dagens grönsaksfrossa!

Efter jobb så blev det en seneftermiddag glassande i solen med finfint sällskap. Hötorget och frukt och grönt handlades. Och jag lyckades inte riktigt handla det jag hade tänkt - det blev en hel del mer...Men varför inte? Mat är bland det viktigaste och att äta gott ger mersmak på livet. (ordvitsigt..mersmak. ja precis hm..). Och hur mysigt är det inte att flanera runt och lyssna på härliga grönsakshandlare som har snackar extremt mycket men är gudomligt trevliga! Har mitt favorit-grönsakstånd med superhärliga snubbar!

Resultatet av dagens konsumerande blev dagens middag. SMASKENS var ordet.




Sparris och morotssallad - Det blir inte så mycket enklare. Eller godare för den delen

Sparris, morot, soltorkade tomater i olja, chili, citron, örtsalt och bladpersilja

Skölj sparrisen och dela i lagom stora bitar. Skala moroten/morötterna och skär i strimlor. Hacka de soltorkade tomaterna grovt och stek tillsammans med lite torkad chili i olja. Lägg i sparrisen och morötterna. Salta och strö över hackad bladpersilja och pressa över en skvätt citron. Låt fräsa någon minut. Servera varm eller ljummen. Tror även att detta passar bra kallt!

Blomkål med smör och kryddor

Blomkål, Smör att steka i, Kryddor (Använde en kryddblandning med allt från alger, salt, peppar, vitlök m.m )

Koka blomkålen i vatten tills den är klar - absolut inte överkokt! Häll av vattnet och fräs sedan i smör och några mumsiga kryddor!

Dessa goda små rätter åts här i hemmet med en grönsallad med coctailtomater och avokado samt stekt hallomi och ajvar.

Hur gott som helst. Och det tog bara en kvart att slänga ihop...Inte helt fel eller? :D



Kommentarer
Postat av: Malin

Sv: spiderchick postade en guide haromdagen ocksa, just med jobb i london att gora. Jag skulle absolut saga att se till att du har rejalt med pengar sparade innan du aker over for att skaffa boende har kan vara svart och det ar dyrare an i sverige. Kan du fixa jobb redan innan du ens aker over (over internet och telefonintervju och sa) sa gor det, da blir det lattare att hitta boende ocksa eftersom manga landlords vill att man ska ha jobb innan man flyttar in.

2010-05-12 @ 10:54:33
URL: http://piccadillytears.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0