Godmorgon och motivationstänk

Dagen inleddes med en runda utomhus. Underbart sätt att vakna upp på! Fanns dock mer motivation till att lämna sängen och bege sig ut, än det fanns på hela första timmen av fäktningen igår! Hade helt enkelt jättesvårt att hitta någon motivation till första timmen - även om energin verkligen fanns där. Och andra timmen var man redan nere i det tråk-träsket, så motivationen dök inte riktigt upp då heller. Även om kroppen känns full av energi krävs det ett fokus som inte alltid går att finna. Och då faller man pladaskt som en pannkaka. Så var det lite igår... Men slutförde i alla fall passet lite bättre än jag började. Vrålhungrig och endorfinkickad besätmmde jag mig på cykeln hem dessutom för att laga...potatismos! "Ugnsbakad" lax (gjord i mikron - ja, funkar jättebra!), potatismos med ärtor och parmesan, en stor sallad med ruccola, avokado och tomat samt keso. Blev mätt som en plätt :) 

Nu ska jag stryka tvätt - kul... Sedan blir det några ärenden i stan, packa kappsäcken och göra allt klart inför morgondagens resa. Klockan kvart i fem lördag morgon lämnar modern och jag stan. Uppe med tuppen, helt enkelt! 

I eftermiddag blir det även ett pass styrke-gympa på Gerda, vilket jag känner mig mycket sugen på. Är väldigt glad att jag börjat med lätt styrketräning den här sommaren. Har byggt upp mer muskler i rygg, axlar och armar och tycker att det är jättekul. Absolut något att försöka fortsätta hinna med utöver all annan träning i höst! Så här finns i alla fall motivationen! 




Nu har jag i alla fall en god frukost med gröt på AXA grynblandning, frön, kanel, torkad frukt och bananmos och till det grovt bröd och te och svartvinbärsproviva (vilken för övrigt är mycket god) i magen. Och nu är det dags att pallra mig ner i källaren och möta mitt berg av tvätt. Aldrig en trevlig syn...

Goddagens! 

Springa runt dag

Idag är verkligen en sådan springa-runt-och-hinna-med-allt-dag. Hemma en sväng och har precis slängt i mig en sallad på matvete, ruccola, grönsaker, majs, keso - och fetaoströra, avokado och nyplockad persika. Samt diskat, plockat ihop smutstvätt som nu ligger i tvättmaskin och skrivit packlista inför resan nu i helgen. Nu är det bara att packa ner träningsgrejorna och hinna in mot stan och fixa lite småsaker som inte hanns med innan jobbet imorrse. Om en och en halv timme är det dock dags för ett långt fäktpass. Ska bli skönt! 
    Var förresten mycket roligt att "gå bredvid" och lära mig idag. Kan man jobba i en mysigare butik? Dofta te och kaffe hela dagen mmmm....

Nu - ut i solen och trampa in mot stan! 

Björnbärsgröt med kardemumma




Björnbärsgröt med kardemumma - 1 port.

1 dl AXA grynblandning
2,5 dl vatten
1 - 2 msk frön
russin/torkad aprikos (hackat)
1 tsk kardemumma
en handfull björnbär

Lägg grynen, vatten, frön, salt, kardemumma, torkad frukt och björnbär i en kastrull och låt detta koka upp. Låt småkoka i ca 3 min. Servera med havremjölk och hackade mandlar och hasselnötter.





Härlig morgon och jobb som väntar!



Godmorgon! Morgonpromenad och frukost med björnbärsgröt och kardemumma, macka, te och svrtvinbärsproviva. Klockan 11.00 har jag min andra prov-jobbs-dag på Tehuset Java, ska bli roligt och jag hoppas att det kommer gå bra! Men nu ska jag snart iväg på en del ärenden som skall hinnas med innan jobb. Ikväll blir det lång fäktträning - härligt! 




Löprunda i Skrylle

Just hemkommen från en svettig och jobbig, men rolig, prunda i Skrylle. Hanns inte med att springa 1,5 mil - men det gjorde inte så mkt för jag satte nämligen rekordbästa på milen! Sprang ifrån pappsen och fick draghjälp av en annan löpare. Tack för det säger jag - en minut snabbare :) Kändes extra bra för att de första 4 km var extremt sega och andningen var tung. Så nu är jag glaad! 

Annars har dagen hittils varit fin - hann fixa allt som skulle fixas men även träffa vänner i en park. Kvalitetstid! Vi skingras lite nu. Alla ska någon stans. Och även jag. 

Nu är det duschen som gäller och sedan dags att fixa något snabbt att äta. Har dock ingen inspiration till vad som kan lagas... Hm. Får se vad som kan slängas ihop! 

Salladstema

Matig sallad med bulgor, bladspenat, tomat, paprika, avokado, persika, majs, sugersnaps samt toppat med oliver, valnötter och en keso- och fetaoströra. Väldigt gott! Recept på röran finnes nedan!




Keso- och fetaost röra med soltorkade tomater och kryddor - 1 port.

2 msk keso
1/msk smulad fetaost
hackad färsk basilika
2, hackade, soltorkade tomater
torkad oregano
örtsalt och svartpeppar

Blanda samman keson och fetaosten till en grynig röra. Blanda ner basilika och soltorkad tomat. Smaka av med svartpeppar, oregano och örtsalt.




Blåbärsgröt med torkad aprikos





Blåbärsgröt med torkad aprikos. 1 port.

1 dl AXA grynblandning
2,5 dl vatten
1-2 msk frön (typ linfrön, psyliumfrön m.m)
blåbär
hackad torkad aprikos
hackade russin
salt

nötter/mandlar
plommon
havremjölk/mjölk/soyamjölk

Koka upp gryn, vatten, frön, salt, blåbär och russin. Låt koka i ca 3 min. Servera med ett skivat plommon och hackade nötter och havremjölk.



Godmorgon med grötfrukost och onsdagsplaner.

Frukost med blåbärsgröt, macka, te och ny proviva!



Så nu är frukost och morgonpromenad klappat och klart. Så nu är det dags för mig att ge mig ut på stan. Ska fixas och donas i form av praktiska saker inför lördag och resan till Israel. Behöver även egen-tid här hemma för att jobba igenom förberedande material inför intervjuer och dylikt. O! Det ska bli en sån spännande resa!

Sedan blir det även löpning i Skrylle ikväll med pappa. Vi hade tänkt oss att försöka avancera och springa 1.3 mil eller 1.5 mil. Frågan är dock om det hinns med ikväll?! Hoppas det! Skulle vara jätteroligt att prova. Och idag hoppas jag även vår nya pulsklocka ska prövas. Mer om det sedan!
    Nu är det dags att puttra vidare! 




Salladstema

Sallad med honungsglaserad qourn, avokado, kall nypotatis, tomat, paprika, suger snaps, fetaost och plommon och persika!

Den honungsglaserade qournen är hur enkel som helst att göra. Pensla lite honung på en qournfilé, salta och krydda med cayenpeppar. Stek i rapsolja. Klart! 







Gogmorgon TisDag!

Dagen hälsas välkommen med en god frukost, bestående av en "ny" gröt. Gröten gjordes utav AXA Grynblandning med vete, råg, havre och korn - vilket var jättegott. Till det hade jag bl.a. björnbär och persika från trädgården. Ja, man kan odla denna frukt i Sverige utan att äga ett växthus! 
    Dessutom blev det rostad macka (valnötsbrödet, oh yeah), te och proviva. Tips! Philadelphia light med banan och plommon - fantastisk kombo! 

Nu - morgonpromenad i solen och sedan är det tid att trampa in mot stan. 




Björnbär och persika...drömlikt tillsammans!



Salladstema



Dagens lunch - sallad med bulgor och soltorkade tomater, ruccola, stora vita bönor, nätmelon, avokado, hallomi, keso och valnötter. Lite balsamicovinäger och mycket nymalen svartpeppar! Njut! 




Mat i sommartider: Sushi-night!

Sushi-night med vänner. Vi, hör och häpna, gjorde vår egna sushi! Kreativa som vi är gjorde vi allt från början. Efter 15 stoora bitar kände man sig väldigt nöjd! Tack för en fin kväll! 



Skapar sushi :) Tar tid, men enkelt - prova! 


         

Sushi, sushi, sushi. Flera fat avnjöts ute i en trädgård - eller, det vill säga, innan regnet kom. Mätta kraschlandade vi i ett mysigt vardagsrum och tjattrade natten lång!





Mat i sommartider: Vad hittas i Köpenhamn?

En dag i Köpenhamn med modern. Väldigt trevligt, med spatserande runt i solsken och i mkt trevligt sällskap. Utforska staden och dess butiker. Inandas storstadsluft. Behövligt var det den dagen. Och visst hade vi underbara matupplevelser? 

Lunch på Café Europa. Okej, ganska dyrt - men fantastiskt gott. Beställde en så god (drömmer mig bort...) sallad med varmrökt lax. Inte någon tråk-sallad här inte, utan en fin fin kreation med diverse saker i. MUMS! 

Fikade på Illums fik. Cappuccino och smaskens äppelpaj. Paj med mandelmassa är tipp topp. Och varför serverar man grädde til allt här i Sverige. Gör som danskarna, säger jag, och använd creme fraiche! :)




Liten bild på den gigantisk stora tallrik med mat vi fick in (varför beställde vi varsin stor tallrik? :) ). Innehöll alla möjliga godsaker, bönor, suger snaps, olika sorters sallad, godatomater, kallrökt lax, rostade frön och nötter, romröra.... Tillsammans med underbart bröd försatte vi oss i matkoma :)
Några timmar efter allt trippande runt i staden Köpenhamn var energin lååg och fika-paus inleddes. 




Godmorgon solsken!

Hej hopp och rulla upp rullgardinen och ögonlocken. Ny dag och solsken!

Dagens frukost blev en fortsättning på min nya vana - grötfrukost. Idag blev det en havre- och qinouagröt med nyplockade plommon. Till det surdegsbröd med valnötter - väldigt gott! Ny bröd-favorit? Och självklart stod koppen med morgonte och ett glas proviva bredvid maten! 





Havre- och qinouagröt med plommon

1 port. Tid: Morgontrött eller ej?

1 dl Havre- och qinouablandning från frebacco
2,5 dl vatten
en nypa salt
kanel (ta i så mkt du tycker om!)
1 plommon
några hackade russin
1-2 msk hela linfrön
 
Topping:
Mandlar och hasselnötter
torkad aprikos
havremjölk

Häll i havre- och qinouablandningen i en kastrull tillsammans med vatten Häll i de resterande ingredienserna och låt gröten koka i ca. 3 minuter. Hacka nötterna och aprikoserna. Servera med topping och havremjölk.



Spring

...i benen har jag haft hela dagen. Istället har jag stått och tränat försäljare-leendet i Ystad. Att stå och försöka sälja prenumerationer resulterar alltså i träningsverk i...smilgroparna?! Efter en dryg timme på en buss med alldeles för mycket kaffe-koffein i kroppen och en kort cykeltur hem fick jag i alla fall äntligen sträcka ut benen och bara springa springa springa. En underbar kväll var det - att springa vid åtta-tiden på kvällen då solen går ner och det är så där lagom varmt är bara helt fantastiskt. Satte dessutom tidsrekord på sträckan! Bäst :) Snart får man springa i storstädernas storstad också - aaaa längtar! 

RSS 2.0