Dag i promenader

En lördag som definitivt haft mysstämpel! Promenader, i statsparken och vid havet, och ngr timmar på café i trevligt sällskap - det är så min lördagseftermiddag har sett ut. Skönt värre. Behöver tid att bara vara - vem gör inte det. Försöker öva mig på att ha några o-planerade timmar, eller dagar, då och då. Är inte så bra på det, men vet att det behövs. Och det är alltid lika skönt att ta det lugnt!

Underbart väder har det också varit, fast man känner hur vinterkylan närmar sig. Och inte så sakta men säkert utan snabbt och skoningslöst...

Sitter och ska ta tag i arbeta med bilder. Känner inspiration :) Och lyssnar sönder Simon Norrsvedens låtar. Underbar! Hultsfred... Konsärer är ngt fantastiskt.

Kameran fick följa med på mina vandringar idag. Stadspark och bjärred.









 


Bröduppställning!





Efterlängtat brödbak här hemma. Inget avancerat - bullar gjorda på bakpulver. Men lika gott luktar det här hemma av baket och lika mycket frestas smaklökarna. Lätt är ibland bäst!
Det blev 2 olika sorter: en favorit i repris och en experimentel sats. Brödbullar med frön och Brödbullar m. äpple, kanel och mandel. Sådana här bullar brukar jag göra och utgå ifrån ett grundrecept. Sen stoppas det i lite vad som finns i kylen och skafferiet. Men att ha i färsk eller torkad frukt, nötter eller frön gör brödet extra saftigt, vilket är extra gott och gör att brödet håller sig längre då det är gjort på bakpulver.

Brödbullar; grundrecept:

Tid: 25 min Ca. 3 stora/5 små

2dl grovt rågmjöl
1dl fullkornsvetemjöl
1tsk bakpulver
salt
linfrön
1dl lätt kesälla (1% fett)
1dl mjölk (havre- eller sojamjölk=funkar!)
2 msk smör

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop alla ingredienser ordentligt. Forma till bullar och sätt in i ugnen. Tiden i ugnen varierar beroende på om du har ngr "tillsatser". I vanliga fall tar det ca. 10 min, men om du har ex. frukt i bullarna kan det ta upp mot 15-20 min.

Brödbullar med frön

använd grundrecept till brödbullar och hotta upp bullarna med

solroskärnor
pumpafrön
psyliumfrön

Brödbullar med äpple, kanel och mandel

även här används grundreceptet till brödbullarna. Ta sedan fram ett gott äpple och riv ner detta i degen tillsammans med kanel, en handull hackade mandlar och russin.

Dessa brödbullar kan ta upp mot 20 min i ugn!






Styrka och Sushi




Frukost: det fantastiska brödet - still going strong :) Gröt med äpple, lingonsylt och valnötter - också en höjdare!

Fredagens kväll blev lyckad! Avslutade eftermiddagen med ett efterlängat pass på gerda - 1 och en halv timme styrkegympa känndes bra! Men sörjer mina muskler jag äntligen börjat jobba upp på överkroppen. Inte lika stark precis. Efter att bara ha tränat löpning och lite spinning den senaste dryga månadern, var armarna som spagetti igår. Men det var skönt att pumpa igenom musklerna. Gillar det!
Fortsatte sedan till nästa del av kvällen - Sushi Night!
I fina vänners sällskap rullade jag extremt mycket sushi (ja, hemmagjord sushi!). Tjatter med vänner och mycket, mycket sushi är inte ett helt fel sätt att inleda helgen på. Det är ett rätt najs sätt, så att säga :)

Nu har jag sovit som en stock i 8h, vilket känns underbart. Tagit en härlig morgonpromenad ute, dagen verkar bli en fin en. Fann en viss inspiration mellan höstlöven - promenad i (relativ) tysthet kickar igång min del av hjärnan som inspireras, planerar och känner sig sugen på att hitta på allt här i världen!
Förmiddagen ska fortsätta här hemma, med att jag ska försöka borra upp lite saker i mitt rum - äntligen få klart min utränsning! Hade hoppats på IKEA idag, men det blir nog inte - hoppas på morgondagen!

NU ska jag bli en händig kvinna! :)


Dagens







Revelution! Gissa hur jag brukar göra min morgongröt?
Koka i Kastrull!
Vad gjorde jag imorrse?
Använde mikron...
Så kan det gå...

Hittade också nyköpt bröd i köket...mm. Kommer från ett bageri med stenugnsbakat bröd - en höjdare. Dock inte det billigaste. Kände lyx :) Men väl värt pengarna - det lilla "fröiga" är så smakrikt att varje tugga är en resa upp i det blå...

Dagens Gröt: Havregrynsgröt med vetekli & kanel

Fiberhavregryn 3/4 dl och vetekli 1/4 dl. En bra blandning som gör gröten lite lenare i smaken. Koka med vatten russin, frön och kanel! (Eller använd mikron...)
Gott till är skivat/rivet äpple, valnötter och lingonsylt!


Starka spagettiben...

Oj, vilkn lätt stumhet jag känner i mina ben. Spinning var kvällens träning, eller rättare sagt SpinningIntensiv. Vilket betyder mycket jobbigare än vanligt. Och ja, det kan man lugnt påstå att det var. Känner att benen just nu är lite spagettiartade, kanske lätt träningsvärk imorgon? Men även om jag typ dog, klarade jag mig igenom passet - känns bra! Men kroppen sa lite nej - tuff konditionsträning till en tröttis är inte alltid bästa kombon...Men nu är humöret på topp :) Ska tråka ut mig själv med att diska och plcoka undan i villervallan och sedan mysa ner mig i soffan med kära Dan Brown boken.

Fast först ska jag skriva den största kom-ihåg-lappen någonsinn. Glömde självklart att lämna igen lånade filmer idag, vilket antagligen betyder böter imorgon. Ännu ett hål i plånboken, snyft. Hade fullkomligt glömt bort filmerna som låg och skrotade (även om jag påminde mig själv om det igår. in genom ena örat - ut genom andra...).

Sen väntar en skön säng och jag hoppas på en ljuvlig sömn, vilket betyder lyckas sova tills väckarklockan ringer. Har upptäckt att det inte har varit det lättaste den senaste vecka. Hmpf. Inte ball. Men efter hårdträning kan man hoppas på att sova som en sten ;)





It's a new time...




Nu börjar en liten ny tid. HöstVinter.
Löven är alldeles röda på träden - eller så ligger de gulbruna i högar på marken.
Det är stöveldags - och jag har varit på stöveljakt. Och funnit det jag sökte :)
Och nu börjar mitt nya Projekt. Med stort P, ja. Projekt Körkort. Det känns bra.
(Bara jättelite nervös, kanske möjligtvis...)

Och nu är det på med mössar och vantar. Spinning next :)





Dagens





Grötfrukost med äpple från trädgården. Vardagslyxen är brödet - gudomligt gott grovt bröd med russin och hasselnötter från Mormors bageri...


Galenskap. punk.

Jag hatar datorer ibland. Eller blir så extremt irriterad. Har fått för mig att skapa lite finare blogg. (tycker det är roligt att vara kreativ osv) Men! Håller på att irretera mig sönder. Vet inte alls vad jag gör. Aaaah. Crazy me. Måste verkligen lämna datorn nu. Hatar att inte slutföra saker.

Ja, kul.

Projekt körkort och Tofu

Kom hem från Riskutbildning 1 för en timme sedan. För att ta körkortet måste man nu gå ännu en kurs - en kurs om alkohol och droger i trafiken. Själva kursen var faktiskt bra och det var även första gången jag var på min nya körskola (förutom när jag bokade min intensivkurs...). Sedan i våras har jag övningskört med pappsen samt på en annan körskola i Lund. Det har gått - ja, man kan säga usch och fy. Gillade inte körledarna eller skolan....Men idag fick jag nytt hopp, trevlig stämmning och vettiga männsikor gör mig glad! Så känner faktiskt lite mer motiverad till intsivutbildningen som tar sin början nästa vecka!

Kom dock hem dygnsur - regnet öser ner. Som att dra ner en regngardin över sig. Fick värma mig med en god kokosmjölksgryta, med bl.a pumpa. Att rekommendera! Något som också rekomenderas är tofun vi åt till: Marinerad tofu från Kung Markatta. Att tofu kan kännas helt fel konsistensmässigt är något som jag fått ta del av. Helt sladdrig tofu är inte det bästa jag vet. Men med god smak och en lite fastare form är denna tofu mycket god! Även Kung Markattas icke-marinerade tofu är en höjdare. Tips! är då att slänga ihop ngn god marinad (av  ex soya, chilisås och kryddor), vilken man marinerar tofun i och vänder i sesamfrön innan stekning. Blir riktigt gott!

Nu hoppas jag på att regngardinen försvinner ett tag, för nu dras bootsen på för jag ska ut igen. Och vill inte bli så blöt att man kan vrida ur mig. Igen...





God tofu från Kung Markatta!



IBLAND ÄR LITET TREVLIGT

Efter att ha börjat dagen med en morgonpromenad (gillar att det är ljust "tidigare" igen, med tanke på vinertiden!) och frukost, fortsatte jag sedan mot ett café och kaffe och datorknapper. Och då fick jag erfara hur trevligt en liten stad ibland är. Min mormor tittade förbi, för att hon hade hört att jag var på biblioteket, vilket jag inte var, men då gick hon ett par hundra meter och svepte in på kafeét istället. Sånt är trevligt. Att gilla, definitivt!

Vidare tickade minuterna på och snart var det dags att lyfta och cykla upp till Gerdis för spinning. En ny klass skulle provas - Spinning Styrka. Gick bra och var roligt. Passet är upplagt med vanlig uppvärmining och sedan ett block på tio minuter (tror jag iaf...hm), sedan fortsätter man med lite styrketräning med stång, sen tillbaka till cyckeln och ett block plus final och avslut med styrketräning, fouks mage+rygg. Jag gillade det - kände ett extremt behov av styrketräning och bålträning, har inte riktigt blivit något av det när jag varit ute och rest. Och det känndes, jobbigt! Gud, var tvungen att ta en stång som var ett snäpp lättare än vad jag brukar välja. Pust och stön - men nu är jag på g igen! Bävar dock inför nästa fäktpass och lektion med min tränare....vilket egentligen skulle vara idag. Men har en teorilektion inbokad, inför körkortet. Intensivutbildningen börjar ju nästa vecka men idag är det en riskutbildning, som håller på under eftermiddag+kväll. Så jag får hålla på min fäktexplosivitet ett tag till...

Nu ska jag snabbt springa iväg och shoppa loss på Malmborgs - mataffären som är the place to be! =) Ser nästan alltid ngn bekannt...inte alltid en fördel förvisso. Men ändå. 
Efter spurten mot tiden ska jag slå mig ner på biblioteket och slänga upp datorn och skriva. 

Förresten så regnar det. Mycket. Saknar de krispiga soliga höstiga dagarna.



 

Dinner and movie



Hemkommen från världens film - Flickan som lekte med elden. Me lika! Vilken skådespelare Naomi Rapace är, måste säga att hon spelar Lisbeth Salander bra bra bra. Har läst ett x antal recensioner om filmen förut och håller med om många kritiker när de berömmer regissören för att verkligen låta Lisbeth Salander ta sin rätta plats i filmen. Många, många bra scener. En hel del obehag. Och, även om jag läst boken minst två gånger, sitter jag under stora delar av filmen på helspänn och väntar på vad som ska komma. Vid det tillfället då jag såg film nr 1, kopplade jag inte samman Michael Nyquist med Blomquist. Blev lite besviken, så som man blir när man föreställt sig bokens karaktäre helt annorlunda. Men börjar vänja mig vid filmens Michael Blomquist - även om denna karaktär inte tog upp lika mycket plats i denna film som i första. Men om valet står mellan bok och film är boken det självklara valet!

Vid hemkost blev det snabb matlagning. Efter att ha hittat lite rester slängdes bl.a detta ihop, se nedan. Att gratinera rester i ugnen med ost kan bli mycket lyckat! Kvällens måltid blev nudlar med soya och soltorkade tomater samt chili, ihopblandat med ett fräs gjort av kidneybönor, majs, qourn, valnötter, morot, soya och massa kryddor. Detta gratinerades med keso, fetaost och parmesan. Tillsamans med god sallad och avokado kan det beskrivande ordet för denna måltid bara bli - Mums!


      




Utrensning på gång





Jobbar med mitt utrensning projekt här hemma. Går sakta men säkert frammåt...


Sen vill jag bara säga tack för vintertid...sova en timme längre utan att dagen hinner försvinna mer för det. Sånt gillar jag.

Trevligt trevligt var det igårkväll - bäst att vara ute och dansa med vänner igen! Dock känner jag idag tröttheten komma smygande (milt sagt, känner mig som en klubbad säl..). Veckan som gått har minst sagt varit full av saker som alla tar på krafterna. Hemkomst efter lång resa, jet-lag, förkylning och dessutom händelser som tröttar ut.
Så därför är det lite mysigt att det regnar ute. Dagens inplanerade händelser går många i mys-tecken och perfekt inomhus-när-det-regnar aktiviteter. Ikväll vankas bio - det som ska ses är "Flickan som lekte med elden". Och jag har längtat kan jag lugnt påstå! Har slukat böckerna i Millenium serien ett x antal gånger...Så det ska bli kul!
Och om en timme är det dags för en lekdejt med kompis :) Kaffe på café är inte helt fel!

Och nu säger magen kurr kurr - och därför förflyttas utresningen av mitt rum till kylskåpet!



Yes yes yes

Home again. Från jobb, vilket gick bra måste jag säga :) Inga större tabbar precis, vilket känns bra bra bra! Nu dessutom uppskriven på mycket tid främst i december - casha casha pengar. Och efter julrushen kommer jag länna mig extremt fullständigt världsvan i denna typ av jobb, najs.

Och vilket bra spinningpass innan! En super-instruktör, vilken kvinna. Och bästa musiken fick mig att trampa trampa trampa! Fick dock hålla igen efter halva passet, då svetten lackade och jag började känna pust och stön - förkylningssvallor... Men jag peppade mig med tanken om att kunna köra ett in i helskotta pass nästa gång :)

Så färdig-tränad och färdig-jobbat sitter jag nu och planerar kvällen! Känner mig peppad och vägrar låta mig nedslås av en liten trötthet och ett extremt grått och trist väder utanför dörren...grått är ordet för denna dag. Eller ja, grått och REGN, vilket har öst ner hela dagen.




att lysa upp det gråa






Tända ljus.



Lördag






Dagens:
Gröt gjord ut av AXA grynblandning, banan, torkad aprikos, frön och lite äppelmos. Serverad med lingonsylt och valnötter. Rostat surdegsbröd till är lovely. Speciellt om det severas med ost och tunt skivad gurka med örtsal resp. messmör och banan....Och med den självklara stora koppen te till kan dagen inte börja annat än bra!

Woho - sov till klockan 7 imorrse, är en lycklig själ! Sitter och bälgar i mig en kopp kaffe och kollar mejl. Har precis startat en utränssning i min garderob/packa upp resterna efter resan. Men när jag nu väl börjat insåg jag att så långt kommer jag inte hinna komma i mina försök att var effektiv och duktig - om en stund ska jag kasta mig ut i regnvädret och ta mig till gerda och spinning. Ett efterlängtat pass må jag säga!

Och sen blir det jobbelijobb, en snabb kompisvisit och därefter party ikväll! Känner peppen inför en bra helg - ska kicka äs.


Socialiseringskväll blev hemmakväll

Egentligen skulle jag nu befinna mig i grannstaden Malmö. Men då jag för tillfället känner mig som i koma fick jag stanna innanför hemmets väggar. Så istället för trevlig kväll hos en vän som precis flyttat till staden bredvid Lund, har jag precis myst in mig i mjukiskläder. Satsade innan det stenhårt på att få kroppen att må så topp som det går när man lider av sömnbrist (går inte att undvika om man varit vaken sen kl.3 på morgonen/natten...) och en förkylning. Satte på klassisk musik, tappade upp ett skumbad, tände ljus, la en ansiktsmask och tog det lugnt! Och innan dess tog jag en eftermiddagsfika med mammsen på favorit cafeét. En stor och gudomligt god soyalatte och en kladdiskaka blev det. Så även om jag inte är särskilt pigg som en mört, börjar jag känna mig mer behagligt trött.

Nu väntar lite middagslagning och Dan Brown-boken!


Boven i dramat

Var förbi min pappsi för att kolla post. Det hela slutade med att jag fick lösa ett litet mysterium...
Kom in innaför tröskeln och gick in i köket och hörde till min förvåning ett pipande! Pip! En mus? Tänkte jag, och varför det var det första som uppenbarade sig i min trötta hjärna förstår jag inte. När nästa pip kom fick jag nästan anstränga mig för att inte låta fantasin ta över och måla upp bilder av en psykopat som tagit sig in i vårt hus och...(ja, jag är spökrädd, mörkrädd och låter allmänt fantasin spela mig spratt. En klar svaghet vid vissa tillfällen...) Vandrade runt på nedanvåningen och fortsatte höra detta pipande med jämna mellanrum. Och till slut kom jag på! Brandvanaren! Det är ju så det brukar låta när jag ibland vaknar mitt i natten av ett fasansfullt pipande som stör nattsömnen, vilket betyder att brandvarnarens batteri tagit slut. Så jag gick på brandvarnar jackt och till slut fann jag bovn i dramat - en pipande illvillig liten brandvarnare i ett rum på ovanvåningen. Men när pip-mysteriet väl var löst kom jag till nästa etapp - få pipandet att sluta. En funderare senare hade jag fått ner brandvarnaren från taket och vänt och vridit på tinget utan att hitta någon utväg. Jag är inte den bästa på dessa ting. Och i mitt huvud spelas samtidigt en scen från vänner upp, där Phoebe går totalt maniac på sin tjutande brandvarnare. Till slut kom jag fram till en lösning. 

Brandvarnaren har nu legat instängd i vårt badrum hos mamma. Den har slutat pipa nu. Lugnet är återställt... 




Musen som var en brandsläckare...


Kaffe kaffe kaffe cappuccino

Jag sitter och laddar inför denna fredag med en cappuccino vid min sida. koffein känns behövligt idag - det kommer att bli en jävligt lång dag. För när vaknade lilla jag idag - jo klockan tre. På morgonen. Absurt värre. Det blev n hel del ligga och vända och vrida i sängen tills man inser att "FAn, jag kommer inte somna om". Gav upp försöken på att få mer sömn och satsade stenhårt på att läsa Dan Brown istället. Halv sex stod jag inte ut längre - blev en mycket tidig morgonpromenad. Ganska mysigt faktisk. Kyrkklockan hann slå sex, fågelkvitter hördes, det var mörkt, det var lugnt.

Och efter dagens frukost; gröten stod på bordet med hemlagad äppelmos och rostat surdegsbröd, har jag nu suttit ett tag på bibblan. Här kan jag sitta och skriva länge. Så det är så min förmiddag kommer att se ut. Dator och kaffe. Kaffe och dator.



Så tack kaffe att du finns :) Men konstigt nog känner jag mig inte så trött än, vilket inte beror på kaffet för det har bara hunnit slinka ner ngn klunk än. Men piggelin-pigg är jag iaf, och känner mig dessutom rätt kurerad från förkylning = slipper vara sjukling med liggsår - woho!!



Resa längs kusten

Mellan San Fransisco och L.A finns det ett kustområde vid namn Big Sur, vilket är känt för sin fantastiska natur som bara finns just i detta område. Det är stora områden, stupande klippor, ett vilt hav, en vild natur, gigantiska red wood träd och mycket mer. Vi gjorde denna resa. Vi kom att besöka en naturpark där de berömda gigantiska red wood träden fanns, vi såg och kände en enslighet, en värld där allt var så himla stort, vi såg sjölejon, surfare och fantastiska hus som låg helt ensamma på berg. Vå åt mexikansk mat i mitten av ingenstans och satt ute och såg solen gå ner. Och vi gjorde även en resa i tiden - vi besökte Hearst Castle. Ett hem till den en gång rikaste mannen i Amerika - Randolph Hears. Han bl.a. ett tidnigsimperium som gjorde honom ofantligt rik. Och han skapade sig ett sommarresidens, vilket låg på en fantastisk plats och innefattade en huvudbyggnad med tinnar och torn, tre gästhus - tre villor i spansk och italiensk stil - och saker som en fantastisk utomhuspool(syns på bilden nedan), tennisplaner, inomhuspool med ett golv med ingjutet guld, en bigraf, odlingsmark...och så mycket mer. Detta hus kom att bli mycket mer än ett sommarresident. Hearst arbetade här och hans hem blev en plats dit många människor inbjöds. Hans gäster kunde bo ensamma i någon gigantisk villa och blev behandlade som om de bodde på det finaste hotellet. Han hade gäster som Ronald Reagan och Winston Churchill.
Och med sina summor pengar skapade han något så vackert som detta hem. Vi såg detta under en kvällsvisning, vilket gjorde det hela extra magiskt!
















Dagen innan vi åkte spenderade vi i Santa Barbara. Sov i ett fint motel nära vattnet och promenerade under dagen längs kusten och fick även låna cyklar. Cyklade kullar upp till det som bilderna ovan visar - en mission. Dödsförskräckt upptäckte jag dock hur extremt lös min kedja var - den hotade att hoppa av konstant. Så när vi upptäckte att vi verkligen var tvugna att åka tillbaka för att styra kosan till LAX flygplats, fick jag lätt nervöst cykla ner för alla kullar. Men det gick bra endå :) Och det var en bra förmiddag, speciellt med tanke på att 11 timmars konstant flygtid väntade....




Sopplunch

Dagens Lunch: Soppa med varma mackor.

Härlig mat när man är sjuk. Kan bli lätt beroende av just detta när förkylningen knackar på dörren. Fast i vanliga fall är jag inte största sopp-fanet hemma.

Men denna soppa - hur lätt som helst att göra - och hur god som helst. Krydda den starkt så tar smaklökarna glädjeskutt och förkylningen motas sakta men säkert bort....






Stark tomatsoppa

1 port. ca 10-15 min.

1/3 - 1/2 pkt krossade tomater (400 g)
majs, morot, strimmlad kål
chili-flakes, grönsaksbuljong, basilika, oregano och svartpeppar,
en skvätt balsamicovinäger, torkad/färsk vitlök
vatten

keso och solrosskott

Fräs hackad morot och strimmlad kål i olja, chili, basilika och oregano. Häll på krossade tomater och späd med så mycket vatten du vill ha. Låt koka upp och smaksätt med buljongen, vitlök, svartpeppar. Häll i en svätt balsamiconviäger och låt soppan småkoka. Tips är att låta soppan koka en stund och inte bara tills allt blivit varmt. Ju längre det hela småkokar - desto godare smakar det!

Toppa soppan med keso och solrosskott!

Varma mackor

Något som går att variera i oändlighet. Mina gjordes på urgott olivbröd med påläggen: ketchup (jag är ju beroende...), tomat, svamp, basilika, oregano, svartpeppar och parmesan- och grevéost. På en av mackorna hade jag även philadelphialight, vilket rekomenderas starkt!


Uppdatering: liggsår.

Nej, de existerar ej än. Efter ha varvat sömn med film med bokläsning har jag nu kravlat mig upp ur soffan och till och med masat mig in i duschen. Och känner mig lite som en ny människa just nu! Dusch - bästa medicinen (dessutom har jag ju kanske förvisso även ätit alvedon,  men ändå...:))

Och extra glad är jag för att mammsen kom hem med en sjukling-present till mig :) så glad, så glad. Nya Dan Brown-boken ligger nu färdig att läsas - oh yes! Älskar att läsa och älskar böcker som man verkligen kan försvinna in i. Har starka förhoppnigar på att denna bok blir något att sträckläsa...




Schampo i öronen

Just nu känns det som att mina lungor strejkar och mitt huvud är fyllt av schampo. Inte riktigt helt frisk kanske? Bull läge, känner inte för att spendera dagen i sängen, vilket inte kan undivkas. Blä. Hade en hel del andra planer som får läggas på is, tråk värre.

Ute är det ganska grått och på ett sätt hoppas jag att dagen fortsätter i samma anda. Det värsta är att ligga inne när solen skiner och man bara önskar att man skulle kunna göra allt annat än få liggsår...

Har i alla fall satsat hårt på vitaminer idag plus en stor frukost, med härlig gröt med hemlagad äppelmos och nybakat bröd (inte gjort här hemma dock, he, köpt på mormors bageri). Ska fortsätta min kurering med "True Blood" - däckade nämligen vid halv tio igår och såg därför inte avsnittet på tv... men den som väntar på nått gott...:)

Gårdagens kväll var fin. Var väldigt mycket. Och åt så god mat, gjord av mästerkocken Anna. Smaskens värre!

Hm..ska leta mysbok i bokhyllan. Helst av allt skulle jag vilja ha nya Dan Brown boken och sträckläsa. Tror dock ej att den hittas på bibblan. Inte för att jag just nu orkar pallra mig dit. Kanske ett projekt för senare? Projekt är alltid bäst.

Nerbäddning i soffan gäller helt enkelt nu!


Tillbaka till vardagen

Och det känns bra. Faktiskt. Ibland när man kommer hem ifrån en resa känns allt trist och grått och rätt så konstigt. Men den här hemkomsten känns bra och jag känner mig förväntansfull över vad framtiden kan erbjuda! Livet är allt bra!

Planering av resten av hösten är i stort sett gjord, vilket betyder att man har något att luta sig tillbaka på. Och dessutom inser jag vad skönt det var att jag tidigt insåg att jag och universitetet inte går hand i hand tidsmässigt. Så nu är det lite jobb som gäller i två veckor. Sen satsar jag stenhårt på att ta det där körkortet...en intensivutbildning på 2-3 veckor är inbokat och det känns både väligt härligt och samtidigt väldigt konstigt att veta att om mindre än 2 månader har jag äntligen tagit körkortet! Och nu har jag även tagit tjuren vid hornen och kontaktat mitt jobbställte - i vissa situation hatar jag att ringa. Det går bara inte. Så denna gång. Till slut upptäckte jag datorn och kom på att ett mail så lätt kunde skickas i väg. Och genast blev lilla jag lättare om hjärtat! Så julen hoppas jag fylls av mysiga jobbtimmar! Annars får jag nöja mig med lördagar.

Just nu sitter jag och snorar i kapp med modern (fräscht ja vet). förkylningstider....men ska snart ta vägen till mormodern för att äta middag - myspys!

Annars har dagen spenderats med många koppar kaffe men på olika plats och i olika sällskap. Morgonen och förmiddagens kaffedrickande spenderades med datorn och jobb som sällskap och eftermiddagen i goda väners sällskap. Och eftermiddagens kaffe må jag säga smakade mycket godare :)

Nu kurrar min mage sönder...hm...ska försöka ta mammsen i kragen och se till att vi pallrar oss ut och iväg. Vill inte komma en sekund försent - min mormors mat är bäst!


Alcatraz





























Gott och blandat - västkusten

santa barbara



topp av en "utkikskulle" san fransisco. columbus?



på väg mot gammal hippie-kvarter
en minnesvägg, kan man säga, för att hedra personer som dött av våld/brottslighet
inzoom nedan



massvis med sådana bilder, gjorda av mossaik tror jag. fint.



Gott och blandat - New York



MoMa - arkitekturen = cool :)

Inget emot....terrace...

utsikt Rockefeller center. perfekt timing...






new york...



brooklyn bridge



kaj och sol. (satt och halvsov på en bänk här för övrigt)



Home sweet home

Övertrött och pigg på samma gång, snurrig i skallen av intryck och många timmar på flygplan och airkondition och muggar med tysk apfelsaft - är jag nu hemma i Lund. Känns skönt värre, när man vet att man är påväg hem vill man ju bara komma hem...11h resa från l.a till frankfurt, stress på frankfurt (vem tycker om att planet börjar borda när man står i en as-lång security-kö?!) drygt 1h till copenhagen och till sist kära gammla öresundståget hem till staden sin.

Nu har jag stoppat god mat i magen och dushat länge. Nu börjar projektet med att lyckas trötta ner mig till en nivå som gör att jag kan gå och lägga mig innan tolv. I mitt huvud är klockan kvart i ett på måndag eftermiddag. Inte kvart i tio på kvällen.

Får se hur det går. Ska brygga mig en kopp te och chilli-dilla!


Barack Obama Barack Obama!

Barack Obama är en dörr från mig. Nästan. Han är på ett hotell på samma gata som det jag bor på!

För en timme sen kom vi fram till gatan där vårt hotell ligger, ser avspärrningar och massa demonstrerande människor. Vänder och går runt för att komma till andra sidan gatan och vårt hotell. Möter poliser och avspärrningar plus några andra förvirrade hotellgäster - möts av beskedet att vi inte får komma igenom! Efter mycket om och men stöter vi på en security vakt som eskorterar in oss. Så häftigt - mitt i amerikanska poltikens centrum!!!

Crazy crazy!! Kommer till stadens cntrum och möts av detta, kommer ifrån en pir fylld med massvis av sjölejon. Jävlar, vad de låter! Galna....

Och innan dessa sjölejon var vi ute på ön Alcatraz, ett före detta fängelse. Sett "the rock" med sean connery? Ett fängelse som var ökant och känt. Som man sa: om du bryter mot lagen hamnar du i fängelse. Om du bryter mot fängelsets lag hamnar du i Alcatraz. Riktigt intressant!

Egentligen hade turen planerats till i förmiddags, och därför vandrade vi raskt kulle upp och kulle ner igenom staden imorrse, stressade och plågade av skoskav (mina hälar...), men upptäckte att pappsen bokat fel tid. Men det var egentligen tur i oturen kom det att visa sig. Morgonen och förmiddagen präglades nämligen av regn och rusk. Och i och med vår felplanering kunde vi gå och se en utställning ut av min favorit fotograf - Richard Avedon. Har redan sett utställning en gång tidigare - skulle kunna se den hundra gånger om. Hans bilder är så bra, han fångar sånt som andra inte sr. Hans porträtter får mig att nästan glömma andas ibland. så bra.

Så jag blev glad, glad, glad. Och ännu bättre känndes det när vi upptäckte att ovädret dragit förbi och himmlen klarnat upp, just lagom till lunchen som kunde avnjutas utomhus. Innan färden ner till piren och ut till alcatraz!

Nu ska vi ut och äta en sen middag och sen ska jag gräma mig över att jag inte kan gå ut på klubb och lyssna på musik. Det är 21-års gräns på klubbar och alkohol här. Och till skillnad från i N.Y, så är man stenhård på att kolla leg! Så jag kämpar på för att försöka hitta ngt trevligt jaxx lr blues ställe jag kan få komma in på.

Men nu är det dags för mat. Är fett sugen på frites....mums. Eller japanskt....Hm.. valet är svårt.

Oohh!!! Finns förresten en cool brödkedja, bageri som gör surdeg! I speciella former. Exempelvis i form av en levande krokodil? Eller i form av brödbulle med russin och choklad, likt det brödet som jag smaskade i mig för ett tag sedan. SUrdeg is tha shit!

Men nu är det dgs att lämna hotellet och se om jag kan skymta en liten president ! :)




Väskusten hej!

San Fransisco hallå!

Sitter i vårt hotellrum - på Frank Hotell, vilket är sjukt coolt - efter första dagen i denna stad. Det är onsdag och igår kom vi till San Fransisco.

I söndags kom vi till L.A, efter en flygfärd på ca 6h. Vi kom till staden, träffade storebrodern och förundrades över x antal saker: kallare än vad vi trodde, extremt mycket bilar, ännu fler bilar, och ännu fler bilar, 6 filig motorväg. Bl.a. Tog oss ner till Santa Monica, platsen där vi valt att bo. I måndags hann vi besöka Warner Brothers studie, vilket var intressant, absolut! Gick "walk of fame", vilket inte var så spektakulärt. Sjavigt och kommersiellt. Åkte igenom Beverly Hills - och ja, fint...P och jag sprang längs Santa Monicas strandpromenad och senare på kvällen åt vi middag på thai-restaurang med världens bästa namn - Buddha Belly :)

I tisdags lämnade vi L.A för att köra upp till S.F. Alla tre är ganska överens om våra intryck av staden och ingen skulle faktiskt vilja bo där! L.A är stort, stort och överallt tar man sig med bil! Det är så galet och tråkigt, tycker jag. Ingen härlig stad, ingen maria-stad. Saknade N.Y i L.A...

Men efter en bilfärd i regnets teckn, skyfall under vissa delar, kom vi fram till kullarnas stad - San Fransisco. Vi kom fram i takt med att himmlen klarnade upp! Men aå mycket gladare blev vi inte, när vi upptäckte att hotellet vi bokat var under renovering...inte hade vi fått reda på det och alltså var det INTE alls lika charmigt som vi trodde. Och klart för HÖGT PRis för vad man fick! Ett hotell man inte blev glad att bo på...
Men vi checkade in och tog sedan en  kvällspromenad ner mot innersta delen av downtown (Hotellet låg vid marinan) och fascinerades av dessa backar. SÄger bara: Lämna högklackade skorna hemma! Vissa backar är så extremt branta! Helt galet - jättekul!
Hittade jättetrevlig restaurang som hette Santorini - och då älskade båtluffen bland grekiska örna kom upp i minnesbanken kännde jag ett måste att gå in. Vilket var bra, trevligt och god mat (och mycket mat, som på de flesta ställen...).
Efter en promenad för vindlande backar satt vi på hotellet och sökte efter nya hotell på internet, och hittade det vi bor på nu! Vilket är coolt och ligger sjukt bra :) Så vi är glada och nöjda :) Och har dessutom haft en mycket bra dag här i staden. Vandrade i förmiddags upp längs Telegraph Hill, som kantades av så vackra hus, och hittat en torn och bästa utkiksplats! Betraktat staden :) Sen har vi bytt hotell och kännt oss väldigt glada över vårt nya boende, besökt Urban OUtfitters - var ju tvungen att visa butiken för storebrodern...och hittade för övrigt ett väldigt fint linne...., och promenrat runt - bl.a. i gammla hippikvarter. Saknade Berlin lite. Finns inte så mycket kvar av den dynamik, av kreativitet och plats för nya tankar och olika slags människor kan man väl säga, på så många platser. Men i berlin så finns det.

Så nu är kvällen hör och snart ska vi ut och äta. Har spanat in en marockansk restaurang - kanske lir det det...Och sen blir det kanske vidare till ngt musikhak?!! Finns gott om det här! MEn vi får se vad som orkas, i alla fall för mig. Har en förkylning som håller på att bryta ut...blä.

Så Hej San Fransisco och en fin kväll!



Lördag

Sitter med min soya-cappuccino och mumsar i god cookie med choklad och nötter...bästa smakkombinationen...

Idag är sista dagen här i storstaden! Eller ja, näst sista - imorrn är det vi lämnar öst för västkusten och califorien. Börjar få lite resfeber - det ska bli roligt att komma till L.A och San Fransisco. Kan dock inte fatta att de senaste två veckorna har gått så snabbt! Galet!

Igår fick jag också en liten efterlängtad dos av musik-klubbs-livet här i staden! Dagen och kvällen avslutades nämligen på en klubb vid namn "the bitter end", där ett väldigt härligt jazz/ska/singer-songwriter band (låter som en intressant kombination, men kände att det var en beskrivning som stämmde..) som spelade. Med en sångerska som inte var dålig! Och härliga blåsinstrument!
Och innan klubben var vi ute och åt på en trevlig resturaung. Good mat. Och vad som inte gjorde det hela sämre var den stoora biten mörk chokladtårta som jag smaskade i mig till efterätt...Så en lyckad fredagskväll på stan - överfylld med folk!!!

Och dagen började med en kort morgonlöpning, 5 km, ganska segt dock! Det blev en timme på Mojjo på förmiddagen och sedan gallerirunda i Chelsea. Såg några fotografier som fick mig att tappa andan. Bl.a fotografier av Edward Weston! Var också uppe i Rockefeller Center, en tur vi lyckades tajma perfekt tidsmässigt. Åkte nämligen upp vid det perfekta ljustillfället. Då solen gick ner. Resultatet var vackert ljus som flödade ner över staden. En vy värd att ses!!
Han även med ett besök på min nya favorit-butik...Urban Outfitters...Ha-begär, ja visst, men älskar att bara gå runt i affären. Och det bästa är att priserna är så mycket trevligare än i butiken i Köpenhamn....Och fann ett par skor att älska. Ganska bra, med tanke på att mina favoritskor håller på att trilla i bitar...hm. Så ett par nya favorit -skor är inte helt fel :)

Och idag har varit en bra dagen-innan-man-åker-dag. Och inte är dagen slut än! Hittils har det hunnits med en sista morgonpromenad i fundersamhetens tecken. Har kommit fram till en del framtidsvisioner här i N.Y. (ja, ursäkta mina fundersamma tankar...) och känner att en plan har utvecklats i mitt huvud. Mycket som tål att tänka på :) P och jag promenerade sedan ner till SoHo och efter en kopp stärkande cappuccin gick jag och köpte ett par jeans som tittats ut. Under 280 svenska kronor för ett par jeans som sitter bra...inte helt fel!
Sedan mötte jag en dröm. En drömlägenhet....Vi gick till ett par, solvei och niel, bekanta till p. De är arkitekter och bor i en gammal industrilokal....Man tar en hiss 7 våningar upp och kliver bokstavligt talat rakt in i deras lägenhet. Fantastiskt!! Om det inte skulle kännts så fel skulle jag velat fotografera deras lägenhet in i minsta detalj och ha som inspirationskälla. Men, ja, gjorde ju inte riktigt det...

Och ja, nu sitter jag då för sista gången (för denna gång) på Mojjo. Hm...ett ställe att verkligen sakna!
Snart är det dags att lätta ankar och ta sig tillbaka till lägenheten och snöra på sig springskorna. P och jag ska ta en sista löprunda längs Hudson River! Och sen ikväll blir det Thai och packning. (Hm...min sovdel av lilla lägenheten ser ut som ett totalt slagfällt. Har haft det faktum att vi åker imorrn som en förevändning till att inte städa de senaste dagarna....). Och packningen lär, om jag känner mig och p rätt, ta kanske-möjligtvis-rätt så lång tid....




Torsdag....

insåg just att torsdag betyder att jag snart har varit i new york i snart två veckor! Tiden går snabbt när man har roligt. och när man hela tiden gör massa saker! Så på söndag lämnar jag faktiskt denna stad och tar planet med p till L.A, där vi ska träffa storebrodern! Har inte sett honom sen studenten, då han kom hem för att fira mig, så det ska bli trevligt att träffas!

Annars har veckan innehållit allehanda saker. Dock ej några kvällsevenemang - förra veckan var ju extremt fullpackad även kvällstid.

Måndags - var i East Village och Lower East. Åt lunch på ett trevligt diner där en svensk servitris jobbade, det är verkligen många svenskar i staden! Såg "Katz Diner" - sett Across The Universe så förstår du min lilla glädje :) ( ja, speciellt om man är lika beroende av denna film likt undertecknad...).
Gick ner till Wall Street och Century 21, där bl.a. designerkläder, väskor och skor säljs till en mycket billigare penning. Men det är verkligen fullkomlig galet där inne. Massvis med folk, kläder och saker. Efter en timme kände jag mig fullständigt utmattad och kroppen känndes uppdelad i atomer....Och själklart hade jag inte lyckats hitta ngt som jag ville ha... Som medecin gick vi till den bästa bokhandeln...Borders på Wall Street. Älskar bokhandlar, stora som små. Kan gå runt hur länge som helst och bara vara. Och denna bokhandel är stor, men inte så stor att det gör att man känner sig minimalt liten. Dessutom har de ett Dean&Deluca - fik som är mysigt. Ligger inne vid ingången så det har det perfekta spanarläget!
På kvällen åt vi på ett ställe som var härligt värre! Mustach - arabisk mat, liten restaurang, fylld med folk. Mumsigt värre och trevligt ställe.

Tisdags - var på ICP - international center of photography. På en utställning som var jättebra. Satt i Bryant Park och drack kaffe och fick koffeinkick och solkick (solskensväder....). Var inne på deras stooora bibliotek. Bokhandlar är underbarm, men ja, biblotek kan vara så fantastiska! Vilket detta var!
Var uppe i upper west och promenarade och kollade läget - ingen av oss hade varit i de områden vi besökt. Kul att utforska! Var nere i SoHo och bytte en klänning och spanade inne på UniQlu - lovely....
Indisk mat till kvällsmat - en rolig restaurang. Rummet var typ som en tågvagn! Och det serverades mycket och god mat!!! Etnisk mat är bäst - ofta billigare, mer mat och mat som dukas fram snabbt. Och gott.

Onsdags - ensam i storstaden. P bestämmde sig för att hyra bil och åka upp längs kusten över dagen. Själv hade jag inte lust att följa med - är inte bilsittar-typen. Alldeles för mycket spring i benen för det. Dessutom finns det fortfarande så mycket kvar att uppleva på manahattan...
Började med löpning -- 9 km. Halva biten i motvinden...som att springa mot en vägg. Jooobbigt....
Och så var ja på MoMa, härligt museeum - sjukt coolt. Var nere i SoHo och gjorde bästa kapet. Kärlek till en tröja som var på rea. Köpt på Mango. Oh....
Satt på ett härligt café som ligger på Perry street - cafe Doma är likt Mojjo ett stammisställe!
Hann även jobba nästan 3 timmar åt mamma. Har varit lite dålig människa när det gäller jobb. Men, det få man väl ta!


Nu - cappuccinon uppdrucken och planen är att ta sig ner till Sea Port. Kanske åker ut och ser på IKEA (ja, det existerar här. man ser Ikea möbler Överallt...). Ikväll ska vi gå ut och äta. och satsa lite :) Ofta går vi ut så sent så man pallar inte ta sig så långt...och redan nu är jag extremt sugen på N.Y cheescake...så känner att det skulle vara fint om kvällens restaurang har detta på menyn. Och skulle vara roligt att kunna bjuda p på något - och en efterätt är aldrig fel...eller ? :)


Måndag - ny vecka ny energi!

Skönt med en lite lugnare dag igår. Laddade energi med solsken! Inte helt fel.

Började denna dag med en mycket härligare löprunda än gårdagen. 8km morgonlöpning blev det - dock fanns det lite stumhet i benen. Men stadens energi och den härliga morgonluften fick iaf benen att spring på, om än i något saktare tempo än vanligt. Skönt iaf!

När jag springer in på vår gata, vid våra hus blir jag först stoppad av åsynen av tre stoora lastbilar med massa filmutrustning och därefter av en ung man med hörlurar och mygga som redan skapat en samling med två andra människor. Alla vi bodde i husen på gatan och han var tvungen att kolla om vi fick komma till våra hem?! Till slut gick sa vi bara vi går. heheh...Wierd. Undrar vilken film de spelar in Sex & the city - är den nya färdiginspelad??

Ja, nu har jag fått i mig mitt förmiddags kaffe, en superdog cappuccion med soyamjölk :) Och en kicka av Mojjo Coffes härliga stämmning. Nu är det dags att dra vidare - har planer på att vi ska museeum-vandra!

O! Nu när vi ska förbi lägenheten ska det bli intressant att se om filmteamet kommit igång....


Dag i bilder















Bild på stan, järnvägs-promenad, chill vid havet, tunnelbana på kvällen (hittade en ny funktion på min lilla kamera - svartvitt :))



Söndag - folklivets dag

Söndag - igår - en härlig dag! Alla new yorkare tar lite lugnare tag - promenerar, brunchar, lunchar, springer, är...Och det var varmt och härligt väder! Jättekonstigt hur snabbt vädret skiftar här! Igår det verkligen sjukt varmt, dagen innan regnade det och under onsdag, torsdag och fredags var det svinkallt! Rätt intressant...

Ja, gårdagens förmiddag ägnade jag åt att spatsera runt och fotografera på gatorna. Trevligt. Sen vandrade jag och P upp till Meat Package District - inte särskilt lång vandring förvisso :) Gick upp och kollade på en gammal järnväg. I många år låg järnvägen nerlagd och övergiven, men i och med projekt för att göra New York till en ännu bättre stad att bo på (mer natur ex.) så har man byggt om en bit av järnvägen till en typ bro. Med en gångsträcka med järnväg och rabatter på sidorna. Och massa häftiga bänkar och stolar och bord som står utspridda här och där. Tanken är att man ska fortsätta hela järnvägen fram.

P berättade en rolig sak. I slutet av den ombyggda järnvägen (man är då uppe i CHelsea) bor en kvinna i ett hus bredvid. För ett tag sen började hon ha improviserade performance, kanske en saxofonist som hade en konsär eller en sångare eller ngt liknande. Och eftersom det är så mycket folk i rörelse i området så har hennes besökare växt jättemycket! Men det roliga är att ingen vet när hon har sina gatherings. När hon har lust hänger hon bara ut en grön lampa utanför ett av sina fönster. Och å vet man att man är välkommen in!
   Tråkigt nog använder hennes värd nu detta faktum att hon har performence hemma hos sig, som ett själ till att försöka få henne vräkt...I N.Y har man nämligen precis ändrat lagen för när och hur mycket man får höja hyran. Idag är det så att hyran får bara höjas en procent (eller ngt liknande) varje år - när du väl har flyttat in i lägenheten. Så en person som bott i samma lägenhet länge kan ha jättelåg hyra. Men om den personen flyttar ut och en ny inneboende kommer till, får värden lov att höja hyran jättemycket! Så alla värdar vill ha väldigt stor rotation...

Men, sjukt ball kvinna iaf.

Satt vid piren i Chelsea och läsate i solen. Mys och avslappnat. Åt lunch, lr bruch, på en härlig restaurang - fylld med folk! Gillar grejen med att gå ut och bruncha på söndagar - så trevligt!
Det blev även en kort löptur längs hudson river. Alldeles fullt av folk! Tyvärr blev det bara en 5 km - mådde inte så bra...Benen ville springa fort men resten av kroppen sa nej. Ush - blir så sur när det är så! Man vill ju att det ska gå jättebra varje gång! Men logiskt sett är det ju faktiskt omöjligt....

På kvällen åkte vi ut till Brooklyn och träffade en av P:s kompisar. En konstnär vid namn Ragna Berlin, som har världens häftigaste namn! Och sjukt cool! Och jag skulle inte ha ngt emot hennes lägenhet...Inte jättestor eller den vackraste men duger för N.Y liksom :) Åt världens godaste Apple Bread Pudding - typ äppel-bröd-kaka-paj med brown butter och en klick grädde....mmm....

Trött stängde jag mina ögon vid halv tolv. Man lyckas liksom inte somna innan dess, även om man skulle önska ibland, det finns ju så mycket att göra och se här :)


HAIR

Kärlek. Kärlek.

Oh..det var så bra! Jag dör. Eller, nej, varför skulle jag göra det, sämsta uttrycket egentligen. Men...bland det bästa jag sett! Musiken är underbar och sångerna framfördes så innerligt och bra och charmig. Och skådespelarnas karaktärer...jävlar vad de kunde improvisera vid vissa tillfällen - så roligt, gripande, allvarligt, svängit....Satt och log typ hela första akten - kunde inte sluta. För jag var så glad att se det. Vissa artister, musiker, kan btyda så mycket. Hair är något som verkligen betytt mycket! Och därför var det så speciellt att se det och så roligt och så betydelsefullt. Låter lite överreklamerat kanske, pratar ju bara om en musikal. Men för mig var det så mycket som präglades av Hair och synen som fanns under 60-70 talet, då jag gick på högstadiet. Vissa perioder var allt hair och ibland ville jag bara också stå på scen och spela med! En fin liten dröm var det.


Dagar i bilder



Museet: Metropolitan! Besök: Idag - lördag!



Kvällar i tunnelbanan kan bjuda på bästa konsärerna.
Ovan - spel på allehanda saker. Sjukt ball!
Under: En ensam man som klingar på sitt keyboard och sjunger häpnansväckande bra.




Härligaste sushi-stället. Ligger på en gata infrån stora vid Times Sqaure - bland alla snabbmatsrestauranger och dylikt. Perfekt om man ska iväg snabbt. Gudomlig miso-soppa och mums mums sushi! Och mycket mat för pengarna!!



The Boss spelar! Gigantiska arenan!





Inte få sådan här bilder. P tycker det är roligast att fota mig när jag försöker fota honom - folk har konstiga nöjen :)
Men är man fotonörd så kan man bara få bevis på sin nördhet genom att umgås med annan fotonörd :)



Nuet, framtiden och tillbakablick

Sitter och dricker kaffe. Ute regnar det och jag är blöt om mina fötter. Att mina favoritskor håller på att falla sönder är inte bästa kombinationen tillsammans med regn.

Har precis varit på Metropolitan Museeum. Sett Vermeer - bl.a "The Milkmaid". Som ett fotografi, precisionen, uppställningen färgerna. Synd bara att det var så mycket folk - det gick inte att stå och se på målningarna lika mycket som jag skulle vilja. Men det bästa var utställningen med Robert Franks bilder! Hans fotografier är så intressanta och så bra att jag känner inspirationen flöda igenom mig, samtidigt som jag vill stanna framför varje bild länger än folkmassan runt om mig tyckte var lämpligt. Hm...och folkmängden och min och P:s kurrande magar gjorde att visiten bland fotografierna inte blev lika lång som önskat. Men eftersom vi kom in gratis (P och hans journalistkort - fungerar i alla lägen :) ) så är museet värt ett andra besök. Ett museem värt ett besök - även om man inte är så intressrad av ngn specifik utställning - museet i sig är stort, häftigt och värt att se!

Ja, nu sitter jag i alla fall inne i värmen och laddar inför kvällen. Ska bli så kul! Vi ska gå och se musikalen Hair!!! Ja, jag har varit fullständigt huvudlöst beroende av denna musikal. I åttan och nian på högstadiet kunde jag se filmen hur ofta som helst och gick alltid omkring och  nynnade på låtarna (känndes det iaf som..). Såg även en uppsättning gjord av en musikalskola. Så det ska bli så himla kul ikväll!!!

Gårdagen - fredag - var en sjukt intensiv dag! Började med en löptur på morgonen - ja, lika härligt som vanligt. Börjar nästan bli trött på min egen entusiasm...Spatserande in till Union Sqaure. Ägnade rätt lång tid inne på Urban Outfitters - bästa butiken! Älskar den, kläder - ascoola - i varierade prisnivåer, böcker, skor, saker i en härlig blandning. Hittade bl.a en hatt jag älskar :) Hatt är bäst :)
    Ja, och till tidig eftermiddag gick vi runt i butiker, åt lunch på Starbucks och hade det bra. Just nu är jag dock trött på butik-tittande....

Och sen var det dags för det stora...P hade nämligen hört ryktas om billiga biljetter till The Boss. Bruce Springsteen som spelade på hemmaplan i New Jersey, och vi fick tag i biljetter! P är ett stort fan av Springsteen, alltid lyssnat på honom ngn gång i alla fall under livets alla perioder. Och jag är rätt impad av mannen! Och se honom på den gigantiska arenan Giants kändes inte helt fel.

Och det var en sådan Upplevelse! Mannen är verkligen The Boss. Fantastisk - så duktig. Och så jordnära och så älskad av "sitt folk". Han är mannen från det vanliga folket som fick världen att ropa hans namn - och alla människor, barn, ungdommar, vuxna dansade runt och sjöng och det var så många som verkligen strålade av lycka! Och han sprang runt i publiken och på scen och överallt. Höll på i konstant 3 h. Han är ca 60 år. Ja, en upplevelse! Är glad för att min chansen att se honom!

Idag - torsdag

På Mojjo - som vanligt! Ganska nyss kommen efter shopping-vända i SoHo. Trevligt trevligt! Blev dock bara en tröja. Egentligen var det skojakt som gällde - mina favvoriter är rätt så sönder. Och lite varma kläder. Hösten är definitivt här - det är lite för kallt för vad jag har med mig i klädväg.

Morgonen började bra. Morgonlöpning...Nästan 11 km längs vattnet! Nöjd! Har aldrig sprungit så långt på morgonen innan frukost. Stadens energi som gör det!

Ikväll planerar vi att gå på bio, typ den största. Men först middag!

Åh, lunchade på världens mysigaste ställe. Speciellt, skön musik, blandad inreddning som inte passade ihop men ändå gjorde det, ascool personal och jättegod mat. Hehe, beställde omelett med sallad och stekt potatis. Frågade om ketchup. Fick svaret "Oh, not on this place..." på ett snällt sätt sa den lille söte servitören. Kännde mig dock som en gammal som leker barn typ.. barnasinnet kvar = ketchup :)

Finemang här, dock lite trött och glad över cappuccinon jag just svepte! Det tar på krafterna att vandra runt hela dagarna tillsammans med alla intryck! Men nu är det dags att promenara med raska steg tillbaka till hemmet och möta upp P. Goddagens!

Brooklyn



















Williamsbourg - industri. lite berlin-känsla. secon-hand. coola platser till stundtals deprimerande



Hamlet, onsdagen den 30 september 09

Är ganska svårt att finna ord. Önskar att jag skulle få jobba med sådana människor som hade skapat föreställningen. Finns inget annat ord för upplevelsen än enastående. Jude Law är en sådan fantastisk skådespelare. Och han var inte den enda. Det är som att vissa scener helt plötsligt dyker upp nu i efterhand och man inser hur bra det verkligen var. Och jag har inte ens börjat processera scenografin, ljussättningen, musiken... Ganska mållös.

Önskar att jag fick arbeta, även om det inte handlar om skådespeleri (men måste medge att jag fick ett sådant sug efter att stå på scen, snart gått ett halvår sen stadsteatern i lilla lund), skulle vara glad över att hämta någon kaffe - bara för att se hur alla arbetar för att få fram en sådan föreställning!

Ja, ganska mållös.

RSS 2.0