What do you say.

Dricker kaffe (ett besök på whole foods market och Maria fick mala sig lite eget gott kaffe :D) och närmar mig slutet för dagens jobbdag. Närmar mig friheten i form av en löptur i solsken och park. Knäet är därför bra och det ska testas med en lugn löparrunda. Inte för att man vill dra på sig någon skada så här innan ett marathon (snart för en månad går himlans snabbt!!!!) däremot så vill man gärna ut och springa av sig lite :)
Jag får tummen upp av mig själv för att jag har disiplinerat mig och jobbat hela dagen trots att det är lördag och trots att det är strålande sol utomhus och hela jag studsar upp och ned...Och för att jag gjorde en väldigt bra dela-ut-cv-runda tidigare idag! Good to go :)
Så jag firar med en löprunda och en utgång i kväll. Kommer blir legandary. Allt. Allt allt allt!
Men först måste jag gå ut i köket lite. Nymalt kaffe är min drog. Hur underbart gott doftar det inte. Går inte att stoppa näsan ovanför påsen och sniffa. Mumma.
Kaffekopp med kaffe...


att vakna upp

Öppnar ögat. Bara det ena. Ser solen skina in under gardinen. Står med ena foten i drömmens värld och den andra i dagens verklighet. Hör fåglarna kvittra sin morgonsång. Sträcker ut kroppen. Slår upp båda ögonen. Ler. Ler åt den nya dagen och nya möjligheter.
Godmorgon Världen.
Vet ni hur mycket kärlek det finns i världen? Den är överallt. Konstigt hur lätt det är att glömma bort den. Hur lätt det är att bara se allt det gråa och svarta.
Sol, lördag. Jag dricker kaffe och jobbar. Klockan är inte nio än, men jag har varit uppe sen 7. Boostar mig själv med energi och magen är så där pirrigt glad för att det är underbart ibland. Ja, ibland är det bara vackert. Livet. Och allt. Och jag måste säga att jag förvånas över mig själv. Över glädjen som tagit övertaget de senaste två veckorna. Hur jag liksom sträcker mig mot solen och ler och försöker och faktiskt når det där lugnet, den där stilla vattenytan. Som att så framför en sjö en tidig sommarmorgon. Då solen värmer. Då världen har försjunkit i tystnad. Då ljuset spelar över den stilla vattenytan. Då världen existerar och jag bara är.
Fick syn på en marknadsbild. Och blev lite kär i ljuset. När jag nu bara babblar på om ljuset som lyser upp vår värld. Tyckte att den var passande.
Sen är det ju dessutom marknadsdag. Och bilden är trots allt från en annan marknadsdag. Så är det.


mmmm....

Kroppen och knoppen. De där två som funkar fantastiskt bra tillsammans. Två saker som är extraordinära och underbara på många sätt och vis. Tänk vad vi kan göra med våra hjärnor, med våra tankar. Med våra kroppar. Det är himmelskt, är det inte?
Idag har jag använt knoppen, men inte så mycket av kroppen. Knäet mitt har inte varit på min sida idag, ingen aning vad som hände. Morgonens långa snabba distanspass is a no no. Hoppas fortfarande på ett längre pass i lunka tempo. Som sliter mycket mindre. Men bara om knäet är gåbart. Liksom. En fördel...
Har däremot vandrat runt i staden. Runt Buckingham Palace. Spanat med en Mia efter kungligheter och andra viktiga ting som de där två som idag sa "I do I do". Självfallet missade jag när de nygifta körde förbi (men fick en bild...om man sommar jätte jätte mycket på min kamera så ser man två suddiga ansikten och något vitt som - jag lovar - är en bröllopsklänning) medan däremot mitt sällskap som är mycket kortare än mig - fick sin skymt av de viktiga genom att hoppa upp och ner som en galning...Fick trösta mig med ett glas rosé i tillökat sällskap i stället. Innan jag begav mig hemmåt för att jobba vidare. Tar man ledigt på eftermiddagen så gör man. Flexibilitet gillas!
Och jag har boostat mig själv med mjölkchoklad, för att det är min nya craving. Mumma mums säger jag bara. Ser på Gossip Girl och tänker att jag kan jag kan jag kan promota mig själv imorgon när jag ska köra CV runda. Innan jobb och förhoppningsvis ett härligt lördagslöppass. Innan härlig sommarutgång på kvällen. Mmmm. Sova sova sova ska också göras. Lägga huvudet på kudden och försöka få till ett par 8 timmar. Inte helt fel :)
Med tanke på cravings...vad jag verkligen suuuuktar efter är nybakt bröd. Hemmabakat. Och herre min gud. Hur underbart gott skulle inte en sådan här smaskig brödbulle smaka?? (dregel, nästan.)


fredagsdag

TACK och Lov att det är fredag idag. Tar så gärna emot att vad helgstämning innebär. Hade en sådan  morgon där väckarklockan ringde. Jag snozade. Och råkade sedan stänga av. Av misstag. Eller nått....Aja, en extra halvtimmes sömn var wunderbar. Sitter nu förnöjt på rumpestumpen och klappar mig på magen (nästan). Var sådär grymt sugen på ägg och kaviar macka. Så det blev en sådan där till frukost. Plus yoghurt och frukt och jag skriker" YES var är nya dagen??". Kaffet gjorde kanske sin del också :D

I alla fall så är det fredagen den 29 april. Vilket betyder att det är svårt att missa. Missa att det är bröllop i staden. Man blir vimmelkantig av all bröllopsyra. Hundra gånger mer än i Stockholm förra året. Ett bröllop som jag inte riktigt sa hej hej välkommen till. London har blivit kär. Kär i vita klänningar, tal, löften, kyssar och "I do". Febern har inte smittat mig. Men vem vet, kanske trillar jag dit när jag tar första steget utanför dörren....


dagen

Jose Gonzales spelar sin musik när kvällen börjar bli natt. Det blåser ute och det blåser in i mitt rum. Det är en sån där vacker sval sommarkväll. Och jag fick sväva på moln även denna kväll.

Springa. Det blev en kort runda. Mitt knä är lite konstigt. Så inplanerad snabbdistans blev distans i ett bra temp. Lätt som en fläder. Hur enkelt som helst. Ja, förutom knäet då. Om man säger så.
9 km som gick hur enkelt som helst i under 5.30 fart. 5.20 och 5.14. Typ. Jag bara flög fram. Och märkte att gårdagens sista 40 minuters löpning fick svara som fartlek. Kom ner riktigt bra i tid där...
I alla fall. Det känns bra nu. Svävade fram hur enkelt som helst trots ett knä som inte var med. Jag vet att det betyder ta det FÖRSIKTIGT. Titta titta, jag är en klok liten flicka.
Jag slutade ju springa. Trots att jag hade velat fortsätta for ever and ever.
Ja. Det trodde jag inte innan jag begav mig ut. Dagen har varit lång. Med jobb från klockan sju imorrse, tillsammans med frukosten.

Träning i 70 minuter, inte så länge men ack så himlans jobbigt och effektivt. Total genomgång av hela kroppen i form av puls, fria vikter, massa core och massvis med box-kombinationer. Extremt ROLIGT. Sista personliga träningen. Gråter krokodiltårar.

målmedvetenhet och irritation

Har en känsla just nu. Att det är det här jag vill hålla på med. Det som jag gör nu. Media, kommunikation och att arbeta med att skriva och fotografera. För jag ser det jag har hållt på med i över en månad börja växa fram. På riktigt. Och jag tror det kommer bli grymt. Och det känns jädrans bra. Det har liksom potential. Och det är underbart bra.
På samma sätt som jag fick en annan känsla imorrse, när jag klev ut genom dörren i träningskläder och tog mig till gymmet, fick en önskan av att varje dag var så. Att få arbeta med träning. Liksom.
Att jag är en jädrans fegapa i vissa andra fall kan jag också konstatera: Jag suger verkligen på att promota mig själv. Att lämna ut Cv. Vilket jag gjorde idag och även skulle göra idag. Idag hade jag verkligen egentligen inte tid, då jag har mycket att göra med det jag ju jobbar med för fullt JUST NU. Klappar mig på axeln och säger att det är okej, lämnade i alla fall in en application i en butik - och det jobbet vill jag jättegärna ha. Men dream on, har jag en känsla av. Börjar med mina höga krav, antar att jag får sänka de där kraven i början av nästa vecka. Speciellt om jag fortsätter med fegape-sättet....Om någon skulle bara förändra mig för någon dag - så att jag kunde bara släppa all nervositet - och bara köra. Jag kan ibland bli lite lätt förlamad när det gäller vissa saker. Hehe, ofta i samband då man måste typ promota sig själv. Vilket inte är det bästa när det ju nu är dags för att söka jobb. Eller MER jobb rättare sagt. Så irriterande. Blä på det. Mirakelmedicin - ja tack!
Nej. Nu säger jag hej hej med en väldigt gul bild. Tar en paus (ja, tyvärr bara paus. Eller tyvärr och tyvärr, har ju kul ju :)) från jobb. Och beger mig ut på dagens andra träningspass. Ut och springer.


om jag skulle berätta om ögonblick av lycka

Jag fann mig själv lite ikväll. Jag fick sväva på moln som jag själv skapade i varje steg ja faktiskt i varje andetag. Varje ögonblick fick mig att le lite större och varje ögonblick sparar jag i mitt minne. Vissa stunder betyder mer än andra. Något så trivialt som ingenting speciellt överhuvudtaget blir mer underbart än något annat. Och jag önskar att stunden aldrig försvinner och fortsätter att sväva högt ovanför det blå. Länge. Längre än länge. Sparar det, ramar in det, låser in det i mitt hjärta i mitt sinne i mitt hela jag. Sparar det och tar fram det i ett ögonblick då ljuset inte är något annat än nattsvart. När solen är borta ur sinnet och ytan väldigt långt upp. Ja, tills dess sparar jag mitt minne.
Och jag sparar det till en annan dag. En dag då mitt leende är lika stort som idag. Då ögonen ser allt som de vill se och hjärtat är lika fyllt av kärlek.
Och detta. Min värld. Detta var en löptur. En kväll som denna, i Hyde Park, i Kensington Gardens. Jag började springa. Mötte upp en vän. Vi tog en lugn halvtimme tillsammans innan han försvann åt sitt håll. Och jag sprang utan någon garmin och jag sprang bara på tid. Och jag sprang fortare och fortare och fortare. Jag fick mitt leende att växa, stegen att sväva. Världen andades i takt med mig själv. Ingen musik, ingen tid. Bara steg steg andetag andetag. Kvällskylan började kännas. Ett linne var för kallt. Och Hyde Park började sjunka in i blå timmen och jag försvann i min egen verklighet och min egen tid.
95 minuter lycka. Minuter som förvaras som något dyrbarare än en diamant. Därför springer jag. För att min värld ska bli min. För att få existerar. För att få vara. För att få sväva. Obehindrat. Kravlöst. Hand i hand med världen.


HÄR VILL JAG BO!!!


Åh! Ser det inte helt underbart ut?? Gaaaaaah!
Men jag har det bra här med. På andra sida Holland Park. Faktiskt. Typ.

yoga och frukost

Mmmm. Sitter och äter god yoghurtfrukost och dricker kaffe. Vaknade på bästa sätt denna morgon. Tidigt av att solen väckte mig. Gick upp, gjorde yoga i en dryg halvtimme. Det behövdes. Vad hände med yogan? Undrar jag till mig själv. Hade ju så fint kommit in i den vanan. Men tror att mitt gym här i London har det på fel tider för mig. Men har bestämt mig! Ska hålla på minst en gång i veckan - även om det bara betyder en halvtimme hemma! En bra början för att komma tillbaka igen!
Jazzmusik och morgonen är komplett :) Vilket känns som en bra förberedelse inför mitt "gå runt och lämna cv stundande" uppdrag...Håller tummarna!
Igår blev en sådan bra dag som jag hade bestämt :) En sån där effektiv dag där man fick massvis gjort. Benen vilade från träning (ja, det blev faktiskt ett långpass i måndags...:D GRYMT UNDERBAR kropp som tappat respekt för distansen - YEAH!) men knoppen arbetade desto mer! Inte bara hann jag med precis allt jobb jag skulle göra, skrev klart mitt cv, stod i kö på två olika banker, hade skypedejt, lagade goood lunch (se bild nedan - hur somrigt ser det inte ut?), promenerade i Kensington Gardens och skrattade och drack ett gott glas vin med mina roomies, som tack och lov även är mina vänner! Fin tisdag eller vad?
Och idag har jag dessutom fått en träningsdejt till ikväll! Fint värre fint värre! :D
Mmmm...mumsmat....sallad, avokado, gurka, rödbetor, rökt makrill, hummos, pesto, ost, frön, kryddor och lite färskt bröd. Vem säger nej? Inte jag. Jag säger MEER :D

tisdagsmorgon

På en bro i Paris låser älskande par fast hänglås. För att visa sin kärlek. Fint (men är det bara jag som undrar hur dem gör om dem lämnar varandra? Och har tappat bort nycklen?)


Var uppe tidigt idag. So good. Gårdagen innehöll inte alls särskilt mycket jobb, det bortprioriterades av cv skrivande och massa annat. Och en lång löprunda och parkhäng med en Mia och trånande i allt för dyra märkesavdelningar på Selfridge... Kändes bra att vända ansiktet mot solen och dissa datorn. Därav dagens tidiga uppgång :)
Kaffe, färsk frukt, yoghurt, nötter och frön. Lite färskt bröd. Frukosten kittlade skönt i kistan - vaknade sådär underbart hungrig - åh! Älskar morgon-hungern! Det bästa ju.
Mmmm...ja, roligare än så är det inte en tisdagsmorgon. Lite härligt morgontrött men ändå energifylld inför dagen! Den kombinationen som låter lite konstig kanske, men är underbar. Och ja, regnet ligger i luften. Lite mysigt.
Och just det - härligt nog hittade jag min tröja precis. Letat efter den forever and ever. (ganska najs med tanke på att jag bara har två stycken tjocka koftor i Londonland...lite bull när den ena har försvunnit....).
Så nu blir det en bra dag. En underbar tisdag. Vissa låser fast hänglås i en bro för att visa sin kärlek till varandra. Jag väljer att älska livet i nuet :)


bra bättre bäst

Jisses. Insåg att jag hade tänkt börja morgonens inlägg med något som: Underbart!!!!
Får man dela med sig av sin livsglädje i så många inlägg? Finns det nån manual på internet för sånt? Sedan insåg jag också - dagens andra insikt! - att den som bryr sig om för många lyckoinlägg nog behöver flera sådana själv.
Ja, ursäktar då för den möjliga flummigheten och skyller den på kaffe, lycka, gröt och sol.
Påskdagen igår blev lika lovely som trott.
Det blev mys i en park med sol, mat, vänner som man inte träffat på ett år och sådan man träffade igår (rim oh yes...). Parkhänget slutade inomhus med gapskratt, innan jag begav mig hem. Hem till mig och till härligt glada människor som intagit lägenheten. Efter en stund på "vår" pub kastade jag in handuken. Och gick hem och åt rostade mackor med kaviar. Mmmm.
En god natts sömn senare sitter jag här igen. Nu har jag varit frisk länge nog men ändå inte fått någon form av träning, oh my oh my. Men kroppen har varit glad för det men är också dunder över förtjust över att nu få släppa lös springarbenen lite grann :)
Jag har faktiskt blivit lite brun också.
Fint värre :)
Mitt egenmalda kaffe. Lycka nr 2 :)


en signatur från en fånleende lycklig typ

Det spelas musik på hög volym och jag skuttar runt i lägenheten och sjunger med lika falskt som vanligt men lika lyckligt som vanligt ändå. Det är söndag det är påskt - vilket jag visst glömt bort tusen gånger om - solen skiner och London gör mig till en stundtals mycket glad människa. En sån som plötsligt ser det där vackra ljusa i att leva i nuet. Ser det vackra i det som är vackert och blir lycklig av det lyckliga.
Dagen började med att vakna upp, följa en Julia till tuben (gårdagskvällen var mys med kvällssupé/kvällsmat, digestivekex, te och massa snick och snack). Fick spontaniteten sedan råda och jag tog en morgonpromenad i ett Hyde Park som var så fantastiskt vackert. Igår regnade det på eftermiddagen. Och åskade och blixtrade. Rensade luften. Idag var det dimma, så som det är innan solen bryter igenom. Magiskt. Väldigt magiskt.
Efter frukost och kaffe blev det storstädning och fixande av blanketter och dylikt. Att man kan tycka det är roligt att städa? Ja, ibland. Faktiskt. För att det gör andra människor glada att komma hem till ett fint hem :)
Efter plasttallriks-kaos och jakt är jag nu hemma igen. En matig pastasallad har gjorts och jag springer runt och gör mig i ordning. Sätter på mig fina maxiklänningen som är sommar. Ska packa ner systemkameran, mat och chokladägg och bege mig till Regent's Park. Det blir picknick med fina människor. Någon som jag inte träffat på ett år. Någon ny bekanntskap. Och fina vänner!
Kvällen vankas det knytkalas-festfirande här hemma med människor från olika håll och kanter...
Ja, jag är helt frisk också.
Livet, london allt är underbart i detta nu.

och HALLÅ! det börjar närma sig...oh my oh my

WOW. Inser nu detta: Snart är det dags. För Stockholm Marathon. Nästa vecka är det en månad kvar. Och jag är peppad. Mentalt laddad. Med en kropp bättre vältränad än någonsin. I förhoppningsvis (ta i trä) riktigt bra form. Tillräckligt bra form i alla fall. Sitter och har precis fått mitt startbevis. ÅH DET SKA BLI SÅ UNDERBART ROLIGT. Jag är revanschsugen. Eller rättare sagt: Jag är smartare denna gång. Jag ställer upp med en hel kropp :D Och uppladdningen ska gå vägen. Jag ska köra veckorna som är kvar smart, bra, hårt, lätt. Jag har en kropp som klarar mer än den någonsinn gjort. Löparbenen och flåset är inte det enda. Hela kroppen har nya muskler och en helt ny styrka. Jag gillar. Jag gillar väldigt mycket. Så trots allt som har hänt under vintern och våren så ska det gå vägen.
Dessutom ska det bli fantastiskt att få komma tillbaka till Stockholm. Shit, har faktiskt saknat staden. Så som den är på våren, sommaren och tidig höst i alla fall :) Tänk att få springa på alla gamla vägar och minnas allt fint. Lycka? Yes box på det!
Först ska jag bli frisk. Det blir vila hela helgen ut. För säkerhets skull. För att jag mådde pyton imorrse. Så hoppas vi på att dagens planerade 35 km kan ske i början av nästa vecka istället. Längtar :)
Istället har jag jobbat lite halvt idag. Var tvungen att gå och lägga mig och vila. Dumma infektion. Positivt är dock att symptomen som jag tidigare trodde var enbart pollen - not the case. Alltså kommer det förhoppningsvis bli lite enklare nu :) Sitter nu och knåpar ihop cv på engelska. Bara så fruktansvärt tråkigt. Hm...Satt i Kensington Gardens och skrev på min underbara Mac. Det var fint. I solsken. Innan det plötsligt bröt ihop och började regna...Konstigt väder. London är fint i alla fall.
Så. Det var det. MARATHONglädje och lite ösa ut tankar. :D Lördag. Snart ska man i alla fall börja laga lite mat för det väntas fint besök. Och jag har chéeeeevre i kylen...Chévre chaud? Ja tack :D

back in town...

Si sådär. Nästan som magi och så är man tillbaka i London igen. Härligt härligt. Saknat staden. Känns definitivt mycket bra. Den där saknaden :) Skönt att komma hem igen. Så kändes det.
Lediga dagar betyder att idag blir det jobb. Ska iväg på roligheter i form av jobb så jag tackar inte nej! Solen skiner här också och jag tror att det vankas kortbyxor....
Men vad gör man när man kommer hem? Spammar bloggen med bilder :)
Trots att jag inte riktigt tog upp kameran någon gång. Trodde jag.

Klassiska Maria-älskar Chévre Chaud...mums. God fransk liten frukost. (men vem blir mätt??)



Kaffe kaffe kaffe. Café Café Café....






Går man på pencilin får man skydda sig mot solen...snark. Jag som ville bli brun ju! :)

vinkar hej hej från Paris!

Jag är i Paris! Jag har inte gått under jorden. Är högt över den istället. Det är svensk sommarvärme i staden. Det doftar sommar och kaffe och baguette. Har varit här sedan i tisdags morse och ikväll tar jag tåget tillbaka till London. Känslan att åka tåg från London till Paris är fantastiskt. Att bo i London och åka till vackra Paris för en 4 dagar - den känslan är rätt så väldigt fantastiskt.
I Paris har jag hälsat på min mamma. Jag har lekt med Mikaelan som går runt och pratar franska här i staden. Och dennes syster yster som var på besök. Jag har druckit kaffe. Underbara cafébesök. Ätit mat. Och ännu mer mat. Druckit gott franskt vin. Och champagne. Promenerat och bara varit. Att jag dessutom har varit sjuk hela tiden har varit en liten nagel i ögat - man orkar ju liksom inte lika mycket då. Men första dagen idag då man mår bättre och kan njuta fuuullt uuuut. Sköna dagar som flyter samman.
Får man må så här bra?? :D



en måndagsmorgon och en helg

Måndagsmorgon. Och jag vaknade allt för tidigt för kroppen och knoppen min, även om jag är lite speedy gonzales just nu och inte riktigt känner det. Ska iväg på kurs!! Hela dagen faktiskt, ska bli jätteroligt :)
Helgen har varit intensiv men å då rolig.
Började med mitt inplanerad långpass på lördag förmiddag! Det var sjukt tufft men gick väldigt bra! 28 km med 5.53 i snitt per km. Men som sagt: sanslöst jobbigt. Säger det igen: mina luftrör är inte glada dessa dagar! Men a done deal och jag hem lagom utmattad :) Återhämtning i form av mat, vila och genom att köpa finaste tröjan på Topshop...
Spenderade sedan alldeles för lång tid på tuben innan jag anlände till Camden i fint sällskap för att fira en annan fin person som fyllde år. En galen utgång väntade. Nog ord med det :)
Igår hann jag inte alls med allt jag skulle göra. Bland annat fick jag priotera bort att stå och kolla på alla som sprang London Marathon. Men grejen är, man märker verkligen inte av det i staden! Synd. Hade hoppats på lite marathon inspiration.
Dagen avslutades med ännu mer födelsedagsfirande på stora dagen! Med restaurang besök (det är bra när ngn i sällskapet egentligen arbetar på restaurangen. Disconts gillas :)).
Har känts lite av en sommarhelg, då man gör precis vad man vill, och  lite mer. Bara för att.
Lite av en London-Maria-sommar-helg. Enda saken jag saknade var marknaderna. Får trösta mig med en bild från Portabello Rd istället :)


en lördagsmorgon och jag laddar kropp och själ....

Börjar morgonen med en god kopp kaffe, färsk frukt med yoghurt, frön, nötter och torkade dadlar. Och lite färsk (nästan...) flerkornsbaguette....Mmmmmuma. Helt enkelt.
Kaffet. Säger bara - det kändes som jag kom hem igår. Var på Whole Food Market, och i Kensington får man mala sina bönor själv. Och skopa upp sitt kaffe. Åhh!!! Underbart ju. Stod med stora leendet på läpparna :) Och ja just det, skopade upp 250 gram utan att behöva väga det, gammal arbetsskada??
Något annat som också gjorde mig lycklig igår var träningspasset med en viss personlig tränare. Får tre gratis sessioner som en del av erbjudandet när jag joinade. Men jag måste säga att jag är sugen på att fortsätta - DET ÄR SÅ GRYMT KUL!!! Ja, det är ju sjukt jobbigt också. Tack och lov :) Men annars - har så jädrans kul - nästan hela tiden. Kettlebells, boxning, core, killerben....benen ja, de ska ut och springa långpass om en stund. Sådär lagom möra...hehe :) Dessutom är tränaren så sjukt trevlig. Tack och lov är alla på det gymmet det. Trevliga alltså. Dessutom så är det underbart med ngn som lägger tid på en. Passet slutar liksom inte efter en timme - och inte gjorde det förra gången heller. Utan vi fortsätter - kanske för att jag är så peppad...Och sedan har personen också tid att svara på alla mina frågor. Även om det är en personlig tränares jobb, så är de positivt när de lägger ner energi på en. Sånt gillas!
Men Yes! Nu väntar långpass. Efter frukost och lite bloggläsning kör jag medellångt långpass. Medan man läser om andra som kör Ultra och bloggerbootcamp. I sverige. Och här i London är det ju marathon imorgon...VIlket jag inte ska springa. Men det blir en bra kick att kolla och sukta. Inför Stockholm :)
KAFFE :D


döden-intervallerna....

Gjorde världens jobbigaste och världens roligaste träningspass igår. Tyvärr var det inte i ett och samma pass...
Morgonens intervallpass blev ett sånt där nära döden...men då vet man att det ger ngt ;) 6x1 km, med 2 km uppjogg och 4 km  nedjogg, låter kanske inte extremt...speciellt inte när man hör tiderna som en viss person sprang på.
4.37, 4.42, 4.42, 4.42, 4.45, 4.27
Men. Shit vad man märker att vissa förutsättningar gör sitt. Igår var det så tryckande. Och så jädrans mycket pollen. Så min  andning var sjukt ansträngd allt för snabbt.
Och då är man glad att man tar sig igenom passet!
Och tänk vad enkelt det kommer vara att andas när pollen försvinner :) Eller när man inte är i en stad fylld av avgaser....
Men måste säga vad som var extremt kul: Body Combat! Vilket tränades på kvällen. Intensivt och tufft. Och bra för att få ut aggressioner...:) Jag gillar. Saknade min kära fäktning extremt mycket. Nästan så att jag blev sugen på att ta upp det igen.
Får sådana ryck ibland :)
Utmattad efter morgonens intervaller....
hoppas att jag ser ut såhär vid halv 5 idag också.
har nämligen ett möte med "min" personliga tränare klockan 3 idag.
igår, när jag mötte honom på gymmet, nämnde han ngt om core, döda magmuskler och kampsportsaktigt slå på en säck....
Kryptsiskt :)

jag vaknar upp...

Mumma...har precis vaknat upp till en sådan här goding. Vem hoppar inte upp ur sängen för det här? Mmmm....
Och vet ni vad?
Det är fredag! :D

det är torsdag

Jag har en längtan inom mig. Just nu. Efter sommar och klippor och hav. Efter alla de som inte är här i samma stad som mig. Efter att sitta på ett café i flera timmar utan några måsten. Efter att springa länge länge i vackra skogar på mjuka stigar med mjuka andetag som musik. Att dricka ett iskallt vatten. Att jobba med människor och stå och göra kaffe hela dagarna långa. Att vara på samma plats lite längre. Att lära mig saker. Att studera. Att bli något.
Och trots att jag har det bra. Och trots att man är i en stad som är underbar. Så kommer den där kluvenheten tillbaka. Är jag extrem eller bara lite fundersam?
Huvudet är tungt. Är trött på dessa allergier. Ska bege mig ut och rensa huvudet. Alla vet väl att ett hårt intervallpass är den bästa medicinen för sådana utrensningar.
Ska tänka bra tankar. Det är torsdag. Jag är i London. En superhelg väntar. Med långpass, marathontittande och festligheter och födelsedagsfirande. Och sedan är det måndag och jag ska åka på en jätterolig kurs. Och sedan är det Paris i dagarna 3. Det blir bra.
Uppskatta nuet. Eller vad det nu kallas.
Jädrans svårt ibland. Erkänner det.
Men just det. Tacksamheten. Uppskattningen.
Med tanke på det där "nuet". Ramlade på det här i söndags. Bokmarknad. Som den boknörd jag är gjorde jag glädjeskutt och blev barn på nytt och fördjupade mig i - ja just det - nuet :)


från tankar till träning....

Hm. Det här med seder och bruk. Kan man prata om när det kommer till träning...och hälsa. Trots att vi i Sverige har många brister när det kommer till olika individer och samhällets sätt att se på allt från hälsa i allmänhet till våra egna kroppar, så måste jag säga: vi har en bra grund.
Det är fruktansvärt att se hur människor kastar bort sig själv. Jag ser det hela tiden. I en storstad som London - där det finns sjukt mycket olika människor - blir det intensivt. Det sorgliga i att se barn som måste må väldigt dåliga i då de dras med en enorm övervikt - 9-åringar som inte alls vet något. Hur många sjukdomar de kommer få av sin dåliga hälsa. Till de som röker som skorstenar och enbart dricker alkohol - unga som gamla. Till de som lider av de omänskliga ideal som vårt samhälle skapar.
Ibland tycker jag Lagom är bäst.
Varför blir vi människor alltid så extrema?
För när man ser alla olika ting i vårt samhälle, så har jag svårt att tro att det endast är jag som är extrem i allt för mycket.
Men. Egentligen skulle jag inte göra sådana utsvävningar. Tänkte bara på olika sätt att träna på. Faktiskt. För att jag var på världens underligaste spinningpass denna kväll. På mitt gym här i i stan finns vissa saker som är lika SATS i Sverige. Bland annat Body Pumpen. Den är liksom exakt likadan. Men spinning. Herrejösses säger jag bara. Vet inte vad. Jag blev utpumpad - javisst. Men då körde jag också en fortsättning på klassen och rev av crosstraining för att komma upp i 80 minuter konditionsträning. Men alltså. Det var inte seriöst, tror det är rätt ord, som i Sverige. Inte fokus alls på samma sätt. Här var det mer träning....ja, jag vet inte. För människor som kanske inte har samma ambitioner som exempelvis jag. Det var liksom andra rörelser på cykeln också. Jäkligt udda. Men spännande...tror jag :D
Kommer i alla fall att hålla mig ifrån det. Om jag inte, som idag, inte alls kunde springa men skulle köra 80 minuter medelhård distans. Fascinerande!!!
Ja, jag avslutade i alla fall med ett linne som man kunde krama ur svetten från och pandaögon.
Och insåg att London är litet ibland, då jag helt plötsligt vid Oxford Circus stöter på 3 vänner som står och snicksnackar (ja, dessa bor i London. Inte på besök. Det hade varit intressant...). Bästa på hela kvällen :D

marknad

Mmmm....Marknader marknader marknader...Jag gillar. Ni vet - människor som pratar i munnen på varandra, smaker, dofter, färger. Allt är unikt - varje ögonblick. Det är som ett ögonblick från olika håll och kanter av hela världen. Och mat. Massvis med mat.

känns det igen?

Just det. Nu NÄR JAG HAR INTERNEEEET :D kan jag ju lyssna på musik på Spotify igen. Vilket betyder att jag kan lyssna sönder Oskar Linnros. Vad är det med denna man egentligen. Är som i somras nu. Jag är beroende. Kan det vara glädje och sol som lockar fram denna musik??? Haha :D

att bara finnas liksom

Älskar dagar då man bara strosar runt. Dricker förmiddagskaffe och tittar på folk. Promenerar runt och stannar en minut extra för att kolla på den där byggnaden, skylten, cykeln - vad som helst. Äter lunch och dricker eftermiddagskaffe. Går in i en bokhandel eller två. Bläddrar i böcker. Sätter sig i en park. Hamnar plötsligt på en marknad där dofter, syner och smaker får sinnena att göra glädjeskutt....Lite sånt har jag gjort i helgen. Och sprungit såklart :)
Solen har varit framme. Tills idag. Då en molnig himmel gör sin entré. Hej på dig regn!

Dricka kaffe i fint sällskap av en pappa på besök i staden.

Springa 22 km i linne och svettas.

Vår.

 


hello hello

Jag finns jag andas och är! Och nu har vi dessutom ett utomordentligt internet här i lägenheten - så nu finns jag till och med tillbaka här på bloggen. Home sweet home :)
London är fortfarande lika fint. Och själv har jag haft ett par dagar då jag haft sådär supermycket att göra - kul det mesta! Men så att man är sådär supertrött och skulle behöva en helt ledig dag...tur att man ska till Paris nästa vecka. Jippeyey!
Men saker har hänt. Vardagsliv, festligheter och en pappa i staden. En pappa som skulle jobba men passade på att umgås med dottern sin. Sånt gillas. Så det har varit strosa runt time i helgen. Blandat med ett fantastiskt musikalbesök. Vi har ätit god mat. Meze gånger två. Och moules marine. Hängt med pappans arbetskollegor. Druckit fransk vin. Och självklart har träning skett det med. Fina pass, jobbiga pass, grymt bra pass och vissa bara grymma pass. Underbart var långpasset i söndags! 22 km, vilka var lätta på ett sätt. På ett sätt inte då jag drog upp tempot och la i en ny växel och körde så det rykte. För att vara mig :) De första 20km sprang jag nämligen på snittet 5.35/km! Japp. Najs :) Så snabbt har jag inte kört på ett vanlig långpass tidigare. Och benen kunde promenera runt heeela dagen utan några problem. Märktes liksom inte att man kört långpass.
Inte helt fel.
Men mer om livet när man faktiskt har tid att skriva. För nu ska en någon sussa. Är sådär superallergisk och behöver verkligen sömn, vilket har varit en bristvara!

South Bank. En solig seneftermiddag. En söndag. Fina dagar!


organisk mat och kaffe

Har hittat en alldeles underbar affär med organisk mat i mitt område. Ramlade in där igår och hade definitivt svårt att slita mig...Kom ut därifrån med ett väldigt gott bröd och en "RAW-food mandel-protein-liten-sak"...Berättade jag förresten att jag dessutom var på Whoole Food Market i South Kensington igår? Himmelrike. Oh MY. Maria goes Crazy. Typ. Enda anledningen till att jag inte köpte upp hela butiken var att jag var ute och fotade och inte kunde gå runt och bära på allt. Tror jag ska skaffa en speciell helgkassa för att kunna spara pengar så jag kan handla på dessa många underbara organic stores and markets som finns här i denna stad. Helgnöje :)
Och det där kaffet jag och Julia köpte igår...Det kom från Hummingbird Bakery - och titta vilka söta take-away muggar man fick! Underbart - me lika :) Kaffet var det verkligen inte heller något fel på! Cappuccinon var som den skulle och själva kaffets karaktär var mumsigt fyllig  med en viss sälta....Rekommenderas helt enkelt!

livsglädje....

En eftermiddag då det är 22 grader och sol - då kan man inte vara inomhus. Och är man i London finns självfallet massvis att göra. Hyde Park eller Kensington Gardens? Eller kanske Holland Park?
Igår spenderades några timmar på eftermiddagen/kvällen i vackra Holland Park med en Julia. Efter att först ha promenerat i Notting Hill och köp varsin superbt god kaffe på Hummingbird Bakery - vars kakor och cupcakes för övrigt är väl kända - slog vi oss ner i Holland Par (när vi väl kom fram efter vandrat lite vilse...). Barfota i gräset...Underbart.
Vandrade runt och fascinerades av de väldigt väldigt väldigt vackra områdena...Holland Park Mews - bland det vackraste jag har sett....!
Kvällen slutade även på det sätt som jag trott - med en fin fin distansrunda i Hyde Park. 11 km lätt löpning med solen som går ner. VACKERT och själen tog glädjeskutt flera gånger om. Livsglädje helt enkelt!


morgonkaffe och träningsvärk!

Mmmm...morgonkaffe och solen skiner rakt på mig. Vaknade av solsken halv sju denna morgon. Slog upp ögonen och satte mig framför - typ - nyhetsmorgon med en stor skål yoghurt med banan, päron, plommon, frön, valnötter, russin och hackade dadlar. Det kallar jag MUMMA! Börja jobba redan klockan åtta är också väldigt bra. För då får man undan så mycket på morgonen och förmiddagen...så att man kan njuta av SOLEN och de förväntade 20 graderna. 20 grader? Japp japp. Hur galet är inte det. Tror att det blir en kaffedejt med en Julia och på en och samma gång - en dejt med kära Hyde Park. Och sedan hoppas jag på en distansrunda i kvällssol. Gaag. Blir ju galen bara av att tänka på dagens planer. :)

Och desto lika underbar är träningsvärken som finns i min kropp...älskade träningsvärk. Måndagens kombination fartlek och 14 km och kvällsträningen i form av riktigt göttig personlig träning - summa kardemumma: träningsvärk. Världens härligaste personliga tränare - får tre pass gratis - och sjukt roligt pass. Nästa fredag hörde jag det ryktas om träningsvärk a'la coremuskelaturen. Och pinnar och sparkar och kickar....Sounds good? Yes box på det!
Och just det - Body Pump passet igår (här är det faktiskt 1h och inte 55 min som i svealand...) och 30 min på crossen hjälpte till med dagens stela uppgång ur sängen. Kärlek det där!
Söndagar i London. Bästa sättet att fira helg. Man kan bland annat vandra längs Hyde Parks norra gata (med början där jag bor) och kolla konstutställningen som pågår året om. Finemang!


en vanlig dag i fina London

Måndag eftermiddag, solen skiner och jag har sprungit i shorts. Shorts, ja, du hörde rätt. Låter inte helt fel va? Att stiga upp, dricka en kopp kaffe och äta frukost: supergott a' la färsk frukt med keso, nötter, torkad frukt och frön...
Jobba undan en del och samtidigt vakna upp ordentligt.
Sedan bestämma sig för att trotsa pollen.
Så kändes det. Hur tusan skulle jag få benen att pendla lite snabbare? Jo, man får helt enkelt strunta i att det är jobbigare än vanligt och bli arg på de där pollensakerna.
Och hur gick den filosofin?
Jo, tack, funkade fint :)
Har börjat öka på även de där passen som inte är långpass, så som dagens fartlekspass. Efter 2 km lugn uppvärmning började jag med en liten ökning av fart. Sedan blev det fartökning efter fartökning i 10km. Gick från lugna 5.50 till 5.08 i snitt per kilometer. 2km nerjogg på det. 14 km med fartlek - och jag var nöjd - definitivt!
Det var jobbigt, jovisst, och det känns tyngre att springa än det har gjort i Sverige. Väntar spänt på intervallerna som ska köras senare i veckan...Men jag tog tag i mig själv - man blir ju så nöjd när man genomfört ett pass väldigt bra efter förutsättningarn! Och jag gjorde en ökning på min distans med fart dessutom.
Good! Nu väntar några timmar jobb till innan jag beger mig till jobbet. Har en tid med en personlig tränare :) Ganska kort, så jag tror det kanske blir lite egenhändig träning på det också!
Har förresten äntligen köpt en konservöppnare. Helt annorlunda än de i Sverige. Tror jag stod i typ 5 minuter innan jag fick den att funka....Men det slutade med ett par goda kikärtsbiffar. Väldigt enkelt. Och gott!
Små och kryddiga kikärtsbiffar
400 gram kikärter, från konserv eller kokta
Chilipulver, salt och peppar
1 msk olja och 2 msk vatten
Mixed spices (i mitt fall kanel, spiskummin, ingefära, vitlök....)
Havregryn
Olja att steka i
Mosa mosa mosa. Eller mixa om man har den där turen att ha en mixer....Till en jämn smet. Blanda i vatten, olja och kryddor. Forma till små biffar och vänd i havregrynen.
Häll olja i en stekpanna - solrosolja - låt blir ordentligt varmt. Och i med biffarna. Stek tills fin färg uppnåtts!
Mums :D

konstateranden



Min gata!
Bästaste huset och lägenheten (tycker jag :)) med fina rum och kök och badrum. Mina två roomies är underbara de med. Vi har diskussioner om politik, om galna huspriser i London, jobb, överdosering av alkohol, mat...typ allt. Står och trängs i köket. Eller gapskrattar sjukt övertrötta mitt i natten åt hotellet mitt emot. Vi ser liksom in i rummen där. Badrum och sovrum. Kan bli väldigt roliga situationer. Lovar :)
Får dock vänta på att internet ska funka i typ 10 dagar till. För att vi var lite sega på att fixa det och företagets seghet var inte heller najs. Men snart så!

Fina kvällar - sånt här står man och ser när man lagar mat!

Med tanke på mat! Min roomie kocken gav mig bästa tipset på ugsrostad potatis. Ja, han gjorde det och jag har ätit det två dagar i rad sedan dess...

Ugnsrostad potatis...på annat sätt än jag brukar!

Skär potatisen, på med salt, peppar och oregano. Ta en klick SMÖR istället för olja. Så sanslöst gott. Verkligen!

Hamnade på ett supermysigt cafe, nära covent garden, i förrgår. Bokhandel + café. Ja, jag är ju en sucker för den kombon :)

Men sjukt gott kaffe. Och härlig stämning. Perfekt att hämta nu energi på. Speciellt när man kört en förmiddag av tidig morgonträning och sedan 4 h jobb i form av att vara runt och fotografera i staden. Vilket jag förvisso tycker är underbart kul. Men gott gott gott kaffe sitter verkligen fint då!

Stället heter i alla fall SACRED. Finns ett till fik i London. Kommer dock inte ihåg vart.

 



28 km sightsing!

Idag har jag kört hardcore sightsing. Rättare sagt 28 km sightsing. Ja, varför inte? Bästa sättet att se en stad är väl springandes? :)
The Kensington Museums (VILKEN SYN!), Harrods, Pimicolo (underbara kvarter), Westminster, Embankment, Towern (önskar att jag just då var lite mer alert - för jag hade velat ge stället ett extra ögonblick!), Chelsea, Victoria....Och så var det något mer...Ja, man hinner ju en del. Fast, måste jag erkänna, sightsing löpande - ja, välj dina dagar och välj speciell målen. Exempelvis, försök inte kuta runt utanför Big Ben en lördagsförmiddag! Säger bara: MÄNNISKOR...
Foten min kändes inte av alls. Men det var så in i bengen tungt idag. Efter 3 km kände jag hur andningsrören liksom snörjde ihop sig. POLLEN. Har exploderat, vilket gör att jag typ också exploderar.... Och visst så sprang jag underbart i halvkorta byxor, väst och linne (utan väst skulle vara en skönare temperatur...). Varmt och skönt väder helt enkelt. Men pollenexplosionen gör mig till en vandrande allergisk boll. Typ. Med så där röda ögon och tung andning. Lite avgaser (mycket) avgaser på det och tryckande väder, och ja just det, astman... - ja, så var dagens kroppsliga status. Måste försöka fixa nu medicin helt enkelt. För this is a no fun situation!
Så då är det ju helt UNDERBART att ens kropp ändå kör på och springer 28km. Tackar och bugar och bockar.
Så 28 km i ett sakta tempo. (Med stoppade för att köpa vatten. Och stanna för rött ljus då och då) 2h 49 min, snitt 6.04. Sånt där lugnt tempo. Fast idag var det ju förvisso astungt. Om man säger så. Men ändå. UNDERBART :) Åh, älskar älskar älskar långpass. Ja, springa överhuvudtaget förvisso :)
BENEN BENEN. Kan springa springa :D Jag gillar starkt!


RSS 2.0