spidigheten och jag

Home sweet home. Tiden på Tehuset försvann snabbt. Drack te och åt godaste lussebullarna med mandelmassa och russin. The BEST! Ska bli roligt. Kommer bli sjukt. Men roligt. Fick dessutom frågan om mer jobb än uppskrivet, vilket man säger tack så mycket och innerligt tar emot. Yeah.

Spinningpasset ställdes dock in. Tog min faktiskt upp till Gerda (ok, 5 min på cyklen men ändå) för att upptäcka att p.g.a av min senhet så fanns det inga platser kvar till passet. Jaha, tänkte jag, och bytte snabbt spår. Löpning it is! Och bra var det. Spinningpeppen var inte riktigt där men när mina fina löparskor kom på så var benen och faktiskt hela jag på g. Nästan en timme löpning - and it was so good. Gooood :) Oh! Sprang bl.a ngr rundor i stadsparken och vad skådar mitt öga - en grupp av löpare som tränar tillsammans! Jag vill också tänkte jag. Borde ha sprungit fram och frågat om man kunde hänga på. Kanske skulle gjort det om jag hunnit. Om jag inte redan då hade 40 min löpning i benen.

Men väl hemma så slängdes en mkt snabb måltid ihop, men resultatet blev lyckat! En risottoinspirerad rätt: ihopfräs av lök, svamp, morot och matvete - ganska starkt kryddat. I med parmesan på slutet. Till detta stekt ägg, keso, pesto och sallad. Var godare än det låter :)

Känner mig lätt uppe i varv. Fingrarna knattrar på tangentbordet. Måste coola ner mig lite. Andas och sova. Tomorrow it's time for....

Sen kommer jag sluta tjata om körning. It's a promise. :)




the diner...


att mellanlanda

Sitter just nu och njuter av tystnad (eller ja, tystnad och tystnad...enbart datorn surrar ganska högt.) och en kopp kaffe. Dagen har hittils varit intesiv till tusen och snart är det dags att lämna hemmet igen.

Teoriprovet gick BRA! (enda jobbiga är att bilden som kommer finnas av mig på körkortet inte blev bra. Men vem har en bra bild på sitt körkort?) Pustar ut och säger tack gode gud. Typ. :) Behöver bara koncentrera mig på uppkörningen imorrn. Det kommer gå bra. Det blir bra, vare sig jag failar eller lyckas. Och som min körlärare precis sa - vad är det för fel med att misslyckas? Då får man bara göra om det igen.

Men just nu behöver jag inte tänka på något speciellt. Bara njuta av mitt kaffe och av att sitta ner. Snart ska jag rensa huvudet med lite spinning på Gerdis. Blir nog bra det med. Lite trött - men vad tar inte bort trötthet om inte träning :) För sen ska jag iväg på ett möte på Tehuset om julrushen. Vi fick väl känna på lite igår. Men antar att det bara var förnamnet. Om ens det.

Sen är det sömn som gäller, banne mig.

Going strong yes.

redo

Okej. Utvilad? Check! Morgonpromenad? Check! Frukostladdad? Check!

Redo för teoriprov? Check!

Dagens frukost: AXA grynblandning med russinmix, kardemumma och banan(mogen). Och hasselnötter. Blev gott. Gillar den väldigt naturliga sötman från russin - speciellt gula stora russin. Och en mogen banan är även den sötare än en grön/gul en. Och den naturliga sötman tycker jag ofta är godare än något annat!

Upprördhet. Lyssnar på radio om händelseförloppet i Schweiz. Hörde om röstresultatet igår på nyheterna. Just nu på nyheterna på radion. Blev väldigt förvånad. Väldigt arg. Nej till minareter? VARFÖR?! Ahrg.





som sagt

Hemkommen från Tehuset. Sprungit runt och jobbat länge. Det var roligt. Gillar det. Fick fina ord, vilket verkligen gillas att höras! 
 
Och nu har jag laddat energi inför en sista genomgång av teorin. Gjorde något sjukt gott faktiskt. Ingen bild dock...

Kokade basmatiris, vilket sedan stektes med en riskrydda, köpt i Israel, kardemummakärnor, russin och mandlar. Till detta kokades en gryta på morot, paprika, lök, svamp, stora vita bönor och qourn. Alla ingredienser stektes först tillsammans och därefter hällde jag på vatten, soyayoghurt, mangochutney och mixed spices. Smaskens!

Uhh...vill att morgondagen ska vara över. Vill att tisdagen ska vara över. Bara veta liksom. Ahhhrg. Okej. Teori var det...


Söndag och jag känner en uppryckning på g



Dagens frukost: AXA havre&qinoua m. russinmix, kardemumma, blåbär, hallon, banan och mango. Och hasselnötter. Sjukt gott!
Brödbullarna, som faktiskt hållit sig mkt smakrika och saftiga!

Igårkväll var najs! Diner and wine. Utgång och dancing dancing.
Kom dock på mig själv när jag vaknade imorrse, med att vara ganska nöjd med att inte gå och lägga sig vid halv fem. Blev inte så extremt sent, vilket egentligen är ganska lyckat då jag om ngn timme ska jobba i sex timmar. En extrem utmattning hade ju faktiskt inte varit det bästa. Speciellt inte då jag också måste gå igenom mina små teoritest ikväll. Fan, vill bara ha det överstökat. Enorm psykisk press. I don't like it. På tisdag efter kl. 12 så kommer jag att vara en normal människa igen.

Det är dock tuffa tider. Mina fina klackskor från storstadens storstad svek mig och mina dansande ben igår. Klacken gick av. What to do? Krokodiltårar. Eller nått.



koffein och socker

Okej. Jag är tillbaka som optimist och glad person. And I like it :)

Löprundan idag blev upp mot 9km. Det känndes bra, nästan hela vägen. Enda problemet var en liten ont-känsla i bakre vänster ben. Hm...Kan bero på att hård träning har skett tre dagar i rad, med belastning på samma muskulatur. Nästan. Så blir det när den tänkta träningsplaneringen fallerar. Så i slutet blev det lite lugnare. Men tiden som jag springer per kilometer känns okej. Har börjat springa längre sträckor, runt en mil, oftare på sistonde. Så därför känns den tid per kilometer jag nu har okej. Arbetar mig fram. It's gonna be great.
Och det bästa av allt, förutom själva löpningen, var det där vädret jag dömde ut tidigare idag...Vad händer ju längre på min runda jag kommer? Jo, vädret blir finare och himmlen spricker till och med upp lite grann. Det var vackert. Jag blev glad. Lycka!!!

Nu har jag precis gjort två prov-test, vilka gick kanon! Tack s för din hjälp...hm. Och för att du orkade lyssna på mina sammanbrott-hata-körkort-teori-ångest. :) Möte på stan och promenad hem med en stor soyalatte i hand och med en chokladmuffins i en påse. Myspys stämmning på stan idag. Det gillas. Och väl hemma drack jag upp mitt goda kaffe och åt min goda muffins. Är lätt koffein-kickad och sockerkickad just nu. Känns bra. Hehe. Är lite överkänslig :)

Och nu ska Malmborgs besökas. Bjöd över vänener på lite mat ikväll innan en väntande utgång. Har en idé om vad som ska lagas. Har ett väldigt fyllt kylskåp, har varit borta från lägenheten så mycket denna vecka så enda målet som ätits hemma har varit frukost. Säger något om min stress vecka....Men bra nu!

Så ja, today's a good good day :)


brödbullar med tranbär, russin och mandel



Dagens sanning - det går inte att säga nej till detta bröd. En god ost till och smaklökarna når himlen...

Brödbullar m. tranbär, russin och mandel

Tid: ca 20min. 5 stora bullar

2dl grovt rågmjöl
1 dl gramhamsmjöl
1dl soyayoghurt (kesälla går lika bra)
1dl havremjölk (vanlig mjölk - lika bra)
2msk smör
1/2 rivet äpple
en nypa salt
kardemumma
hackade tranbär, russin och mandel
1tsk bakpulver

Blanda alla torra ingredienser först. Tillsätt sedan resterande. Forma till fina små bullar och sätt in i ugnen, ca 225 grader, i ca 15 minuter.
Enjoy!



just dance

Nej. Nu blev jag besviken. För en timme sen var jag ute och promenerade och tänkte jo men visst, det kan till och med bli vackert väder idag. Och vad händer när jag sitter och tuggar i mig min goda frukost? Himlen öppnar sig! Vad är detta om jag får fråga? Skäms väder, skäms.

Utvilad är jag dock, vilket känns som en trevlig omväxling :) Ska bli löpträning nu på förmiddagen. Känner peppen (även om jag hade hoppats på att springa i lite trevligt solsken...men man kan inte få allt här i världen!) Med stygy som blev utbytt mot ett härligt spinningpass igår, borde jag egentligen kanske satsat på lite mer styrkebetonad träning. Men ibland får man ta och göra det man vill. Och endast det. Det är sånt som gillas!

Dagens frukost: AXA grynblandning med tranbär och kardemumma, äpple och valnötter. Nybakat bröd! Oh ja. Fantastiskt gott. Recept kommer!

Är sjukt typ...danssugen. Skulle kunna dansa runt med damsugaren som skall tas fram om en stund. Kan ju redan nu säga förlåt till mina grannar - musik kommer spelas. Dammsugare kommer att användas. Och kanske kommer man även höra mig sjunga med lite lätt falskt. Men - hur kan städning annars bli roligt, det undrar jag?! Feel free to do the same kära grannar!









oh dear




mitt huvud
kaos


today




dagens lunch:
varm pastasallad

enkelt och gott!

stek upp gårdagens pasta (anv. fullkornspasta - godare!) m. chili, soltorkade tomater, rosmarin, valnötter och kikärtor. Blanda med valfri sallad, äpple och avokado. Smula över fetaost och parmesan samt torkade tranbär.



en extra lördag, tack!

Fredag fredag. Skulle vilja lägga in en extra dag denna vecka. Kan man få beställa en extra lördag? Jaha, vad bra tack så mycket (önsketänkande).

Morgonpromenad och Dagens frukost: AXA havre&qinoua med torkade tranbär och kardemumma, toppat med hyvlat äpple och valnötter. Inte helt fel, inte alls. Tranbär var gott, något nytt som införskaffades till hemmet igår av undertecknad. Och fick tummen upp! Skall användas mer.

Nu sitter jag och väntar på pappsen. Ska ut och köra en timme. Sen plugga teori. Hoppas jag kan vara effektiv under dagen och märka att allt sitter! Kanske slipper jag då plugga hela dagen och kvällen och slippa falla utmattad ner på huvudkudden ikväll. Eller utmattad är okej. Bara jag lyckas göra något annat.

Ska iaf klämma in ett träningspass i eftermiddag/kväll. Ska bli grymt härligt. StyGy på lilla Gerdis. Använda musklerna lite (känner dock lycka över att axelpartiet börjar bli starkare - underbart!!:)) känns inte helt fel efter mycket spänningsvärk. Hoppas även på träningssällskap!







shout out loud

Skrika är underskattat. Istället för att göra vårskrik så springer jag. Det känns ganska bra det med.
bild israel
Märkte hur julen kommit till lilla Lund. Promenad hem genom stan. Promenad hem genom en julstad. Kändes bra. Ganska mysigt faktiskt. Och på söndag är det skyltsöndag. Ska jobba. Kommer bli bra, kommer bli roligt. Kommer mycket människor...?!
Kände mig tankeglad. Inget existerande ord, jag vet, men det är ett ganska fint uttryck ändå. Trevligt att andas, trevligt att tänka. Glad att jag slapp källaren och många många påsar te att ösa. Glad för löpning. Livet känns lite lättare helt plötsligt. Och sista körtimmen idag var "fläckfri" (citat). Det börjar sitta och jag börjar lugna ner mina nerver. Och teorin ska klaras även den - ska återgå till pluggandet om en stund. Känner att min isolering kanske till och med kan släppa i helgen :) Kan bli en rätt bra helg. Om rätt faktorer spelar in och om vissa händelser sker. Kryptiskt igen. Men sant ack så sant.

träningsglädje

Åter tillbaka till teorin. Har haft paus, vilket betydde löpning och lunch. Löpningen gick fantastico! Kan inte säga annat. 11km som bl.a innehöll några backintervaller. Det gick bra och jag kände mig stark, trots en trötthets och slitenhetskänsla i kroppen. Så underbart att sträcka ut och bara springa springa springa. Spring i benen kan man säga :) Ska försöka hinna läsa igenom nya runners world som damp ner i brevlådan häromdagen. Innehåller ett avsnitt om hur man lägger upp sin vinterträning inför vår- och sommarsäsongen. Kan bli intressant läsning. Speciellt eftersom jag har ett mål i vår - Göteborgsvarvet. En halvmara, vilket känns bra att börja med. (drömmen är fortfarande att springa New York Marathon. Skulle vara så COOLT!)
Men ja, träningsglädje. Lugnet som infinner sig efter en löprunda som verkligen gett något, det lugnet är fantastiskt. Önskar bara att jag kunde lära mig hitta lugnet när som helst. 

JAG ÄR PEPPAD


Så sant som det är sagt. Tack gode gud för mörkerkörningen igår. För mig blev det som en extra låång lektion med min körlärare. Tack till dig som inte dök upp och gjorde så att jag kunde köra konstant. DEt gillas. Och det gick bra. De sista 45 min flöt på bra och det tyckte min lärare med. Det gillas det med. Det finns hopp om livet. Ja, jag känner peppen på att jävla teoriprovet och uppkörning. Det ska gå.

Sitter och pluggar teori, vilket kommer ske i princip hela dagen. Körlektioner ska ske. En löprunda ska ske, vilket kommer bli fantastiskt. Ett avbrott i pluggandet ska ske det med. Nu. Gå handla, inget mer upplyftande än det. Men ändå. Malmborgs och jag.

Saknar storstaden. Att man faktiskt kan sakna en stad. Bild från Hearst Castle. Säger bara googla och läs och se. Fantastiskt...




Snurrighet och det är onsdag.

Onsdag - och jag trodde precis att det var tisdag. Vill att det ska vara tisdag. Vill ha en extra dag innan helgen. Det skulle behövas. Är snurrig i huvudet. Är lite trött. Lite orolig. 

Håller på med teori just nu. Har lite svårt att fokusera. Lämnade för en stund teorin för Simon Norrsveden och detta. 

Jobb från elva till tre. Sedan körning hela eftermiddag oh kväll, med körskola. Har även bokat upp p för körteori-plugg ikväll. En crazy najs heldag. Eller inte. Men it's got to be done.

Är träningssugen. Hinner dock inte trycka in något idag. Funderade på en löprunda i morrse. Men kroppen är för trötter och den vanliga morgonpromenaden känndes lagom. Lagom och bra.

Dagens frukost: gröt av AXA grynblandning med russin, torkad aprikos, kanel och kardemumma. Toppad med skivat äpple och valnötter. Fantastiskt bröd från mormors - grovt bröd med hasselnötter och russin = MUMS! Te. (det kommer bli många koppar te denna förmiddag.)







hoppas

bild från williamsburg - new york
Stockholm here I come?
Positivt respons på mejl idag. Gillas. Hoppas. Vill vill vill till Stockholm i vår.
Stapplade precis innanför dörren. Källaren under frisörsalongen är mitt andra hem -  känns det som. Lite grann. Men isolation är ett faktum och nästan 8 timmars konstant arbete där nere skapar en viss snurrighet i huvudet.
Mat ska lagas nu.
Sen blir det körning. Ser inte fram emot det. AHHHH
Iväg ikväll för socialisering - i hope. Om jag inte faller ner pladaskt på golvet.
Fick faktiskt en fin lunch idag igen. Blev till och med bjuden på lunch idag. Tackar säger jag till p och bugar och bockar.

på språng

Morgon och tisdag. Hunnit sova en timme längre än vanligt - inte helt fel. Morgonpromenad, fruksot och handling på malmborgs har morgonen innehållit. Nu - iväg till jobb. Jobba hela dagen. Lunch blir man kanske bjuden av pappsen? Inte helt fel det heller :) Ikväll är det körning som gäller för hela slanten.








punkt för dagen

What a day. Kan lugnt påstå att tröttheten finns här. Allt från vårdcentral till jobb till körning till träning. Men endå en bra dag. Mot förmodan. Lunchfika som blev trevlig. Fixat julte hela dagen. Ett ganska monotont arbete. Det fanns ipod-högtalare. Jag hade en ipod. Det var en bra kombination. Som att man för en gångs skull hade tid att bara lyssna på musik och låta tankarna flyga. Samtidigt som kroppen rörde sig och doften av jul och lussebullar fyllde rummet. Har alltid tusen saker jag gör. Alltid långa dagar. Alltid svårt att inte göra något. Så det känndes okej. Till och med bra. Hade roligt på nått vis :) Har inget emot en lagerdag imorgon helt enkelt!

Körningen - nervös. Åkte in på vägvärkets parkering. Skulle backa ut från en parkeringsplats. Fick motorstopp. NERVOSITET! Med stora bokstäver ja.

Träningen - trött. Japp. Hungrig efter en timme. Inget postivt när man har en timme to go. Men som alltid. Skönt nu. Lovely.

Nu - sex and the city. En serie som aldrig dör. Alltid bäst. Like it! Nu ska jag mysa ner mig i soffan. Sen sova. Tror jag har brist på sömn. Ganska definitivt.





grrrreat

Tickelitack för en finemang lördagkväll vänner :) najs. Med början på en 20-årsfest, följt av en helt gratis utgång (tack :) gillar det) och efterfest. Sömnen har varit ganska oexisterande men det är bra ändå! Och efter en morgonpromenad i duggregn, dusch och god frukost är jag on the go. Ska städa, alltid lika upplyftande....plugga teori, också alltid lika upplyftande. Ja, söndagsförmiddagen blir helt enkelt fylld av måste-saker. Men tonight! Inleder kvällen med lite afro, skaka bort alla grubblerier! Och därefter blir det dags att nörda sig. Lika bra att erkänna direkt. Ska gå och se New Moon. Och bekännelse nummer två - jag ser fram emot det....Japp. Så är det. Inget mer att säga. :)

Dagens Frukost: AXA havre&Qinoua med kardemumma, russin, banan,blåbär och hasselnötter. Nästan helt färskt bröd till det - mums...:) TE! Mycket te.
Och jag är människa :)








oh my lördag

Bra dag det har varit! Har varit effektiv och handlat till lägenheten, packat upp saker, övningskört och kört därefter ut till IKEA. Och lyckats klara mig helskinnad därifrån! Konstigt att man ibland kan älska den platsen. Och ibland så blir man så trött. Helt slut.

Har fått in löpning, blev drygt en mil. Känndes fantastiskt :) Har bara legat strax under en mil sen jag kom hem från USA. Sprang så mycket där och så ofta att jag kände, nej - no more running. På ett tag. Hade så mycket annan rolig träning att ta tag i vid hemkomst. Och tror att det är bra att känna efter. Vill ju absolut inte tröttna på något jag faktiskt älskar! Men nu är springbenen här igen och jag gör tummen upp och säger more running :)

Snart ska jag pysa iväg för kvällen. Har positiva känningar för the night. :) Tror jag ska sjunka ner i ett varmt bad först...inte helt fel.

Dagens lunch - lök-, svamp- och sqaush - omelett med ost. Enkelt och väldigt gott! Omelett är alltid en favorit hos mig efter träning. Alltid lika enkelt och lika gott. Dessutom går det lätt att variera! 
Idag stekte jag lök, svamp och sqaush, vispade upp ägg med pesto och kryddor. Hällde över äggsmeten över grönsakerna och toppade med bladpersilja och parmesan och brieost. Till lite sallad och keso - superbt!





Tillbakablick

Dagens frukost: samma gröt som gårdagen och samma rostade mackor som gårdagen. Jag är enormt fantastifull... periodare nr 1.
Men jag gillar det :)
Lasse lasse lasse Winnerbäck.
Det är bara att säga tack och hej för en fatastisk kväll.
Vilken musik - vilken man. Och vilket band.
Bra publik  - ja, vi älskar alla Lasse!
Sån vacker scennärvaro. Och nej - vi tycker inte du är tjurig. Bara lätt fantastisk! :)
Groupie-sound på mig idag. Men jag blir så lycklig att underbar konsärer.
Om du lämnade mig nu
För vi har solen i ögonen
Hugger i sten
Blir inte bättre än så.
Nu ska jag ut och springa. Springa springa springa. Det blir najs.
Sen gäller övningskörning - länge - och även ett besök på nya IKEA. Känner mig nästan skräckslagen inför IKEA besöket - trängsel? Vassa armbågar? I massvis?
I kväll blir det en 20-års fest. Och sedan en möjlig utgång som följd.
Dessutom skiner solen
Jag blir glad.
It's good.
:)

what to do

Dagens frukost: gröten gjord på AXA grynblandning tillsammans med kanel och russin. Serverad med äppelmos och valnötter. Och självklar havremjölk...Rostat bröd och en stor kopp te samt svartvinbärsdryck.
Och jag är redo för denna fredag.
Som kommer bli a good day. Inte tu tal om annat!
Körlektion om en liten liten liten stund (borde alltså göra tusen andra saker istället för att sitta på min rumpa framför datorn...) sedan blir det effektivt plugg på bibblan. Stadsbiblioteket och jag. Love it. Måste lyckas med teori-test-prov idag. Då blir jag en lycklig själ.
Och ikväll - då smäller det :) Lasse lasse lasse Winnerbäck i Malmö.
Konstaterar bara - Lyckorus kommer ske :)
Så helgen invigs med en dag som verkar bli väldigt bra! Dessutom så är himlen klar idag. Morgonpromenad gicks i underbart blått ljus. Inspirerande värre.

Normaliserat mig själv

JA. Två timmar körlektion senare känner jag mig lite bättre. Min bitterhet har försvunnit. Tack och lov för det - vem vill vara bitter?
Har också fått min inloggning att funka. Så nu ska jag bli frände med min dator och göra internettest. Längtar minst sagt tills allt detta är över. Kommer spy galla på allt som heter körning snart. Så känns det ibland. Samtidigt som det är roligt. Svår kombination, men jag lyckas med den. Alltid nått :)
Kvällen ska utgöras av träning. Säger inte nej till 2 h träning. Kommer bli underbart. Känner hur kroppen säger neej till att spänna sig efter många timmar i bilen och nej till att sitta hukad över böcker. Efteråt blir det även lite mer socialisering med morbrodern från landet över havet - tyskland. Kanske kommer man alltså hem från träningen ikväll och upptäcker glatt att fadern har bjudit på mästerverk i köket - trerätters någon? Kan ju alltid hoppas. Troligt? Not.

Dagens lunch

sesamnuggets med bulgor och svamp, paprika, valnötter och ärtor med en skvätt soya. Sötsur sås och fetaost till detta. Rekommenderas starkt...

Fel är ordet för dagens förmiddag

Dagens Frukost: blåbärsgröt med banan och mandlar. Rostat bröd och massvis med te! Blä. Är bitter på mig själv. Är bitter på regnet. Är bitter på internet. Dålig körlektion är jag just hemkommen ifrån. Har tack och lov två stycken till idag. Och på körskolan fixade och trixade jag så att jag skulle kunna komma åt mina internettest som måste göras, dels för körskolan kräver det och dels för att det är bästa sättet att plugga in information på. Och nu sitter jag här hemma och försöker få fram dem. Det lyckas INTE! Åh! Sjukt störigt. Kan jag inte göra dem nu heller. Som jag hade planerat. Så ja, jag är lätt bitter. Ska ta en kopp te och sätta mig och plugga nu. I min teoribok. Kul... Dessutom blir det konstig layout från denna dator. Det går inte att få mellanrum mellan olika textstycken eller mellan bild och text. Vad ska man göra?

storm!

Storm Storm Storm! Crazy banana vad det blåser ute. Och regnar och har sig. Just hemkommen från trevlig födelsedagsmiddag sitter jag nu i mjukis med en kopp te. Kan inte påstå annat än att det är himmlans mycket bättre att betrakta vädret från inomhus. Inte ball ute.
Trevlig middag - fisksoppa, gott bröd, god ost, god sekt. Alltid speciellt att vara på besök, typ, i ens eget hem. Där lever för tillfället fram till lördag min morbror och hans fru. Fast jag gillar dem starkt. Så de får gärna befinna sig i mi casa. God mat hade de gjort. De är duktiga människor. :)
Dagen i all hast: körlektion - gick bra! Går fortfarande i rätt riktning. Thank you god. Spinning på the place to be - Gerda. Också najs. Svett, svett - alltid lika underbart :) hehe. Lite teoriplugg - ingen motivation. Sitter och tänker på arbeten att göra, vilket är så mycket roligare än teori. Så det slutade med att jag gav upp min lilla kära körkortsbok och hängav mig åt skrivande. Sånt är bra ibland.
Grattis min lilla anna.
br

Anna panna cykel kanna

Grattis sägs idag till min fina lilla mormor. Hon är bäst.
Dagens frukost: AXA havre&qinoua med kardemumma, russin, mandlar och hemmagjord äppelmos. Rostat bröd är fortfarande favoriten :)
"nytt" hem
"nytt" frukostrum
massvis med tidningar :)
'

 

 

 

 

 


Titta vad jag hittade i mitt kylskåp....

Like it :) MUMS!

 

 

 

 


oh yeah. life´s good enough

Det är ett sanningens ord att säga "att svårigheter som inte bryter ner dig gör dig starkare". Det kan sägas i tusentals variationer och av hundratals olika kloka och "okloka" män och kvinnor. Det är lika sant för det. Att titta tillbaka på saker som hänt i livet kan vara svårt, underbart, känslosamt... Men man lär sig av sina erfarenheter - även om man skulle önska att vissa saker aldrig skett. Och även om jag också önskar att vissa saker aldrig skett, så accepterar jag dess skeende. Jag accepterar det för mina erfarenheter har gjort mig till den jag är idag. Och jag kan tycka att jag är helt okej. Det är okej att göra rätt och det är okej att göra fel. Det kallas mänsklighet och det är bara att inse - ingen är perfekt. Ingen är perfekt. Och tack och lov för det.

Insikter om sig själv är inget som kommer var dag. Verkligen inte. Men när ljuset går upp för en och man kommer på sig, så kan det hanteras olika. Beroende på vad man går igenom och vem man är bevisar ens insikter olika saker. Det kan göra en lycklig, arg, sorgsen, deprimerad. Förhoppningsvis hjälper ens tankar en att bli bättre, att bli mer lycklig. Att acceptera sig själv. Att tycka om sig sjäv. För då kan man ge andra människor kärlek och värme. Tror att det är svårare än svårast att göra andra människor lyckliga om man hatar sig själv. Eller ens om det inte är en så stark känsla som hat, även om det handlar om ett destruktivt beteende mot sig själv, en ond cirkel som gör en rätt så olycklig. Och visst är alla människor olyckliga. Ibland, ofta, sällan. Med det finns gränser - barriärer - som gör en rätt så annorlunda. Visst kan man tro att man älskar sitt sätt att vara på - ens destruktivitet kan göra dig lycklig. Faktiskt. Men det är en begränsad lycka. Och egentligen är den ganska falsk.

Man kan intala sig saker och ting. Det är inte så svårt. Man kan som människa vara extremt lättövertalad. Speciellt om man har en disskussion med en själv. Det är inte fel att vara olycklig. Och det är inte fel att vara lycklig. Och ibland är definitionen lycka/olycka allt för suddig för att ta någon notis om. Ibland är det allt för svårt för att ens reflektera över hur man mår. För existensiella frågor är så nära och ändå så långt borta. Ibland är det allt för jobbigt att tänka.

Det är okej att må skit. Det är okej.

Men glädje som bubblar i magen. Skratt som inte klingar falsk. Energi. Nyfikenhet. Livsglädje. Det är också okej. Det är rent ut sagt fantastiskt.

Det är värt det. Det är värt det att vara glad. Man ger inte upp något när man ger upp sin olycklighet. Kanske ger du upp en trygghet. Kanske ger du upp något mer. Men jag lovar - det är värt det.



 

 

 


Morgonstund och flytt

Idag lämnas lägenheten över till morbrodern med fru. Jag tar vägen till fadern och the house. Länge sen jag bodde där. Typ sen innan han åkte. Kommer nog kännas lite konstigt. På ett sätt. Är så inbodd i lägenheten nu.
Försökte "komma in" i mitt rum i söndags, genom att städa och utföra en extremt (!) välbehövlig utränsning av min garderob. Men ändå. Ska bli skönt dock att faktiskt bo där. Att faktiskt "komma in i huset".

Idag är fullspäckad med planer. Har redan varit uppe ett tag och ska om en liten stund (när det öppnat) ta mig över till bibblans café för teoriplugg. Som sagt - dags att strukturera och börja råplugga. Typ.
Sen blir det körlektion. Paus och förhoppningsvis fika med vänenr?! Körning nr två därefter och sedan iväg för ett adjöss. Ikväll ska jag även vakta lägenheten och lämna nycklar. Lite jobbigt när man inte vet när ens besökare kommer. Planering för min mormors födelsedag ska också ske. Middag - den ska bli fantastisk. Det är ett konstaterande!

Dagens frukost: AXA gröten havre&qinoua, med torkad aprikos, kardemumma, banan, russin och hasselnötter. Kombinationen! Mums!
Har blivit en rostat bröd fantasti just nu. Rostat bröd med smör, ost och marmelad. Det vattnas i munnen.








fencing fencing

Färdig fäktad, färdig duschad och färdigäten :) Och det gick bättre på träningen - me lika. Känner musklerna börja byggas upp, eller ja, känner inte att de växer. Men de ligger på lur. Nice.

Har varit och hämtat pengar för serveringsjobb. Sånt gillas starkt. Cash. Inte helt fel.

Ska ta tag i mig själv imorgon. Börja strukturera upp mitt plugg inför teoriprovet. Ett måste. Bli väldigt effektiv. Måste klara det. Stadsbiblioteket och jag ska bli bästa vänner igen. Så sant som det är sagt.


jag har överlevt

Jag existerar fortfarande och är t.om. godkänd på halka. Glädjeskutt, glädjeskutt. :)
Lite obehagligt, nervöst och lite roligt. Nu är det gjort. Checkat och klart. Det känns bra.


fjärilar i magen

Dimma dimma dimma. Utomhus. Lite i huvudet också...Försökte rensa, bliklar i skallen, med en morgonpromenad. Börjar bli nervöst. Halka om någon timme. Körkort. Körkort. Körkort. Men har hört att man kan i stort sett inte göra fel på halkan. Hoppas på det.

Allt går lite för snabbt. Iband. Önskar att det fortfarande var lördag. Men skoj kommer ske denna vecka. Fullproppad vecka. Hoppas allt går som det ska. Ja, lite nervig, lite glad, lite spänd, lite galen.

Afron igår var iaf lika fantastisk som vanligt. Var ett steg med som var enormt roligt att göra. Älskar när man hittar en bit i koreografin som man verkligen laddar inför! Det är najs!

Ikväll blir det fäktning. Känner att jag blivit tvungen att missa för många fäktpass på sistonde. Svårt att komma in i det igen om jag inte får chans att gå. (Körkort är boven i dramat)

Hade ett good talk med min pappa igår. Framtidsplaner, visioner ohhhh! Nä, men han är ganska bra på att få allt låta så positivt. Han är ju extremt positiv så jag antar att det är anledningen.

Måste ta mig i kragen och sätta igång att läsa i min teoribok nu. Ah - fjärlilar i magen!

Dagens frukost: gröt av AXA havre&qinoua - ny favorit, går ej att motstå:) - kardemumma, blåbär, russin och äppelmos. Smaskigt värre. Äppelte och rostat bröd.

Har iaf startat dagen bra. Det kommer gå bra. Det kommer att bli en bra dag.









Farmors kök

Min farmors kök är en fantastisk plats. Har saknat fina söndagseftermiddagar där. Idag tog pappa och jag vägen upp till Helsingborg för ett efterlängtat besök! Fika med mackor med ägg och kaviar och sedan födelsedags-tårt-kavalkad för pappan lilla. Tjattra med min farmor, uppkrupen i kökssoffan, med en kopp kaffe i handen - det är verkligen något att se fram emot. Min farmor är cool. Och hennes bästa vännina är lika cool. De är som små flickor som skrattar och säger lite politisk inkorrekta saker och skrattar hemskt mycket och får mig att dö av skratt.

Bilresan ner var fin även den. Älskar att åka bil i skymmning och lyssna på bra musik. Fann idag tillbaka till en artist som jag lyssnade sönder för ngr år sedan. Har nästan inte kunnat lyssna på honom sedan dess. Nu var han fantastisk. Hans namn är Ray Lamontange. Lyssna!

Det känns som att denna dag har varit så lång. Vaknade tidigt och gjort så mycket. Men det känns bra. En evighet är trevligt ibland. Och snart blir det dags att ta cyklen upp till Gerda. Afro ska det dansas. Inte helt fel.










Planlöst kylskåpsletande blev kalasgott!

Nada inspiration. Hunger. Brukar inte vara någon bra kombination.

Men idag utvecklades matlagningen framför mina ögon och två goda rätter dök till slut upp på bordet :)

Qournfilé, med en tunt lager honung och chili. Stekt tillsammans med äpplen och valnötter

Qinoua med majs, paprika, tomat och fetaost

Sallad med avokado








det går icke att förneka

Nej, det går inte att förneka. Vare sig det ena eller det andra.

Kryptiska meningar. Allt är kryptiskt. För kryptiskt.

Bra lunchfika och prat med föräldrarna. Saker att avhandla. Glimten i ögat känns alltid bra. Givande disskussion med fadern på samma café. Har förresten hittat en macka som gör att man börjar dregla av habegär. I alla fall om man heter Maria och älskar röbetssallad. Mums.

Övningskörning med fadern. Var nästan för avlsappnad när jag körde. Så det kan gå. Lite ironiskt.

Satt och skrattade gott och ett citat hört i N.Y. Om att man vill göra staden mer grön, få in mer natur.

"Do you want something green in New York? Order spinich."
 
Kan dock inte komma ihåg vem som sagt det. Men när jag hörde det i N.Y första gången skrattade jag mig halvt till döds. Det handlade om tillfället också. Som det alltid är. Timing är rätta ordet.

Härligt med pappsen hemma - kan man fnissa gott åt härliga episoder från storstaden. Ibland har vi nog lite för sarkastisk humor. Kan bli så pojkig i sällskap med fadern. Men gillar det. Humor är underbart.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Sen laga mat. Sen gör allt möjligt. Sen försöka hinna göra mig i ordning innan vän besök.

Laddar upp för dans. Hur höga klackar vågar jag ha. Mitt problem nu. Töntigt värre. Men väldigt sant.

Eller jag ångrar mig. Mitt största problem nu är min speedighet. Känner mig lite väl tjejig. Hjärtklappning över ett sms skickat till helt fel person? Det finns en möjlighet att så har skett. Och det skulle INTE vara så lägligt. Hoppas så in i vassen att det inte skett. Troligast är att det inte inträffade. Och ändå sitter jag och tjötar på om det. Och det är mitt största problem just nu.

Ja, jag vet. Är lite lätt mesig.

Det går inte heller att förneka.


Spring i benen en tidig lördagsmorgon

Igårkväll kom jag i säng tidigt. Efter en dag fylld av det ena och det andra, som avslutades med ett härligt spinningpass och kompisbesök, så var jag rätt så trött. Kan man lugnt påstå.
Men fördelen med min hyfsat tidiga kväll var att jag tidigt imorrse vaknade. Väldigt pigg. Upp ur sängen och på med löparkläder och ut genomdörren. Ja, jag hade helt enkelt spring i benen! Blev 6-7 km. Är lite osäker...hm. En härlig morgonrunda, började springa när det var väldigt mörkt, men slutade rundan när allt var blått. Den där speciella blåa färger som syns precis innan det börjar ljusn på riktigt. Fantastisk början.

Och det är lördag och det är helg och det är underbart! Underbart. Ingen körning (nästan - en timme idag med pappsen....men men). Seriöst så är det enda jag ser när jag sluter ögonen landsväg, motorväg, avfart, cykelled, väjningsplikt....aaaaah. Crazy banana. Så att säga.

Idag blir det allt möjligt som ska ske, allt vet jag inte än, men har på känn att det blir en bra dag. Ikväll är det dessutom dags att skaka rumpan med finisar. Inte helt fel. Absolut inte :) 

Dagens frukost: den nya favoritgröten, gjord på AXA:s havre&qinoua blandning, med torkade aprikoser, blåbär och toppad med banan samt hasselnötter och mandlar. Mums! En slags variant på danskt rågbröd serverades till. Sjukt gott, heter osötat rågbröd. Ganska mycket samma konsistens som danskt rågbröd, men med en mer brödig och mer smak av korn...Ja. Gott är det iaf.

Så efter Tidningskavalkad, grötkavalkad, mackkavalkad och tekavalkad är jag på g. Kommer bli en bra lördag.





fredagsförmiddag och frukost number two!



Sitter och mumsar i mig min andra del av frukosten (eller mellanmål kan man också säga..). Nyköpt och nybakat bröd och en kopp grönt äppelte, vilket för övrigt rekommenderas - väldigt gott!

Upp och iväg tidigt imorrse. Körlektion nr 1 började tio i sju. Det gick bra, känner peppen, känner peppen :) Snart dags för en dubbellektion. Sen blir det iväg i 2 h och därefter träning. Styrketräning eller kondition? Kondition eller styrka? Svårt val. Jag vet iaf att imorgon är det jag och SKrylle skogen som gäller. Då jävlar ska här springas:)

Känner att dagen blir lika effektiv som gårdagen, har ju redan hunnit med körlektion samt promenad, mathandling och klippt luggen - Jag kan SE! Helt fantastiskt.




Kväll och smoothie-tips!






Äntligen hemma. Känns som att de två männsikor jag tillbringar mest tid med just nu är min körledare och min lilla moder. Isolation nr ett. Tack och lov att det är helg imorgon. Men först 3 körlektioner - första med start kl tio i sju. He...

Provade denna smoothie till mellis idag. Tummen upp, måste jag säga. Har provat en annan variant, vilken också var god. Men inte lika smaskig som denna.

Har utvecklat mitt maniska musiklyssnande med Lars Winnerbäck.
Det är bara att gilla läget.



Effektivitet gillas



Dagens frukost: dagens gröt gjordes på AXA havre&qinoua med blåbär, torkad aprikos och kardemumma samt banan och mandel&hasselnötter. Väldigt god! En mjuk smak, lite härligt fruktigt söt.

Effektivitet är ordet för denna morgon. Har hunnit med morgon hemma, morgonpromenad och körlektion. Effektivitet är bra, effektivitet gillas.
Har även lyckats boka in 4 extra körletkioner. Hoppas lyckas med dessa. Men allt känns bättre. Tack och lov. Det har släppt. Älskar när det släpper. Ja, det går bra nu.
Känner att jag kan unna mig att köpa en kaffe. På bibblan, kommer ju göra att fokuseringsnivån ökar väsentligt :) Och det är väl aldrig fel? :)


träning och kvällsmat

Underbart! Underbart - det är ordet. Fantastisk träning. Endorfiner o yes.

Körlektion nr 2 gick bra den med. Gör mig glad! Och fikan med vännerna gjorde mig ännu gladare.

Vrålhungrig efter träningen lagades lax gratinerad med philadelphia light, soltorkade tomater, pesto och parmesan. Till det sallad och qinoua med kidneybönor och majs. Kombinationen var superb, rätterna var och en var likaså superbt :) Dock blev det inte de mest fantasifulla bilderna, hungern stoppade kreativiteten :)







en glad människa

Ja! Äntligen gick det bättre på körlektionen. Såg rätt saker och kännde mig inte like osäker. Det har skett en förbättring, vilket käns underbart - har verkligen försökt och försökt. Har bestämmt mig om och om igen för att det ska funka - att jag ska bl.a våga. Och idag så funkade det! Får hoppas att lektionen om två timmar går vägen den med!

Lycklig av en annan orsak. Nästa fredag är det jag som ska gå och se LARS WINNERBÄCK :) Fantastico. Lyssnar på "Hugger i sten" och minns vårt fina partytält på hultsfred och Lars Winnerbäck och fina människor. Sånt gör att jag cyklar runt och ler hela dagen idag!

Två körtimmar till idag, sen är det finito för dagen. Socialiseringsträff är nu fullkomligt inbokad och peppen för träning ikväll existerar absolut.

Och nu ska jag ut och vara kreativ i köket. Och lyssna på p3, som jag äntligen lyckats ställa in igen på vår radio. Har varit omöjligt att få in nu i några dagar, sorgligt men sant. Men efter att ha utforskat radions position i olika delar av rummet har jag nu hittat en plats där sändningen är acceptabel. Jag och p3 - bundisar :) (eller nått...)


som ett barn i ett par gummistövlar i en vattenpöl

Har kommit på att jag gillar att ta morgonpromenader i regn. Man klär på sig något som är varmt och kanske skyddar mot regnets droppar och sen är det bara att gå. Det är strunt samma hur man ser ut, man behöver inte bry sig om att regnet förstör luggen, smetar ut mascaran eller att man kanske är tvungen att vara konstant blöt tills man torkat...Det är lite som när man var liten och stod och plaskade i vattenpölar. Och om inte det är fantastiskt, vad är det då?

Så därför njöt jag fullkomligt av morgonens promenad. Även om regnet föll. Men lika glad är jag att det varkar sluta regna nu när jag snart ska bege mig.

Körningar under dagen, blir en hel del. Ska fösöka klämma in kompisdejt under eftermiddagen :) UT ur körbubblan - ja tack! Ikväll blir det jag och mina muskler. Dags att jobba jobba jobba. Nu jävlar ska musklerna klara mer! StyGy helt enkelt ikväll. Nice värre.



Dagens frukost: dagens gröt gjordes av AXA grynblandning, med kanel, russin samt äppelmos och hasselnötter och valnötter. Älskar lördagens äppelmos-sats. Gjord på lite syrligare äpplen, vilket smakar perfekt!^^
Danska rågbrödet still going strong.






dansk rågbröd in the house

Dagens frukost beståd bl.a av det underbara danska rågbröd man kan köpa på mormors bageri. Underbart! Har haft mina beroende perioder av detta bröd men även mina trötthetsperioder. Känner att kanske, kanske, kommer ett beroende att stimuleras :)
Dagens gröt blev ännu en ny variant; Grynblandning från AXA - havre&Qinoua - tillsammans med blåbär, hallon och mango. Blev en höjdare må jag säga. Havre&Qinoua gröten har en lite mildare smak, en smak som passar bra tillsammans med just frukt!

Nu är det ännu en körlektion som gäller. Trevligt värre är det dessutom att efter denna körlektion har jag dagen fri fram till kl. sex då min teorilektion börjar. En fri dag (nästan :)). Har ett projekt som jag måste lyckas med idag. Gå till min frisör och klippa min lugg. Svårt att se, lite jobbigt där va...varför ska dessa saker som tar ca 5 minuter vara de som man ignorerar att göra. Hm.







habegär

Oj oj oj. Hittade precis de finaste träningsskorna på stadium. Habegär. Japp, extremt. Men, pengar? Oh no...eller, ja, inte för en onödig utgift (som betyder 1100kr...).

Är aggressiv mot allt vad bilar heter. Vill bara nämna det. Vad ska man göra åt sig själv - det är dagens fråga för mig. Ska gå loss under träningen och arbeta bort irritationen. Fäktning snart och ja, jag laddar som in i.

Är förresten lite lätt störd. Har tre saker jag lyssnar på just nu. Enbart. Sitter och sönderspelar fem låtar av simon norrsveden (har kanske möjligtvis nämnt det förut...), damien rice och filmmusiken från Hair. Allt är fantastiskt. Jag är beroende.


Peptalk med mig och migsjälv




Sitter i min ensamhet och för en mycket intressant diskussion (typ). Peptalk kan man väl kalla det?! Körlektion snart och det är dags för mig att avancera. Så att säga. Sluta vara en mesig människa i vissa situtaioner (självklart utan att köra på en av de många cyklisterna på Lunds gator...) 
2 körlektioner idag. Sen väntar plugg på bibblan, förhoppningsvis med sällskap. Ikväll är det fäktning. Nice nice. Längtar. Vaccinet slog ut mig så förra veckan så bara ett fäktpass utövades. Vilket betyder att tävlingen som var preliminär i helgen får sägas nej till. För få träningspass i kroppen - även om tävlingen enbart skulle vara en komma-igångtävling för mig så blir det nog inte så bra. Men är ganska skönt att slippa hatti fnatta upp till Göteborg.
   
Dagens gröt blev för övrigt lite annorluna än tidigare dagar. Inga drastiska förändringar förvisso, men lite förändring :) AXA grynblandning med kardemumma, russin och frön och 1 msk lingonsylt (alltså nerblandad under kokning). Över las hemmagjord äppelmos (blev inte så dum den...) och blandning av hackade hasselnötter och mandlar. En positiv upplevelse minst sagt. Just lingonsylten i gröten gav en extra smak som lyfte det hela.
Guck runt på min morgonpromenad och var sjukt sugen på riktigt grovt bröd. Typ mormors fantastico. Men icke sa nicke. Blev ganska likt iaf.

   



Endorfinkick och mat i stora lass

Dagen har präglats av härlig söndagsstämmning, vilket jag inte säger nej till. Från fika med lilla pappsen som är tillbaka i vårt lilla land från staterna. Promenad några hundra meter för att möta upp en vän. Och in på nästa café. Sånt gillas definitivt.
Vad som dock stört mig och stör mig är en lampa. Ja, en lampa. Varför måste dessa ting vara så extremt svårmonterade? Ahhh - sammanbrottet är nära. Definitivt.
Men vad kan inte träning bota om inte irritationsstämmning i kroppen. Träning botar så mycket hos mig. Och det är väl på gott och ont. Men det är fantastiskt. Har varit på Gerda nu i 2h - dansat och svetten har lackat och jag har varit en lycklig själ. Så sant som det är sagt. Funk & Afro blev det. Planen var funk, men benen ville inte sluta dansa så afroklassen därpå joinades också av mig. Ett självklart val! Ett finfint val.
Och gud vad jag promotar träning. Sanslöst värre :)

Vid hemkomst var det dags för middag. Blev en klassiker här hemma, som funkar i alla lägen! Fantastico!
Kikärtsbiffar
m. bulgorsallad, hallomi, sallad och mangochutneysås

Ibland finns faktiskt inget bättre.

Kikärtsbiffarna görs av kikärtor, kryddor som basilika, oregano, chili och spiskummin. Mixa detta med riven parmesan och forma biffar. Tryck ut biffarna i havregryn och stek i olja. Enkelt enkelt enkelt. Gott gott gott.

Bulgorsalladen kan innehålla nästan vad som helst. Bulgor är dock ett måste. Idag blandades suger snaps, soltorkade tomater, äpple, bladpersilja, russin och kryddor ner i bulgorn. Lyckat värre.

Mangochutneysåsen består av mangochutney och ngn yoghurt - soya yoghurt, lättyoghurt, matlagnings....ja val efter tycke helt enkelt!

Rätterna platsar väl tillsammans. Och tillsammans med stekt hallomu och sallad så kan man kalla sin måltid
smaskigt värre....:)








Söndagslugn och att göra dag

Efter mycket velande, många telefonsamtal och många sitta-och-vänta minuter så var det klart - det blev utgång igår. Klackarna slogs i taket på Lunds (ventilationen fungerade denna gång men värmen ville inte lämna oss! fresh....).

Och efter ngr få timmars sömn är jag i alla fall på gång även denna dag. En del har redan avverkats men mycket att-göra-saker står kvar på listan. Måste ägna tid åt mina "finfina" teoriböcker...pappsen has returned to Svea rike från amerikat. Han skall träffas och kanske även firas - hans födelsedag idag! Sedan finns en preliminär fika inbokad och även en annan vän-träff på g. Ikväll ska även ett Funk pass klämmas in. Känner för träning, och skulle gärna ta ett hårt två timmars pass eller ett satsigt spinningpass - men ibland räcker "bara" jobbig träning gott och väl :)

Har för övrigt lämnat kameran på sin plats. Två fina fotomöjligheter har nu missats för att jag varit lätt disträ. Lätt disträ när det gäller att komma ihåg att om man vill ha en bild - måste man faktiskt också använda sin kamera. En bild upplöses inte bara ur tomma intet på datorn. Snark. Shapa upp lite helt enkelt!

Nu ska jag ta tag i min söndagströtthet. Och kika in i mina teoriböcker.


och solen kom fram

Så sant som det är sagt - solen kikade faktiskt fram ur molnen idag och lund har fått njuta av en dag som inte varit grå. Borde önska väder lite oftare helt enkelt!

Spinningen i förmiddags - fantastico! Svetten rann och benen spinnade på. Älskar när man tror att nått sina sista krafter och ändå upptäcker att det finns mer kvar att ge. Och en eloge till instruktören och dennas musik. Musik är ett underbart sätt att motivera, vilket betyder att bra musik kan få mig att gilla läget i träningssituationer där man är så trött men ändå ger allt!

Har varit en skön dag, oplanerad i början men utfylld med allehande trevliga händelser :) hehe. En tur på stan och en kaffe på café. Dessutom fick jag världens ryck och ställde mig i köket och gjorde äppelmos och bakade bröd. Har även varit duktig dotter och fixat och donat i the papas house inför hans hemkost imorgon.

Och nu sitter jag och försöker få kvällen att gå ihop. Är super peppad på utgång, men då en människa just nu sitter fast ute i ingenstans (typ) kanske det inte blir som tänkt...hm. I väntan på hur kvällen kommer att utvecklas ska jag nu bege mig ut i köket och fortsätta rensa vårt mycket fyllda kylskåp :)



Lördag hela veckan

Morning morning! Sitter och laddar för mig själv. Ska snart pysa iväg för en morgon spinning lektion. Är pepp! Detta passet har utförts en gång tidigare, i ganska trött tillstånd efter en förkylning. Då såg jag fram emot att kunna köra fullt ut när kroppen var bra igen. För det var ett så bra upplägg och underbar musik. Och instruktören var så peppande och bra och det slutade med att jag var alldeles pirrigt - så roligt var det! Så vi får se hur dagens pass lider :)

Gårdagskvällens jobb gick finemang! Grattis kan sägas i efterskott till den som uppvaktades! Vi serveringsflickor sprang runt i ett fantastiskt (och gigantiskt) universitetshus fullt med nästan 100 personer. Och även maten fick vi ta del av, vilket inte var helt fel då det smakade fantatiskt gott! Och i min kyl står nu ett x antal formar med mat som blev över, som vi blev påprackade. Inte helt fel det heller :) Så trötta i benen med glada i hågen var vi redo att lämna byggnaden kl 01. Skönt att det inte blev extremt sent - så att man inte är back på sömn första dagen ut av helgen.

Och nu är det som sagt SPINNING som gäller :) en tur på stan sen kan inte bli fel och kanske en fikadejt kommer att ske. Annars blir det förhoppningsvis utgång ikväll! Det enda jag hoppas på nu är att solen kommer fram. Grått är inte det bästa som hänt...

Dagens: gröt av AXA grynblandning med russin, kardemumma, frön och blåbär. Tunt hyvlat äpple och valnötter.
Lägg märke till tomatskivan - ser ut som ett hjärta :) var tvungen att köra en enskild bild där!







Löparenergi

Oh my. Lång körning, bl.a landsvägsträning. Panikartad fick jag ett antal gånger hjärtat i halsen. Misslyckades totalt med att se vart vägen gick. Dåligt värre. Tycker det är sjukt obehagligt att åka "snabbt", speciellt om man inte gjort det på länge...hm. Men det gick iaf bättre i slutet av den långa lektionen.

Sen tog jag mig till tha papas house. Var så springsugen! Har inte varit ute och sprungit sen jag kom hem, sprang så mycket när jag var bortrest så jag hade inte helt peppen när jag kom tillbaka. Men nu jävlar :) Sprang runt och log första kilometrarna, struntade i det enormt gråa vädret, bara lyssnade på Hair och tänkte på New York och allt annat här i världen. 9km härlig löpning, inget prestationsinriktat. Det handlade bara om att springa, njuta och få tänka fina tankar! Bäst!

Så nu är jag glad som en lärka, har precis ätit en god omelett med lök, svamp och ost. Superbt :)
Och nu kan man ta det lugnt i ngr få timmar - sen är det dags för jobb! Servering på en disputationsfest, alltid lika härligt för alla är så glada vid sådana tillställningar. Glädje som smittar av sig är inte helt fel :)

Men först - nermysning och vila i soffan med den tidningskavalkad jag inte hunnit närma mig på senaste. Perfekt denna gråa dag. Får se om jag även vågar närma mig min teoribok...Eller så anser jag att man inte behöver vara extremt aktivt duktig varje dag och skippar teorin. Det är endå fredag. dt är najs!

vakna upp ur ett vakum



Dagens: gröt gjord på AXA grynblandning med karademumma, russin och torkad aprikos. Till det blev det äppelmos, hasselnötter och lite honung. Tänkte honungen skulle ge lite mer smak än den gjorde. Kanske ligger svaret i att låta houngen koka ihop med gröten, inte ringla över på slutet...Hm. Kanske blir en lite modifierad repris helt enkelt!
Brödet var nyköpt och gott - tips är pumpafrö-bullar från Malmborg (ICA) Bake-off - supergoda!!!

Äntligen har svallvågorna från vaccinet börjat lägga sig. Armen känns lite öm, men resterande kroppsdelar känns normala igen! Därför blir det efterlängtad träning idag, funderar på en löprunda innan lunch...För snart ska jag nämligen iväg och ha lååång körlektion. Och ikväll väntar roligt jobb - springa runt och servera på en disputationsfest!

Annars känner jag peppen inför helgen som kommer! Känner att jag har befunnit mig lite i ett vakuum de senaste dagarna - ska bli skönt att bryta av!


Omplanerad kväll





Kvällen blev annorlunda än planerat. Teorilektionen gick som den gick, var intressant och lärde mig - alltid trevligt att kunna inhämta kunskap :) Men väl på trafikskolan kände jag kroppen säga nej. Halsen gjorde ont ont ont och det tillsammans med huvudvärk och illamående gjorde att jag ställde in träningen.
Istället blev det ett besök på granit, som hade kundkväll med 25% rabatt - sånt gillas! Detta betydde att jag äntligen kunde införskaffa mina lådor till min upphängningsmanick. Och väl hemma har jag nu fixat klart i garderoben och donat i min nuya extragarderob. Tände lite ljus och satte på härlig klassisk musik samtidigt som jag kröp ner i myskläder. Nöjd att ha det klart!
Nu väntar sen mat, svårt att bli hungrig eller sugen när man mår illa...Men en frukostinspirerad middag blir det med gröt och rostade mackor med ägg och kaviar - mums. En kopp te till det och så mår jag nog bättre!



Mellanläge

Sitter och känner en enorm trötthet komma över mig. Plus illamående. Plus ont i halsen. Hm...vill inte, hoppades att reaktionerna från vaccinet gått över men icke sa nicke. Hoppas på att lite vilning innan teorilektionen blir tummen upp! Vill inte missa fäktträningen! Just nu är det ett mellanläge. Antingen går det uppför eller nedför. Och eftersom nedför inte är ball så hoppas man på uppför:)




Dagens




Dagens frukost: brödet i detta hem fick en uppgradering idag - vi (eller ja, mammsen) håller på att utforska butiker med bröd här i stan. Alltså inte bara bröd från Malmborgs bake-off eller mormors som existerar i brödlådan! Limpan ovan kommer från en ostbutik och var fantastico! Ett bröd med valnötter, aprikos och russin - ngt som faller mig helt i smaken!

Förutom mackor bestod frukosten av te och svartvinbärsproviva (om man inte smakat - ett måste!) och gröt, gjord på AXA grynblandning, kanel, kardemumma, russin, blåbär och serverad med hemmagjord äppelmos och valnötter! Mums!

Nu, eller ja, för en stund sen...är jag hemkommen från en 2 h lång körlektion, som startade kl 07.55. Hann med en kortis promenad innan jag kom hem. Regnet har försvunnit. Snön har försvunnit. Det är helt enkelt helt okej, najs, väder ute :)

Snart ska jag ta mig ner mot ett café och äta lunch med mamma. Just nu dör jag snart av hunger. Aaaa...
Men efter jag har fått föda i min mage så ska jag sätta mig på stadsbiblioteket och läsa teori....teori, körning, teori, körning...Ja, en teorilektion väntar i eftermiddag/kväll.

Kvällen får i alla fall en trevlig avslutning - fäktträning. Fräsigt värre efter att ha tänkt
bil, kör, teori, bil, kör, teori
en hel dag.

Förresten tryckte jag faktiskt ner gasen idag. I alla fall mer än igår. Förvisso missade jag en cykelbana här och där - smällar man får ta? Kanske ska satsa på balansen? HEhe, svårt nog det där med balans :)

Nu - vantar och cykel, riktning mat :)



Ibland borde jag bara trycka gasen i botten

Vaccin update: Kan inte påstå annat än att min arm gör ont, ont, ont. Och är trött och kämpar för att inte trilla av stolen. Alltså skippas kvällsträningen. Och plötsligt inser jag att jag har extra timmar till mitt förfogande. Alltid svårt när man har mkt saker att göra, då tänker man hela tiden på de sakerna man inte hinner. Och sen om man plötligt får en lucka i tiden, sitter man och försöker klura ut vad man ska ta sig till härnäst...hm. Borde sätta mig och plugga. En bidragande faktor till min förvirring kan vara tröttheten. Kanske. SE - förvirrelsen är TOTAL!

En sak är jag i alla fall på det klara med - jag måste sluta vara en mes. Det är okej, jag kan erkänna det: Jag är lätt mesig i vissa situationer och tillfällen. Som exempelvis, när jag kör. Ibland borde jag bara trycka gasen i botten. Faktiskt. Work on that.

Nej, nu ska jag ta mig i kragen occh sätta mig ner med den enormt (tråkiga...) roliga teorin. Läxa läxa läxa.

För övrigt så har det - hör och häpna - fallit snö här nere i Lund. Eller iaf en modiferad version av så kallad snö (regn som kallar sig snö...).

Dagens Lunch: Rest-sökande i kylskåp...



Dagens: Letade runt i kylskåpet och hittade diverse saker som fick hamna tillsammans i pannan:
fullkornspasta, kidneybönor, solrosskott, pesto, soltorkade tomater, ägg och kryddor. Toppat med parmesan (och ketchup...) och sallad.
Topp-betyg :)

Förmiddagen blev lite mer flängig än vad som var tänkt från börjat. Körlektionen gick bra (sitter och laddar inför nästa just nu) och satt på bibblan och läste ganska tråkig teori...och fick veta att jag precis hade fått en tid för att vaccinera mig mot svinifluensan (riskgrupp = ung+astma. då går det snabbt ibland).

Hoppas verkligen inte att några biverkningar närmar sig mig. Försöker mota bort allt som heter bivärkningar med tankekraft...Hm. Ska inte ens tänka tanken.


blåser bort

vinden fortsätter att leka hela havet stormar utanför vårt hus.
Vaknade upp i morse och kände aj. aj. aj. Hm, kroppe gjorde ont och då börjar man tänka - varför? Tror att boven i dramat är all körning. Jag är lite korkad och sitter och spänner mig...Men yogan? Kanske kan vara svaret, det känndes iaf i kroppen under tiden man "yogade". Ja, tog en morgonpromenix, vilken botade det onda :) Höll på att blåsa bort (om man tar tag i en ballong, kan man flyga då? Skulle vara roligt ibland).

Nu ska jag pallra mig iväg till körskolan för dagens första körlektion. Ikväll ska jag kanske varva ner med lite StyGy? Känns inte helt fel :)

Middag i höstens tecken







Efter en dag i körandets tecken - körlektion, bokläsande och teorilektion - kände jag inspiration att vara lite kreativ ikväll! Kanske var det även yogan, vilken utövads tidigare under dagen i, som fick mig tänka fina hösttankar. Var för övrigt härligt, även om kroppen känndes enormt stel ger det en behövlig paus från allt annat.

Ikväll stod iaf qournfilér m. honung o chili,
ugnsbakade rotfrukter m. äpple o fetaost
fylld svamp
o
färgrik sallad
på vårt bord. Riktigt lyckat blev det - kombinationen av de olika rätterna gick så hand i hand! Älskar att komma på smakkombinationer i huvudet för att sedan upptäcka att det funkar även i verkligheten!

Qournfilér m. honung och chili

Superenkelt att göra! Ta fram x antal fileér, stryk över lite honung och strö över örtsalt och chili. Stek till fileérna är färdiga i en panna med olja i.

Ugnsbakade rotfrukter m. äpple och fetaost

dagens ingredienser var mycket härliga tillsammans:
potatis, morot, palsternacka, pumpa, äpple, rosmarin, peppar, salt o fetaost

Skär allt i önskad storlekt och sätt in i ugnen i ca. 30 - 45 min. Tips! är dock att lägga in fetaosten och äpplet först i slutet. Äpplet smälter annars undan och fetaosten kan bli lite torr...

Fylld svamp
använd ngn stor svamp - detta betyder inte att du behöver köpa ngn dyr portabellosvamp. Stora skogschampinioner funkar bra de med!
Ingredienser: svamp, soltorkade tomater, parmesan, oregano, salt o svartpeppar.
Fyll svampen m. övriga ingredienser och sätt sedan in i ungen - ca. 10 min.

Smaklig spis :)


en fråga om existens




dagens frukost: sista brödbullen - rostat & det blir som nytt!
dagens gröt gjordes på AXA grynblandning, med kanel & kardemumma, russin, blåbär. Toppades med hyvlat äpple & banan samt valnötter! En höstig variant?!

Gårdagskvällens träning gjorde mig väldigt medveten om mina fina fäktmuskler, vilka existerade för en månad sedan. Igårkväll fick jag kämpa med mina armar som vill dö och lårmusklerna som inte riktigt hade spänsten. Sak samma om man tränar mycket ut av annan träning, vilket för mig har betytt väldigt mycket löpträning och spinning senaste månaden. Sak samma - fäktmuskler är speciella. Går bara att träna genom fäktning. Så nu jävlar - dags att jobba upp sig igen!

Nu är det dags att pysa iväg till körlektionen som börjar om en liten stund. Sedan kommer dagen innehålla lite av varje; blir nog Lunch-yoga med en vän, bibblan och teorilektion ikväll. Ska försöka utsätta min hjärna för ng annat än bara bil,bil,bil...



Stockhomssången

Simon Norrsveden. Musik. Det är något hörrni :)
Kan inte dölja det faktum att sången Stockholmssången faktiskt gör mig sugen på en viss storstad...Stockholm. Stockholm nu, i vår, när som helst? Storstadsbegär oh yes.

Hemkommen efter besök på biblioteket. Underbat hur nära det ligger hemmet, betyder att man kan fokusera sig när det gäller att plugga in saker och ting. Slipper de små sakerna i hemmet som pockar på uppmärksamhet. Och efter alla dessa vägmärken som ska fastna i huvudet plus två körlektioner ute i regnet känner jag mig lagom mör i huvudet. Men effektiv dag - sånt gillas :)

Och ikväll vankas härlig träning! Åter till fäktsalen för ett fäktpass. Fäktande, svett och tjatter. Tror det är vad två träningstimmar kommer att innehålla - inte helt fel! Så nu är det dags att ladda med banan och gott äppelbröd. Inte helt fel det heller.
(Och självklart spelas Simon Norrsveden i bakgrunden. Är helt störd jag vet. Är en typisk periodare när det gäller musik. Spelar lätt sönder en skiva eller ngr låtar en period, för att sedan inte lyssna på artisten på jättelänge)


K ö r k ö r k ö r



Nu är det dags.
Körlektion nr 2. The real one.
Oj oj. Hjälp!


spicy spicy




Godkväll Godkväll. Det känns som om det är extra mörkt ute ikväll. Vet inte varför. Men det låter lite som hela havet stormar där utifrån.

Har försökt motverka hösten med bl.a spicy food. Invigde kryddor vi köpte i Israel, kryddor vilka har legat i ett skafferi tills igår. Då tog jag kraft till mig och faktiskt hällde upp kryddorna i fina burkar vi köpt. Jag är så duktig, jag vet.

Men ibland är det så att de små och enkla sakerna som tar en sekund att utföra, ofta blir de som lägger sig i högar i komma-ihåg-banken i hjärnan. Varför?

Har i alla fall tragglat mig igenom min läxa till körlektionerna imorgon - då börjar det intensiva på riktigt. Är smått nervös. Tycker det är så sjukt tråkigt att plugga teori och känner mig inte särskilt motiverad (just nu vill jag bara ha ett myspys jobb på ett café i en storstad och gilla läget och springa runt och snacka strunt och göra allt och inget) Men jag ska ta mig i kragen och kicka äs och lägga ner tid på detta. Enda sättet ibland! 

Men känner mig nöjd med att kommit igenom det jag hade bestämmt mig för att göra, sånt känns alltid bra. Och är Äntligen klar med intervjuer som har skrivits in till en viss liten professor i stan. Lovely. Trillar lite pengar in också. Inte helt fel! Jag gjorde eftermiddagen bättre med en muffins från mormors och fin bok. Allt för att mota bort höstkylan (fruktansvärt - kylan har landat).

Är dessutom nästan klar med Robert Langdon boken! Älskar när jag har rätt om ngt som jag tror ska inträffa och så sker den händelsen :) Najs. Så nu ska jag kura ner mig i ett par gigantiska stickade sockar och en mysig tröja och besöka min favortplats för tillfället - soffan - och bege mig in i min alternativa värld - Dan Browns skapelse....



Söndag 1 nov





Frukoststund. Äppelbrödet provades denna morgon, vilket fick mycket gott betyg. Smaskigt var det till och med. Jag älskar bröd med frukt och nötter/mandlar/frön i! Superbt. (ja, jag är fortfarande lätt lyrisk...även om det gått ngr timmar sen jag åt det...) Och idag var tidningen back in the house. Sånt man gillar. En mkt interesant artikel om Ironman, eller om en kvinna som deltar i dessa tävlingar. Reportaget handlade om hennes liv och träning. Fann det intresant om något!




RSS 2.0