Nyårsafton!

Dagens frukost...aptit och förkylning går inte hand i hand. Hm. Fick överge älskade mackor och nöja mig med samma gröt som jag ätit flera dagar i rad. blir liksom inte sugen på ngt annat. Så dagens gröt - likt alla andra dagar denna vecka - grynblandning med kanel och kardemumma, torkad aprikos och banan och mandel. Och te...

 

Idag är det nyårsafton och jag har dagen till ära nästan vaknat upp frisk. Är på den nivån nu att jag kan göra nästan allt - utom att träna. Vilket jag känner mig djupt bitter över för jag är Sjukt Rastlös. Aaaah. Funkar inte utan att kunna få utlopp för all energi. Imorgon kanske? Fast det kanske är att hoppas på för mycket efter en hejdundrans nyårsnatt ;) Vi får helt enkelt se om löparskorna sätts på fötterna imorgon!

 

Men glad i hågen är jag ändå! Vaknade av mig själv vid åtta imorrse - utvilad som få. Upp och hoppa och ut på en morgonpromenad i ett Lund där solen skiner. Kan det bli så mkt bättre? Lyckorus och gud vad jag har saknat ljuset! Och nu ska en liten flicka möta upp sin mamma och ta en promenad och sedan en kopp kaffe på ngt mysigt café! Sedan ska handling inför ikväll ske och därefter lite matlagning. Sen står inte så mkt mer på schemat innan tha night!

 

Ikväll firas det nya året in med vänner! Vi börjar med en stor middag och firar därefter in tolvslaget i Lundagård med massa folk och fyrverkerier! Sedan bär det av mot Kulturen och födelsedagsfest. Så klackarna slås i taket ikväll, inatt och imorgon!

 


nyårsraket number one

Oj oj oj. Årets första nyårsraketer har just skådats! Utanför mitt fönster (eller ja, inte precis utanför med tanke på att ngn då skulle stått och smyg-skjutit upp raketer från min trädgård....) dundrade precis ett antal fyrverkerier upp på himlen. Minns helt plötsligt de små nyåren som liten. Alltid middag hos nära familjevänner. Vilka är fantastiska. Men den traditionen förändrades för många år sedan. Och så även i år är planerna verkligen fullkomligt annorlunda! Men det verkar ordna sig. Och även nyårsdressen verkar vara klar! Har en klänning som jag länge har tyckt ha varit fantastiskt. Köptes i en fantastisk second-hand butik i Wiliiamsburg och den har hängt i min garderob och jag har bara väntat på ett perfekt tillfälle att få använda den. Men förstå min besvikelse när jag igår (vid sämsta tillfället förvisso, då jag äcklig och sjuk stod och kände mig bitter...)provade klänningen och kände NO NO! Förstå min besvikelse! Men idag tog jag mod till mig och provade det gudomliga tyget igen. Och kände att ja. JA! Hoppas iaf att den är perfekt! Med fina skor. Och ett skärp. Så fixar det nog sig. Hoppas jag. Tror att den är fin. Tror bara jag är nojjig över att den "inte sitter helt perfekt på denna lilla plats och och och..." osv. Tror jag fånar mig och att klänningen kommer rocka :)
Känns bra att det blir ett nytt år. Det kommer bli ett kick-äs år och så mycket kommer att hända! Jag ska börja med att fira nyår i finingars sällskap. Sen ska jag fylla år. Säga hej vi ses snart till en som snart bli stockholmare :) Säga hej till stockholm (förhoppningsvis) och hej till en etta någonstans i storstaden och hej till en praktikplats. Placera mig i huvudstaden för i alla fall i vår. Ska åka snowboard. Ska springa min första halvmara. Och se vart livet tar mig efter i vår. Njuta av allt det goda och acceptera allt det...det som är lite dåligt.

Såhär bra kommer livet, våren och allt bli! Från en storstad till en annan. New York och jag kommer ses en än gång. Men jag längtar efter staden varje gång jag ser bilder därifrån. Livsglädje!


just my cup of tea

 

Min förkylning är inte borta men så mycket bättre idag! Har klunkat te som en galen och min bästa vän Khan Jang har hjälp mig på vägen. Och kanske har det faktum att jag och sömn knutit nya vänskapsband varit ganska givande det med!
Och solen den skiner här nere i lilla Lund! Vackert värre med rimfrost på marken. Och jag har insupit atmosfären och varit ute på promenad, vilket kändes härligt härligt! Har bedrivit fortsatt lägenhetsjakt denna förmiddag. Plus i kanten som gör mig glad är ett nu bekräftat möte i Stockholm och en lyckat flygbokning. Gillar det faktum att pappsen har så mkt bonuspoäng som han aldrig använder på SAS - vilket gör att jag kan åka gratis tur och retur till huvudstaden. Whoho!
Underbara dag och jag är rätt så nöjd med min sjukdom idag. Glad över att inte ligga utslagen i sängen och samtidigt glad över att jag inte kan jobba. Vilket betyder att jag nu istället kan vandra över till en väns nya lägenhet och sprida mina små baciller härs och tvärs. Nej, elakt värre. Smittar inte längre med tanke på hur bra jag mår. Så jag får lov att socialisera mig. It's okey :)

natt och tusen tusen tusen Stjärnor

Snart är vi där. Framtiden.
Att det ska vara så svårt. Att det ska vara så svårt att få allt att bli rätt. Det är så mycket som man är övertygad om - det är så mycket som man verkligen, verkligen vill. Och vart brister teorin att om du verkligen vill, ja, då lyckas du. För det lyckas inte alltid. Ibland är det sak samma hur hårt du jobbar för något. Hur hårt du sliter, kämpar, faller som död varje kväll av utmattning - ibland så lyckas det inte.
Kan man önska sig till saker och ting? Någon mer som brukar önska sina önskningar att falla in när en ögonfrans faller ner på kinden. Eller vid de speciella klockslagen. Eller överlägga med sin själv och denna något som vissa kallar gud - överlägga för att vissa saker ska slå in. Vissa saker ska bli bra. Eller blunda och önska sig bort och hoppas - verkligen hoppas - att man när ögonen öppnas ska ha färdats tusentals mil.
Allt förändras hela tiden. Det är fantastiskt, ja riktigt underbart. Förändring välkomnas. Även om en förändrings vind ibland blåser omkull en. För med sig sand som blåser in i ögonen och gör så att allt grusas sönder och livet tros ha gått i sönder. Förändringens uppenbarelse kan vara så underbar att dess negativa effekter på något sätt måste accepteras. För jag antar att det bara är livet. Helt enkelt.
Men det är inte alltid okej. Ibland är det för jävligt. Ibland vill man inte se fram. Eller bak. Eller någonstans faktiskt.
Men jag hoppas. Hoppas på framtiden. Som snart är här.
Kanske.

jag är en...

...tickande bomb. Förkylningsbomb typ. Vaknade imorrse och blev stressade för att jag vaknade en halvtimme för sent. Satte mig upp lite väl snabbt i sängen. Det var ingen höjdare. Lätt brutalt kändes det faktiskt. Och rent automatiskt gick jag ut på min morgonpromenad. Och kände - vad gör jag här? Jag låter som om jag har spenderat natten med en flaska whiskey och en ask cigarrer. Det känns som om jag har spenderat natten med en flaska whiskey och en ask cigarrer. Sjukling är jag idag och det är inte coolt.
Lyckades iaf ringa och sjukanmäla mig. Kände inte att jobb nio till sex var det som behövdes en dag som denna. Igår var inte najs och idag skulle varit ett helvete. Blä på det helt enkelt och glad är jag att jag kunde sjukanmäla mig!
Har för övrigt faktiskt konsumerat något på mellandagsrean - woho! Ja, ngt minimalt - en bh men alltid ngt :) Konsumtionsglada lilla jag säger iaf tummen upp!
Och nu ska jag återgå till min kopp te med honing :)

disney-time

Dagens frukost: morgongröten med grynblandning, kardemumma och kanel, banan, torkad aprikos och russin. Te och danskt rågbröd. P3 och tidningar. Morgonpromenad och lite regn. Men uppe och vaken och förkylningen känns på g att försvinna.
Ska helt enkelt dricka massvis av bort-med-förkylningste på jobbet idag. För dit ska man ta sig om en liten stund. Först en hårtvättning. Det börjar gå utför med mitt hår. Vinterns fel, om man nu ska skylla på nått. Hehe. Och varför inte :)
Hade en mysig söndag igår, med fika hela eftermiddagen - från ett café till ett annat. Lägenhetsletande tog dessutom mycket tid. En tur till Helena för att kolla in lite disneyfilmer skedde det med. Blir så imponerad varje gång jag ser en disneyfilm. Varför görs inte detta oftare - när såg jag en av dessa filmer sist? De är inte dåliga utan riktigt asgrymma! Som små musikaler fyllda av båda det ena och det andra. Lite väl...cheesy ibland men ändå perfekta! Borde köpa hem några finfina disneyfilmer.
Och nu måste jag lämna datorn. Orkar inte. Säger blä till det. Och ta mig ut i usch vädret. Blä till det med. Jaja. Går iaf runt med förhoppning att en ny nivå av friskhet kommer att ha uppnåtts till ikväll. Planerar löprträning. Vill inte missa det! Så jag hoppas och håller tummarna att kanske kan lite jobb kurera mig? Troligt? Det är frågan...

söndag?

Today: gröten gjord av grynblandning med kardemumma och torkade tranbär och banan och mandel. Danskt rågbröd och massvis med te.
Te behöver min hals och min själ idag. Sitter och sväljer och känner aj aj aj i halsen. inte coolt. Är bitter på det hela. Satsade ändå på en lugn dag igår och sov till och med tio timmar inatt - för att inte förkylningen skulle sätta djupa spår. Men vad gjorde det? Ingen hjälp över huvudtaget. Hade kunnat vara på ett jävligt najs spinningpass just nu. Istället sitter jag och mitt halsont här ensamma.
Och nej - ska lämna bitterheten! Ska börja planera dagen. Känner mig ändå full av energi. Älskar planlösa dagar efter perioder som varit allt för fullspäckade. Men blir rastlös efter ngn dag ändå! Och nu börjar jag känna rastlösheten...hm. Vad ska jag göra med min energi är frågan? Kan ju inte ta ut den på träning. Promenad redan avklarad...Svårt det här :) Dessutom har jag inte helt koll på vilken dag det är. Eller ja, stundtals får jag en - söndag...?
Hade iaf världen mysigaste dag och kväll hos min farmor igår. Med en pappa och en storebror som sällskap anledde vi till Helsingborg och en farmoder och en farbror och hans fru och min kusin. Och sedan kom resten av kusinerna. Och mellan sill och lutfisk och mandelmusslor och lussebullar i massvis satt vi och asgarvade och diskuterade vilt om allt och inget. Och hade det bra helt enkelt!
Helt och hållet finemang :)

on the sunny side

Jag ser solen (men tyvärr också den nästintill nu bara marken. Snö - vart försvann du?)! Ett underverk har skett och solen skiner just nu nere i lilla Lund. Tog en lång tankepromenad vid tiotiden imorrse och under tiden bröt solen fram genom gråa moln och började lysa upp en dag som var extremt grå och sjaskig. Solen är kärlek!
Sitter och har ont i min hals. Klackar i taket och en snurrande afton kan ha med saken att göra. Men icke hänga läpp för det - är säkert fit for fight imorgon! En tur upp till farmodern ska ske om en stund. Sånt kurerar allt :) Kusiner och farbrödrar och en farmor och lite annat löst folk...(intern skämt. humorn är på topp i familjen. galet roligt kan vi ha det. sämsta humorn i know). Och lutfisk...vilket jag inte kan påstå tar hem priset. Hm...men tradition är...tradition? Har iaf fått en energikick nu på förmiddagen och tagit tag i saker som skulle tas tag i. Det känns bra. Alltid lika skönt att få saker som hängt över en undanstökade.
Och det känns verkligen som söndag idag. Eller någon annan odefinierbar dag. Men det är lördag. Så sant så sant.
Nu ska jag återgå till att le åt min för tillfället bästa vän solen :)

lovely

Jag är vaken jag existerar. Faktiskt - tro det eller ej - men de senaste timmarna har vår kära soffa varit min värld. Kärlek till den verkligheten, ja kärlek till vår soffa. Vår soffa som vi la om ett golv för. Lång historia. Men den handlade om en pappa som ville köpa en ny perfekt (verkligen perfekt...) soffa och kom fram till att man då kan passa på att lägga om ett dåligt golv så att soffan inte skulle känna sig ensam i sin perfektion. Soffan köptes i våras. Golvet börjades läggas om för tre år sedan. En lång jakt på en perfekt soffa. Om man vill uttrycka det så.
Men en soffa som är som en hel värld - perfekt! Lyckades i alla fall till slut.
Iaf, om jag nu ska lämna en oväsentlig historia för nuet. En mil i Skrylle har sprungits. Kvalitetstid med pappsen blev det dock bara i bilen - hehe - efter två kilometer tröttnade jag på att springa i hans tempo och flög fram för mig själv på lätta ben. Dock var det SÄMSTA förutsättningarna! Snö och slask och ÖSREGN! Vilket betyder att snön gjorde det som vanligt svårare att springa. Men slasken som blev alldeles hal av regnet gjorde att man stundtals trodde att livsfara var att vänta. Nej, nu överdriver jag men halt som in i var det ibland. Men jag gillade det. Som pappsen och jag konstaterade - man kämpar mot naturen. Kanske på nått sätt. Det är iaf en utmaning. Och det gillas. Och vad som mer gillas är min fiiiina garminklocka. It's fab.
Men nu har soffan lämnats, efter mysig eftermiddag med massvis med musik och läsning. Och lussebullsätande. Och ätande av goda mozartskulor (selfmade oh yes...). Och nu tar dagen en helt annan vändning och det är dags för PEPPEN! Juldags damn på Mejeriet väntar och klackar ska slås i tacket och dancing med finingar ska ske! Fantastiskt värre! Natten är ung helt enkelt :)

by the way

en julgran



good day, good day

Juldagsfrukost och dagens to do: löpning, livet och choklad :) 
Godmorgon världen och god fortsättning på julen! Sitter och kastar förstulna blickar på fina julklappar och tänker på mysig gårdag! En julafton med familjen, med snö, med god mat och god choklad och goda kakor och fina klappar! En höjdare i julens tecken och jag kan inte annat än påstå mig mycket nöjd med även denna invigning på några härliga juldagar. För julen är ju inte slut - det nästan bästa är nu här! Dagar då man går runt och gör allt och inget, umgås med familj och vänner, läser böcker i massvis. Äter choklad. Är ute och springer i timmar...
Några dagars frid, det är vad det är! Och därför sitter jag fortfarande i myskläder. Varit ute på mysig morgonpromenad i snön - lugnt tvungen att passa på då det (we don't like...) har börjat regna! Inte okej - men en vit julafton fick vi iaf!
Och snart ska pappsen och jag ut och ha kvalitetstid på ett av de bästa sätten vi vet - ute i skryllespåren för härlig löpning. Och jag ska.....testa en liten julklapp. För vad fick lilla jag...oh! UNDERBARA Garmin. I mitt hjärta hehe :) Nu kan jag träna inför min halvmara även i huvudstaden :) Oh yes! Så, detta måste ju testas idag. Är barsnligt glad och ska sätta mig och leka med min klocka nu :)

 


lille-julafton

More pics från julbak. Och nu ska jag sätta igång och göra mozartskulor :) Mums värre kan man lugnt påstå!
Oh my. Är ganska matt just nu. Precis tagit en vaaarm dusch och ätit god mat med pappsen. Har jobbat idag - sista rycket innan jul och ja, det var lätt stressigt vissa stunder. Om man säger så. Men trodde nästan att det skulle vara lite mer extremt.
Körde en löparrunda imorrse :) Hihi - bäst! Kroppen ville springa av sig och sinnet längtade efter att kunna vila. Och vad är då bättre än en löprunda, som blev ca 9km, en tidig och snöig morgon. Finns inget bättre - det är mitt svar!
Men som sagt, nu är det julbak som gäller. Sedan ska en gran kläs. Och sedan blir det mys i soffan framför en film kanske? Och självklart med lussebullar, pepparkakokor och nygjorda mozartskulor :) Och imorgon är det julafton. Även fast jag absolut inte har fattat det. Nej, nu ska julstämmning skapas i detta hem - banne mig!

julspinning och julbak

på gång här hemma just nu...julbak! Pepparkakor och lussebullar är det som gäller ikväll!
En kväll i juligt tecken, kan man konstatera! Spinning inledde kvällen - roligt dunderpass. Sex spinningledare i tomtekläder och luciadräkter som höll låda och fick den fulla träningssalen att svettas och skratta då och då och spinna på till musik i julens tecken. Det kan inte bli annat än lyckat :)
Och julklapparna blev till slut klara! Efter mkt om och men dock. Alltid komplicerat...Men skönt att ha det klart. Skulle inte vara coolt att springa runt på julafton, då man jobbar imorrn.
Och nu ska lilla jag knyta mig. Sömnen ska prioriteras inatt. Vilket, måste erkännas, behövs till tusen!

i'm free

Today: Dagens gröt gjordes på ett nytt sätt! Variation - gillas. Freebacos blandning med havre och råg, som blandades med torkade tranbär, kardemumma och en matsked lingonsylt. Sedan lades banan och mandlar och valnötter på gröten. Smakligt värre! :) Te, rostade mackor, några tidningar (ja, i detta hus är det inte bara en morgontidning...) och en radio. Trevligt värre. Efter en härlig morgonpromenix i snön är min morgon som gjord!
Är ledig idag. Skönt värre. Snart ska jag trippa in till staden och klippa luggen. Ska bli skönt att kunna se igen...Sen gäller det effektiv julklappshopping. Får se hur det går med det. Men måste bli klar med allt idag! I eftermiddag och kväll ska julbak även ske här hemma. Och ett spinningspass ska även det ske! Julspinning blir det. Ingen aning vad som väntar. Blir intressant att se helt enkelt!
Håller på att boka in en dag i huvudstaden. Har tre tidningar som skall ses. happy me :) Fick svar från den tredje igår. Hoppas på att det blir bra!

dream on....

I ett vinterlandskap och längtar efter ett annat. Canada, alperna, fjällen. Jag och en bräda och snö och backar och natur och bara åka åka åka.
Jobbdag idag och självklart mycket att göra. Och i en pool av vatten befann man sig i då och då. Så - där är nackdelen med snö.
Men fantastiskt att springa innan! Nästan en mil sprangs det. Tog lite längre tid än det brukar, vilket inte är konstigt med tanke på snön. Men jag gillar det. Barnsligt glad. Kunde inte börjat dagen bättre.
Och sitter och är extremt konstigt rastlös. Är smått irriterad på mig själv. Är smått....smått någonting. Kan bli bättre. Och kan samtidigt inte bli bättre. Konstig kombination? You named it!

kaffe och peppen

Sitter och dricker en kopp kaffe och försöker vakna till liv. Igen. Ska bege mig ut i snön och ta mig fram på en löparrunda. Hihi, brukar faktiskt vara riktigt roligt - och jobbigt - med snölöpning! Får se hur det går. Just nu är jag lite segis. Inte precis gått upp egentligen, men! Gick och la mig i sängen igen en stund precis. Oh, den såg så underbart varm och skön och jag hade inget bättre för mig :) En tupplur igen på 20 minuter...hehe. Men det blir nog bra! Börjar känna vakenheten i kroppen igen - och en powernap på tjugo minuter ska ju ge typ lika mkt energi som en timmes sömn under natten?! Eller är det bara ngt jag kanske inbillat mig. Eller har en förhoppning om...
Klockan tolv är det jobb som gäller. Skönt med en ledig förmiddag helt enkelt. Som sagt, träning kan man ju då ägna sig åt hehe.
OH! Kände mig enormt duktig igår - blev klar med två julklappar. Eller ja, egentligen är det delar av en stor julklapp till anna panna cykelkanna och farmodern. Men ändå. Fotografier från höstens resor som jag har satt ihop i häften. Blev fint. Är nöjd. Och kändes bra att få lite julklappar gjorda...Och nu vet jag iaf vad jag ska köpa till alla. Eller alla utom en julklapp är färdigplanerade. Okej. Är inte så duktig ändå. Men men. Det lär ju ordna sig :)
För övrigt - fortfarande sjukt konstigt att ladda upp exempelvis bilder! Vad kan detta bero på?? Enormt irriterande. Blä på det helt enkelt!!
Dagens gröt med kardemumma, torkad aprikos, russin, blåbär, banan, mandel och hasselnötter. Smaskens!

 

 

 


adventsmys

Sitter och lyssnar på simon norrsveden och älskar spotify :) Inte helt fel.
Låter kroppen tina upp. Underbart skönt när värmen börjar strömma igenom kroppen. Speciellt öronen...hehe. Konstigt men sant. Promenad hem. Med Håkan pojken i öronen och en vandring förbi mina barndoms gator och hus. Kändes ganska fint faktiskt. Faktiskt väldigt fint. Snön som gjorde det? Brukar inte gilla vissa platser där jag växte upp. Men idag var det fina saker som jag kom ihåg och är just nu enormt sugen på att gå ut och ha snöbollskrig. Göra snöänglar. Eller åka pulka. Eller ja, snowboard åkande skulle Inte vara helt fel det heller! ÅH! Måste bli av i februari. Annars klarar jag inte mig :)
Och glöggen var trevlig. Proppmätt av massa goda kakor och diverse smått gott.
Ska återgå till mitt älskade spotify nu. Det gillas.
Hehhe. Konsumerat på Malmborgs...Intressant :) Och vi har inte ens satt upp vårt julpynt. Eller ja, en julstjärna och en adventsljusstake. Men detta har pappsen köpt. Why? Spexit värre :)


mitt vinterlandskap

hoho! Snö snö snö! Underbara snö. Det snöar här nere i Skåne och herregud - så länge sen det låg såhär mycket snö på våra gator. Vaknade upp idag kl nio, utvilad och med spring i benen. Upp och hoppa och på med värsta underställ, fleece och därefter jacka och mysmössa och tjocka vantar. Sedan promenerade jag ut i snön och pulsade runt på en fantastiskt morgonpromenad! Härligt värre! Oh! Kan du snälla snö ligga kvar till jul?
Hade en myskväll med Helly och Julia igår. Gillade mitt försök att cykla till H. Det kan diskuteras hur bra det gick. Men det bästa var ändå hemfärden i natten. Tror att Julia och jag var en mkt intressant syn. Två filurer som vandrar på ett mycket intressant sätt. Varav den ena (jag) bokstavligen drar min cykel genom snödrivor. Kändes som värsta träningspasset.
Men en mysig kväll var det iaf, med prat, te, lussebullar och hemmagjorda peppakakor. Är imponerad av hemmagjord deg, själv har vi inte ens köpt ngn färdig deg än... Vi satte oss även en stund framför en liten disneyfavorit - Tarzan! Ah - hur länge sen var det inte som mina ögon såg detta underverk? Disney är kärlek! Så är det bara. Men framåt ett trillade ögonen ihop på oss alla och sängen hemma lockade alldeles för mycket. Och efter en halv evighetspromenad hem var det inget annat än underbart att krypa ner under ett gigantiskt täcke :)
Nu ska jag snart ut och vandra igen. Har insett att allt tar dock lite längre tid när det är snöväder. Det är promenader som gäller överallt. Om jag inte ska köra på med skidor? Fast med risk för åtlöje säger jag nog nej där. Längdskidorna har inte använts på ca 3 år. Sorgligt nog...Så det blir promenadbenen som snart får föra mig upp till lilla Gerdis för lite lätt träning. Inplanerat pass är stepp - länge sen detta utövades! Men enda pass som lockade någorlunda. För löpning...utomhus...lite overkill kanske!
Sen blir det en eftermiddag i fjärde advents tecken. Iväg på en glögg ska jag. Ska bli sjukt trevligt!

ett insnöat lund

Sitter och kurar inomhus med  en stor kopp te och ett litet leende på läpparna. Dagen har spenderats ute på Lunds gator. Eller ja, eftermiddagen. Började med lunch på Coffe Break. Inte varit där på mkt länge - saknat den underbara soyalatten och bästa mackorna. Nöjda och glada planerade fadern och jag julklappar. Vi gick och beställde julskinka. Cravings på Widerbergs...eller inte. En köttbutik och jag som vegetarian är inte den bästa kombon. Men ändå. Hehe - frågade om de hade tuggumi - de säljer diverse andra saker än kött - fick ett intressant nej tillbaks. Hahaha. Ball faktiskt.
Köpt första julklappen och är mycket nöjd med mitt inköp. Vi fann även årets gran! Woho! Nu är det jul igen.
En fin dag helt enkelt. Och nu ska jag nog inte städa mitt rum, även om det skulle behövas. Istället tror jag att en bra bok ska läsas. Och kanske en kväll planeras först...myskväll eller utgång? Det är frågan. Båda lockar måste jag säga :) Kram på världen.

spinning-kärlek

Today - gröt av grynblandning m. kardemumma och tranbär, bär och hasselnötter. Det godaste brödet med russin och hasselnötter (har haft lyriska inlägg om detta bröd förut :))
en kanna te ställdes även på bordet. Vilket kändes mys.
Och vid tjugo över nio lämnade jag hemmet för att gå ut och lufsa i snön upp till Gerdis. Enormt peppad på SPINNING! Lyckades till och med få med pappsen- Vi ställde in vårt långa löparpass och jag fick honom spinningfrälst istället. Hehe - najsigt värre! Och vilket pass det var! AHHH! Kärlek till träning kärlek till spinning. Få bort all skit genom spinningterapi. Sjukt bra instruktör som har detta pass och sjukt bra musik spelades även denna gång! Vill bara fortsätta i den spinningbubblan hela dagen.
Nu ska pappsen och jag ut och promenera upp till stan igen. Efter en lunch på ngt mysigt café ska lite julshopping ske och även en julgran ska köpas! Behöver komma i mysstämmning. Allt kommer bli bra. Det blir det alltid.
Får låta andra människors glada energi ge mig lycka. Har ni tänkt på hur många kloka människor det finns? Hur många vackra tankar som tänkts? Hörde p säga ett citat från en av hans närmaste vänner.
"Det är vackert så"
Något som kan sägas även om allt är jobbigt. För det är vackert så. Ups and downs. Det är livet.
Och livet är vackert så.
Det blir en vit jul. Kanske. Hoppas på det. Nu ska jag ut och pulsa i snön. Och verkligen pulsa. Och krama en snöboll. Hihi :) Snöbollskrig skulle inte vara helt fel!

så sant som det är sagt

Damn! Sjuk i huvudet dag i dag och jag har tappat verklighetsbegreppet totalt!
Efter en lång arbetsdag igår med en pool som golv av snöslask och diverse smuts, så kom en förfrusen liten maria hem till mat och en varm dusch för att sedan dra vidare till en partynight på Lunds. Och ja, tanken var att ta det lugnt. Och ja, tanken var att vara hemma vid ett halv två. Men istället blev natten lite lätt crazy - på ett bra sätt - med mycket av både det ena och det andra...Och då min cykel frusit fast fick jag gå hem. I klackskor. KALLT som in i. Och hemma var jag vid kvart över tre. Inte så najs med tanke på att jag klockan nio idag började jobba på Tehuset. Och efter att nu ha jobbat i tio och en halv timme är jag rätt mör. Vandrade direkt efter jobbet till Stortorget och mötte upp tha familia. För en återförening och middag - storebron är back in Sweden! Najs. Stor nachostallrik och en underbart god cappuccino och därefter mkt tunga ögonlock och jag sa tack och adjöss och förde stegen hemåt. Och nu är jag i huset och känner mig enormt konstig. Enormt konstig. Så att säga. Eller för att använda mina små favorit ord - så sant som det är sagt.
Dags för mig att krypa till kojs. För mycket i huvudet just nu. Ska sova. Ska inse att det är helg. Att jag är ledig hela helgen. Att jag imorrn ska ha en peppande dag med morgonspinning, julklappsletande, julgransletande och gud vet vad. Känner lite problematik inför imorgon kväll. Lackar på mig själv på ett sätt. Ska gå och dra något gammalt över mig själv. Typ.

light a candle


Löparyra i snöyra

Yes. Det är så som jag tillbringat den senaste timmen. genom att vara ute och springa i ett galet snöfall. Och - fantastiskt! Hehe. Låter kanske lite galen (hörde en kille som: TRÄNA? Nu? Fan LIVSFARLIGT!)...kände för att vända mig om och le och säga NO! Det är crazy underbart. Men kände ändå att det kanske inte skulle vara så populärt :) Blev dock ganska lugnt. Ja, svårt att inte ta det så lugnt. Vilket var ganska bra med tanke på att själva tanken var en lugn runda. Mina små knän och benhinnor säger så. Lyckades faktiskt hitta bra motstånd även igår på spinningen! Minskade motståndet och lät benen spinna på snabbare istället!
Annars har det varit en lång jobbdag - drygt nio timmar. Men det gick faktiskt hur snabbt som helst! Vissa stressfaktorer, vissa mysiga pyssliga stunder. Och träffade en gammal vän som jag inte sett på HUR länge som helst. Därför gillas detta jobb. Man träffar på så många olika människor. Okej, en anledning till varför man ibland också känner för att gå och dunka huvudet i en vägg - och den anledningen kallas också människor. Men det goda uppväger det dåliga. Ibland. Okej. Nu!
Men en lång dag och ändå är jag fylld till bredden av energi! Känner mig lite pysslig! Julkänsla finns kanske i någon vrå? Igår efter spinning och snabb dusch och matlagning hemma anlände jag till Helly och träffade company. Kom precis i rätt tajming. Hehe - lussebullar med massa mandelmassa togs precis ut ur ugnen! Te och bullar i massvis. Tjatter med fina vänner i massvis. Inte en helt fel tisdagskväll:)
Men kanske blir det lite juligt pyssel hemma ikväll? Typ sätta i nejlikor i apelsiner. Låter ganska lagom. Men först ska jag tina upp mig själv i duschen!
Dagens frukost tillsammans med adventsljusstaken...









Testande frukosttid

Dagens frukost fick viss variation! Nya gryn att göra gröt av provades. Dessa ovan - råg&havre från Frebaco.
Helt okej, smaken var väldigt lik vanliga havregryn. De där rågflingorna gjorde varken till eller från. Men får smaka mig igenom påsen. Lär gå ganska snabbt med tanke på min grötkonsumtion...
Gröten gjordes i alla fall med russin och kardemumma och toppades med banan, hallon och valnötter.
Blogg.se är inte helt okej från denna dator. Förutom att layouten är störd- det går inte att få några mellanrum mellan styckena - så tar det ibland extremt lång tid att ladda upp bilder. Om det ens funkar. Väldigt konstigt. Faktiskt. Kanske internetuppkopplingen? Den är ju inte helt okej den heller...
Jaja, snart väntar iaf jobb. Ikväll blir det spinning, i hope. Om jag slutar i tid och om inte alla platser till klassen tar slut på ett ögonblick. Vill så gärna så jag får spurta med cyklen från jobbet till lilla stora gerdis. Håller tummarna för att hinna.
Kvällen kanske avslutas med julbak. Eller med att jag äter av de kakor mina vänner har bakat. Inte helt fel det heller :)

julkänslor

Kanske börjar dessa känslor faktiskt ta plats. I så fall är det inte helt fel. Efter en dag på stan med allt från trevlig lunch till fönstershopping och rekande inför julklappar. Föll för frestelsen på Ahlgrens choklad och köpte just choklad. Crazy good. Har precis sett Love Actually. Perfekt film för mycket. Bl.a. för att ge julkänslor. Choklad och en mysig film blev perfekta avslutningen på en bra kväll, vilken inleddes med fäktträning. Inte helt okej. Mina knän gör lite ont. Ska fixa stödstrumpa. Smörja in med iprensalva. Vägrar få problem. Accepteras inte. Så det är så!
Sitter och lyssnar på härlig musik och drömmer mig bort lite. Dagdrömmar och jag är en oslagbar kombination. Ibland. Ibland är det dock alldeles för svårt att återvända till verkligheten. Vad är verklighet blir då frågan... I alla fall. Måndagskväll och dagen har varit bra. Och det bästa är att även om det blir jobb i sex timmar imorrn så börjar jag först klockan tolv. Vilket gillas. Ska plöja igenom en bra bok nu. Chillidilla och njuta av en ledighetskväll.

en måndagsmorgon att gilla

Today: Stor kopp varm te värmde efter morgonpromenad på vit mark (!)
med mandel och äpple och vörtbröd!
Går runt här hemma och fixar och donar. Skönaste måndagsmorgonen med tanke på att jag är ledig idag! Efter en väldigt intensiv vecka så känner jag att idag är en laddningsdag inför en vecka som kommer bli intensiv den med! Så att gå upp vid åtta halv nio, ta en härlig morgonpromenad och äta frukost länge för att sedan gå runt här hemma och lyssna på soft musik och städa undan saker som inte har hunnits göras - det är morgonlyx! Förmiddagen har inga stora planer, så därför funderar jag på brödbak? Luncha ska ske med modern - har inte hunnit träffas och har saker att prata igenom tycker jag :) allt från julstök till världsligheter! Sen blir det uppmötning med vänner för julshopping.
Och det som måste göras idag - posta ett brev! Ah! Är sämst på att posta kort och dylikt. Skriver dem. Men på något konstigt sätt blir de alltid liggandes här hemma på hallbordet. Jag är sämst. Dagens konstaterande :)
Det märks att det är vinter. Vörtbröd, adventsljusstake och snöflingor. Och den underbara mössan som jag gosade in mig i under morgonpromenaden imorrse. Måste dock poängtera - det är Inte päls. Fejk så det skriker om det!

det bästa

Sitter och asgarvar. Pang Prego i p3 är så bäst. Lyssna, njut och skratta. Fan det bästa :)
Sitter och dricker kaffe kaffe kaffe. Inte helt fel! Ska bege mig ner och hänga tvätt nu. Satte på tvättmaskinen för några timmar sedan. Trodde jag. Glömde självklart att trycka på knappen kör igång. Snark. Så nu får jag stressa till det innan jag drar iväg. Träning är nästa!!! Oh! Ska bli underbart även om kroppen är trött och gör lite ont. Blir lite lättare träning i form av en timme afro. Skippade helt enkelt det inplanerade spinningpasset. Stör mig lite på att jag är lite back i träningsplanering. Hade hoppats kunna köra ett till pass denna vecka - mer styrkebetonat. Men jobbet har fått gått före. Jobb och allt annat. Hoppas på nästa vecka. Hm... Ja - nu är det i alla fall afrodans som gäller!

en surrealistisk glaskupa

Det känns som om jag lever i en surrealistisk glaskupa som kallas verklighet. Det händer så mycket olika saker just nu. Det händer så många roliga saker. Så många stora saker. Så många känslomässiga saker. Men varje dag som går har en underton av sorg. Vilket man vänjer sig vid. Men ändå kommer att överväldigas av stundtals. Sänder en tanke till en person, kommer ihåg någonting, hör ord språkas. Alla saker som sker - saker som gör en så extremt påmind om verkligheten.
Vissa kan säga att man ska ta itu med alla olika djup som finns inuti en själv. Möta sina värsta farhågor, sina sorger, sin ångest. Och sin glädje. Men ibland blir det för mycket! Ibland är det rätt och inte fel att placera känslor långt bak i en låda. Mota bort det och ignorera det. För hur ska man annars lyckas med att ta sig igenom vissa dagar? Hur ska annars det omöjliga bli möjligt.
Vet att det kan handla om månader, dagar, veckor. Men insikten att det kan hända på en sekund eller två får mig att tappa andan.

snöflinga

Och nej. Jag har inte vaknat och ätit frukost nu. SKulle dock varit rätt intresant om jag skulle gjort det. Av olika anledningar. För att klockan är sju på kvällen. För att jag hatar att sova längre än till tio på morgonen. Filosofin spirar i huvudet mitt - märks det?
Idag har åtta timmar jobb skett. CRAZY! Julhandel. Är typ fortfarande uppe i varv. Samtidigt som jag är konstigt trött. Lite konstig just nu överhuvudtaget.
Ikväll ska utgång ske. Och AGNES skall träffas! Det kommer bli fett. Temat för kvällen har konstaterats - KÄRLEK! För det är vad man behöver. Nu. Alltid.
Fann för övrigt mig själv stå i ett fall av snöflingor utanför jobbet imorse. Läste sedan att julen i Skåne inte kommer bli vit. En snöflinga här nere smälter så snabbt. Ibland tror jag inte ens flingorna hinner träffa marken innan de är borta. Sorgligt.

Löpning, glögg, nation och fredagsjobb

Blogg.se tycker inte om mig just nu. Problematiskt nummer ett. Inga bilder vill laddas upp. Hm.
Sitter och känner en liten trötthet. På ett konstigt sätt. På ett konstigt sätt må vara, men själva trötthetens närmande i sig är inte särskilt konstigt. Igår och idag har varit intensiva dagar - något annat kan inte påstås!

Löpningsupdate från igår! Efter körning ut till Skrylle - frihetskänsla oh yes - blev det en hel del spring i benen. Glada jag sprang på i skogen och backarna och tog 13 km. På en tid jag var nöjd med! Tror aldrig jag sprungit 13 innan. Så fantastiskt. Dock! Problematik...första kilometrarna - smärta! I främre smalbenen. Inte bra. Föregående två gånger jag sprungit har känslan smygit sig på - men endast i ena benet. Nu smärtade de båda...men det försvann efter 5 km helt och hållet. Och sen var det bara fantastiskt. Kanske borde jag hållit igen lite. Kanske inte. Men å andra sidan. Jg sprang ju inte 15 km :)
Körning hem till Lund. Jobb på glöggfest från kl. tre. Ganska lugnt. Gott kaffe. Spidade runt i ett kök, störde Helena eller "helen" som febrilt läste sina japanska små tecken. Mysigt. Och tiden flög och plötsligt var vi klara och allt färdigstädat och kl var bara åtta. Och vi tig vårt pick och pack och styrde cyklarna mot Lunds och Penthouse. Noviser på jobb på nation båda två - dock inte helt ensamma om detta! Chillidillade ett tag, disskuterade Julias icke existerande vegetariska mat (noterat: pasta och senap - ingen bra kombination...) och fick en liten genomgång inför the night. Sittningen på Lunds var i full gång och själv kände jag STUDENTLIV med ja, stora bokstäver. Blev placerad i en bar och stod handfallen ett tag. Innan jag tog tag i mig själv och började kicka äs (kan man kanske möjligtvis uttrycka det som...eh) med drinkar och shots och allehanda saker. Och klockan tio drog verkliga jobbpassen igång och sedan var det faktiskt fullt ös medvetslös (faktiskt i stort sett. ingen underdrift...) till halv fyra på natten. Men det var sjukt ball! Allt förutom skabbiga platser som upptäcktes vid städning. Men värt det! Sprang runt bland härligt folk och tittade ut över stora lilla lund och hade sjukt ball. Trots ett täcke av klibbig alkohol. Och trots det ena och det andra.
Enda jobbiga var vetskapen om att jobb väntade nästa dag. Fick en förfrågan på kvällen om att jobba dagen efter och kunde inte säga nej! Så idag har jag jobbat från kl 12 till nästan halv åtta. Så ja, jag är lite trött. Men roligt ändå! Tråkigt nog uteblev dock träning som planerats in idag...StyGy. Lite svårt att få till just denna klass. Och det behövs! Men men, så mycket annat det har varit. Och imorgon är det jobb igen. OCH! Fining vän är på väg till Svea Rike efter att ha varit bosatt i landet Skottland de senaste månaderna! f a n t a s t i s k t !
Men nu ska jag duscha av mig tedamm. Sen typ laga mat när pappsen kommer hem. Sen blir det nog en hyrfilm. Party party :) Sen sömn. Sömn och jag ska arbeta med vår vänskapsrelation, så att säga :)

yey

Today: Lingonsylten dök upp på bordet idag! Min beroendeperiod av denna sylt verkar komma igen...
Dagens gröt blev en härlig blanding med grynblandning, kardemumma, torkade tranbär, äpple, lingonsylt, mandel och hasselnöt. Färsk lingongrova till, alltså inget plastförpackat bröd i väldigt tunna skivor. That's a no no.
Sovmorgon idag. Eller ja, sov till åtta halv nio. Men skönt nog. Och nu när frukost is done - löpning nästa! Alltså dags att svida om till träningskläder, ta cyklen till mamma och hämta upp vår lilla bil där. För övrigt, inte så kul för mig, så står det en alldeles (verkligen alldeles) för dyr bil bredvid vår. Och garaget är inte det största. Är rent ut sagt minimalt och trångt. Känns betryggande....
Men inga dåliga tankar! Bilens ska köras ut till Skrylle och sen ska mina ben få springa av sig. Lite trött men hoppas på en lång runda bland alla backar. Självfallet med pappas Garmin klocka på armen. Oh! Mitt habegär har fortfarande inte stillats! Tummis med mig själv - ska införskaffas!
Blir en bra dag idag! Klockan tre ska servering ske. På en glöggfest som den sker på pappans jobb. Det blir kul. När det slutas att jobba är det jag och Helena som tar cyklarna till Lunds för att jobba natten lång på Penthouse...Oh. Satsigt. Har lite förväntningar på klubben...Har hört en hel del gott. Så man får hoppas att den lever upp till sina förväntningar. Vem får annars smisk i baken :P

hello evening

Sitter och myser i en stor stickad kofta. Nyduschad. Ätit massa god mat. Och nöjd med dagen som gått. Ett körkort finns nu i min plånbok! (Tror detta kort kan komma att invigas på riktigt imorgon...) Jobb som gick bra. Drack underbaraste kaffet. Eller ja, allt kaffe och te är ju underbaraste på java men ändå. Hittade syndigt god marsipanchoklad. Träffade den sötaste lilla farbrorn!  Made my day :)
Mat har lagats. Blev riktigt gott! Idag blev det
qinoua m. soltorkade tomater och pesto
kikärtsbiffar
hallomi m äpple, päron och valnötter
stor sallad samt mangochutneysås




uppifrån: hallomi m äpple, päron och valnötter
qinoua m soltorkade tomater och pesto
härligt god sallad





dagens konstaterande

Today:

morgonpromenaden har fått en ny slinga. Variation som inte valts självmant. Men gillas ändå.

Morgonfoto orkades inte bli normalt. Fixa ljus i ett mörkt kök var inte mitt prio nummer ett. Experiment med ljus istället. Lite kul?!

Dagens gröt - slår alltid allt! Grynblandning, torkade aprikoser, russin, kardemumma, blåbär och banan. Och mandel. Och valnötter. Är beroende.

Kom hem igår, efter jobb och därför med tedamm över hela mig. Efter en fika med finisar på café, på vilket man kan smygtitta in på Grands piratensal och nog bli ganska smygtittad på från lilla fiskaregatan. Efter att ha hängt på Malmborgs. Efter att ha glömt fel kvitto. Efter att ha dött av hunger.

Hem vid sju halv åtta. En timme senare var min humör mer på topp (antagligen när blodsockerhalten var normal igen...) och plötsligt stod jag lite lätt handfallen.

"Jag har...inget jag just nu måste göra"

Kändes inte okej. Kändes konstigt. Vilket egentligen inte är så okej heller. Trestegsraket till att ta det lugnt borde utformas. Men det blev bra ändå. Lite fix här hemma, vilket följdes av myskläder, en soffa, en film (när såg jag på film senast...? hemma?), te och rostade mackor och choklad.

Lite tung i huvudet idag. Ändå. Orolig sömn. Alltid lika intressant att vakna vid tre på natten och seriöst tro att klockan är sex halv sju och att det är dags att gå upp. Konstig människa kan jag konstatera om mig själv. Men en uppiggande faktor är...på väg för att åka och hämta ut mitt körkort :)

Sen blir det jobb. Men börjar först klockan tolv. Det är inte helt fel. Det är riktigt okej. Till och med.

 

 

 


varde ljus, så att säga

Frukostmys med tända ljus en tidig och mörk morgon.
Med dagens gröt; AXA grynblandning, kardemumma, torkad aprikos, russin, hallon, björnbär, banan, mandel och hasselnötter. En härlig blandning! Danskt rågbröd - har ny favorit på mackan. Inget crazy denna gång faktiskt. En kopp gott te och en radio med p3 morgonpass i bakgrunden. Finfin början på dagen.
Laddad sitter jag nu här. Jobb först klockan elva. SKA plocka i ordning i mitt rum. Något som måste ske - även om man dör av uttråkning...
Sen är ett löppass inplanerat denna morgon. När ljuset letat sig fram. Peppen!
Har dock en början till ett stort blåmärke på min arm. En fäktares eviga bekymmer. Dessa blåmärken. Inte coolt.

CRAZY - publicerad!

YES!
Är underbart glad just nu. Åt två saker som gör att livet känns ganska trevligt. Om man uttrycker det så.
Idag fick jag reda på att 2 bilder nu har publicerats i en tidning! En bild på en hel halvsida. Crazy banana! Och får pengar för det till och med. Gratis skulle ju inte ens vara fel! Och tidningen är Vårdfacket, är en artikel om organtrafficking i deras temanummer. Och! Har stor läskrets. Även om det är läsare som antagligen har profesionell anknytning till det som skrivs. Så kommer bilderna ses av många.
Så ja, jag är fantastiskt glad!
Dessutom har jag redan fått en del positiv respons på praktikföfråganden. Verkar som att en dag i Stockholm får planeras in. En dag att möta förlag och dylikt. YES!
Har packat tepåsar. Gjort små julpaket. Lyssnat på musik. Varit underbart glad att jag inte stod i butiken idag. Börjar gilla lagret starkt. Ett andra hem snart hehe. Eller inte. Men i alla fall. Peppen finns här och nu! Och kanske kan jag till och med peppa till fäktningen. Najs.

vuxenpoäng och barnslig i dager...

Today: Grynblandning, russin, kardemumma och blåbär gjordes gröten på. Päron, mandel och hasselnöt hamnade även det i skålen. danskt rågbröd gjorde sin repris. Många små koppar te kom att drickas.
Kände att jag claimade vuxenpoäng igår. Motpolen blev en fin liten muminkopp som teet fick drickas ut imorrse. Gillas! Dessutom invigdes ny skål från IKEA (eller ny och ny. p köpte skålarna för typ 2 veckor sedan. Men! De har legat  i bilen sen dess. För vi är så medvetna om allt vi gör här...not.) Nytt hem och nytt kök. Alltid lika intressant -  med helt annat ljus. Morgontrötthet gjorde mig lätt inspirationslös och ljuset exprimenterades inte så mycket med. Det blev lite mörkt. Det får vara lite mörkt (om jag ska vara djup kan jag ju köra på att det återspeglar verkligheten, mörkt ute när man vaknade tidigt. Förvisso är det inte särskilt ljust nu heller - dimma! Vad är detta?)
Och nu sitter jag och fösöker vara effektiv. Resultatet är hittils inte slående, lämnade ju uppenbarligen det jag håller på med för bloggosfären. Måndags trötthet skyller jag på...
Jobb senare idag - 12-18. Sen spurt upp genom stan till fäktlokalen för träning. Inte peppen. Är ett neggo när det gäller fäktning just nu. Bull läge.

dream on baby

Sitter och är en filur på bibliotekts café. Med en cappucino i hand och en dator till hands. Är effektiv. Dock föll jag för frestelsen att göra små närmande till min lilla blogg. Punkt punkt punkt. Så, sitter och drömmer om stockholmo. Kan bero på att jag håller på med saker som kan ta mig till huvudstaden i vår. Ingenting är omöjligt.
Körde till långa bryggan innan. Ingenting är omöjligt. Jag och en bil. Frihetskänsla faktiskt. Förstår vad andra har pratat om. Det är något att gilla helt enkelt.


Maria + jobb + lägenhet = storstad?




Filurar vidare här på bibblan. Önskar bara att man skulle få något kick-äs jobb som praktikant och visa att man kan! Fan, tar vilket skitgöra som helst bara jag får komma in och arbeta med riktigt duktiga människor.

Snart ränsas dock huvudet med spinning.


söndag



Today: gröten fick variation idag! Päron hade nämligen införskaffats igår, jag äter i stort sett aldrig päron. Varför sätter jag frågetecknet på - har ingen aning. Men iaf, havre&qinoua m kardemumma och tranbär med päron, mandel och hasselnötter. Mackor(vilka ser gigantiska ut på bilden. typ halva skålen. fot underifrån. alltid lika intressant med propotionerna...hm)

Gårdagens kväll spenderades visst ute i lunds vimmel, även om nationerna fick vara i fred för kvällen. Ett glas vin och en vän (låter som en låttext från lasse winnerbäck. är nog ord från en låttex av lasse winnerbäck. den finurliga mannen) på Gräddhyllan. Mysigt värre och hör och häpna - jag vaknade fullkomligt utvilad imorrse. Det går alltså att komma hem vid halv ett en lördagskväll och må finfint en söndagsmorgon. Ha! Jobbigt liv jag lever :)
Inga klackar bröts och inga sms kom att trånas efter. Gjorde slut på en ond cirkel och tog tjuren vid hornet. Känndes bra. Är den som är den som är den. Den som tänker tusen gånger om gånger tusen på allting. Kan bli lite enerverande ibland. Ja, säkert inte bara för mig själv. Har börjat lära mig att göra något åt det hela.

Idag ska ett café intas och en gammal vän träffas. Någon jag inte sett på några månader, vilket betyder att jag är en glad människa idag!
I eftermiddag/kväll står dessutom spinning på schemat! Har en känsla av att instruktören på detta pass är underbart bra. Så jag hoppas på svett som lackar, endorfiner och en utpumpad kropp.

Och nu. Nu ska jag ut och köra. Alone...



sunshine

Saturday day day....sitter och avnjuter en trerätters vid dukat bord. I wish. Min mage säger maat. Mitt huvud säger mat. Och om någon minut är maten, som jag själv slängt ihop, klar. Sen lunch, men väl värt efter fin förmiddag och tidig eftermiddag!

Dagen började i all sin enkelhet med morgonpromenaden och frukost. Kände hur dagen hade bra potential till att bli en good day. Sovit gott och vaknat utvilad tidigt. Drömt om en bra film. För Lufslottet som sprängdes blev ingen flopp, utan sågs med gott öga! Visst, filmen är inte lika bra som boken. Men tur är nästan det. En upplevelse i böckernas välrd slår allt. Tror att det är viktigt att se boken och filmen som skilda världar. På nått sätt...




Today: AXA havre&qinoua, kardemumma, blåbär, banan och mandel. Efterlängtat grovt bröd och te.

Tiden tickade på och en tvätt tvättades och en tur ner på stan skedde. Ett besök på kattesund, där mammsen och jag shoppade loss bland grönsakstånden. Fick med oss massvis med fina grönsaker och frukter plus underbart goda oliver fetaost. Dessutom köptes vackra blommor. Att gå på torget eller på saluhallar eller små grönsaksbutiker med allehanda goda saker - det är så härligt! Alltid när jag är utomlands i en stor stad så älskar jag dessa marknader som går att finna på varje plats! Ni vet, grönsaker, torkad frukt och nötter, oliver och fetaost, fiskdiskar, frukt, kryddor....så långt ögat når. Älskar att bara gå och titta och dofta och tänka. Ofta vill jag bara köpa allt jag ser och ta hem, vilket blir ett problem då när man är utomlands inte precis kan ta allt "hem". Önskar varje gång att dessa marknader helt plötsligt ska komma att existera här hemma. Men varje gång mina fötter möter hemlandet så får jag nöja mig med att drömma.

Har även tagit ut m på en drive. Hade ett mål och det var Eslöv för att lämna saker. En ny bil körde jag i, vilket märktes. Men jag är glad! Imorgon ska jag köra själv. Alldeles själv.
Dessutom har solen visat sig idag. Vackert.







movietime

Hemma med en kopp lundablandning-te i handen, tingsek i bakgrunden och små förväntasfulla fjärilar i magen. Luftslottet som sprängdes ska se. Och som den bokgalna människa jag är har jag inte bara läst, och tyckt att Stieg Larssons boktriologi är fantastisk, en gång utan ett x antal gånger...ÅH! Älskar bokserier som tar tag i hela en och inte släpper taget. Det om något är fantastiskt. Att försvinna i bokens verklighet. Försöker att inte hoppas på för mycket - en film är aldrig lika bra som en älskad bok. Försöker skilja boken värld från filmens värld. 

Afro shake har skett idag. Jobb hos pappsen har skett idag. Ganska lugn dag och jag har gått omkring lätt utmattad. Men efter mycket kaffe och choklad som skänktes från en härlig godispåse har jag överlevt dagen :) 

Men nu är det dags att säga adjöss och lämna den allt för beroendeframkallande bloggosvären för den riktiga verkligheten. Jobbigt värre...:)  


today it's friday



today: AXA grynblandning, kardemumma, tranbär, äpple och valnötter.
Kardemumma är verkligen bäst. MUmma mums. Så att säga.
Rostat bröd fantast, ja jag erkänner.
Te i mängder. Gillar början på dagen :)

Sitter och känner dofter från vårt kök. Och nej, ingen(alltså jag) som ställt sig för att baka frukostbullar. Inte ens lussekatter. Nej, en olycka med plast har skett. En plastkanna som någon (inte jag) ställde på en varm spis. Inte världens bästa resultat. Ja, där får man säga, tack och lov att snart är det helg!

På förmiddagen blir det träning. Gerda och Afro. Ska peppa upp mig efter dålig träning igår. Har gjort illa mina tår...hm. När jag sprang i måndags fick jag lite ont i speciellt stortårna. Men som den jag är gjorde jag inget åt detta utan när onsdagens springrunda skedde var mina tår lika oskyddade som vanligt. Och igår utvecklades det till smärta. Utfall i 2 timmar och mina tår gjorde ont. Smärta. Överdriver fatkiskt inte. Det var inte coolt. Så idag blir det träning utan skor. Afroskaaaka gillas.

Ska vara aktiv kvinna och jobba idag. På min pappas jobb. Inte hur kul som helst, slutar mina dagar vid en dator och dör av rastlöshet. Men tackar ändå för jobb och pengar :)
Ska nog ta min mammsing ut på en körtur ikväll! Kanske kanske, visa mina skills. Och sen vankas ett trevligt biobesök. Luftslottet som sprängdes, sista delen den älskade Stig Larsson triologin. Har höga förväntningar, har hört att filmen ska vara good. So it's better be...



fönstershopping och energiboosting

Sitter och försöker äta bort en huvudvärk. Hoppas på effektivt resultat...energiboosting säger jag bara. Om en stund ska jag ta mig ut i det råkalla vädret och bege mig till fäktträningen. Ska typ tejpa hela mig...tejpa mina tår som skaver mot mina skor. Och tejpa min hand som skaver mot min värja. Problematiska jag. Kommer säkert glömma bort tejpen bara för det. Cause that's just moi.

Hade en trevlig fikadejt med finingar. Kaffe, skratt och livliga diskussioner om astrid lindgren karaktärer.
Butikstittande och trånande. Höll på att köpa underkläder. Men höll mig själv i kragen. Sparar pengar ä rju vad jag håller på med och det ska det fortsättas med. Suck.
Men ses skönheten här nedan? Detta är något som jag suktar så efter....en garmin klocka med bl.a. gps. Hur bra kan livet inte bli med en sådan här klocka? Tipp topp är svaret :)
Så jag håller mig i kragen. Den klocka jag snart hoppas finna på mina rm har nämligen ett pris på 2500 kr.
Så jag håller mig i kragen. Och tänker på
stockholm
garmin

Och suktar efter allt annat på vägen.




torsdagsledighet och jag är på topp!

Dagens: gröt - favorit med havre&qinoua, russinmix och kardemumma. Bananous och hasselnöttis på tha topp. Rostat bröd...Te och blåbärssoppa.
Morgonpromenad i kyla! Men jag fick mysa runt i min gigantiska halsduk så jag stördes inte av herr eller fru kyla.

Åh. Känner ett lugn spridas. Hehe, låter fånigt men är faktiskt fullkomligt sant. Idag är det enda som står på schemat en fikadejt med vänner plus träning ikväll. Ska även ta tag i mig själv och fixa saker som behöver fixas. Det kommer bli fint! Och! Kan om jag vill till och med lägga mig i soffan och läsa en bok. Och det är bara morgon. Woho - lycka och jag. Kan bli underbart glad för små saker. Ha - inte var dag sånt är möjligt!

Igårkväll däckade jag allt för tidigt. Hade det mysigt med min vackra film men kände mer och mer hur ögonlocken blev tyngre och tyngre. Och sängen lockade väldigt mycket. Men egentligen kändes även det härligt, att gå och lägga sig vid halv elva och känna en härlig avdommnande trötthet i kroppen...

Så nu ska jag...välja vad jag ska göra härnest. Hallå! Klockan är ju bara halv nio. Och jag har en hel dag på mig för livet :)



löpning, pisseregn och across the universe

En ljuv trötthet kom precis över mig. En härlig trötthet. En trötthet som innfinner sig efter - som i detta fall - träning, en varm dusch och mat. För drygt en timme sen vacklade jag stelfrusen in genom dörren. StyGy-passet som jag hade planerat in blev utbytt mot en lång löparrunda. En löparrunda i kyla och pissregn. Halva rundan sprang i sällskap med fadern, som dock tog avsked hyfsat snabbt p.g.a trötthet. Själv sprang jag i typ 1h 5min. Plus en uppvärmningslöprunda för att hämta upp fadern på ca 10 min. Det gillas. För när benen väl sprungit upp en värme i kroppen så kunde pissregnet och blåsten slänga sig i väggen. Men kanske 40 minuter började mina ben kännas lätt annorlunda. Och när jag kom fram till ytterdörren och stannade till kände jag ansträngningen och kylan i lårmusklena. In i hemmet och snabbt in i duschen. Fantastiskt. Att komma in helt slut och tina upp i det varma underbara vattnet.

Nu är across the universe påsatt på vår tv. Jag njuter fullt ut av denna fantastiska film. Musiken, handlingen och den finfina (vem trånar INTE efter honom det är frågan...) Jim Sturges. Kärlek till filmen. Har ingen aning om hur många gånger den har spelats här hemma. Ett x antal kan lovas!

Dagen har annars varit bra. Jobbet tog en annan spännande utveckling än tänkt. Eftermiddagen ägnades inte åt e-packning som tänkt utan åt butiken och kassajobb. Lugnare än crazy helgdag och härlig stämmning. Sånt gillas. Fick också lunchsällskap och åt thaimat med alldelles för mycket stark sås (vilken jag själv hällde på i min ovetskap...:)) och drack finfint kaffe. Good day.

Och imorrn! Första dagen på så länge som jag är helt ledig. Verkligen helt ledig. Kommer bli fantastiskt. It's looking good....!

Nu - dags att återgå till across the universe!



onsdag onsdag



Today: AXA grynblandning, kanel, kardemumma och russinmix. Banan och hasselnötter. Lika med mums!
Rostat bröd, te och blåbärssoppa.

Kylan har lagt sig över södra delen av detta avlånga land. Frosten sågs ute på morgonpromenaden. Mössan kändes för kall och jag tackade mig själv för mitt smarta drag att köra på med ännu ett tröjlager.... Kommer vi få se någon snö, det är dock frågan...

Igårkväll var mycket trevlig. Härlig restaurang med underbart god mat och trevlig sällskap. Att sitta ner och äta och prata, kan man göra det? Inte något som jag har prioriterat på sistonde - men tycker det är viktigt! 
Tack igen pappsen lilla :)

Sitter och pratar med modern lilla som kom hem från en lång semester inatt. Lite avis på allt...men är förvisso nöjd med lund med just nu!
Och ska puttra upp till pappsens jobb om en stund och hämta en liten radio. Sen är det jobb som väntar kl. 10. 
Lunchdejt med vänner är inbokat. 
Träning ikväll är inbokat. StyGy here I come. Ska bli najs. 

 Är för övrigt normaliserad. Känner att jag inte alltid varit trevligast de senaste två veckorna. Lätt isolerad. Men nu blir det andra bullar!



lyckorus

Gravölet kan slänga sig i väggen. I'm done and I did it.

Kan nästan inte fatta det. Klarade uppkörningen!!! (ja, känner mig för en gångs skulle berättigad att använda flera utropstecken) OH! Crazy banana :) Körde inte ens länge och när vi svängde tillbaka in på vägvärkets parkering tänkte jag - shit. Och när han sa - du klarade det...Fick värsta glädjerycket och det känndes som världen lättade från mina axlar.
f a n t a s t i s k !

Kom hem utmattad. Varit så sjukt nervös de senaste två veckorna. Att det är över är svårt att fatta. Det har blivit som en bubbla som man levt i. Vet inte om det bara är lilla jag som känner så, men att försöka ta körkortet kan verkligen vara förfäligt. Men när det är över - fantastiskt. Men kan inte fatta det riktigt. Kommer få eftersvallningar av glädje helt enkelt :)
Har ägnat eftermiddagen åt städning och tvättning. Ganska skönt att återgå till typ normalt tillstånd. Dansat runt med dammsugaren och lyssnat på No Doubt och sjungit högt och möjligtvis rätt falskt.



Kassade in nya vuxenpoäng idag och körde smakminnen från barndommen som motpol. Hehe, varm blåbärssoppa m. keso. Höjdaren när man var liten var dock blåbärssoppa eller nyponsoppa med glass och mandelbiskvi. Men inget sådant fanns i mitt skafferi. Och blåbärssoppa och keso är inte helt fel det heller :)
Och ikväll blir det firning med lilla pappsen. Han överraskade mig med att ha bokat in ett litet resturangbesök. Inte helt fel, inte alls. Fint gjort!

Det känns inte helt fel det här. Det känns faktiskt jävligt bra. Punkt för det. No more körkortsprat från min sida. Avslutat. Over and done. Och även min utläggning här :)

 


gravöl eller champagne

Ikväll blir det gravvöl eller champagne. Om en timme är jag iväg.



Today: Laddning m. havre&qinoua gröt m. russinmix, kardemumma, banan och hasselnötter. Rostat bröd, te och blåbärssoppa.

På gång. Sammlar mig. Försöker trycka bort nervositeten.
Försöker tänka som innan man går upp på scen. Eller inför en tävling. Och inför en tävling behöver jag alltid en riktigt ordentlig uppvärmning innan jag går upp på pisten, annars stämmer inget. Och det kommer därför gå bra idag, för jag har ju min uppvärmnings-körning.
Det är bara att inse att man är nervös. Ta tre djupa andetag. Och fokusera.
Keep your eye on the road. Keep your eye on the goal. 

Och om det skiter sig. Då, ja då är det bara att göra om det. Inte svårare än så. 
Japp. Pepptalk med migsjälv var det här.  



RSS 2.0