usch och fy!

Fy fy fy. Den personen som bodde här innan har INTE fattat att har man en fläkt ovanför spisen MÅSTE MAN RENGÖRA DEN! Tröttsamt för mig som stått och skurat länge nu. Ska köpa en ny del imorrn. Äckligt.

Men nu är den delen skinande ren! Och resten av hemmet har fått lite finputsning det med! Känner mig nöjd :)

Och tror att jag ska belöna min städinsats (och lite tvätt fick även tvättas. när jag ändå var igång :)) med att köpa mig en stooor temugg. Eller se om jag hittar någon. Lider enormt mycket nämligen - temuggarna som finns är så små. Och jag brukar dricka mitt morgon te ur en kopp som en balja - ja, det är problematiskt :) Sen är det ju bokrea...kan jag hålla fingrarna i styr? Det är frågan...Men först Lunch!

Fick förresten upp lampan snabbt som attan! Och jag är bästa vän med avfettningsmedel just nu. Funkar som en glans...hehe.

 




söndagslugn

Söndagförmiddag och då är det Ketih Jarret som spelas ut mina högtaler. The Köln Concert är fantastisk!

Och nu har precis en ny och fin damsugare anlänt till mitt hem! Yippie - nu slipper man städa med sopkvast och borste. Livet bli helt enkelt lite enklare :) Så det är dags att ta tag i lite saker och ting. Först och främst ska jag försöka sätta upp min lampa...har inte tålamod för sånt. Blir alltid sjukt sur när det inte funkar. Så får s hur det går denna gång!

Började för övrigt dagen med en liten löptur. Inget avancerat - vaknade bara upp och kände att man likväl kunde passa på att springa å morgonen istället för att gå - passa på när det fanns lite mer asfalt än vanligt att plöja fram på. Så 5 km sprangs, dock inte så skönt men men - tanken var god :) Och jag får chans att skapa lycka efter träning i eftermiddag, då jag ska prova på cycling på SATS idag. Ett nytt SATS ska provas - medborgarplatsen - så det ska bli intressant. Jag hoppas på ett härligt och givande pass!

Förresten - gjorde världens enklaste och godaste variant av äppelpaj igår. Exprimenterade först med ugnen när jag lagade mat - rotfrukter i ugn och lax med pesto...himmelskt - men körde på stekpanna sedan...



Stekta äpplen med russin och nötter
1 port.


1/2 äpple
russin och valnötter
1 msk smör
havregryn
KANEL!

Smält smöret i stekpannan och lägg i alla ingredienser. Beroende på hur mjuka du vill att äpplena ska vara så varierar självklart tiden på stekningen. Själv lät jag allt fräsa i drygt 5 minuter.
Åt detta goda själv med vaniljglass, men det är nog sjukt gott som vardagsefterätt med vaniljyoghurt eller keso...


dags för myspys

Vad hände - det är frågan?

Jag masade mig fram till garderoben och slängde på mig träningskläder, ändå väldigt nöjd med det faktum att antalet vintriga kläd-lager minskats, snörde på mig skorna och begav mig ut. Och som jag visste - jag njöt av asfalt! Asfalt under fötterna!

Och plötsligt, plötsligt började det typ regna...och sen övergick detta i hagel! Hagel. Inte snö utan hagel. Kände lite - regna bort snön.....

Nästan 10 km blev det, och jag sprang på och kände hur lätt uppbyggd ilska utmanade haglet att hagla på mer och mer för jag sket fullkomligt vädret. Brydde mig inte om att mascaran måste lagt sig under ögonen och fått mig att se ut som en förstörd panda. Att jag såg lätt sammanbiten ut. Att ja...brydde mig inte. Och egentligen var det väl inte ilska. Mer ja...gammal skit.

Så jag är glad att jag sprang. För nu känns allt bra. Och jag känner mig redo för en kväll i soffan. Med Runners World som jag fick från besöket från Lund. Och med Camilla Läckbergs deckare Sjöjungfrun, vilken är riktigt bra men lite jobbigt obehaglig. Ingen sängfösare precis....

Och jag ska laga god mat. Och kanske se en film? Detta sker inte ofta - men väl värt ikväll. Och äta choklad. Och tända ljus.

Myspys helt enkelt. Så ska det vara och så ska det bli.




torsdag fredag lördag och snart ska det springas

Snön SMÄLTER. Det är slask och pölar och vatten här och var och det är lätt att halka och samtidgt går man stundtals på asfalt. Asfalt mot fötterna gör att det är sak samma att det ser ut som mjölk utanför. Det är milt och inte svinkallt. Jag vill ha VÅR! NU!

Japp, så är det - våren jag sägere hej hej på dig och önskar gärna ett långvarigt besök nu!

Med tanke på besök - har haft pappsen här sen i torsdags kväll. Han hade jobb här i staden under torsdagen och fredagen och självklart är det inte hotell som gäller!

Och igårkväll - vad gjorde vi då? Skrattade tills vi grät. På Rival. Vi såg Kvarteret Skatan och jag säger bara: Johan Glans och David Batra i mitt hjärta! Fantastiska män! Så glad och lycklig sprang vi runt i ett dimmigt Stockholm, det känndes som om man befann sig i London på 1800-talet. Med dimmtäta gator och gaslampor. Sån känsla man får av böcker och filmer. Det var lite coolt.

Dessutom åt vi middag på ett jättetrevligt ställe med god, god mat - och mycket mat. Lyx! Självklart är namnet borta ur mitt minne men ändå. Låg vid Mariatorget. Och jag lär ändå inte gå dit själv - så namnets bortfall är inget stort problem i sig :)

Fann dessutom en taklampa på Stadsmissionen. En lampa som försöktes sättas upp imorrse - misslyckat försök dock. Ska ta mig i kragen och försöka om en stund igen...Hann inte ägna så mycket tid till lampproblemet innan - satsade på att hänga med pappan in till stan. Vi promenerade och tog sedan var sin stor latte på Espresso Haus. Själv satt jag kvar med datorn och knapprade och fixade och donade efter pappan lämnat caféet och även Stockholm. Så nu sitter en någon på ett tåg ner till Lund. Hade inte haft något emot att åka tåg idag - är en tågåkardag.

Själv promenerade jag runt i stan och hamnade på Hötorget. Fick med mig lite billiga grönsaker hem.

Blev förresten inspirerad till tusen i torsdags. Följde med och fotade Mathias Dahlgren. Matsalen, folket ja allt. INSPIRERANDE! Och mycket mer än det men tiden att skriva om allt...nej, lämnar det vid ordet inspirerad!

Nu ska jag ladda med energi genom att sjunka ner i soffan och läsa. Försöka slappna av lite. Ladda för snart har jag planerat att jag ska ut och springa. Inte alls peppad egentligen. Men men, blir nog bra till slut. En mil ska det i alla fall orkas med. Önskar mig motivation i en liten ask just nu. Så som det är ibland.

Andra bra saker med besök från hemmet - besökaren kan få lov att ta med sig saker som man behöver :)




från träningsvärk till morgon spring i benen

Vaknade imorrse med träningsvärk i vissa små ömma musklar - jag gillar! Men benen var ändå pigga och glada och min planerade morgonlöpning var på  g helt enkelt! Underbar syn att skåda när man närmade sig hammarby sjöstad och såg solen färga himmlen så vacker så!

9,6 km blev det. Inte världens bästa tempo - får inte upp tempot så som jag vill! Snön och kylan - inte alltid kul åh nej!

Nu är det dags för ägg och gröt - snabba ryck innan man får pysa iväg!

 koka ägg koka tevatten. värm gröt i mikron. FRukost!


från datorknapper till second hand, från te till träning

Hej hej hallå kan man säga. Hej hej hallå på mig själv och på Stockholm och allt och alla.

Hur fin har inte dagen varit idag? Sol sol sol! Och jag har gått från att knappra fram texter på datorn till att mysa runt på söder med mikaela. Efter att följt med till duktiga mikaela som lämnade tillbaka galgar på tjallamalla, strosade vi längs gatorna och kikade in i några fina second hand butiker. En heldag med massvis med butikskikande och fikande ska ske! Söder är myspys - konstaterandet för dagen. Eller ett av dem...

Och vidare pyste jag iväg till Odenplan och till Tehuset Java och dök in och sa hej hej och gick ut glad i hågen då jag (om jag inte beter mig katastrofalt) är en extraflicka även i stockholmo. Kände mig hemma i butiken och längtade efter att stå bakom disken och ösa upp te och åter te. Faktiskt :)

Vidare spatserade jag och njöt av att ha en halvtimme övers innan nästa dagsetapp och dök in på Espresso Haus och köpte en liten soya latte (tackar vet jag presentkort...) som jag sörplade i mig på några minuter. Ut i kylan och in på Sats Odenplan! För nu var det dags för träning!

Lite nervös var jag när jag gick in genom dörrarna - gruppträning på ett helt nytt ställe. Punkt punkt punkt...visa sig från bästa sidan. Typ. Och Cross Training skulle tränas och utan att veta vad det egentligen var (några rader i ett häfte bekräftar inte precis en livs levande upplevelse) så hoppade jag in i en sal med andra träningssugna människor.

Och ja må säga att Sats Odenplan föll mig enormt mycket mer i smaken än Globen. Bara stämmningen, alla fina löpband jag gick förbi, omklädningsrummen....kände mer värt pengarna! Och träningen var inte helt fel den heller! Jobbigt - känner hur jag inte är van vid styrketräningsövningar. Fortfarande inte...Gillar att hålla igång längre än 55 minuter en timme när man håller på med cirkel träning dock. Saknade lite gerdas 1,5 h styrkegympa, vilket har ungefär samma koncept som cross training, fast mycket mera folk och fler konditionsbitar. För och nackdelar på båda hållen! Men jag ska prova mig fram igenom olika klasser! Har två pass inbokade i helgen...Men inte bara pass ska provas utan även olika Sats!

Och hann också kika in på Åhlens. På bo olsson. Köpte små saker som behövdes till lägenheten. En ugnstermometer är nu i min ägo - kanske kan jag lyckas använda min gasugn nu?

Men roligaste var nästan mitt besök på Lindex, där en klädroller köptes. GRATIS ANTON BERG CHOKLAD! Mumsfillibabba sa jag och fick med mig en fin bit choklad i min påse. Sånt blir jag glad över. Små saker som gör en lycklig, inte sant? :)

Nu ska jag knappra ner mer väsentliga saker på datorn.



diner time



Smaskade precis i mig en supergod måltid! Fiskpinnar som åts med ett ärtfräs och en färskoströra. Tillsamans med ajvar relish och sallad. Mina cravings efter ajvar har åter börjat....Aja, lite recept nedan...:)

Fräsiga ärtor


Fräs lök, svamp och morot i olja och malen spiskummin samt chili. Blanda ner ärtor och hackad tomat och lite grönsaksbuljong och kanske lite mer peppar för den som vill ha mer hetta?! Blanda och låt fräsa ett tag - morötter blir alltid lite mer gott söta ju längre de fräser..  

Färskoströra

Superenkelt men mycket gott! Blanda philadelphia light med fetaost, peppar och oregano.



morgon i bild




Morgonpromenad i stan. Ja, det är bara att gilla läget :)


teprover!



Fick faktiskt med mig något roligt hem idag! Teprover från four o'clock. Så nu ska jag sjunka ner i soffan med en kopp te! LYX!


dagen i ära

Jag och spotify är bästa vänner - det är ingen tvekan om att detta är ett faktum! Ville bara notera det, utan någon speciell orsak förvisso men ändå.

Intensiv dag från tidig morgon till sen hemkomst. Men jag gillar läget och är trött men nöjd med denna tisdag!

Min första pressfrukost har jag gått på - jippieyey. Det ska anordnas norra europas största mässa för personer inom restaurangvärlden i april. Och idag var det en liten pressfrukost angående detta i Nationalmuseets restaurang Atrium. Och jag var där, ensam he...Men det gick bra. Inga fatala misstag - inget nervöst sätta mig bredvid stolen eller spilla ut kaffet i knät i alla fall. Tummen upp för det eller vad?
Dessutom hittade jag till nationalmuseet och kom i tid till halv nio. Fick lite panik utanför gullmarksplan när folk köade utanför spärrarna in till perrongen. Shit! Tänkte jag och svalde och andades men kunde inte släppa tanken att jag kanske var helt ute och cyklade och skulle komma enormt sent och ja, göra bort mig lite lätt fatalt. Men så släpptes vi in och allt var frid och fröjd. Och efter en liten power walk, må jag säga, till museet var jag i alla fall glad i hågen över att ha hittat och kommit i tid! Erövrar stan :)


Glad och intresserad av allt och faktiskt alla tog jag vägen till nästa punkt för dagen. En till pressis (ny formulering kanske kanske?).

Efter lunch, thai thai thai - mumsigt värre (finns det något godare än pad thai - utan kött... - med massvis av jordnötter...) var det Lidingö som gällde. Och lämnade ön vid 6 och tog mig ändå smidigt hem. "Min" väg funkar bra - tack och lov - i snökaoset.

Och nu dör jag lite i soffan. Men så kan det gå!

Imorgon blir det sitta hemma in tha house och jobba på. Och förhoppningsvis en titt in på Tehuset. Och träning på sats är bokad - spinning ska testas - eller cycling...Sen blir det kanske också en kompisdejt. Låter som en bra dag. Men kanske lyckas jag boka in mer än vad jag hinner. He. Så kan det vara. Men men - ambiioner är bra. :)

Det bjöds på fin fin frukost i den väldigt vackra matsalen! Fruktsallad, yoghurt, mackor, smoothie....kaffe.






på upptäcksfärd



Sitter och äter min morgongröt framför datorn med nyhetsmorgon i bakgrunden. Så går det när ingen radio finns, när ingen tidning finns. Bittra tårar, snyft.

Morgonpromenad togs tidigt imorrse. Älskar naturen utanför dörren. Har börjat kartlägga en hel del av det näromliggande området. Gå minst en kvart åt ena hållet och sen tillbaka varje morgon gör att man börjar fatta vart man är. Imorrse hade jag t.o.m ett "aha - jag är här"!

Och vad ska jag göra nu? Iväg på min första pressfrukost! Nice och jag är peppad :)


jag antog utmaningen - jag vann över löpbandet!

Okej. Jag är hemma igen. Hemma från ett sats och ett löpband och ett för jävligt men samtidigt underbart löppass. Efter att ha vandrat runt vid globen och känt mig ganska lagom förvirrad och frusen fann jag till slut det sats jag letat efter. Och ett löpband.

Och jag började springa. Körde 2km uppvärmning och planerade under tiden det pass jag hade framför mig. För nej, jag hade inte varit förutseende nog att tänka på detta innan. Bara att jag drog iväg för att springa var lite av en impulsgrej i sig. Jag ville springa intervaller. Tänkte att detta skulle få mig att bli motiverad. Men kom inte på något bra upplägg. Så jag fick fortsätta fundera.

Och när jag sprang under uppvärmningen bestämde jag mig till slut för att utmana mig själv. Benen kändes pigga och jag hade mycket att springa av mig - så varför inte köra ett längre löppass? Eller längre och längre - så långt som jag borde komma igång och springa men inte har gjort så mycket p.g.a att benen sagt ajchi bachi (med vilket jag menar att mina hälsenor och benhinnor inte varit okej...he). Så jag sa till mig själv - jag utmanar mig. Jag springer 15 km och om jag klarar det på detta löpband så är jag kick äs. För jag hatar löpband. jag tycker det är extremt tråkigt och enormt omotiverande (existerar detta ord...hm. iaf). Men om man ska lära sig tycka om något så får man ta i ibland. Och genom att springa en sträcka, som för mig är en ordentlig sträcka så kan jag lära mig att springa löpband. Logiken kanske inte märks när man försöker pränta ner det på datorn i ett endorfinrus - men logiken existerar.

OCH jag klarade det. Och jag är lycklig och gillar allt :) It´s crazy banana och jag svämmar över av endorfiner och ska höja musiken med Simon Norrsveden och hoppa runt i lägenheten.

För övrigt har det varit en sjukt najs dag. Morgonpromenad i soool. Bland träd och ett hej hej rådjur och härlig kyla och frost på min stora stora halsduk.

Och resan till Lidingö gick bra och hela dagen också. Jag trivs i Stockholm och världen är helt okej. Ganska bra just nu. Lyckligt bra :) Och snart är det vår. Det gäller att bara att vara lite postivt inställd till saker och ting.

Punkt på det.


oh yeah

Spammar min lilla blogg med lite bilder. Första frukosten. Första egenhändigt lagade måltiden (på gasspis - faktiskt!).
Gigantiska snöflingor. En jag mitt i smeten.
Och en satsväska. Är satsare - kan man säga så. Eller vara komisk och säga satsig. Hehe. Sämst humor - jag vet.
Men ska faktiskt ta och inviga mitt satskort. Då det är svinigt kallt ute ska jag göra slag i saken och ta ett löpband i besittning. Hur ska detta gå är frågan...Hm.



I stockholm!

In Stockholmoo! Har landat och existerar i huvudstaden just nu. Vad kan man säga? Första egna flytten och just nu käns det super. Har vairit en galen helg med mycket att göra, mycket som ska fixas. En lägenhet som man ska bo in sig i. (Och herregud vad man hela tiden kommer på saker som man ska göra eller saker som behövs för att kunna göra...allt. Men ändå - ett eget ställe :)) Saker som ska göras, köpas, fixas. Och sen ska man försöka hitta runt på ställen man aldrig befunnit sig på...Men nu är det mesta på plats. Okej, inte allt i mitt huvud men det är ju en senare fråga :)

Men som sagt, en innehållsrik helg med Mycket Att Göra Måste Saker. Men faktiskt även fått plats med annat. En mamma åkte med upp som packåsna...hehe. Och en fika med en ny bekanntskap har hunnits med. En löprunda runt årstaviken och någon annan stans (- namnet....) har skett. 12,5 km igår då solen låg på och på snötäcke i natur och ja, det var fantastiskt. Underbart att ha naturen utanför dörren. Att stå i sitt köksfönster och se ett rådjur - vad hände där?

Och igår eftermiddag och kväll var det kvalitétstid med numera stockholmsbon Mikaela och Helly som var på besök från lund. Vi befann oss vid Kungsträdgården där Mikaela stod och var flashig och presenterade Ida Pyks coola saker. Gapade efter fina saker och sjukt duktiga unga människor! Var snöyr med Helly och förundrades över gigantiska snöflingor. Och vi frös lite grann. Och irriterades över tunnelbanor. Usch och fy. Med tanke på detta - det är dags för mig att bege mig ut i snön och se hur jag lyckas ta mig till Lidingö...he. Tunnelbanor och kaos - som ny människa i stan får vi se hur detta ska gå!

Ja, ska försöka inte tänka på problem - nervositeten kommer annars göra mig lite galen :) Kvällen igår kan jag ge en tanke! Fina vännerna följde med mig hem (hoho hem, underbart att säga om fina lägenheten!) och jag lagade mat och vi myste och pratade innan Mikaela begav sig åt sitt håll och Helly tog tåget till Lund.

Första dagen på praktiken helt enkelt idag. Och det är inte bara jag som tar mitt pick och pack genom dörren - det är hundratals fjärilar i min mage som följer med....


tJOHO!

Jag är påväg. Sitter på ett lite skakigt tåg som för mig genom ett snövit Sverige. Från lilla Lund till Stockholm. Med packade väskor och massvis med fjärilar i magen som bagage. Spidar runt i mitt huvud och min normala rastlöshet gör att jag snart kommer bli outhärdlig för mitt sällskap. Blir väl snart som barnet några säten bakom mig som stundtals (ofta) frågar "är vi framme än?". Hihi.

Så snart är det Stockholm hej på riktigt. Stockholm hej och flytt hemifrån. Första "egna" lägenheten. Tänker på alla små vardagliga saker som man kommer att hitta på. Allt från handla, hitta sina promenadrundor, Löparrundor :) (var finns de härligaste löparstråken i Stockholm? det är frågan...) myscafé, fixa i sin lägenhet....allt möjligt. Är superglad för praktikplatsen, om än omåttligt nervös. På måndag...Enormt glad för lägenheten. Och mysigt glad (jag tycker att man kan vara mysigt glad) för att förhoppningsvis även kunna extrajobba på tehuset i storstan. Det kommer bli mycket jobb. Mycket träning. Lite pengar. Choklad hemmakvällar. Uppleva allt möjligt. Göra stan - mickan känner du peppen :) ?

Det kommer helt enkelt bli fab. Och det är underbart att vara på väg.

Körde en härlig avslutning igår. Efter att ha packat klart redan på onsdagen hade jag en hel torsdag till annat smått och gott. Lät kroppen vila från träning (ooo - vill ut och springa bort överskottsenergin som finns i kroppen idag!) glassade runt och träffade vänner och satt på caféer och myste och kollade på snön som öste ner utanför. Fixade små saker. Besökte fäktsalen och hämtade saker och försökte låta extremt positiv när min gamle tränare peppade mig för att träna fäktning i stockholm...ja, vi får se hur det blir med det. hmmm:) Vill ju hellre springa och är dessutom så enormt pepp på att börja på sats! Känner hur kul det ska bli att fördjupa sig i nya roliga tränigspass och former!
Och kvällen kom att avslutas med en spontan utgång med två fina tjajor! Lunds sista kväll avslutades på Lunds. Hehe. Förpartajade med KAFFE :) och kläddiskussioner. Det var en sån kväll då det var najs att köra på jeans och en tröja och stövlar och känna den chilla känslan - som vi konstaterade. Spontanutgångar när man helt plötsligt bara känner peppen på att vara social och dansa - det är det bästa! Så go girls och kvällen var fin fin!

Känner väldigt mycket - livet är fullt av möjligheter. Och vi kan göra vad vi vill! Vad vi vill! It's crazy och nu ska jag ta mig lite mer kaffe.





har en halv mun

Japp. Så är det. På ett sätt. Har precis varit hos tandläkaren och lagat en tand, vilket betyder att jag fått en bedövningsspruta vilket i sig betyder att jag är avdomnad i halva munnen. Alltså - jag har en halv mun :)
Och det är en EXTREMT grå dag här nere i Lund. Sitter och lägger över bilder till min lilla dator. Och hittade bilder jag trodde var borta - hur glad blir man inte då på en skala ett till hundra? Happy happy.
En klassisresa till Wien i våras. Innan vi slutade gymnasiet (gymnasiet hej på dig - känns som evigheter sedan. Som ett annat liv. Så det kan gå ibland.)

Men känner att jag gärna skulle vilja resa lite grann. Lite "no no snö" känsla kanske.
Men förvisso ska jag ju ut och resa nu. Eller imorgon. En resa till Stockholm och en resa i livet. Säger dock gäsp gäsp just nu. Trötter är jag men får ta mig en snabb kopp kaffe. Vill hinna med alla roliga saker jag vill göra idag! Och kanske möjligtvis gå igenom allt inför flytt imorrn. Kanske...:P



Hur gött verkar inte människan nedan ha det?

lite tomma saker lite små saker. en onsdagkväll som snart tar slut

Just nu. Lite tom, lite trött och lite utmattat. Visst kan man vara trött och utmattad på samma gång - visst kan det betyda två helt olika saker?

Och ändå har dagen varit bra. Jag sitter på mitt golv i mitt rum som blivit min lilla värld (känns lite som när man var liten och byggde ett litet hem i sitt rum av lakan och kuddar och gud vet vad. Typ ett tält) och tittar på tre packade väskor. Och lyckats få plats med allt och lite till - det har jag! Applåder...

Tillbringade några timmar i en god väns sällskap. Blev bjuden på lunch. Satt och pratade på i 2 timmar drygt om allt möjligt på denna jord. Tog en tur på stan. Det var så bra så.

Var trött som in i men gick och tränade ändå. En och en halv timme stygy med pappan. Gillar att ha någon att träna med. Det motiverar mig och peppar mig och får mig att komma igång. Ja, jag är tävlingsmänniska. Självklart!

Men saker kan suga musten ur en. Och saker suger musten ur en. Suger musten ur en - vad är det för uttryck egentligen?

Så jag borde gå och lägga mig. Sova. Men ibland är det inte det mest lockande alternativet. Är lugn för första gången på hela dagen - och det lugnet njuter jag gärna litet ut av. Så det är så. Sängen hägrar snart nog!

Lite tom. Lite lugn och trött. Tänker på saker som skall göras - saker som man vill ska bli rätt. Beslut som måste tas. Har ätit lite Ben&Jerry. Druckit varm proviva - björnbär. Choklad gör en glad. Choklad är gott.






it's packningstajm

Sitter och är kaffespidad och övertrött och resfebrig - en oslagbar kombination om man vill ha myror i kroppen. Så det rekomenderas varmt om detta mål önskas nå.

Själv börjar jag dock tröttna så smått. Längtar efter att bli skönt trött så att man kan gå och lägga sig i sin varma sköna säng och soooova. Nice nice.

Men mitt tillstånd är svaret på fina svengelskan och den ursäkten (koffein, övertrötthet, spidighet) accepteras alltid. Men gaah. Sjukt effektiv dag må jag säga. En löppass imorrse. En tandläkartid - men ooops - hade ett litet hål som ska lagas (på torsdag. ska få bedövningsspruta i munnen. inte big fan av sprutor. ush och fy. inte coolt.). Matshoppning och ett afroshaking pass hanns även det med innan lunch, som intogs i faderns samvoro och med en planeringsalmenacka i en hand och en superb macka från coffebreak i andra handen (och surplande på en gigantisk underbar soyalatte - kommer sakna!). Duktig och satt framför den gigantiska skärmen på pappsens jobb på eftermiddagen och sen bar det av mot tvättstugan. Och sen dinertime med pappsen och brodern (som åker tillbaka till sitt kalla vinterlandskap ikväll. Så man kan säga avskedsmiddag för båda barnen) på Fellini. Därav kaffespidigheten - jag ska inte dricka kaffe på kvällen men vem kan motstå en god god cappuccino när det erbjuds?

Och nu i packningskaoset. Satt och tänkte för en halvtimme sen - jävlar vad bra jag packat. Kommer lugnt lyckas få med mig allt jag vill ha. I klädväg. Skorna var jag medveten om att där, där måste val göras. Men nu säger jag bara - man ska inte ropa hej innan man är över bäcken. Definitivt inte! Kommer prega ner locken på mina väskor när min packning är klar. Detta bådar inte gott....Vad kan man göra?

Så ja, detaljerat om saker som skett. En klackspark i backen till mig själv om att inte vara lika kaffeberoende imorgon. Japp - minnesanteckning gjord. Ska se om den håller :) Nu ska jag försöka andas lite lugnt i takt med Melissa Horns underbara sånger (som självklart hörs genom ett par fina nya högtalare) :)





Dags att göra lite urval. Men hur ska man välja? Kan erkänna att jag var extremt optimistisk när alla skor sattes fram. Men ändå. Kill your darlings??


mot nya äventyr

 

På väg mot nya äventyr. Så det känns just nu. Härligt.

Har precis varit ute och sprungit. Inte fantastiskt löpning utan lugna 9 km. Helt okej ändå. Det blir en tränigsrik förmiddag idag! Ska ha ett litet afropass innan lunch. Men inga extrempass - utan bara roligt!

Och nu är det iväg mot tandläkaren. Och det var inte det jag syftade på när jag menade mot nya äventyr....


styrka!

Ett härligt en och en hlavtimmes pass är genomfört och jag måste säga att energin verkligen fanns! Glad i hågen körde jag på och det kändes bra. Endorfiner? Oh yes.

Så nu sitter jag och mumsar i mig en god tonfiskgryta med tonfisk, krossade tomater, morot, oliver, soltorkade tomater och majs. Med pasta, fetaost och sallad. (och lite ketchup. är lätt störd jag vet)

Har även njutit av en god SEMLA i trevligt sällskap. Semlor är bäst. Och detta var min andra (bara ätit två, detta är sorgligt, sorgligt...).

Spurtade sen upp till pappsens jobb och fick låna en dator med en fantastisk skärm! Ah, galet, fördel med att låna en bildredigerares dator...Och det bästa är att jag har tillgång till denna makalösa sak även imorrn. Gooodie :)

Nej, nu ska mat ätas och en tvättid därefter bokas. Så kan det gå!


musik musik musik




Upplever en enorm materiell lycka. Eller inte bara materiell lycka men ändå. Det där presentkortet som jag fick när jag tecknade ett abonemang på telia häromdagen, det löstes in idag. Till något jag gått och dregglat över länge...dessa högtalare från Sony nedan. Vilka kostade precis 499 kr. Lyckorus när jag tecknade abonemanget förra veckan och upptäckte att dessa helt plötsligt kunde köpas - eller fås! Hihi! Så nu har jag mitt spotifykonto (ja, jag är segis med även detta och precis fixat det...) och kick äs högtalare och lever på musiklycka just nu.

Och nu ska jag ut i snön för en kopp kaffe med sällskap. Kanske blir det en semla också :)


 



frukost



Dagens frukost blev gröt, som gjordes lite lite annorlunda. Inga makalösa ting skedde, men provade att ha i lite vetekli i gröten. Så det blev 3/4 gryn och 1/4 (dl) vetekli. Blandat med russin, aprikos, linfrö och toppat med banan och nötter.

En fin morgonpromenad och en god frukost inleder denna vecka! Och nu ska jag börja få koll på saker och ting. LISTOR my best friend. :) Så att säga. Sätta upp på lista och sedan stryka det som gjorts. Älskar stryka fån listor.

Ska börja packa idag. Hur ska man få rum med allt. Blir intressant. Hm.

Och träning kommer ske ikväll. StyGy är det som väntar. Och kanske får man lite träningssällskap också!


natur+löpning=endorfiner och lyckorus



Just the way I like it. Ett härligt löppass har sprungits ute i Skrylle. Egentligen var det inte ett inplanerat löppass men det var så lockande att komma ut i naturen och springa och samtidigt ha kvalitétstid med pappsen (även om det slutade med att jag inte orkade med att springa i hans tempo. eller orkade. tröttnade på det. det gick för långsamt så jag fick springa i förväg i min ensamhet...:)).

Och det var sjukt härligt! De första 6 km tog jag det lugna, ganska snöigt på vissa platser och sprang ganska lugnt med pappsen. (som jag försökte sporra till att öka på lite mer. Någon är ovan vid att springa i snö och har inte tränat på 2 veckor. Och inte är det jag :P ). Men det bästa var att springa ute i skogen - backträning! Saknar ordentliga backar när man springer i stan, Lund är inte precis den mest kuperade staden...Hm...Så det var gött! Så det blev 11,5 km - och de sista 2 kilometrarna var det fantastiskt mark att springa på och jag kunde verkligen sträcka ut. Åhh. Denna känsla av att bara springa och springa och känna att man kan pinna på hur länge som helst. Önskar att snön var helt borta från spåren. Den kan ligga bredvid :) Men inte där man springer - för det är så underbart att slippa snömodd och dylikt.

Känner mig för övrigt väldigt nöjd med den gångna veckans träning! Det har blivit tre löppas - ett på 15,5 km, ett på 11 km och så dagens 11,5 med fokus på backträning. Sedan har det också blivit två rejält svettiga spinningpass, vilka jag är sjukt nöjd med. Älskar dessa pass då man verkligen lyckas att ge allt och lite till! Det är inte fy skam det! Och lite afrodans har det ju faktiskt också blivit. Inte att glömma :)

Så en bra träningsvecka med mycket (endast i stort sett. förutom afron) på kondition. Så veckan som kommer siktar jag på att försöka få in två StyGy pass. Men men, får se hur det går med planerade tider i flyttkaosen :) Då är det mer behändigt med löpning :)


Söndagsgröt och söndagsplaner



Dagens frukost - denna goda gröt: Hallon och aprikosgröt med banan!

AxA grynblandning blandas med torkade aprikoser, linfrön, lite salt, vatten och frysta hallon.
In i mikron i 2 minuter (rör om emellan) och gröten är finito!
Hacka hasselnötter och mandlar och skiva över banan.
Perfekto...

Så nu är jag laddad med energi för denna dag! Ska ta tag i mitt rum hos pappa nu. Har inte bott där på ett tag och jag vet hur kaosartat det ser ut just nu. Och denna veckan ska mitt liv packas ihop. Eller nej, inte riktigt.
Men flytten till huvudstaden sker på fredag och jag undrar - hur tusan får man ihop allt man behöver i några väskor?

Ett halvår är planen just nu och egentligen är det väl inte ens liv som packas ner (utan bara saker som hjälper en att leva livet). Men alla kläder?! Crazy banana - hur ska detta gå?! :)

Som sagt, ska ta tag i det rummet idag. Och sen blir det så mycket annat som ska fixas. Men pappa och jag tänkte försöka prioritera att komma ut i skogen och springa idag. Skulle vara fantastiskt härligt. Så jag hoppas på det!





för att det var en sådan fredag





nya löparskor = ny energi!

Fint och finast. Nya Löparskor ger mig ny energi och jag tog mina 11 kilometer med storm. Eller okej, inte riktigt. Nästan. Okej, lite ont i mina ben - inte coolt. Inte alls.

Men fy tusan vad underbart det var att springa de första 5 kilometrarna - på bar asfalt. Asfalt utan nästan någon is och absolut ingen snömodd! F a n t a s t i s k t!

Men har tagit min insikt till mig. Tror det är dags att springa lite löpband. Tror att det är lite mer hälsosamt för mina hälsenor och benhinnor just nu. Eller ha lite variation. Och då kan man ju passa på att köra lite intevallträning också.

Kan erkänna att ja, jag har insett att löpband kan vara bra förut. Men på något sätt så slutar det alltid med att löpningen förläggs utomhus. Några faktorer till detta. För det första - Det är så Underbart att springa ute. Upplevelsen att komma ut i friska luften är ju en del av löparglädjen. Och sedan är jag lite nervös när jag ska gå till Gerda för att springa löpband. För, hör och häpna, har aldrig sprungit på deras löpband.

Dagens erkännande. Lilla jag är lite rädd för att gå och springa på Gerdas gym. Stora stygga vargen kanske komemr och tar mig - vad vet jag?

Det var iaf underbart att springa. Trots vissa onda kilometer. Värt det. Fett värt det.

Men nu - dags för dusch och maaaat! 


borde

Goddagens godkväll! Idag är det torsdag, vilket det har känt som hela veckan. Så idag är jag rätt i tid så att säga!
En fantastisk dag har det varit och solen har lyst upp hela världen (lund). Att solsken kan göra en på så gott humör?!

Lite aggression till allt vad datorer och teknik heter känner jag nu. Photoshop in my äs. Ser dubbelt. Ser datorer. Ser galet. Ja, jag har helt enkelt tillbringat allt för mycket tid framför datorn idag. Men skulle göras, och nu ska jag bara dyka ner i ett kapitel i min enorma bok och sedan kan jag känna mig nöjd med det informationsflöde som tagit sig in i min hjärna idag...

Hann dock med en trevlig fika på Ariman med Helly och Julia. Fick smaka på den berömda banan, brie och mango chutney - mackan. Har hört rykten om denna kombination länge. Länge. Hänförda saker har sagt. Och ja, den var god. Väldigt god. Men den slog inte Messmör och Banan. Eller philiadelphia och banan. Faktiskt inte. Sorry girls :P

Har konsumerat idag - o hjälp. Men det var ett måste. En svart polotröja som behövdes. Så kan det gå när inte haspen är på (fantastiskt uttryck eller vad?).

Och jag vet inte hur jag har lyckats - men jag har varit koffeinkickad hela dagen. Eller visst, visst vet jag hur jag har lyckats. En oslagbar kombination av det faktum att jag är extremt känslig när det gäller koffein och dessutom har jag druckit kaffe tre gånger idag. Hehe. Gott var det iaf och jag är glad!

Men till anledningen till detta inlägg. Sitter här i min löparutstyrsel och ska bege mig ut på gatorna i stan för en löprunda. Och sitter och skäms. Ja, skäms. För jag har idag kläder som gör att jag syns extremt dåligt. Det är inte okej. Man borde ha en reflexväst. Måste skaffas! (Herregud vilket långt inlägg för att konstatera detta..)
Nåväl! Dags att springa av sig dagens överskottsenergi!




inte som jag tänkt

Innan idag trodde jag att ödet log emot mig. Så var inte fallet.

Det handlade om en handske. En handske som jag tappade bort förra veckan på ett väldigt mystiskt sätt. Då jag inte vet hur jag tappade bort handsken är det fortfarande ett mysterium. Men innan jag skulle pysa ut genom dörren i förmiddags hittade jag en handske i min ryggsäck och jag trodde att det var min förlorade hand-vän! Fotade glatt min lilla handske för att jag 1) hade fem minuter på mig innan jag skulle gå och 2) är så nördig att jag tänkte att jag skulle uppmuntra mig själv genom att pränta ner denna makalösa händelse på min blogg...

Men det komiska i hela situationen var att jag en sekund senare var tvungen att inse och acceptera det faktum att handsken, den var ju paret till den förlorade. Handsken var inte den jag tappat bort utan den som stannat kvar hos mig. Tappade hakan och fick mig ett gott skratt. Väldigt typiskt.

Hade varit en glad upptäckt. Nu blev det en rolig situation.

Med tanke på rolig situation. Köpte en photoshop kursbok idag som jag fått på rekommendation av Mr Proffs. Och sedan körde jag på vardagslyx och gick och satte mig på Espresso Haus och köpte en Stor Latte och läste där istället för hemma. Lovely! Men detta i sig var självfallet inte den roliga situationen, nej, det komiska var det stora gänget med pojkar (pojkar, män - vad är man egentligen i 22-25 års åldern?). I Lund finns det många många många Studenter. Jag hade valt ett café väldigt nära Juridikum och caféet var ju dessutom Espresso Haus. Och in trillar 7 pojkar (väljer detta ord för stunden) och alla är så lika och alla pratar göteborska. Som ett litet convention för göteborgare. Och in trillar sedan ännu fler. Bara göteborgare!

Satt och skrattade lite för mig själv. Kunde inte hjälpa det. Om man bor i Lund, lite uppväxt här sådär, tror jag att man kan skratta med. Iaf om man är jag. Komiskt var det iaf! :)

För övrigt. Hemkommen från jobb och sitter med god mat i lilla magen och läser löpbloggar. Fascinerande. Ju mer jag läser ju fler bloggar hittar jag och ju mer vill jag springa :)



Handske. Dock ej upphittad förlorad....:)


att äta med ögat

Mat ska vara en glädje för sinnet och magen. Mat ska dofta gott, se gott ut och även smaka gott. Det är min matfilosofi.

Kom precis hem från ett suveränt spinningpass, enda problemet var att istället för träningslinne hade jag lagt ner en underställströja i min väska! Försökte kavla upp armarna mer och mer under hela passet och lyckades nästan omforma min långärmade tröja till en t-shirt. Iaf! Nice nice och jag känner mig full av energi!

Mend et här med mat som ska se god ut - färgkombinationer kan göra succé. Mat kan bli konstverk. Inte för att min lunch är det men god för ögat och magen är den i alla fall! Tyvärr är fotot taget med kamera nr 2 när det gäller vissa bilder, min lilla fickkamera, då jag suger på det här med att ladda batteri till tekniska prylar. Så bilden är inte riktigt verkligheten. Finare färger i verkligheten. Men ett försök!

Fiskpinnar med en sallad på blandad grönsallad, rödkål, tomat, äpple och avokado. Till det spenatröra med ärtor, soltorkade tomater, chili och vitlök. Och lite keso. Smaskens!





kan man säga vad detta innebär?



Idag är det onsdag. Igår trodde jag att det var torsdag. Därför känns onsdag idag lite fel, men ändå mer rätt än gårdagens tisdagtorsdag.

Rätt och fel. Min presskanna på bilden ovan. Allt måste inte vara perfekt, inte ens bilder. Propotioner vad är det? Iaf åker presskannan med till storstaden. Sitter och funderar vad som kommer finnas i "mitt hem". Kökssaker exempelvis? Sådana småsaker. Kommer bli intressant att se. Och det bästa är att jag har en pappa som kommer upp en vecka efter min flytt för att jobba - vilket betyder att någon (p) kommer att egera packåsna...hehe. Gillas.

Kanske kan bilden säga vad jag gör nu - dricker gott kaffe. Har faktiskt inte GJORT NÅGONTING än idag. Inte ens tagit en morgonpromenad. Bara ätit frukost. Sov till åtta idag. Vilket betyder sovmorgon för mig. Vilket jag tycker är lite svårt, kan erkännas. Men bestämmt mig har jag gjort - idag ska inte gå i 200 procent. Istället blir det härlig träning nu på förmiddagen och jobb mellan endast 4-7.

Ska dock gå och leta phootoshop litteratur. Frågan är om det är billigare att beställa en bok över internet - adlibris - eller köpa i vanlig butik. Billigast är självfallet att låna en bok på bibblan, men frågan är om denna bok finns där. Adlibris betyder också att det tar iaf två dagar innan boken kommer. Och jag behöver den NU. Summan av kardemumman - att kila ner till bibblan nu när den öppnar kanske? Förhoppningsvis kan boken hittas där och då kan jag ta mig samman och plugga i eftermiddag. Det skulle kännas givande. Hm.

OHO! Gjorde bästa upptäckten igår när jag tecknade mitt abonnemang. Efter mycket prat hit och dit hade jag dragit mammsen till Telia för att äntligen teckna upp ett abonnemang. Vi kom dit och stod utanför och väntade på att de skulle öppna (brukar ofta undra när jag öppnar butiken hur man orkar vänta innan man öppnar. Nu vet jag. Tidsbrist :)) och hade därför endast två framför oss i kön. Jag passade på att spana in ett par högtalare till datorn, vilka kostade 5oo spänn. Dream on baby tänkte jag.

Men drömmen gick i uppfyllelse tralalalala. När jag tecknade mit abonemang visade det sig nämligen att jag fick 500 spänn att lägga på en mobil eller tillbehör. Jag frågade om jag fick lägga det på vad som helst i butiken. Svaret var ja! Och med ett presentkort i hand gick jag glatt ur butiken. Så nu i veckan ska jag gå tillbaka och köpa mig en inflyttnignspresent - HÖGTALARE! Yey! Faktiskt sjukt lyckosamt. Tursamt. Jag gillar! Tummen upp!


semlor jag vill ha!

Ah! Har precis varit och handlat och upplever nu värsta semla-cravings...och jag vet, klockan är inte ens halv tio på morgonen. Men jag älskar semlor - hur bulle, massa mandelmassa och grädde nu kan vara så gott - och jag har inte ätit någon i år! Galet värre. Och är det idag det är "fettisdag"? Eller nästa vecka? Hm....Iaf. Dagdrömmer om semlor just nu...

Men istället för att sitta och äta semlor som Ture Sventon dagen i ända, får andra saker ta plats. Nu ska jag springa ut och iväg och fixa abonemang till min lilla mobil (och ja, jag har haft kontantkort. Och ja, det suger...). Sen blir det några andra ärenden på stan innan ett lunchpass på Gerda.

Afro ska dansas, shakas, upplevas, tränas. Vad man vill säga. Det är iaf en fantastisk lärare som har passet och det kommer bli så najs!

Sen väntar en stockholms-planerings-fika med Julia! Sånt gillas. Vilket ska ske innan jobbet. Jobb jobb jobbis!

Okej. Ut och iväg var det!

potatisbiffar och livet är ganska så gött

Efter kommit hem från jobbet - kom därifrån drygt fem minuter efter stängning, rekord (?) - och en snabb cykeltur hem så blev det lite letande i kylskåpet. Detta är vad som improviserades fram:

Potatisbiffar med ärtor och parmesan

Potatismos med ärtor
Parmesan

Igår så gjordes det potatismos i huset. Hur enkelt som helst - inget pulvermos här inte! Koka potatis, mosa potatis. Rör i lite smör, ganska mycket peppar och smaka av med salt. Häll på frusna ärtor och rör runt och låt de värmas upp. Så av detta potatismos gjordes idag potatisbiffar. Bara forma moset till biffar, vänd dem i lite parmesan och stek sedan i lite olja.

Hade en god sallad med grönt, rödkål, avokado, äpple och tomat till. Toppade allt med lite rökt lax och keso. Smaskigt eller vad?

Och nu sitter jag under en filt. Faktiskt sjukt kallt här hemma just nu. Inte ball. Men iaf, ska lämna värmen om en stund och ta mig genom stan på min fina gröna cykel. Träffa fina vänner och vara social. Kanske kan det bli lite Stockholmsplanering också - what say you Julia? :)

Och icke sa nicke är det potatisbiffar som visas på bilden nedan. Kunde man ju tro - en liten matbild. Men nej. Kände för en peppande life's gooood bild! Behövs. Lycka när denna bild togs. Vet ni att SJÖLEJON låter skrattretande? (fick jag lära mig. några hundra meter bredvid mitt objekt - skymde absurt många sjölejon sikten av allt annat som existerande. ganska så...underhållande faktiskt!:))



mer löpning åt folket!

Jajajajajajaja! Idag gick min löpning super och jag sprang 15,5 km. Så glad så glad sprang jag på och njöt av stegen som bar mig framåt och ut i stora världen. Hehe. Ja, det var en underbar löprunda och jag har faktiskt aldrig sprungit så långt förut. Hade tänkt börja springa 15km lite innan jul, men sen kom mina små ben ivägen och störde sig. Men nu, nu jävlar! Nu är det satsa som gäller och jag är lycklig!

Tiden var som den var, låg på i snitt 05.37 min/km. Det blev 6 km löpning i stan och på den asfalten - 3 km ner till dammarna och St: Lars och 3km tillbaka. Sen var det natur och jag. Och helt okej underlag! Det var en kilometer här och en kilometer där som var döjobbig/störig att springa. Med isig och ojämn snö och jag såg faktiskt inte ett skit ett tag. Dagen är grå, visst är den det, men plötsligt lade sig det ett konstigt dis över världen. Det började småsnöa, någon konstig snö. Men det varade som sagt inte så länge!

S jag är helt enkelt superglad att jag övergav tanken på at springa på löpband för att jag inte pallade med jobbigt underlag. Jag är glad över att snön försvunnit till denna grad och att jag tog chansen idag!

Och nu är jag dessutom nyklippt. Och ska äta lunch. Och dricka en kopp kaffe (det nyköpta kaffet var gotteligott! Kan alltså inte motstå en kopp till...). Sedan gäller det att skynda sig iväg till jobbelijobb. Leende jag kommer springa runt och snacka strunt hela dagen, det känner jag på mig. Helt okej att jobba i Tébutiken då! :)




God lunch framför dator med garminklockan vid sidan om. Ska försöka mig på att läsa instruktionerna och lägga in resultaten på datorn...hur teknisk är jag? Hur långt kommer jag hinna...hm. Kansk borde ge upp innan jag börjar...Då jag inte har så lång tid till mitt förfogande...Hm :/ Jaja!



dags att vakna

Godmorgon måndag!

Har bestämt mig för att inleda denna dag med en löprunda. Eller ja, en tallrik gröt och en stor kopp te ligger i magen och mitt sinne har försökt med sin intellektuella start genom att läsa tidningen, så egentligen är det inte löpningen som inleder denna dag. Utan en frukost inledde denna dag. Iaf, för att lämna mina små tankegångar, vilka är så icke konkreta att man förstår att jag gärna skulle ha sovit en timme till. Har lite svårt att väcka mig själv just nu. Hm.

Löpning var det ja! Det blir löpning utomhus idag, hade funderat på att köra löpband dock. Men nu när snön har försvunnit från många gator så är det hundra gånger mer underbart att springa ute. Självklart. Det är isfläckar, visst är det, men ingen snö. Det blir bra! (peppen...Ja, peppen.) Siktar på att springa mellan 12-15 km. Det är lite beroende på hur benen mår. 15 skulle vara härligt - men jag får se!

Sen blir det upp till pappans jobb klockan tio och jobb på eftermiddag/kväll på Tehuset. Ska även gå och klippa mig (min plånbok gillar INTE detta faktum. Men it's got to be done...). Ska slänga håret hela kvällen och njuta av att vara nyklippt. Så det är min måndag. Men just nu, måste jag erkänna, lockar sängen mest av allt. Så det är dags att börja motivera...

Ja! När jag kommer tillbaka från löprundan ska jag göra kaffe i min nya presskanna och använda det nyköpta kaffet från tehuset! Motivation :)



Bästa sättet att äta frukost - med en tidning bredvid....


att göra listor och dricka te



När man har mycket och göra är det, iaf i mitt fall, så att till slut så går det inte att hålla allt i huvudet. Så idag satte jag mig ner och gjorde en lista över saker som ska göras inom de två närsta veckorna. När det gäller flytt, jobb och vardag samt annat som kommer hända. De närmaste två veckorna är nämligen smockfulla!

Så med en kopp chai - har provat en ny kombination som gillas: Roobios Chai med soyamjölk (och soyamjölken ska vara produkter från alpro! det är de godaste!) - satt jag och gjorde min lista. Och det bästa? När man är klar och kan stryka vad man är finito med! SKönaste känslan! 

 


i ett hus

Sitter hos pappa och knapprar på min lilla dator. Lyssnar på Melissa Horn. Sitter i vårt härliga kök där någon står och kokar te. Har ätit världens godaste middag - paella med lax och räkor. En middag med pappan och en Björn och hans lilla Gustav (som helt plötsligt blivit tre och snart ett halvt och springer runt och snackar strunt) Vet ni att en krokodil har ätit upp våra fönster, vårt tak, vår lampa och och...En krokodil har diskuterats livligt idag helt enkelt och lite av den diskutionen fick jag höra idag. Det roade mig enormt mycket. Liten solstråle :)

Det är iaf härligt att bara vara i huset med en massa människor runt omkring sig. Låta tiden gå lite skönt sådär.

Har proppsat på en lista om trevliga och mysiga caféer i Stockholm och även butiker. Fått höra om härliga konstnärskvarter och uteställen. Gillar bohemiska vuxna konstnärssjälar som jag tycker om! Är för övrigt lika underbart glad över att jag skrivit på mitt första lägenhetskontrakt. Jag gillar. Så om två veckor är det jag som vinkar hej då till Lund och ropar Hej Hej Stockholm. Nedräkning sker nu - om två veckor är det i "min lägenhet" som jag sitter! Den 19 februari kommer jag till Stockholm! Jag är lycklig, lite nervös för allt och alla och lite mig själv med och pirrig i magen som om jag hade resfeber. Och resfeber antar jag att jag också har. Och resfeber gillas ändå väldigt mycket!

Så världen, här kommer jag :) Och nu ska jag återgå av att njuta av människorna i mitt hus.

Kände att bilden på nått sätt passade min tankegång. Kanske är det för att det är jag som tagit bilden och vet var jag var och hur jag kände när jag fotograferade. Men en bild av en människa på en resa. När man ser i ny stad i en ny dager. Förväntansfull, lite rädd, lite lycklig och väldigt nyfiken. I ett barndomens hus på väg mot nya äventyr!





lördag



Dagens lunchlåda - en supersallad!
Gjord på kamutvete, strimlad rödkål, rivna morötter, riven parmesan, tofu, torkaade tranbär, valnötter, äpple och avokado. Och en skvätt balsamicovinäger, salt, peppar och lite chili på det - smaskigt! Och till - ett superbt kaffe. Nyrostat...Doften...Underbar! En man i Lund som öppnat ett litet rosteri - himmelrike :)

Härligt att jobba - väldigt mycket folk - jag gillar det. Tycker om att springa runt och stressa och allt. För det är ändå väldigt roligt. Ja, jag gillar det!

Sitter hemma och varvar ner lite. Lyssnar på Katie Melua. Härlig musik. Ska försöka ta mig i kragen och skriva lite mejl...och städa lite. Kanske. Det är ju lördag. Får man ta det chill? Ja!



choklad, film och träning





Kvällens planer består av en soffa, en film och massvis med god choklad! Låter bra i mina trötta öron. Största problemet blir dock att välja vilken av de två filmer som hyrts som skall ses...hm...dessa problem!

Sitter och njuter av trötta armar. Ett skönt pass på Gerda har skett! Även om början inte gav mig några trevliga känningar. Ett illamående fick mig att misströsta! Men men, det arbetades igenom och passet gick ändå okej. Bra nog för att jag ska känna mig lagom skönt utpumpad.

Gillar att jag känner hur jag utvecklas. Har verkligen haft perioder för inte så länge sedan när jag var muskellös, i stort sett. Om man nu kan vara det. I alla fall - det är underbart att känna sig stark! Det peppar mig enormt mycket och jag älskar det. Träning är en livsstil och jag kan börja konstatera att jag börjar att närma mig vissa stolpar på vägen till mina mål. Det är underbart att kunna vara stolt över sig själv och vad man lyckas uppnå. Och stolthet känner jag. Innan kunde jag nästan inte bli stolt över mig själv, erkänna - att ja, jag lyckades jävligt bra med den eller den saken! Driven av viljan att vara bäst - det kan vara givande. Men också lite lätt förfärligt!

Så att vara stolt över sig själv är fantastiskt. Och det borde alla vara.

Nåja, en parantes. Träningen var det ja! Mål. Och egentligen har jag väl bara ett utsatt mål just nu. Har tagit ett tag att definera mig själv. Vad jag vill satsa på. Innan, för några år sedan, var jag en fäktningsgalen person. Och sen kom annat ivägen som gjorde att träningen inte gick som den skulle. Och fäktningen blev tyvärr aldrig den samma igen. Även om jag älskade det och det peppade mig.

Och sen är det den kära löpningen, något som alltid legat varmt om hjärtat, men som jag börjat satsa på mer på senare tid. Och det är här som mitt mål finns - en halvmara i vår. Min första halvmara. Göteborgsvarvet den 22 maj!

Men nog med träningstankar. Blev ett mer utsvävande inlägg än tänkt. Fredagsfilosofering.

Men lindt exellence  - mörk choklad med mandlar och en vit choklad med cocos...det är vad som nu skall avnjutas!

 


är kaffe dagens måste??

Kan kaffe bota min begynnande huvudvärk - det är dagens stora fråga. Just nu...Sitter framför en dator på pappans jobb (känner mig dock väldigt motiverad då jag sitter i ett rum fyllt av layoutare :) hehe gillas!) och knapprar på datorn. Här kommer jag att vara placerad hela dagen. Och det känns lite oroväckande att jag bara efter 2h börjar känna en huvudvärk, som nog inte kommer att minska. En förkylningshuvudvärk tror jag att jag måste betrakta detta som - men det gillas inte mer för det!

Så med en kopp kaffe i hand hoppas jag på ett slående resultat! Mitt botemedel mot alla besvär, själsliga och kroppsliga - underbart kaffe. (men kan ju medge att kaffet jag just nu surplar på smakade lite beskt och sump. besvikelse. En god cappuccino - någon??)

Ja - men iaf - DET ÄR FREDAG! Hihi! Och egentligen ska jag bara sitta här och jobba på till klockan fyra. Sen ska jag inleda helgen med lovely StyGy på Gerdis. Låter bra.

För övrigt var filmen igår bra bra bra! Och det var sjukt härligt att bara komma iväg och gå på bio. Att inte komma hem sent på kvällen efter jobb, träning och allt annat. Och veta att man har mycket att göra. Och inte orkar göra något. Utan faktiskt kunna unna sig ett biobesök. Dessutom stod jag för nästan hela biokalaset - studentpresenter som innehöll biokort gillas nu!

Så - Sherlock Holmes är att rekommendera!


annorlunda Nasi Goreng och inplanerat biobesök

Ni vet den rätten som brukar göras på basen ris, ägg och grönsaker? Den smaskiga sak man kan hitta på vilken kinarestaurang som helst. Gjorde en variant av denna rätt till lunch idag. Hade lite Kamutvete i kylen och även ärtor. Receptet finns nedan - det blev riktigt smarrigt!

Och nu stundar ett efterlängtat biobesök med modern! Det som ska ses är Sherlock Holmes - och det ser jag verkligen fram emot.



Nasi Goreng med Kamutvete

1 port. Kamutvete
ärtor
1 ägg
hackad gul lök
soya och chiliflakes
örtsalt och peppar

Fräs gul lök i chili och olja. Lägg i ärtor och kamutvete och låt fräsa i  godan ro. Knäck ett ägg över blandning och rör om under stekning. På med en rejäl skvätt olja och smaka sen av med örtsalt, peppar och chili.

Åt detta med vegetariska sesam nuggets, en favorit här hemma, och sallad samt keso.



gröt och snö. snö och gröt

Kom precis på känslan när jag gick ut ur dörrarna från Gerda. Var lite butter över att jag precis lyckats slarva bort en fin handske. Som inte är min. HE...Inte bra. Iaf - kände endorfinerna i kroppen och andades in den friska luften och såg på all snö och kände - alperna. Kärlek till att åka snowboard hela dagarna. Och därför saknad för att jag inte kommer att göra detta å år. Och sen tänkte jag en gång till. Och kände att snön i stan och luften och dagen i sig var ganska underbar. Att man behöver inte komma till alperna, fjällen eller canada för att uppleva snöglädje. Det kändes bra.




Dagens gröt! Smaskigt värre. Åts med havremjölk, drack te och hann läsa sydis lite grann.
Gröten gjordes av AXA havre&qinoua, linfrön, kardemumma och torkade tranbär. Banan, lingonsylt och valnötter och jag säger GOTT!!


morgonträning och en viss sprudlande glädje...

Yes! Älskar morgonträning när man är pigg och pepp! Spinning på Gerda fick inviga denna dag - och passet var najs. Haft två härliga spinningpass två dagar i rad nu - känner peppen peppen :)

Vaknade piggelin - till skillnad från igårkväll då det var en trött maria som vandrade runt i hemmet. Imorrse hoppade jag dock upp ur sängen kvart över sex, drog på mig tränigskläder och sprang runt i lägenheten och drack te och åt macka och lyssnade på lite No Doubt. (Inte väldigt högt. Är mån om mina grannars skönhetssömn...) Ja, fotot kan beskriva min fånighet. Men sånt är väl okej det med :)

 
Som sagt - på srpång och lite fånighet :) Bästa sättet att vakna! Och den enda som roas är jag - men så brukar det vara. Jag och min fina (dåliga) HUmor :) Trääningspepp iaf!


Snart ska jag iväg, när min andra frukost - gröt - är avklarad. Upp till pappans jobb för lite arbete. Inget tehus för mig idag - men lyckades hinna köpa underbart gott gott gott te efter stängning igår. Så jag får min dos av detta idag ändå :)

Och på jobbet så kommer ett kontrakt ligga och vänta på mig. MITT FÖRSTA LÄGENHETSKONTRAKT! Crazy  - jag är vuxen. Typ.

morgontankar

 Godmorgon snön sa jag imorrse med en o-bitter röst. Snö surheten gick snabbt över tidigt imorrse under en liten morgonpromenix. Så kan det gå! Som en påpälsade mumerick/michelingubbe promenerade jag igenom stan i snön. Fick höra vid min hemkomst att det ska komma sjukt mkt mer snö idag! Galet!

Nåja, ska pallra mig iväg till tha papas jobb nu. Hänga där (jobba) under förmiddagen och sedan blir det jobb på Tehuset i eftermiddag/kväll. Money money hehe :) Har förresten nu fått min första lön för ett par bilder jag har sålt. Coolt känns det!  

Dagens gröt blev supergod - full med bl.a antioxidanter som jag känner ett behov av. (Mamma och jag går och klagar här hemma över lätt illamående, huvudvärk och förkylningskänningar. And that's a no no!)
AXA grynblandning blandades med i tesked kanel, några russin, torkade aprikos, linfrön, salt och blåbär och vatten. Toppat med mandlar och hasselnötter. Mums!

Tror att jag ska börja med avspänning igen. Känner att det snurrar lite väl fort här ibland. Har gått och lärt mig avspänningstekniker och hållt på med det länge. Och även om jag för en tid nu lagt det åt sidan är det väldigt skönt att veta att jag kan ta upp den vanan igen. Det är mitt mål nu. Hård träning och mycket som händer runt omkring än gör att jag är extremt uppe i varv. Det är dags att balansera upp helt enkelt. Så mer aktiv avspänning
ska ske. Och även kanske lite yoga igen.


snö sur

Okej. Nu är jag trött, trött, trött på snön. Slask och åter slask ligger på gatorna. Och nytt snöväder väntas. Inte coolt.

Men mest sur är jag över min löprunda i snön. Det var för mycket snö på allt för många sträckor och därför tog det tid att springa OCH det gjorde ont i hälsenorna när jag kasade runt. Inte coolt. Men sprang iaf 12 km. Det kändes bra. Eller nej, är fortfarande mest sur över snön.

Är trött på saker som inte funkar som det ska. Det är tråkigt. Idag har varit den dagen då saker som kan gå fel går fel. Så är det med det.

Det enda som är bra är ett kontrakt som väntas på att skrivas på. Till en fin fin lägenhet i Stockholm! Äntligen har allt sånt löst sig och om tre veckor är det hej då Lund och Hallå Stockholm!

Så lite glad är jag ändå. Bara lite snö sur.

Måndagsmorgontrötthet/Måndagsmorgonförvirring???

Hej och hå. Måndag morgon - igen. Sitter och betraktar mig själv och känner mig lite lätt förvirrad, eller inte exkat förvirrad, mer seg i sinnet. Efter att ha vaknat upp med morgonpromenad och supergod frukost har en tvättstuga bokats och ett besök till Malmborgs skett. Malmborgs och jag var inte bästa vänner idag. Hm...lyckades visa upp en förvirrad sida. Glömde vantarna här och där, ica-kortet drogs för sent, och en plastpåse glömdes att köpas. Bl.a. Måndagsmorgontrött? Eller Måndagsmorgonförvirring?

Annars. Gårdagskvällen blev fin. Afrodans och sedan iväg på middag - lyx att komma hem till vänner och få mat serverad :) Sånt gillas! Hade dock en liten frustration över snön och min cykel. Denna frustrationskänsla av att inte kunna ta sig fram brukar dock blandas upp med en barnslig förtjusning över att försöka lyckas cykla genom snön och slasken och allt. En liten (eller stor ibland...) utmaning :)

Sitter dessutom och febrilt försöker lägga upp en bra planering inför denna dag och denna vecka. Jobbar kort idag - bara 4-7. Stänger dock och hoppas inte att slask i butik blir lika med stanna kvar och städe alldeles för länge... Ska dessutom hinna med en hel del annat nu under dagen plus träning. Löpning var planerat. Peppen där känns dock inte fullt just nu. Kanske blir det någon annan träningsform istället. Ska bestämma mig och ta tag i mig själv helt enkelt. Som sagt - Måndagsmorgonförvirring....




Dagens frukost: gröt av havre&qinoua, med tranbär, kardemumma, banan och mandlar/hasselnötter. Superbt bröd med massa sesamfrön! Mumsigt! Måste köpas igen!


RSS 2.0