern - UNDERBAR!

Och mål!!!

Det var jävligt jobbigt men så sjukt underbart roligt! Det varmt, svetten rann, benen sprang och man kämpade på!

Sluttiden blev 1:53:56!!!!

Hade hoppats på under 1:50. MEn VÄRMEN! Och folkhavet tog ner tiden!

MEn vad tusan??? Hade så underbart kul. Och vet att jag verkligen - även om jag mest skriver om hur roligt det var - kämpade till tusen och körde verkligen på! 

GAV MERSMAK! :D 


 

packning och klädfunderingar

Klädfunderingar - gäller självklart löparkläder :) Är ganska störigt. Mina springshorts är underbara på många sätt och vis MEN! kanar självfallet upp hela tiden. Lite störande moment. Mina skönaste träningsbyxor är lugnt mina trekvarts, men de kommer ju vara grymt för varma imorgon...hm...Köpa nya? :D hehe, kanske inte riktigt pengarna till det. och sen kan man ju få skavsår också...Får bli shortsen i vilket fall som helst antar jag!

Packar en enorm väska dessutom. Ska ju ner till Lund senare imorgon kväll. Och passar på att ta ner massa vinterkläder bye bye!


ett leende.. och ännu ett...och ännu ett!

Ibland känns det som att man ska explodera. Ibland för att allt är skit. Och ibland bara för att man är så jäklans GLAD! Sitter här (och lyssnar på samma låt på repeat. varvat med lasse lindh) och bara kan INTE SITTA still! Känner mig galet glad och det är så underbart - det var länge sen jag var mitt egna lyckliga jag. Länge sen jag hade svårt att hålla mig ifrån att göra allt - allt från att skutta omkring överallt till att sitta och skratta tusentals minuter åt egentligen ingenting.

Glädje - ta tag i den och håll fast den. Säger det till mig själv. För det ska jag göra. Motivation till att le och leva och våga göra det man vill och vara den man vill. Efter ett ganska turbulent och lätt kaosartad halvår går allt åt rätt riktning. Stockholm har visst gjort mig gott ändå.

Riktning sommaren och underbara ting. Firar att jag lyckats med något. Insåg idag. Att jag har lyckats. Med det jag tagit mig för. Och det känns så himlans bra att jag skrattar lite för mig själv. Och hur firar man detta?

Ja, jag firar det genom att le lite extra. Genom att springa göteborgsvarvet på lördag. Att vila extra mycket imorgon. Firar det genom att äta en ganska så nybakt muffins och choklad (smaskar på nu - mums!). Samlar på mig energi till lördagen och hoppas att jag kommer ha superkul. Det är kanske "bara" en halvmara för vissa - men jag har aldrig sprungit i ett riktigt lopp. Och ärligt talat. För ett års sedan, vid den här tiden, var jag fortfarande en person som levde med sviter efter gångna tider och fortfarande söndersliten på många sätt och vis. Först i höstas blev jag "fri" från gammalt groll på riktigt. Från och med i höstas började jag ha muskler i min kropp som höll.

Och varje jäkla kilometer som jag ökar och varje litet rekord jag sätter - ja då ler jag och känner mig jäkligt stolt över mig själv. För jag vet vad det kan kosta att göra "fel" val här i livet. Som så många andra. Som tusen andra. Och alla borde vara tusen gånger mer stolta öve sig själva än vad många är.

Hur ofta glömmer vi inte bort att säga "fy fan va gött, så jäkla bra jobbat mig själv!!!". Jag glömmer ofta och ignorerar ofta detta. Men i glädjens rus så känner jag mig superglad. Och den glädjen vill jag springa med på lördag. För ett steg närmare drömmen om marathon. För att visa att nu jäklar är det go i mig och nu jäklar har jag vunnit!

Imorgon åker jag till göteborg. Haha, min farbror är för övrigt gulligast. Pappsen och jag ska bo hos dem och farbrodern har blivit underbart involverad i vårt lilla lopp :D Hihi, bl.a har han disskuterat noggrant med pappan om mat under lördagen. Vilket har gjort att pappsen har ringt till mig och kollat för att jag kan sånt bättre. Och sen till farbrodern och så. Haha, jag gillar.

Göteborg imorgon i alla fall. Efter loppet blir det lite hastigt hem till farbrodern för dusch och mat innan vi kör ner till lund och LUNDAKARNEVALEN! Woho, längtar tusen till det med. Satt och läste facebook-updateringar (nördigt eller vad??=)) om hur partajet börjar nu och hur stan är uppfylld av karneval. Crazy och är lite avis på mickan som sitter på väg ner till lund från stockholm i skrivandets stund.

MEn va tusan - jag ska ju springa först :D:D

Enda problemet nu är: Jag behöver sova. Men är så sjukt speedad att jag inte kan tänka tanken att gå och lägga mig än. Juste - haha, kan ju gå och hämta tvätten från tvättstugan först. Har visst glömt den där nere :D

Ska bara lyssna en gång till, en sista gång :D, på oskar linnros...hehe :D




baka liten kaka

Som nämnt - idag var sista dagen för mig på praktiken. Och passade på att baka lite muffins att ge!
Har själv inte smakat någon av de små kakorna - kanske blir en ikväll då jag har två i en påse här hemma :)

Körde lite olika smaker: blåbär, äpple/kanel, choklad/valnöt, choklad/geisha och ngn med dumle i.

Gjorde en liten roligare ask också. Och ja - jag var på pysslar-humör hehe :D

För övrigt är jag kär. Kär i en underbar låt: Från och med Du med Oskar Linnros. UNDERBAR! Sitter halvt ute på balkongen med en kopp roiboos lava och lyssnar på denna låt. Ett x antal gånger...:D






  
  


huvudkonstighet

Föbryllas över min kropp dessa dagar. Usch och fy - inte på det bästa sätt. Lite störande moment: en extrem huvudvärk har kommit över mig idag och igår. Och jag har varit grymt trött.

Teori? Något som händer mig ibland. Jag slappnar av och chillar ner lite grann...Hehe - ibland lyckas jag med detta. Och nu är jag klar med praktiken och vet att sommaren väntar och allt roligt som kommer hända ska ske. Och har lite semester i en vecka nu. Och vet att jag måste vila och låter mig vila. Då blir det som all trötthet bara kommer. Hmpf.

Fast lite har väl och göra med pollen.

Men jag hoppas på de teorierna. Någon förkyld kropp vill jag icke sa nicke ha!

Så hem kom jag, satte på underbara jose gonzales och öppnade balkongdörren och la mig på sängen. Sov i 40 minuter. Och sen var klockan sex och jag kom på att jag hade tvättstugetid! Men något mer utvilad fick jag in tvätten i maskinen och satt sedan lutad mot en öppen balkongdörr och läste och beundrade en fantastiskt vacker kokbok jag fick igår: Henrik Nordström "Mitt Nära Kök". Bilderna! Bilderna! Säger då det - fantastiska!

Nu ska jag laga mig mat. Köpte detta bröd nedan. Supergott. Blir plockismat ikväll har jag en känsla av. Hallomi, hummos, kikärtsbiffar...sallad, soltorkade tomater...Mums!



pirrighetskänsla av glädje

Har haft en fin känsla idag. En känsla av pirrighet - av att se fram emot så många roliga saker. Pirrighetskänsla av glädje helt enkelt!

Och dessutom har dagen inte varit så pjåkig heller :D Började med en härlig morgon. Sprungit liiite och pysslat här hemma en del ikväll med diverse ting och snicksnackat länge i telefonen.

Dessutom blev jag bjuden på finemang lunch idag. Sista dagen på praktiken imorrn - och det var anledningen. Blev avtackad med inte bara lunch (superbt god chervre sallad ute i det gröna en varm sommardag - underbart!) utan även presenter! Tusengånger glädje för mig!

Men nu är det dags att lägga huvudet mot kudden och fixa sig sex och en halv timmes sömn...tiden går så snabbt ibland...:)




SHORTS OCH LINNE shorts och linne!

Invigning idag - hur glad blir man då? Inviger man shorts och linne på en löprunda blir man så här glad:

Man leker med kameran och fotar sig själv (bloggsjuka? Någon mer som drabbats?). Lite lätt suspekt vinkel dock - lovar - har inte så sjukt långa ben i verkligheten. Så utsträckt ser iaf inte jag ut.

Lite lätt lätt lätt löpning. Endast 5 kilometer - inte ens jobbigt ju! Men 5km i Nackaresarvatet så jag fick mig iaf lite backigt :D Och sol!!!

Och hur kändes det då? Ja, för det första var det väldigt länge sen jag sprang 5 kilometer, brukar ligga runt milen. Så det var ju en liten lunk. Så  kändes det. En liten lunk. Dock! Dock kände jag kanske efter väldigt mycket. Men jag kände samma små saker som ofta har känts på sistonde. I takt med att min onda muskel som gjorde att jag inte kunde gå för några veckor sedan, i takt med att den har blivit gladare så har jag haft ömma vrister. Ett återkommande problemo för moi. Är en sån där snubbelmaja och blir lätt trött i vristerna. Kanske har något att göra med varandra? Jaja, lite vristkänningar - men vad tusan! Kan bero på att jag varit lite lätt sjukt ttrött senaste dagarna också?

I alla fall - LÖRDAG SNART OCH JAG LÄNGTAR TILL TUSEN :D

Kommer säkert bara bli sjukt nervös snart som jag alltid blir innan tävling. Aldrig varit med i ett riktigt lopp - men fäkttävlingar har kommit och gått! Jag är väldigt tävlingsinriktad. Men tänker för mycket. Så jag fasar liksom för att misslyckas samtidigt som jag känner peppen på att vinna! Ahhh. I detta fall klara mig under min tidsgränds!


bästa början på en dag som denna!

Sitter, faktikskt ja, med tanborsten i munnen och försöker borsta tänderna medans jag skriver? Typiskt mig en vardagsmorgon när man är på språng:D

Haft en perfekt morgon - helt härlig! Förutom att jag inte sovit så mycket - var tvungen att läsa ut en bok innan jag la huvudet på kudden igår - och vaknade av att det var så extremt varmt här hemma. Vilket gjorde att jag öppnade balkongdörren vi halv fyra - och se: det var typ ljust! Somnade om och vaknade med frisk luft i lungorna och fågelkvitter i öronen. Mys!

Promenad där jag spanade in fina ekorrar och! Ännu ett rådjur som ställer sig och ser vackert ut och bara stirrar på mig. Någon meter ifrån...Förundras fortfarande över dett!

Och vad som jag alltid gillar: det här med att möta människor. På samma sätt som man kan mötare löpare när man är ute och springer. Och ibland le lite igenkännande. Så kan man väldigt tidiga mornar möta personer som är ute och spatserar. Det är något speciellt med blickar och små leende som kan ges. Ja! DU är också ute - vilken underbar morgon det är! Eller - ja, fy fan det är så jävla jobbigt idag. Eller - japp, det är svinkallt. Vad fan gör man här? Eller - men det är ändå underbart!

Speciellt med löpningen. När jag är ute och reser brukar löpardojjorna åka med i bagaget. Och det är ett underbart sätt att upptäcka en stad på - genom att springa. Och på samma sätt här möter man människor som ler igenkännande.

Fantastiskt. Den här löpningen, att springa. En härlig grej. Känsla. Lovely.

Ikväll blir det lugn kvällsjogg - längtar :D

Väl hemma sätter jag på radion och bums kommer en ny favortilåt! Lyssnar på morgonpasset och skrattar ikapp med mig själv. Äter frukost. Borstar tänderna.

Enda besvikelsen: strumpbyxor som köptes igår var ett felköpt. Hmpf.



snart blir man kanske lite härligt solbrun??

Stockholm gör mig så glad så just nu! Stockholm - sommaren får staden att blomma ut. Och allt blir så fantastiskt! Sommarkänslor och människor man möter på stan - ja alla blir så förändrade. På ett bra sätt. Men i denna stad så pulserar en liten storstadskänsla. Samtidigt som det doftar hav.

Lunch och solgassande vid gamla stan med finfint kompissällskap. Hehe, hade promenerat in till stan och kom fram sjukt hungrig och varm. Allt är så jobbigt då. Och världen blir så bra när man fått lite mat i magen :)

Har för övrigt gått runt med en konstig kropp idag. Ja - konstig. Har känts som om jag haft en rullgardin nerdragen framför mig. Hade turen att vara typ ledig på förmiddagen. Och var sen tvungen att visa upp "min" lägenhet för några preliminära "hyrare" på eftermiddagen. Vilket betydde att hela dagen blev i stort sett en ledig dag. Och jag har varit helt död. I kroppen och huvudet. Bull läge. Tror att det kan ha och göra med att jag tänker att jag ska köra ännu mer vila än vanligt inför på lördag. Och då släpper fram en viss utmatthet... Vilket antagligen betyder att vila behövs! Speciellt då jag alltid är på g i hundranitti :D

Men men - sommar i staden och jag är glad. Dock är jag springsugen till tusen :D Underbart det med! Imorgon blir det lite lugn jogg! Har svårt att vila ens en dag - och ändå är jag igång hela tiden när jag har vilodag. Promenader och annat skoj :)

Lunchning med sällskap!!


en måndag

Sommar sommar sommar - Underbart!

En fulländad dag. Med diverse olika händelser. Hade turen att börja jobba vid elva - och vad är då bättre än en löprunda på morgonen? Så ett intervallpass kördes - 2 km uppvärmning, 5st 1km intervaller med en minuts jogg emellan. Och därefter 2 km nerjogg. Allt som allt: 10 km. Fint tempo och jag höll tiden på intervallerna som var tänkt. Spring i bena!!

Fina rundan längs Årstaviken.

Iväg på en presslunch på Sturehof - lyxigt värre tyckte jag som aldrig satt min fot där innan. Ut till Lidingö på eftermiddagen.

Väl hemma surrade rastlösheten i mina ben. Det måste väl vara bra? Inför en tävling? De senaste tre dagarna har jag kört morgon/förmiddagspass, och på eftermiddag kväll har jag bara velat träna ännu mer. Kan bero på underbart väder också :D

Överskottsenergi promenerades bort och mer kvällsolsenergi tog jag till mig. Skogsstigar i nackaresarvatet. Och satt på en stensluttning vid en sjö och tänkte. En timme ute och spatsera och jag kände mig lite sådär skönt trött.

Bra dag. Det är måndag och ny vecka.

Bilder från en promenad från årstaviken





saker man kan tro sig veta och saker man aldrig vet

Tränad, nyduschad och nyäten. Lyssnar på Snook. Får infall och älskar deras musik ibland. Och sen glömmer jag bort hur bra de är. Tills jag upptäcker de igen. Musik är underbart. Och jag önskar tusen gånger om att jag kan spela piano. Eller gitarr. När jag steg ut från SATS och promenerade gatan fram hördes gitarmusik och en vacker kvinnlig sångröst från en lägenhet vars fönster var öppet. Underbart och jag önskar jag själv kunde. Men det är inte min grej, eller hade kanske kunnat vara. Om jag skulle lagt ner tid på att lära mig spela piano. Att försvinna in i den världen och bara spela. Jag önskar jag kunde det.

Har försvunnit in i böckerna värld många gånger. Så jag har läst. En period i mitt liv läste jag alltid. en har jag skrivit. Tusentals ord har präntats ner i miljontals olika variationer. Jag har målat. Och fotograferat. Spelat teater - och tusan vad jag saknar den världen. Saknar tre år av livet som kunde vara enormt enerverande, flummiga, tröttsamma. Men jag saknar karaktärer och att försvinna in i världen. Är mycket för att försvinna visst?! Nu då? Skrivande har jag på många sätt men vill tillbaka till de stunder då orden bara flödade fram och aldrig tog slut. Fotografer har jag. Och framförallt  har jag träningen. Just nu. (men det är inte bara ett sätt att försvinna in i en värld. För att det är min värld på så många sätt)

Och spinningpasset då - hur gick det? Satans bra kan man säga! Intervaller och körde tusan!

Och efteråt. Den underbaraste känslan när passet är över och kroppen slutkörd. Just nu är de dessa stunder som räknas. Oroväckande nästan, hur dessa stunder påverkar mig. När jag är ute och springer länge. Eller kör ett hårt spinningpass. Och det går bra - då är det Fantastiskt. Känslan efter ett träningspass som är lyckat. Tröttheten och enorfinerna. Känslan av att världen plötsligt lyfter från ens axlar och man kan gå med ryggen rak och känna sig fri. Frå från tankar, tankar och åter tankar. Frå från bekymmer, alla måsten och alla saker som sker.

Fantastiskt! Det är hur det känns. Fantastiskt att bara ANDAS. Oroväckande samtidigt. Oroväckande för att det nu är den enda tiden där jag kan andas på riktigt. Oroväckande för att allt fortfarande är så fel. Trots allt. Dippar här lite, jag vet, men det är så det är. Och frågan är hur man gör och vad man gör? Hur vet man HUR man GÖR?

Borde ha lärt mig hantera ting som dessa. Sånt jag själv hade hoppats på. Att klara av till slut.

Växer upp för fort - känner mig äldre än var jag äroch upptäcker att man är rätt så liten. Igen och igen. Samtidigt som en vuxenvärld ska kombineras med det faktum att man är nitton år och konstant vill vara på topp. Ibland önskar jag att man hade talang för det man gör och det man vill göra. Inte för att det ska gå mycket enklare, inte det som är grejen. Nej, mer för att veta att all jäkla tid som läggs ner - att det är värt det. Det ska inte vara enkelt allt - jag vet - men ibland kanske det kan vara lite...enklare?

En tanke blev en gånger tusen. Plötsligt.




söndag helt enkelt

Söndagmorgon. Har vaknat, tagit en morgonpromenad och ätit frukost. Jordgubbar in tha house :D mums!

Söndagsmorgon och imorgon är det ny vecka. En ny vecka som kommer innehålla mycket. Praktiken tar slut. Blandade känslor inför detta - absolut! Sedan en tripp till Göteborg för första loppet (om man inte räknar kilometrarna man sprang i grundskolan hmpf) Göteborgsvarvet! Taggad till tusen är jag nu! Det jag funderar över nu är dock hur man tränar nu under veckan? Hur mycket?

Efter att man kommit in i mål :D Smile! Sedan åker pappsen och jag ner till Lund. Till Lund och Lundakarnevalen - Partaj! Ska bli sjukt kul! Även om jag bara får njuta av karnevalen under en sen lördagkväll och hela söndagen. Men va tusan - får ju springa istället:D

Sedan blir det några dagar i Lund. Kanske en tripp till Juleboda över någon dag. Längtar till stugan, till min plats, min stran och mitt hav. "Mitt".

Och nu stiger jag snart ut ur min dörr och tar mig in till stan. Spinning! Ett pass med snabba ben och intervaller väntar - om inte instruktören ändrat passet vill säga :)

En söndag helt enkelt.





löpning en tidig lördagsmorgon och sommaren hägrar

Godmorgon - och morgonstund har guld i mun :D Lördagsmorgon och jag vaknade av solen klockan sex. Hoppade upp ur sängen och klädde på mig och snörde på mig mina löpardojjor. Halvkorta byxor! Ut i solen och sprang. 10 km, slingan runt Årstaviken och hem. Solsken, värme och doften av SOMMAR! Hur underbart som helst! Och det kändes bra att springa. Var länge sen jag sprang innan frukost - det är en tid där löpningen kan gå hur bra som helst eller hur dåligt som helst! Idag kändes det stabilt och jag hade känslan av att vara fri som en fågel!

Hemkommen och färdigduschad - fick duscha i iiiiskallt vatten. Hur kul är det? Vad hände med varmvattnet kan man fråga sig? Hmpf...Men tur då att jag badade i svett och att det var varmt ute hihi :D

Åt frukost - var grymt sugen på den soyayoghurt jag köpte igår. Ingen gröt???oh my - vad har hänt med mig? :D Supergott med soyayoghurt, soyamjölk, banan, blåbär och musli. Och just de - lite mandel och russin. Gotte! Och en rostad macka med keso och banan!

Hur underbar start som helst på denna dag! Och nu springer jag iväg till tunnelbanan :D

(Update - gör jag inte alls. Hur lyckas människan jag. Spillde precis ut lite kokande vatten. Yes! Haha. Inte ens det drar ner humöret :D Fast det kom på mina ben auch. )



Bricanyl och jag måste vara bästa vänner nu. Suck, pollen gör inte astma bättre...
En del medicin är BRA! :D






fin post

Titta vad som trillat in genom min dörr! Från min mamma till lilla mig - en fin chokladkaka. Det är så fint, hon skickar små paket med choklad. Kryddor. Och annat smått och gott som hon vet att jag blir superglad av att få! En mamma som för övrigt just nu är i VENEDIG. Och glassar runt - underbart (inte alls avundsjuk :P).

Själv trillade jag, rätt utmattad, geno dörren för 40 minuter sen. Vrålhungrig - har precis satt i mig en omelett. Bästa maten när man inte har några rester i kylen och är dödshungrig. Mums! Är trötter nummer ett. Efter 8 timmar på jobbet - en sån där väldigt stressad dag. Med mycket folk och massa nya varor och problematisk teknik. Hur kul är det när en del av systemet falerar? No thank you! Så efter 8 timmars stressjobb, och enbart 25 minuters sittande vila under villken jag åt lunch, är jag så sugen på att just nu krypa ner i myskläder och soffan. Med kanske lite choklad? Och ladda inför ännu en jobbdag imorgon!


att få flyga fram genom stan

En sanning om människor från Lund: sedan barnsben har man trampat fram på en cykel. Cyklister är vi alla i Lund. Susar, trampar och flyger fram. Är en fara för bilister och cyklister. Är själv rädda för galna busschafförer. Är miljövänliga. Är underbara.

Saknar min underbart fina gröna mormorscykel. Speciellt nu när alla cyklister syns flyga fram igenom Stockholm. Suck.

Skulle gärna susa fram genom stan till jobbet. Istället blir det tunnelbana och buss. Och trängsel. Jaja. Så är det!

Det är för övrigt väldigt grönt ute idag. Morgonpromenad, skönt som alltid, dock POLLENCHOCK typ. Tur för mig att jag inte tänkta vara ute i skogen och springa runt idag :D Se livet från den ljusa sidan så att säga - yes yes!

Nu - lång jobbdag!


och le lite mer

Nej! Nu är det dags att ta sig i kragen! Känner att det har varit alldeles för mycket "nu ska jag tänka igenom saker och ting". Nu är det nog! Ibland är det bra att bara inse att livet är underbart och att om man - det är sant jag lovar - bara drar upp mungiporna lite så händer något fantastiskt. Man LER. Så lätt är det att ge världen ett stort leende. Så det är så!

Jag suktar förresten sönder efter nya löparkläder. Inte köpt sen...hmpf. Kommer till och med inte ihåg! Men viktigast på inköpslistan: pulsmätare till min fina garmin. Någon (jag själv) är ju så in i bövelen störig och går och lägger den någonstans där den inte hittas. Förstår inte vart den försvunnit??? Ahhrg. Det betyder att 800 slantar kommer att lämna min plånbok. Tack och lov då att jag ska jobba - inte bara lördag - utan nu även imorgon. På Tehuset.

Vad önskas mer fröken lilla, kan man ju fråga sig :D Tusen saker hehe. Så är det när man bara får pengar från extrajobbet, som snart blir mer tack och lov, och gör praktik för övrigt. Pratkik som för övrigt (upprepande - dåligt ) tar slut nästa vecka. Blandade känslor!!

Men ett par till löparskor. Jaaaa! Jag vet, det köptes ett par för inte så länge sen. Och de är bra och så...men. De är lite för klumpiga för mig ibland. Mina mizuru som har färdat mig många mil. De är fortfarande underbara dock. Problemet där är endast att jag i och med mitt nyaste tillskott insett att jag sprungit med ett halvt nummer för litet. Därav mina fördärvade tår. Mhm. Så kan det gå! Spara pengar helt enkelt.

Men igår fick man ju faktiskt höra om wunderbara saker skodonen kan göra.

Så snart kanske :D

Känner att jag spammat bloggen enormt mycket idag. Ups and downs när det gäller att närvara. Kan konstateras :D




tankepaus

Det är vår och det regnar men det är ganska skönt ändå. Tecken på sommar och jag gillar många av dem även om vissa skeenden betyder pollen. (vilket inte är det göttigaste. vare sig man bara är. eller är ute på en löprunda och vill springa benen av sig med kroppen skriker Pollen!) Men det blir bara vackrare och vackrare ute. Så man får tacka och ta emot.

Sommartecken





Har spatserat på stan en tag. Nyss hemkommen. Hade lite ärenden att göra in town. Kombinerade behovet att tänka igenom saker och ting. Och promenerade in till stan, dit jag var på väg. En sträcka på cirka en timme. Men efter 40 minuter och framme vid slussen kunde jag inte låta bli. Jag vet - jag är dålig. Jag satte mig på ett café. Och köpte kaffe. En LITEN cappuccino bara. Faktiskt! Utan att tömma plånboken på pengar. Och utan att magen kraschade - den känns finemang - inget illamående eller svidande eller någon ont-känsla. Goda nyheter! :D Dessutom var det också en fin tankestund. Det var länge sen jag satt på ett café för mig själv och skrev, tittade på folk och tänkte. Men jag gillar fortfarande det. Det ger mig lite ro - det är perfekta tankestunder.

Tankestunder. Löpning, Stockholm, praktik, jobb, Paris, tankar i sig. Reder ut saker och ting. Och det är väl bra?

 


nya tankar

Så efter gårdagskvällen var jag enormt TAGGAD att springa denna dag - även om det bara skulle bli 12 km. Men hur gick det? Jaru - inte tipptopp precis.

Vilket gör mig lite less sådär. För jag är den som verkligen vill och är har tävlingshuvud. Och peppad till tusen snörde jag på mig mina springskor vid tio. Och begav mig ut och njöt av solen och...Och sen kändes det inte lika fantastiskt längre. Tyckte att mina skor var lite tunga och att kroppen var seg. Och kände hur jäkla trött jag är på att inte kunna ge allt hela tiden. What to do? Hur gör man för att bli mycket bättre? Hatar att jag har en tendens till att slita ut min kropp. Over and over again. Hur bull är inte det?

Men nej - jag ska inte ta ut några små aggressioner. Men det är lite tråk att känna sig lite less på 12 kilometer. Men grejen är att jag inte känner mig less på själva springadet - bara kroppen.

Har tänkt lite på det här innan. Om hur jag ska kunna fortsätta att utvecklas och köra hårdare. För visst känner jag hur jag faktiskt utvecklas - icke att glömma! De senaste dryga två månaderna här i Stockholm har kroppen min - och även skallen - blivit starkare. Jo hej men visst! Men sen då? Vad händer med den där förlorade balansen som egentligen försvann i julas och inte riktigt kommit tillbaka? What to do?

Så satte mig när jag kom hem och funderade. Eller fortsatte de funderingar som tagit plats under passet. Än en gång kände jag mig lyckligt lottad som var på inspirationskvällen igår! Det gav jättemycket, verkligen!


 

MEr mat - glad maria :D



Och jag antar en sak. Det där med mat. Jag vet att jag nog egentligen får för lite energi i mig - med tanke på vad jag gör av. Så det blir väl en prio nummer ett? Efter träning exempelvis. Är lite dålig på det där med att äta något efter. Ibland har det plötsligt gått två timmar. Not good. För jag vill inte att kroppen ska göra ont längre. Har varit för mycket sån skit. Så nu ska det ätas bättre här!! Och jag vet att det inte handlar om att öka intaget massivt. Men små förändringar räcker långt! Så nu jävlar!

FÖr livet är ju FANTASTICO och löpning är livet och underbart och jag vill njuta varenda sekund. Inte deppa och dryga ner mig. Usch och fy - nej tack!

Så nu säger vi hej hej till nya tankar!


Och med tanke på mat - smaskade i mig en superbt god tidig lunch innan. Fullkornspasta, zuccini, sparris, räkor med massa chili, soltorkade tomare och citron. Med sallad, avokado, tomat och keso! GOTTE! Och gjorde dubbelt upp - en lunchlåda kirrad!!






inspirationskväll

Igårkväll hamnade jag på en ispirationskväll för marathonsugna löpare. Eller ja, hamnade och hamnade, mer efter att ha tagit iniativet till att slänga iväg ett mejl till en av arrangörerna och anmäla mitt intresse. Efter att ha tryckt undan den lilla nervösa sidan av mig som tänkte: vara där ensam? Hmpf...nervöst? Men tack och lov för att den pushiga sidan tryckte iväg det där anmälningsmejlet - kvällen var superlyckad!


På Runners Store hade bloggarna Petra och Kenth arrangerat en kväll för att inspirera löpare med marathonsikte. Ett finfint initiativ! Förutom dess två fanns tre andra talare och inspiratörer på plats!

Ingrid Lindgren Andrén berättade om sin första mara - den där distansen som ju skulle springas innan 50års strecket. Hur hon gick från vanlig motionär till att springa sin första mara i Berlin (här kände jag mitt sug efter att springa berlin berlin!).

Ingmarie Nilsson elitlöpare som bland annat vunnit Stockholm Marathon, tog sedan över och berättade om själva maran. Om hur man tränar innan och efter. Hur man äter och hur man vilar. Många frågor fick här besvaras. Och många bra svar gavs.

Och sist ut var Anna von Schenck som springer i landslaget och snart ska ställa upp i EM. Hon berättade om hur det är att springa på elitnivå när man har ett jobb och tre barn. Om hur man får tiden att räcka till.

Alla dessa människor - alla dessa erfarenheter. Jag sög åt mig all information som en liten svamp. Jag satt och hade rysningar på mina armar när Ingrid berättade om hur underbart det är att ta sig  över mållinjen och få sin medalj, tyckte det var fantastiskt att lyssna på Annas löparresa - hur man klarar av allt! Och njöt av all glädje som Ingrid utstrålade. Och gjorde ännu fler minnesanteckningar i mitt lilla huvud. Och kände mig så extremt extremt sugen på att bli bättre på att springa och ja, jag vet inte, verkligen springa. Mycket. Långt. Snabbt. Länge.

Och Marathon. Marathon Marathon Marathon.

Och efter alla de fina pratat hängde alla löparentusiaster kvar och snicksnackade. Själv är jag en som alltid tyckt det var hur kul som helst att träffa likasinnade träningsnördar som mig själv. Har alltid älskat den delen av de fäkttävlingar som jag varit på. Träningsläger. Klubbträning. Men löpning, där har jag alltid varit lite ensam om att ha ambitioner att springa långt. Med de två personerna som är vapendragare, med likasinnade mål, på plats i Lund, så har alla pass sprungits själv här i storstaden. Och när jag nu vill bli så mycket bättre och har sikte på en första mara och vill vill vill! Då är det fantastiskt att träffa alla dessa människor med samma intresse!

Alla var supertrevliga och glada! Pumpade fantastiska Ingmarie på information. Träffade på trevliga Alexandra och pratade om löpdejter! Suktade efter kläder och skor. Fick mig några fina nummer till IF Linnea och Hässelby. Och såg alla dessa människor bakom bloggar jag läser. Som härliga Miranda och Anna! Många roliga och inspirerande pratstunder med massa härliga människor helt enkelt! Och så många trevliga nya ansikten jag hoppas träffa på finfina långpass framöver!

Så STORT TACK! Till arrangörerna och inspiratörerna. Och alla andra som glatt gjorde onsdagskvällen till en toppenkväll!!!




härlig förmiddag

Fri som en fågel - så känner jag mig idag. Är ledig och solen skiner - visst är det nästan sommarväder? Fantastico! Tog mig sovmorgon och vaknade av mig själv vid åtta-tiden. Superhärligt. Frukost och tvättande. Satte mig utomhus på en bänk mot "mitt hus" med en stor kopp te och en bok medan tvätten tvättades. Hur härligt som helst!

Och sen stack jag ut på en, pust, löparrunda. Sjukt najs, sjukt jobbig! Pogram från jogg.se inför göteborgsvarvet. Tanken var:

2km uppvärmning
5km tröskel (4.50-5.15)
3 tävlingsfart (4.40-4.50)
2km nedjogg

Lite annorlunda blev det. Jag sprang nämligen terräng och backar i nackaresarvatet. Vilket gjorde att jag snittade på 5min/km på även de sista 2 km tävlingsfart....Men - asjobbiga backar och jag körde totalt! Nöjd och glad helt enkelt!





dagens grönsaksfrossa!

Efter jobb så blev det en seneftermiddag glassande i solen med finfint sällskap. Hötorget och frukt och grönt handlades. Och jag lyckades inte riktigt handla det jag hade tänkt - det blev en hel del mer...Men varför inte? Mat är bland det viktigaste och att äta gott ger mersmak på livet. (ordvitsigt..mersmak. ja precis hm..). Och hur mysigt är det inte att flanera runt och lyssna på härliga grönsakshandlare som har snackar extremt mycket men är gudomligt trevliga! Har mitt favorit-grönsakstånd med superhärliga snubbar!

Resultatet av dagens konsumerande blev dagens middag. SMASKENS var ordet.




Sparris och morotssallad - Det blir inte så mycket enklare. Eller godare för den delen

Sparris, morot, soltorkade tomater i olja, chili, citron, örtsalt och bladpersilja

Skölj sparrisen och dela i lagom stora bitar. Skala moroten/morötterna och skär i strimlor. Hacka de soltorkade tomaterna grovt och stek tillsammans med lite torkad chili i olja. Lägg i sparrisen och morötterna. Salta och strö över hackad bladpersilja och pressa över en skvätt citron. Låt fräsa någon minut. Servera varm eller ljummen. Tror även att detta passar bra kallt!

Blomkål med smör och kryddor

Blomkål, Smör att steka i, Kryddor (Använde en kryddblandning med allt från alger, salt, peppar, vitlök m.m )

Koka blomkålen i vatten tills den är klar - absolut inte överkokt! Häll av vattnet och fräs sedan i smör och några mumsiga kryddor!

Dessa goda små rätter åts här i hemmet med en grönsallad med coctailtomater och avokado samt stekt hallomi och ajvar.

Hur gott som helst. Och det tog bara en kvart att slänga ihop...Inte helt fel eller? :D



tummen upp!

Tror att det blir en bra dag idag! Energisk morgonpromenad och god frukost med en

gröt på fiberhavregryn, linfrön, blåbär som toppades med banan, torkad frukt och nötter!

Ett glas blåbärssoppa och en stor kopp grönt te.


Det är underbart väder ute idag. Det ger vi tummen upp för!


en ny måndag en ny vecka

För att det är så det är. En ny vecka - och jag inser att så mycket roligt närmar sig! Nästa helg springer jag min första halvmara, Göteborgsvarvet. Sen tar jag en tur ner till Lund och inviger samma kväll Lundakarnevalen. Stannar i staden några dagar och åker möjligtvis ut en sväng till stugan vid havet. Sen är praktiken min här i Stockholm nämligen slut. Och då väntar enbart jobb på Tehuset här i stan. Sista maj flyttar jag in till stan stan för sommaren och säger hej till en studentkorridor. Andra veckan i juni åker jag förhoppningsvis - och nu hoppar jag nästan jämfota av glädje för detta spikades igårkväll - till PARIS! Himmelskt. Har aldrig varit i staden men drömt om att besöka den länge.

Efter en långweekend där väntar jobb i Stockholm. Och många fina vänner bosätter sig i staden under många dagar. Som det konstaterades igår - blir det berlingänget i sommar några dagar i Stockholm i stället för Berlin? Kanske det kanske!

Så de två kommande månaderna innehåller så mycket roligheter. Helt plötsligt kommer det att vara sommar - och utan att ha tänkt på så mycket mer än jobb och bostad så innehåller veckorna närmast finfina händelser!

Men en ny vecka. Som startades på bästa möjliga vis enligt mig själv - med ett tidigt träningspass på Sats. SatsCorePuls tränades. Kan påstå att det kändes i benen efter min 20 km igår. Men samtidigt - underbart sätt att starta veckan på!

Och denna måndagskväll unnar jag mig extra måndagslyx. Har köpt chokladpudding...Barndoms-drömmen-mumsfilibabba helt enkelt...:D

Vi hade en finfin kväll igår när lundflickorna mikaela, maria och felicia fick sig en fikadejt innan den sistnämda satte sig på tåget tillbaka till södra sverige. Och lundaflickorna som nu är stockholmsflickor mötte denna fina stockholmshimmel vid slussen. Stockholm och sommar. Det blir fint värre!





maria goes tvättmaskin

Så sant som det är sagt. Nyss hemkommen innanför dörren. Lagt in några finfina matvaror i kylen - vad sägs om soltorkade tomater? Cravings :D

Men nu - tvätt!


nöjd

En löprunda på 20 km har sprungits. Det var meditativt och välbehövligt. Tror att jag verkligen har fastnat för att bli en sån som springer låångt. För jag tror att jag kan bli bra på det. Jag har längtat hela veckan efter att få springa för mig själv med musik i öronen och njuta av att klara av att springa 20 km. Idag var det lite segt ibland och kroppen kändes väl inte perfectico, vilket inte är så konstigt. Men kilometrarna togs en efter en och det var inte kaos någon gång i kroppen, och egentligen inte i sinnet heller. Spanade in 2 grupper som sprang med stockholm marathon team tröjor. Kul att springa i grupp - vill verkligen göra det också!

När jag har sprungit mitt första marathon vet jag några som jag har att tacka för det. För att jag har möjligheten. Är tacksam över att kunna springa 20 kilometer överhuvudtaget. Är vi inte fantastiska varleser? Människor - vi är för jävliga på många sätt och vis. Det är ett faktum. Både mot andra och även mot oss själva. Men vi är även fantastiska varelser. Att man kan så mycket mer än man tror, det är något som jag lärt mig. Av andra, av inspirationskällor som uträttar stordåd, inom olika områden. Hjältar. Och alla kan nog var sin egen hjälte ibland. Alla bestiger sina egna berg. Ibland hjälper löpningen mig att bestiga mina berg. Jag hoppas att löpningen kommer att bli något som allt oftare får mig att bestiga högre och högre berg.

Nog om filosoferande nu. Jag dricker äppelochkanelteochlyssnarpåunderbarmusik. Och ska ta fram dammsugaren nu. Duktig jag är...(peppar mig själv :P)

Men för att ta upp lite mer tid innan städandet kan fortsätta - min träningsvecka!

40 kilometer har sprungits;

10km bara springa
10km intervaller
20km långpass


Dessutom har det tränats 1,5 h styrkegympa på Gerda i LUnd. Fina fina gerda! Nöjd med passet, har ju inte tränat det på länge. Därför var det gött att känna sig starkare, men inse att passet fortfarande inte är det lättaste precis. Men jag är så glad att jag märker hur en styrka ökar i heeela kroppen. Jag har hittat träningsformen satscorepuls, vilken passar mig som handen i handsken. Att arbeta med sina muskler utan att arbeta med vikter - att ha kroppen som redskap. Det är träning som passar mig. Kan det vara min gamla fäkttränares ord om att inte styrketräna fram tunga muskler som hörs i mitt huvud? Hmmm. Kanske kanske :)

Sist men inte minst har ett underbart spinningpass körts. På hötorget, favoritcykelsalen!

5 pass - alla hårt körda. Vissa har jag verkligen känt hur jag kört totalt - och känt utvecklingen därefter. Kvalitetspass värmer hjärtat :D


Sjukt nördigt nöjd på bilden - inte sjukt nördigt nöjd med mig själv. Utan med situationen i fråga. Utomhusservering, (en sallad som jag har för mig var syndigt god??) mitt i underbar staden, på väg mot allting! Livet kan inte annat än verka underbart stunder som dessa.

Fotografen enrico und ich - japp. Fotosessioner som dessa upptar tid. Haha, har haft många stunder på lilla pappsen lite pinsamt berörd fick stå många många minuter här och där när jag fotade till ett projektarbete i skolan. Antar att han hämnas genom att fota "vackra" situtationer som dessa...

Crazy banana helt enkelt. Så kul är vi. Ironi, ja precis. (mycket bildtext som inte bara präglas av ironi utan rent ut sagt är ironi...) Men tummen upp i alla fall!

Åter till söndassoftande nu!






 


avokadokärlek och peppen!

Avokado är något fantastiskt! Idag till frukost blev det gröt och macka med bland annat avokado och keso. Så gott när avokadon är sådär perfekt mogen...mums!

Nu pågår lite städning här hemma. Sjukt behövligt! Kan påstås....hm. Dock laddar jag nu upp för att sticka ut och springa om en liten stund! Yeah yeah. Längtar i hela kroppen faktiskt!

Vill förresten ha sol och uteserveringar. Fortfarande ja. Kan inte sluta sukta. Igårkväll blev det cafésittning och socialisering till sena timmen. Perfekt för mig som var ganska trötter och nere men kunde piggas upp av trevlig sällskap och mysigt café. Medan regnet öste ner.

Och idag väntar en fika med en långväga kommen vän (ja, inte så långväga men ändå) som inte har träffats på sjukt länge! Myspys. Bra söndag helt enkelt!!


tar en sinnespowernap

Sinnespowernap. Känner att det ordet är mer konkret än det kanske verkar vara vid första tanke. Men en powernap för sinnet - glasklart? Kanske. Eller så tycker jag det just för att jag just nu tar en sinnespowernap. Det kanske är glasklart. Eller? Hmpf.

Hemkommen från jobb - en ganska lugn dag kan jag inte säga annat än. Liten rusch och annars lugnt. Fick till och med tid att dammtorka massvis med hyllor. Woho - bäst :D Nej, men lite meditativt. Och med trevlligt sällskap så är det ett härligt jobb i vilket fall som helst!

Men nu är jag inget annat än bitter på detta väder. Vill ha SOL och kunna sitta på uteserveringar i kvällsolen till senan timme och njuuuta. Men ack nej. Så nu värmer jag mig med en god och stor kopp te och ljuv musik från spotify. Och äter en banan för att stilla värsta hungern. Så det är så!

En sinnespowernap och kanske blir det även en sömnpowernap? Ikväll blir det socialisering ute i alla fall. Antagligen en ganska chill kväll förvisso. En chillidill kväll i Stockholmsvimlet helt enkelt. Har ni förresten hört ordet vimmla? Är det inte ett ganska bra ord det med?

Orduppfinningar. Det gillas. Finns så många fantastiska ord som egentligen inte "finns". Men som borde finnas. Faktiskt.

Dags för sinnespowernapen tror jag nu :D


packa pappas kappsäck

Sitter här nu med en god frukost i magen (utan att ha kramp eller må illa - happy happy :D) och efter en uppvaknande promenad. Nu väntar jobb nästan hela dagen på Tehuset Odenplan. Aldrig jobbat på just det Tehuset en lördag, så jag hoppas på fart och fläng!

Packa min lilla väska skall nu göras och ett par naglar målas (har några minuter extra över denna morgon woho!!). Älskar för övrigt väskan nedan...

Det kvittar att den är sliten och ytterfacket inte går att stänga. 45 kr och köpt på Erikshjälpen, stor och aldelles underbar enligt mig. Kärleksvibbar. En favoritväska kanske man kan säga? Är det inte ganska svårt att hitta just den perfekta väskan?


take it easy

Usch. Har faktiskt - förutom löpningen - haft en jobbig dag då alla steg har tagits i ett dvalliknande tillstånd. Anledningen är mediciner som knapras. Lite nersatt blir jag av pollemedicin. Men i dagarna har jag börjat med omaprazol - mot magkatar. Och inte är det första gången denna tablett äts - och aldrig gillar jag det! Får många biverkningar: blir trött, snurrig i huvudet, ont i huvudet och i kroppen och nedstämd. Samtidigt så får man ta det onda med det goda - att magkatar skulle utvecklas till något liknande magsår - oh no!

Men det är inte alltid coolt. Stod upp på en mingel-grej idag på eftermiddagen. Och lyssnade på några av sveriges mest kända kockar - tycker det är superkul egentligen (hur kan man inte tycka att det ? :)). Men nu stod jag upp och - faktiskt - höll på att svimma. Inte coolt. Inte alls.

Så därför är jag hemma ikväll. Plus att jag ska upp och jobba tidigt imorgon...Pengar is pengar. Så med mat i magen och efter att ha tagit ett bad ska jag nu stänga av datorn! Stort steg här :D Ta och värma fantastiskt god blåbärssoppa och krypa ner i soffan och se på en film. Känner mig duktig som försöker kurera mig själv. Har faktiskt inte druckit något kaffe sen i tisdags heller. Inte för att jag egentligen velat. Även om jag gick förbi världens bästa barista idag och önskade...mmm. Snart, snart!









intervaller!!!

Vetskapen har kommit till mig: intervaller kan vara fett kul! Idag har det körts ett löppass på 10 km med intervallträning. Och jag hade sjukt kul! Jag som har hatat intervaller...men jag känner hur mycket det ger och hur man faktistk utvecklas av det. Så idag kördes:

10 km allt som allt, varav:
2km uppvärmning, därefter 5x(70s-50s-30s) med lika mycket vila emellan. Alltså 30s arbete 30s vila. Därefter var tanken 2 km nerjogg. Men! Jag hade sånt flyt att jag körde på i 3 km till. Och slog mitt tidsrekord :D

Perfekt inledning på helgen!

Så! Peppen peppen - Allt som behövs: Ett fräsigt hårband, en garminklocka och ett par najsiga skor! (Och om man fotar från denna vinkel ser man dessutom ännu längre ut...:D)



morgonrutiner

Är vi inte väldigt olika, vi människor. Tänkter ofta på det på tunnelbanan. Hur olika människor är, samtidigt som vi absolut är ganska lika på många sätt och vis. Men det här med morgonrutiner exempelvis. Jag har två slags favoritmornar.

Varje morgon när jag vaknat pallarar jag mig ut på en morgonpromenad på cirkus en halvtimme. Tycker att det är ett underbart sätt att vakna på (oftast) - det kickar igång hela mitt sinne! Får idéer, planerar min dag, tänker igenom svåra saker och roliga saker. Eller så går jag lite i dvala och bara låter tankarna flyga och fara.

Att sen komma in och göra en god frukost, lyssna på radio och läsa tidningar - det är ultimat! Och det bästa är sedan när man inte har enbart en kvart på sig att göra sig i ordning och packa väskan. Men ja, ofta blir det bara en kvart tjugo minuter hmpf.

Andra ultimata morgonen är när man vaknar och stiger upp och äter frukost. För att någon timme senare kunna vara ute och springa tidigt på morgonen. Dessa morgonlöpningar klara jag av mycket bättre med lite frukost i magen. Även om löpning innan frukost kan vara underbart det med!

Så jag är en som har ganska så mycket energi på morgonen, lite hurtfrisk säger vissa, ja, jag har för visso mycket energi hela dagen men men...

Så är mina mornar, medan vissa bara inte kan vakna. Och sitter och är extremt kreativa och pigga underr de senare timamrna på dygnet. Olika är vi. Och det gillas!


Frukostrutiner och planering. Och just det - morgonläsningen: startbeviset och tidningen från göteborgsvarvet. Hämtades i Lund när jag var nere :D Najs najs!






spotify gav mig ett finfint råd.

Åh! Sitter här med en härlig myskänsla. Efter att kört slut på mig själv på ett efterlängtat spinningpass (favoritsalen är definitivt hötorget, aldrig annars får jag så mycket energi som där!). Och spanat och längtat lite efter afron som kördes i en sal bredvid, ett pass som rekomenderas! Efter att ha åkt hem och upptäckt att gud vad underbart - det är fantastiskt ljust och klockan är sju. Jag må vara lite efter - men den känslan är väldigt najs. Och pratat hostel/hotel med modern - inför berlin marathon. Vi kör kombon mamma/dotter helg med dotter springer sin första mara och mamman kollar på :D

Och pratat med fin vän. Håller tummarna inför imorgon - lovar :) Och! Fått ett finfint samtal från pappsi som pratade sommar och semester och PARIS! En tripp dit på fyra dagar - inte helt fel! Försöka fixa ledighet och sen är det go på det! PARIS - ja det måste skrivas stort - aldrig varit där men drömmer om staden ändå....hehe. Så kan det gå!

Så - en ganska så väldigt najs torsdagskväll alltså. Och just det! Omaprazol börjar hjälpa min mage - no magsår oh no! Men gud - kombon pollentabletter och omaprozol gör mig inte så lite dizzy dizzy och skapar extremt tunga ögonlock. Inte kul.

Men jaja, börjar bli en levande uppslagsbok på hur man botar magkatar och inte får det att övergå i magsår. Så det är så! Något ska man lära sig.

Dessutom tycker jag att spotify gav mig ett bra råd ikväll. Music you might like gav mig Joshua Radin. Sjukt bra! Tummen upp!

Och ätit god mat. Omelett är bland det enklaste, nyttigaste och godaste man kan äta. Variera tusen gånger om. Och det slår aldrig fel när man kommer hem en sen kväll hungrig och trött efter hård träning! Ikväll kördes kombinationen.....

sqaush, kokt potatis som stektes och sedan blandades ner i två ägg som vispats samman med salt och peppar samt lite torkad oregano. I med lite vanlig mager riven grevé. Häll i stekpanna - och antingen gör en öppen eller vänd omelett av det hela. Stekte lite tomat till och allt serverades med sallad och avokado samt keso.
aa...just det...ketchup var det också :D

mat och trevlig läsning: runners world, halvt lånad halvt tagen från hemmet i lund...hehe
men varför måste min braiga kamera alltid dö när jag ska fota mat? nej inte alltid, men ibland...ganska sällan kanske, men lika störigt det. Inte så att man vill vänta och ta bilden när batteriet laddat klart. Så då får man ta fram den lilla, lite sämre kameran. Och kvalitén på bilden blir lite sämre. Men, antar att man får leva med det med :D




jumborussin förgyller en frukost

Mmmm. Föll för frestelsen igår på Hemköp. Jumborussin köptes. Så kan det gå när inte haspen är på :D Smaskigt värre och de passar perfekt tillsammans med banan och valnötter på min morgongröt (fierhavregryn och linfrön). Blåbärssoppa och te till och jag är redo för today!

Tycker förresten att träden slår ut mer och mer för varje dag. Följer händelseutvecklingen på mina morgonpromenader och ja må säga, idag fick jag sommarvibbar! Hur glad blir man inte då??

Ska äta upp frukosten, packa väska och träningsväska och sedan bege mig. Ikväll blir det förhoppningsvis det spinningpass jag vill gå på. Säger förhoppningsvis för, irriterande nog, kan jag inte boka sats klasser över internet. Och nej, jag har inte glömt avboka tre gånger. Faktiskt inte. Däremot har jag glömt att jag glömt avboka en gång - och två gånger när jag ska ha avbokat så har systemet hängt sig. Flera gånger. Och jag har dumt nog inte ringt och sagt något, om man nu kan ringa och avboka, vet jag inte ens. Men blä, irriterande i alla fall. Undrar om det funkar att säga till sats att det var för att systemet failade som gjorde att senaste avbokningen uppenbarligen inte gick iväg? Hm...

Just det ja, Stockholmo får nog finfint besök i helgen! Yeah yeah :D Kuligt värre i så fall!



lundaliv över en helg

Tillbaka i stockholmo! Efter några timmar på en tåg, rättare sagt 5 och en halv timme, kom jag igårkväll fram - med ett par tunga ögonlock...Efter en natts sömn och en dag på jobbet har jag nu handlat och (faktiskt!!!) nästan packat upp helt. Även om anledningen var att jag tvungen att hitta en sak jag panikartad trodde jag glömt i lund - min datorsladd! Men - den är hittat. Efter att sprungit runt i lägenheten och lyft varenda kudde tre gånger - vart hittade jag den? jo i resväskans ytterfack, typsikt eller vad?

Allt från valborgsfirande med parkhäng och firande i sann lundastudentanda, till många olika kompisträffar på favoritcafeén runt om i staden, restaurangbesök med föräldrarna, häng på glassis, spanat in kompis nya lägenhet, lekt på stan, kollat på studentupptåg, sprungit i Skrylle, löpning hemmavid, träning på Gerdag (ja, träning har fått sin tid :D kvalitetstid med pappsen!)....klippt mig - tack och lov är min lugg nu möjlig att se igenom (den växer som gräs...). Ja, allt möjligt har skett. Allt omöjligt har skett. Kanske...:D



Parkhäng - inte fel fast små regndroppar (skurar)



lundagator och lundaballonger. classic




fina frukostar hemma. älskar laga mat i stora köket med härligt stora
fönster och med ett välfyllt kylskåp :D




Hjälpte till och med mammsen att konsumera ett par springskor :D
glädjen var stor nog för båda :D




Och självklart några finfina löpartimmar!






kan ropa hej

Ropar hej hej hej. Till den bloggosfäriska världen! Söndagkväll i Lund och jag bara njuter av att vara hemma och bli bortskämd, träffa massa fina vänner och löst folk! En valborgsdag i sitt esse - strunt samma att regnet öste ner - it was a grrreat day. Parkhäng, folkfolkfolk, musik, vin, lund, nationsliv - och finfina vänner. Det kan inte bli bättre :D
Cafébesök, mys på kvällar, restaurangbesök med föräldrarna, kvalitétstid med pappsen i Skrylle (tröskelpass och gud - jobbigt!!!), spana in en fin väns nya lägenhet, hängt på stan, skrattat åt studentupptåg (rävjakt på käpphästar - det kan funka ja...) träff med farmodern och självklara hänget på glassis. Och ikväll blir det en lugn stund hemma, första på tre dagar...:D Med blåbärspaj och film med pappsen. Vad mer har skett? Funderande över framtiden. Ja. Visst. Vad mer ska ske? Köra bil, lite mer skrylle, lite gerda, mer cafébesök med fina vänner som ska träffas. Kolla in fina tjejer som repar in en kick äs föreställning - den 23 juni säger jag bara: alla i stockholm både se en föreställning vid namn "Vi är Här!". Men nu svammlar jag nästan på här. Som vanligt. Så kan det gå.
Har dock glömt min kamerasladd. Och kan alltså inte föra in bilder på datorn. En gammal bild. En wienbild. Wien, resa - inte helt fel!


RSS 2.0