Tisdag

Gårdagen: morgonen började ju med spring ben spring, cafésittning och därefter detta:





Gårdagen - promenad i Central Park.

Besök på Guggenheim och såg utställning med Kadinsky. Riktigt häftigt att se Guggenheim - att komma in är en upplevelse. Och utställningen var riktigt bra och passade så bra att ställas ut just där. 
   




Middag blev det på ett jättetrevligt ställe. Lite fusionmat - franskt/asiatiskt. Lyckat!
Dödströtta skippade vi dock jazzen och pallrade oss hem vid halv 11 istället. Ganska skönt det med :)





Onsdag 29 sept

God eftermiddag god kväll god natt.

Sitter just nu rätt djupt nerskunken i en stol och har precis slukat en cappuccino. Lätt trött sammlar jag nu energi!
Idag har blåsten vint runt mig. Och dagen i korthet har innehållit:

Morgonpromenad, Brooklyn - Williamsbourg (övergivna industrilokaler.musiker.lite gammla öst-berlin. charmigt i vissa delar. dystert i andra. second hand) och Brooklyn Heights (wall street-människors område.riktigt fina hus!).
Nu ska dagen frotsätta med Hamlet (jude law...)! Ska bli jättekul att se!


Perry Street

       

Vår gata. 58 Perry Street - Maria. 56 Perry Street - Carry Bradshaw

 

 


Sett på stan

  Sett på stan: "Selena Gomez + The scene New Album, Sept. 29th KISS+TELL"
 Sett på stan 2: "The details are not details. They make the product"


Cappucino hjärta Maria

På plats för förmiddagskaffet på Mojjo Coffee. Pappsen jobbar med sitt och jag fixar med mitt. Känns bra!

Morgonen började bra, vaknade pigg som en mört (fånigaste uttrycket egentligen) vid 7 och drog på mig löparkläderna, löparskorna och en lånad pulsklocka. Sedan bar det ut och ner mot Hudson River och Beach Promenade. 8 km morgonlöpning, som gick perfekt! Benen sprang sprang sprang och jag insöp alla intryck och kände att såhär kan livet allt få vara jämt!

Så dagen har helt enkelt börjat bra, och har på känn att den kommer att fortsätta på samma spår. På dagens schema står nämligen först ett besök på Guggenheim, vilket jag bara sett utifrån - och bara det är en upplevelse. Så jag hoppas på en kulturell tillfredställelse! sedan strosar vi nog runt i vackra Central Park och därefter ner mot Times Square. Vi ska gå på jakt efter musikal-biljetter, förhoppningsvis ett par lite billigare - last minute call kanske ? :) Och ikväll har vi spanat in en restaurang och jazz-klubb som verkar vara värt ett besök. Jazzie jazz - är halvfrälst redan, till skillnad från min pappa som sedan länge har varit jazz - man nummer 1!




Utsökt (försöker variera uttrycket underbart/fantastiskt...lyckat??hm) kaffe. Trevligt café, bra musik. Perfekt chill-out i en timme :)

Morgonlöpning här!


Så nu säger jag god dag, god natt, god kväll!


New York, New York

Livet är underbart! New York är underbart! Måste allt säga att allt är fantastiskt :)
Sitter på ett café, tänk träbord, tegelväggar, härliga stora koppar underbart cappucino, bra musik, affischer från "la monde" på väggarna, musik av Feist spelas....
Vaknade tidigt, jetlagg, promenerade ner mot Hudson River. Morgon, människor, morgonlöpare. Solen håller på att gå upp sista biten.
Nu ska jag maila iväg bilder från Israel resan, som jag förhoppningsvis kommer att SÄLJA till en tidning. Känns lite lätt surrealistiskt att sitta i New York och göra detta. Om jag får sålt bilden kommer jag dö av lycka. (Eller leva sprudlande glad:)) Blir peppad att fotografer kicking äs bilder här i storstaden!
Men, med denna korta signatur lämnar jag nu internet-världen och beger mig ut på gatorna. Det finns mycket att utforska!

Hej hopp lördagmorgon!

Sitter och stör mig på datorn som är seg, på internet som är seegt. Och på att jag inte har någon aning om hur jag kommer lyckas med att veta hur mycket 20 kg packning är?! (ska jag gå med väskan hem till pappa för att väga den? låter som ett projekt...) Men jag har bestämmt mig för att, för en gångs skull, lyckas bli klar med packngen tidigt så därför har jag redan hållit på och dona ett tag!

Gårdagskvällen spenderades i fint sällskap. Tjatter med vänner och te, glass i stora lass, lakris och choklad.  

Och vaknade trött imorrse, men efter en promenad och god frukost är jag ändå på benen. Och dagens frukost blev kardemummagröt med detta:





Riv det godaste äpplet, blanda med massa kanel och hackade valnötter. Enjoy :) Tillsammans med macka och te kan det inte bli fel!




Det kan kallas livsglädje

Jag är galen i mycket. Bland annat träning och resor. Och de senaste åren har jag, tillsammans med pappsen och storebroder, min farbror och hans två söner, åkt på skidsemester. Mer och mer har det dock utvecklats till snowboardsemester, då min lille kusin nu är den enda som kickar äs på skidor och vi andra är dårar på snowboard. Och ja, även min farbror och pappa, vilka är 50+!

Jag älskar dessa veckor.

Att åka tills benen känns som de ska gå av, njuta av vacker natur, sol eller snöstorm, iskalla tår, röda kinder, choklad i backen...

Att skratta tills man kiknar, somna som ett barn på kudden, vara vrålhungrig och äta god mat, ha många fotograferingsobjekt...

Vi har varit runt mycket, från fjällen i Sverige, till små mini, mini pensionat i någon by i Österrike till Banff i Canada. Canada-resan skedde i vintras och var fantastisk, men lika bra har det varit att tränga in sig i minimala rum! Det är åkandet, sällskapet och allt därimellan som betyder.

Och nu är det höst här i Sverige och tiden går ganska fort. Själv ska jag resa en bit till en stad som är underbar och det kommer bli f a n t a s t i s k t. Men jag är en sån som ofta tänker på andra resor när jag står inför att börja någon ny. Och även i sommras kunda jag få längtans-känslor till dessa snowboardresor. Att stå och kolla upp för en backe, som man precis tagit sig ner från. En backe som var ett h e l v e t e, som man hatade varje minut av. Som gav en lite lätt panik då och då och som fick benen att skrika av mjölksyra. Men att ha klarat av den. Och veta att man skulle kunna klara den ännu bättre nästa gång. Man lär sig att tämja en backe.

Men även att skratta ikapp, av övertrötthet och eller "lycklighet".

Det är ganska fint det.

Och ja, jag får mina nostalgi-stunder jag med...Happy happy minnen!

 




En överraskande lunch!

Sitter på stadsbiblioteket och jobbar då modern min ringer och frågar om lunch-sällskap och ja gärna sa jag. Vid den tidpunkten kunde jag dö för en grov cibatta med soltorkade tomater och brie från coffe break. Och vem möter vi i den långa kön inne på cafeét? Hör och häpna: Min 28-årige kusin från Bonn! Som jag inte sett på några år, för att vi alltid lyckas gå om varandra när vi borde ha tillfällen att träffas.

Väldigt överraskande må jag säga. För inte visste vi att han var i Lund. Förvisso är det så att hans flickvän är utbytesstuden vid universitetet (Lund är en stad, vars befolkning ökar avsevärt extremt mycket under terminerna p.g.a av alla studenter...), och han skulle dyka upp i krokarna inom en snar framtid. Men dock trodde jag denna uppdykning skulle ske efter jag lämnat Sverige, så som det brukar bli.

Så istället för att avnjuta en god macklunch i min moders sällskap, blev sällskapet utökat med två andra fin fina filurer. Vilken lyckad händelse helt enkelt!

Städdags på många olika plan...

 
He he he... Såhär fint var mitt skåp efter träningen igår - och ändå var inte allt som brukar ha sin plats i skåpet där för tillfället. Dags att städa?? Men ush, städa, hemska tanke. Som när min moder frågade om hon skulle diska min vattenflaska efter träning i onsdags. "Diska??" sa jag. "Bakterihärd, sjukdommar" sa hon.
Men Diska? Överdrivet?!

Men träningen känndes för övrigt bra! Eller många delar i alla fall. Lyckades med lite som satt käppar ivägen förr. Kul eftersom fäktsalen och jag (och människorna såklart) tyvärr inte kommer ses på några veckor.
Dock gjorde jag ett fatalt misstag innan träningen. Kom iväg från min mormor helt sent, vi hade mycket att prata om, så jag hann inte åka hem men kom ändå 5 minuter tidigare än tänkt till lokalen. Puttrade därför in på Laugerhaus som ligger nästan vägg i vägg. Och vad finner mina ögon där? KOkböcker!
Och jag är en extrem kokboksnörd. Skojjar inte...Problemet var att då man bara hunnit trycka i sig en banan och kaffe innan träning är det ingen bra idé att gå och kika i kokböcker. Speciellt inte i en bok om choklad...Att känna sug innan ett 2 h långt tränignspass är inte helt lyckat.

Men det gick ju bra ändå och väl hemma kunde jag njuta av endorfiner och massa god mat! Laxburgare, potatismos med ärtor och parmesan, fräs med morot, vitlök, soltorkade tomater och suger snaps. Och sallad med avokado och äpple. Och en macka med messmör och banan -  känndes som efterätt! Bäst att äta när man är vrålhungrig efter träning! :)


Cause today's gonna be a good day!

Uppe,  pigg och redo för nya äventyr. Så är känslan idag - bara tacka och ta emot!

En-mycket-att-göra-dag-idag! Allt som ska göras innan resa, ex växla pengar och tvätta. Sen ska det hinnas jobbas lite också, göra vissa ärenden, lyckas installera ett larm, hämta post som ska med till pappsen och även socialisera sig!

Frukost: Havre&Korn gröt med torkad aprikos, kardemumma, frön och russin. Till det rev jag äpple som blandades med kanel och valnötter - gott! Havremjölk till. Och självklart macka, te och juice!




"Så kan det gå när kjolen är randig"

Japp. Så bra gick det för mig att växla pengar...Självklart hade jag ju glömt bort att jag lånade mamma pengar och att lönen kommer först imorrn. Smart tänkt...Så kan det gå när inte haspen är på. Eller här kommer det bästa uttrycket :
"Så kan det gå när kjolen är randig"

Tillägnas min farmor då det är därifrån uttrycket kommer :) (Hultsfred, tjejer - partytältet som ingen slår:)! )

Och ja, jag har en intressant passion för uttryck likt dessa...

Nej, pengaväxling får helt enkelt läggas på morgondagens att-göra lista, som för övrigt börjar bli lite lååång...Men nu har jag i alla fall tagit mig i kragen och fixat lite här hemma som behövde fixas och även kört en planering och skrivit packlista. Packlista är bland det roligaste. Även om jag alltid lyckas skriva med massvis med onödiga saker och ändå alltid improvisera när jag packar. Men min packning brukar bli bra ändå!
Kaffe har det även blivit. Väldigt behövligt. Hade ett enormt sug, inte på en latte eller cappuccino, som är bland det bästa på denna jord - utan snabbkaffe. Mmmm. Ibland tror jag att jag är den enda som föredrar detta framför brygg- eller kokkaffe, vilket bara klunkas när det inte finns något annat och när ögonlocken inte kan hållas öppna...

Så nu är jag redo att snart hoppa på cyklen och ta mig till min mormor och därefter till träningen!


Torsdag. Och nedräkningen har börjat!

Japp. Torsdag, fredag, lördag och SÖNDAG. Upp och iväg!

Skulle bara vilja och sitta och kolla igenom denna bloggens arkiv http://ettannatnewyork.blogspot.com/. Jättebra blogg som ger tips om det New York som inte finns i de största guideböckerna.

Men det finns så mycket annat att göra så tiden kan inte läggas på det.

Förmiddagen har varit effektiv och jag har fått gjort det jag bestämmt mig för att göra. Gillar när det sker :)

Nu ska jag ner på stan och växla pengar, senare i eftermiddag ska jag träffa min bästa mormor, som jag inte träffat på flera veckor. Skulle träffat henne i söndags men det blev inte av. Och vill i alla fall se henne innan jag åker.

Sen ikväll blir det fäktning, sista gången på ett x antal veckor. Snyft!

Åt förresten en mycket god bulgorsallad till lunch: Bulgorsallad med ärtor, äpple och fetaost.
 



Bulgorsallad med ärtor, äpple och fetaost.

Kokade upp 1 port. fullkornsbulgor med basilika, oregano, chili, soltorkad tomat, grönsaksbuljong och ärtor. När det var klart vände jag bara ner fetaost och äpple. Enkelt och supergott!

Till detta serverades Schnitzel av qourn samt blandad grönsallad och avokado.

 

 


Träningsglädje och satsig matlagning

Körde ett StyGympa pass på Gerda, vilket gick bra! Kännde mig stark i vissa övningar, som jag normalt sett inte brukar lyckas så bra med...Tyvärr fick jag dock nöja mig med mitt eget sällskap då min lilla vän är en sjukling för dagen. Synd, nu när vi äntligen skulle iväg tillsammans. Men roligt var det att det var fullt med människor på klassen - är alltid härligt att träna bland träningsglada människor! Jag menar, finns det bättre sätt att träffa människor på än när svetten lackar...? Hehe.

Efter hemkomst kännde jag mig sugen på lite satsig matlagning - det enda jag var sugen på att äta var nämligen laxburgare och ugnsrostade rotsaker! Blev mycket gott!

Men nu är det dags att knäppa av datorn för dagen. För vad kommer nu på ettan - "True Blood"!

 Endorfinkickad javisst! Nostalgi-tröja från träningsläger. Fäktning och Hällevik


Draft: Sept. 23, 2009

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/1108077/smakexplosion?claim=cpdt4zswne6">Följ min blogg med bloglovin</a>

Onsdag - nästan mitt-i-veckan-dag




Frukost: nya favoritgröten...banangröt med rårörda lingon, mandlar och kanel. Lovely surdegsbröd med messmör banan och phil. o banan.
Te och proviva.

Snart är det dags att knalla ner på stan för att fixa lite smått och gott innan resan. Bland annat köpa lite till min systemis-kamera. KUL :) Älskar att behöva konsumera, eller ja, ibland är det kul. När pengarna finns. Och snart kommer det LÖN till mig :) Jobbigt att veta att man kommer få mycket pengar, men vara tvungen att vänta länge...

Annars ska jag fortsätta knattrandet på datorn.

Ikväll blir det dessutom träning på Gerda med sällskap. Äntligen har jag lyckats få med mig någon på StyGympa - Yes!

 


Saker som tyder på att det är höst....



Saker som tyder på att det är höst: lövens färger, morgonhimmlen, vantar och flis på morgonpromenix.




Matinspiration?!

Spinningen var underbar! Hm...är det äckligt att säga att svetten lackade och att jag var tvungen att inte bara torka av cyklen efter passet, utan även golvet under styret?!

Och är äntligen klar med inskrivning av första intervjun. Tog många timmar, men det är ju lika med pengar så det är trevligt trevligt. 

Nu börjar det bli dags för mat och tyvärr känner jag mig tom på matinspiration. Har inte lust att äta någon tråkmat... Ibland blir jag bara så trött på den mat som jag brukar laga, speciellt efter träningstillfällen. Vill ha något härligt recept! Tror jag får lägga några minuter på tasteline.com och recept.nu :) Inte helt fel det heller!


Error i planering och sedan mat i stora lass på Govindas.

Japp. Jag har helt enkelt inte alltid full koll, det är bara att konstatera. Hade kanske möjligtvis glömt bort mötet jag skulle på kl.11. Tack för påminnelse-sms - fint! Nämligen så att två vänner gjorde en mycket bra teaterföreställning som projektarbete i våras. Och nu har de fortsatt utveckla detta skapande tillsammans. I sommras var de i Finland och spelade upp och nästa mål är Brasilien. Nu skapar de även en förening, som jag självklart vill vara med i, och första mötet var idag. Och jag hann faktiskt i tid...Men tummen upp tjejer!

Därefter blev det lunch på Govindas. En resturang som serverar vegansk mat, som är lagad efter Hare Krishnas regler. Är riktigt gott - man får alltid god soppa, sallad, hur mycket underbart gott bröd som helst och även en tallrik mat. Dagens var linsgryta, rösti och ris. Allting underbart kryddat. Vet inte om restaurangen finns på fler ställen än i Lund, men jag har för mig att den faktiskt gör det...Är i alla fall något att rekomendera!

Men eftersom afron inte blev av känner jag ett träningssug som inte har blivit stillat. Så nu tror jag att jag får försöka klämma in ett spinningpass i eftermiddag! :)





Höstruskig dag...

Hm...första dagen på länge då det inte är fantastisk höstdag med sol och härlig luft. Istället hägrar regnet, vilket egentligen inte gör så mycket! Tycker bara att det är mysigt :)

Var så himmla glad igårkväll - vet inte varför. På vägen hem från träningen tjattrade jag med en vän och när jag kom hem kände jag mig sjukt endorfinkickad och glad och skrattet liksom bubblade i halsen. Härligt! Så jag däckade faktiskt inte i sängen direkt efter att ha slängt i mig mat, tonfiskomelett - gotteligott - utan slängde mig i soffan och åt godaste chokladen och såg på en film. Bride&Prejeduce. En bollywood-film, variant på Pride&Predjeduce. Hade addiction på denna film för några år sen, men har inte sett den på mer än ett år. Men den är så härlig! Färg, musik och en bra historia :)

Dagen ägnas som vanligt åt jobb. Ska även försöka klämma in bild-arbete. Vem får kanske en bild publicerad:):) Blev igår peppad på afro, kanske blir dags att shaaaaka lite senare idag. Får se. Annars ska jag förbreda lite inför resan. Ta en ganska oplanerad dag idag - skönt!




Efter morron-promenixen blev det havregrynsgröt med aprikos och russin, linfrön och hela kardemummakärnor (krossade dock). Till det äppelmos och rårörda lingon, mandel och hasselnöt. Och sedan havremjölk.
Godaste brödet som skymtas! Köpte surdegsbrödet igår på Mormors Bageri. Brödet är då surdeg och fyllt med råg, frön, solroskärnor och massvis med andra godsaker!


Dagens lunch: Quinoasallad med kesoröra

Dagens lunch blev en god sallad med quinoa. Jag ville nämligen testa något som införskaffades igår - Quinoa Tricolore från Frebaco. Till salladen blev det en kesoröra.






Quinoasallad

Jag blandadade samman dessa ingredienser: quinoa, kidneybönor, solrosskott, avokado, cocktailtomater, grön paprika, mango, gurka. Ringla över balsamicovinäger och saltade och pepprade. Toppade med fetaost och pinjenötter. Enjoy!

Kesoröra

Blanda samman 1 msk keso, 1/2 tsk pesto, bladpersilja, basilika, soltorkad tomat, örtsalt och chiliflakes. Rör runt ordentligt.


Godmorgon ny vecka!


   Mums frukost!


Sitter och har precis satt i mig supergod gröt med mycket (väldigt mycket) kanel och äppelmos. Ätit rostat bröd med philadefia och banan och messmör och banan. Jag tycker själv att just påläggen låter lite...speciella. Men! Icke sa nicke - de är lovely :)

Och efter en härlig morgonpromenad känner jag även lite energi. Lyckades inte ta igen min sömn i natt heller. Var hos en fin vän som fyllde år på kvällen - grattis igen:) - och när jag tänkte pallra mig hem vid tio vankades des specialtårta och fransk chokladtårta...Så jag stannade en timme till.

Men nu ska jag snart iväg för ansiktsbehandling. Faktiskt. Har väldigt känslig hy och har aldrig haft problem med dålig, fet hy egentligen. Men nu har mitt ansikte börjat reagera så som jag inte vill. Hm.

Sen vankas det mer skriveri hemma - arbete med intervjuer, ska försöka hinna med ärenden på stan och ikväll är det fäktträning. Känns som en bra måndag helt enkelt :)


Trött tröttare tröttast

Japp - det är jag idag! Gårkvällen var skoj och det blev inte extremt sent i form av hemkomst vid soluppgången, vilket dock ändå inte gör mig mer pigg idag. Kan vara för att jag vaknade vid 9 tiden imorse. Och har varit igång sen dess - knepet att motsätta sig trötthet är att ignorera den. Och det är så härligt väder, vilket gör att jag inte klarar av att ligga i soffan. Fast tog en powernap faktiskt, vid tolv. Känndes lite konstigt, bara några timmar efter man gått upp...Men jag brukar alltid tycka att om man kommer hem efter en natts rummlande eller bara mys hos en kompis, att det är väldigt svårt att få en god natts sömn... Sover sämre desto senare jag går och lägger mig. 

Mycket av dagen har hittils ägnats åt att vistas utomhus. Senare i eftermiddag ska jag träffa min fina mormor, som har varit bortrest. Ska antagligen även hem till en finfin vän ikväll -  hon fyller nämligen år, grattis på dig lilla 19-åring :)  

dags...

...att dra ut:)

Snart är det dags för...

...en fin fin party-night!

Spinningen var underbar! Svetten droppade och benen spinnade. Härligt - gillar att ha hittat ett alternativ till löpning!

Kom hem och tog en snabb dusch och en havre-smoothie och gick sedan ner på stan. I Lund är det Kulturnatten, massa kulturella hål-i-gång. (När man var mindre var spökrundan runt i staden höjdpunkten. Och ja, den är skrämmande. I alla fall om man är lika lätt uppskrämd som jag...). Vandrade runt med en vän, planerade lite inför kvällen och köpte choklapraliner från Ahlgrens...Svinigt dyrt - men sjukt gott. Lyx är tillåtet ibland :) Men nu ska jag slänga mig i soffan en liten stund med Elle och sedan står matlagning och förbredelse inför kvällen på schemat!


    



Besök i grannstaden Malmö

Hej hopp! Sitter här, nyss hemkommen från Malmö. Tog tåget tidigt och stod och stampade på perrongen kl.10. Själv letade jag skor, vilka jag tyvärr inte fann. Men köpte strumpbyxor, woho...:) Var i alla fall smakråd till min mamma som shoppade loss på Filippa K och Rizzo. Inte alls avundsjuk...Vill också behöva buissness-outfit.

Solen sken och dagen är ljuv:) En mycket god macka och latte blev det även på folk&rocks-uteservering: foccacia med chevre, valnöttspesto och salad. Hade kunnat klämma en till nu, så god var den...

Kameran dog så det blev inga fina solbilder...

Morgonen började, som synes i inlägget under, med bl.a. äppelmos. Blev riktigt god. Hur enkelt som helst att göra. Hacka äpplen, koka med lite vatten och smaksätt med lite socker om det behövs. Sedan in i frysen eller kylen. Bäst. Innan frukosten blev det en härligt promenad. Helt underbara mornar det har varit i väderväg denna vecka. Tyvärr blev det inte ens 8h sömn i natt. Vet inte hur jag lyckas komma under...det är som när man behöver sova så går det inte. Men nu känner jag i alla fall mig pigg som en mört. Och lätt kaffekickad:) Ska ta och bege mig till gerda om tio minuter - spinning väntar:) Hade tänkt köra spinningpasset imorrn, men då utgång ikväll väntar, så tror jag att jag uttnyttjar dagens pigghet till att spinna ordentligt. Istället för att vara körd innan passet börjar imorrn...

Så nu bär det av mot gerda, sedan så ska tjejorna hem till pappas hus och sen drar vi ut och fortsätter vår utforskning av Lunds nationer :) Dagen verkar helt enkelt fortsätta i samma positivitet! Livet är allt bra och solen skiner och jag känner peppen :)


Lördag




Frukost: gröt med hemalagad äppelmos - gott! Surdegsbröd med ost och gurka samt med messmör och banan (bäst:)!) och te och proviva.


Filmkväll

Nyss hemkommen efter att ha varit och hyrt en film - Dumpa honom. Det blir nämligen en lugn kväll, ska slänga mig i soffan och se på film med mammsen helt enkelt. Väl behövt! Sen ska jag försöka sooova ordentligt. Eller i alla fall 8h...

Lagade god mat, blev något som inte har ätits på hur länge som helst. Fyllda tortillas, eller burritos kanske det heter? Gjorde i alla fall en röra med qournfärs, krossade tomater, svarta bönor, taco-krydda och chili. Fyllde fullkorns-tortillas (vilket var gott) och strödde över grevé och parmesan (mycket ost:)bäst) och sedan in i ugnen. Serverades med sallad, avokado och melon. Samt keso och taco-sås. Himla längesen jag åt detta - men har varit sugen på det ett tag och tog mig nu i kragen och lagade det. Nöjd:)

Men nu är det dags att svida om till mysdressen. Sen är det bara ett beslut kvar som jag måste fatta ikväll. Och det är om det blir B&J, Lindhs 70% choklad med havssalt eller äppelpaj...Svårt, svårt val...:)


Dagens

Även om det är kväll känner jag att dagens frukostbild får lov att komma upp:)
Nästan enbart för att jag måste tipsa om min nya drog - surdegsbröd med messmör och banan. Och nej, det är inte äckligt, det är superbt!

Frukost: Gröt med blåbär, banan, kokos och mandlar. Macka, te och proviva.




Strejk

Usch. Internet har inte tyckt om mig idag - det kan jag lova. Inte i något av mina hem har det fungerat. Ja, eller, nu funkar det ju. Men först nu!

Idag har jag fortsatt jobba hemma, håller på att skriva in inspelade intervjuer på datorn. Tar inte alls extremt lång tid (ironi...). Men, men.

Och det är fantastiskt underbart höstväder här nere i Lund så jag har tagit mig tid att njuta av vackra vädret! Morgonpromenad, en runda utomhus på lunchen och en fika på favoritcaféet med modern - satt utomhus med en gigantisk stor soyalatte, som var underbart god (speciellt efter att ha suktat efter kaffe i ett x antal timmar...).

Igårkväll var det fäktträning och jag kände mig lätt som en fågel. Till skillnad från de senaste dagarna. Jag är en sån som gör lite väl mycket grejer - det finns så mycket roligt att göra. Familj, vänner, träning, jobba - bara det tar tid. Men vet av tidigare erfarenheter hur lätt det är att göra för mycket. Och denna hösten hade jag bestämmt mig för att njuta av friheten av att ha slutat gymnasiet och vara stolt över att ha klarat mig bra! Tyvärr känner jag mig slutkörd efter att det gått 4 veckor sen "sommarlovet" tog slut. Helt enkelt insåg jag, till slut, att man måste omprioritera. Om en vecka åker jag dessutom iväg och blir borta i 3 veckor - hur ska jag hinna med allt jag tagit mig för denna höst. Alla mina projekt? Så, snyft, blir jag tvungen att säga adjö till en av de sakerna jag impulsivt tog mig för för tre veckor sedan. Jag får säga adjö till min kurs. Jag får säga adjö till "Internationell Samtidshistoria".

Hade inte tänkt plugga någonting denna höst. "Inget studerande på några år!" Har jag gått och sagt länge. Och inte heller har jag nu när jag börjat läsa kursen sett det som att jag pluggar. Mer som något roligt! Och jag tycker det är extremt roligt! Men en 15 poängs-kurs är en 15 poängs-kurs och just denna är mycket, mycket litteratur. Alla andra projekt jag tagit mig för i höst tar upp all min tid. Så det funkar inte med att läsa en kurs också. Den senaste tiden har det varit håll-i-gång konstant. Inte vad jag behöver!

Efter jag bestämmt mig känndes det tråkigt! Men jag kännde mig även, som sagt, lätt som en fågel. Ibland får man göra lite tråkiga beslut för att man ska må bra. Och jag är glad att jag har lärt mig det av de senaste 2 åren.

Och ja, vet att jag babblar på (eller skriver) men ibland blir det så. För jag är en person som inte alltid lyckas hålla mig kortfattad. Be mig berätta om en resa, eller kanske en händelse, och du kan lätt få en extremt detaljerad beskrivning :)




Känner att en bild från Tel Aviv passar bra.
Lugn, strand, solnedgång, människor, vatten, himmel, andas.


Jobba jobba pengar pengar :)

Sitter hemma och knattrar här på datorn. Jobba hemma kan vara skönt ibland. Ibland är det dock svårt att disiplinera sig. Som när man ska plugga. Brukar bli så att jag går till Stadsbiblioteket (som ligger några meter ifrån lägenheten) eller till favvocaféer (som ligger några meter från Stadsbiblioteket..:)). Själv blir jag lätt trött i axlarna och rastlös av det jag håller på med nu (även om det är sjukt intressant) så jag måste varva med lite andra göremål. Men det går bra det med:) Det viktiga är att pengarna rullar in!

Igårkväll var jag faktiskt sjukt satstig när jag lagade mat. Älskar att laga mat, men finner det roligast när man lagar till någon mer än sig själv. Men igår ställde jag mig och svängde ihop qournfärsbiffar med ugnsbakad potatis, sallad med grönsaker och kål samt en sås. Blev gott! Men bilden nedan blir i ett mindre format. Den blev inte så bra - dock den bäsa av de jag tog. Ljuset i köket här hos mamma suger. Blir inte bra - hur man än trixar med inställningarna på kameran. Och mer orkar jag inte hålla på att trixa med - maten ska ju faktiskt inte hinna bli kall!

Recepten finns nedan!

 Lite besviken känner jag mig dock. Jag åt upp alla biffarna igår - så nu ligger det inga rester i kylen...Skulle sitta perfekt nu när min mage börjar kurra till lunch :)


Qournfärsbiffar

Tid: 15 min. 3 st biffar

ca 2,5 - 3 dl qournfärs
1 tsk dijonsenap
hackad bladpersilja
1 ägg
1/2 dl vetekli
salt, chili, svartpeppar

Tina färsen i mikron. Blanda samman med, persilja, ägg, vetekli och dijonsenap. Krydda efter smak.
Stek på ganska låg värme tills biffarna fått fina ytor.

Tomatdressing

Jag blandade helt enkelt samman lite keso och soyayoghurt med lite ketchup, hackade tomater, tomatpure, chili, koriander och salt.

Kål- och grönsakssallad

Blanda samman valfri sallad med solrosskott, färsk tunt strimmlad vitkål, parpika, äpple och tomat.

Servering!

Qournfärsbiffarna serverades då med salladen, ugnsbakade potatisstrimmlor (grillade till krispighet!), tomatdressing och fetaost. Och Ketchup, måste jag erkänna...
Supergott!



Frihet

O! Resa överallt, se allt och ingenting. Göra allt och ingenting. Resa och se platser och upptäcka oupptäckta platser är så fantastiskt. Storstäder, berg, byar, stränder. Asien, Afrika, Europa....
    Sitter helt enkelt här och längtar till New York! Och även om jag är nyss hemkommen från en annan resa så känner jag suget efter att ge sig iväg. Till och med Kastrup, Köpenhamns flygplats är något att se fram emot. Det är den bästa platsen att inleda sin resa från. Sitta med en latte och titta på alla människor som går, springer, rusar förbi. Titta, drömma, uppleva... Frihetskänsla!

Samtidigt är himla skönt att vara hemma och kunna leva efter sina rutiner, träffa sin familj och sina vänner. New York ska bli extra roligt, då jag kommer till en stad som jag varit i förut, en stad som blev förälskad i vid första ögonkastet :) (nerdy sagt men sant...) Och det blir nog mer hemma att komma till en lägenhet som min pappa bott in (verkligen bott in, då dess storlek är rätt så liiiten. Men va fan - Manhattan!!!). Känner mig så lyckligt lottad och glad för att komma tillbaka till denna stad!

Se massvis av platser, cafébesök, kommer att fotografera väldigt mycket, springa i Central Park, springa utmed Hudson River, träffa människor, uppleva kultur...Uppleva den häftiga energi som finns i Staden. En energi som jag hört talas om innan jag kom dit första gången, en energi som verkligen kändes! Kanske är det som att jag tycker mycket om denna stad just nu, för att det är en perfekt plats för en nystart?

Nedräkningen kan börja!

En trött, men glad, jag i Jerusalem - och nu påväg mot nya äventyr!




Träningsterapi

Nyss hemkommen från Stygympa. Slutkörd efter en o en halv timme och det känns helt underbart. Haft en sån dag där tiden inte räcker till, huvudvärk, dumma tankar, känsla av att vara tvungen att ändra på saker och ting för att kunna ta det lite lugnare, för att inte typ gå in i väggen. Och ja, det är bara början på hösten och så farligt är saker och ting inte precis. Men om man är jag så är det så lätt att det blir för mycket. Jag vill så mycket mer än jag ibland borde...

Ja, sån dag som det är ibland. Behöver ett bollplank men här hemma är det tomt. Tack och lov fick jag klaga ur mig med en kompis innan.

Så därför var det helt underbart att träna och riktigt köra slut på sig själv. Och det gick bra! Energin var där och hänge på några stora starka killar, vilket pushade mig:) Tävlingsinstinkterna vaknade till liv, inte för att jag överhuvudtaget kan köra lika hårt som de då mina benmuskler är det starkaste hos mig, men arm och rygg är enbart på uppgång. Så nu känner jag mig härligt avslappnad och ska hoppa in i duschen och sen käka. Sen blir det chill här hemma. Ska INTE hålla på och jobba eller läsa plugg-literatur utan glida runt. Se på "True Blood" :)

Hallå Onsdag!

 




Frukost: Gröt med AXA havre och Qinoua och vetekli, med banan, frön, torkade aprikoser samt kanel och kardemumma. Serverat med rårörda lingon, hasselnötter och mandlar samt havremjölk.
Gott att blanda ner havre kli - tog 3/4 dl havre&Qinoua och 1/4 havrekli. Blev en nötig men lite mjukare smak. Gott med både banan och rårörda lingon till det!
Sedan blev det även det gammla vanliga till: gott bröd, te och svartvinbärsproviva.

Underbart väder här nere i Lund. Solen skiner och det är en vacker höstdag. Man märker att det är höst - hade vantar när jag promenerade imorse...

Dagen ska ägnas åt jobb hemifrån och plugg på bibblan. Dessutom ska jag möta upp en låssmed som ska sätta in lås hos min pappa. Mina kusiner fick inbrott för någon vecka sedan - på natten NÄR DE LÅG OCH SOV! Helt SJUKT! Lång historia, men det får en att börja fundera mer på ens eget hem.

Ikväll blir det även Styrkegympa på Gerda. Kanske någon träningsdejt med kompis!

Vill hinna koka äppelmos - får se hur det går med det!


Mat på spisen - inte helt fel

Superintressant föreläsning ikväll! 2 h 15 min som flyger iväg :)

Och när man kom hem stod det mat på spisen, vilket är ganska härligt när man lätt trött kommer hem sent. Brukar annars i stort sett alltid laga maten hemma. Tycker det är roligt, kreativt och avkopplande. Men som sagt, ibland är det skönt att komma hem och finna mat på spisen:)

Nu väntar lite avkopplande läsning och sedan ska jag däcka i sängen...Trött - lite lätt sömnbrist.




Kvällsmat: Fullkornspasta med god grönsaksgryta, riven lagrad ost och sallad. (och ketchup, som jag är barnsligt förtjust i :D )



Tepås-te






Hämmningslös tedrickare är vad jag är. Därför tycker jag självklart om att jobba på Tehuset. Men lite skamsen måste jag erkänna att jag är lätt dålig på att prova teer. Att köpa te tycker jag är jättemysigt - men jag gör det allt för sällan! Och nu sitter jag här med en kopp te - påste. Lite skamsen känner jag mig när jag tänker tillbaka på alla ofantliga mänger av tefusioner jag gick runt och doftade på igår. Men, detta teet är nyponte, vilket smakar mycket gott! Och nyponte har jag faktiskt aldrig sett i lösvikt. så jag ger mig själv ett godkännande :)

Nu är jag dessutom klippt, tack och lov! Inga stora förändringar - luggen klipptes och topparna på resterande hår klipptes (har efter att ha gått runt med kort uppklippt hår äntligen nått raklångt hår som går föbi axlarna:)) men "mjukade" upp håret runt ansiktet. Eller mjukade upp och mjukade upp själva håret. Det blev ett mjukare fall då min frisör gjorde en minimal uppklippning (med kniv). Äsh, svårt det var att förklara. Jag blev i alla fall nöjd!

Nu ska jag samla kraft för att fixa och trixa med bankärenden och csn. Tycker sånt är sanslöst tråkigt ibland. Eller egentligen är det nog så att jag alltid tänker att det verkar sanslöst tråkigt och inte alls vill läsa igenom alla papper. Det finns alltid enorma mängder papper som ligger på hög här hemma som borde läsas igenom. Vilket inte alltid sker. Men när jag till slut tar mig tiden så kan jag ändå finna det rätt intressant! Speciellt när det handlar om bankärenden och investeringar och dylikt. (Bara det inte handlar om hur lite pengar jag har. Deprimerande...)
Så nu ska jag ta tag i mig själv. Jag har ju faktiskt precis skaffat ett visa-kort - vuxenpoäng :) - och borde lära mig hur internetbanken fungerar....

Klipp klipp klipp

Snart är det dags att äntligen kunna se ordentligt :) Tack och lov för det. Behövlig klippning (dock ej trevligt med lite lättare plånbok...).
2h effektiv pluggning på bibblan avklarad. Nu har jag varit duktig dotter och sett till pappas hus. I söndags lättade han ankar och flög sin kos till USA, där han ska befinna sig i 2 månader. Och om 2 veckor joinar jag honom i hans lägenhet i New York. Lycka. Total Lycka. Älskar den staden! Men det är så lätt att glömma saker som att rensa ut kylen och slänga soporna - så då är det ju tur att det finns någon som kan fixa i ordning :) Alltså jag. Ska plocka äpplen från trädgården också. Skulle vilja hinna göra massvis av god äppelmos idag. Får se om det hinns med.
Nu är det dags att kila ner på stan!

Höstig morgon

Morgonpromenad i höstens tecken. Jag gillar det!

  

Frukost: Gröt, macka, te och svartvinbärsproviva.
Gröten kokades på fiberhavregryn, frön, kardemumma, kanel, banan och torkad aprikos. Hackade mandlar och hasselnötter samt lingonsylt toppade gröten. Och lite havremjölk på det så är dagen gjord :)




Dagen idag kommer präglas av studerande. Pluggis-dag och föreläsning ikväll. Och äntligen ska jag gå och klippa mig. Har svårt att se så lång är min lugg. (börjar få nackspärr av att slänga luggen åt sidan...)

Måste även fixa tråk-saker. Som bank och csn. Inte peppande...

Men nu måste jag snabba mig!

Mellantid

Oi! Kom hem för en timme sen från jobb. Med smällhuvudvärk. Blä! Blä blä. Har i alla fall tagit det lite lugnt nu och fått i mig lite energy. Fruktsallad med keso och en macka. Nu känns huvudet bättre men kroppen lite segis. Kommer nog bli skönt att träna igenom kroppen! Får lov att bli skönt med tanke på att jag ska pallra mig iväg till träningen nu :)


Godmorgon på dig nya vecka

Frukost: Gröt, macka, te och svartvinbärsproviva.
Gröten kokades på fiberhavregryn tillsammans med en bit mosad banan och ett litet hackat plommon. I gröten kom även kanel och kardemumma, torkad aprikos, russin och frön. Toppade gjorde jag med valnötter och koksoflingor. Havremjölk serverades till. Gott! Men kände lite ebstinens efter rårörda lingon...:)

Känner mig pigg på dagen idag. Vaknade ändå ganska utvilad och efter att hoppat upp ur sängen och ut genom dörren på en morgonpromenad (hösten är här - frös om händerna imorrse) och ätit frukost är jag redo för en ny vecka!

Klockan elva är det jobb som gäller. Sedan måste jag se om boken jag beställt till min kurs har kommit. Skulle ju vara ganska bra...behöver läsa i den tills imorrn. Ikväll blir det fäktträning:)

Nu ska jag diska och sedan koka ännu en stor kopp te och dyka ner en timme i min kurslitteratur.







Beslutet var egentligen ganska enkelt...





Jag gick som synes och köpte Ben&Jerry. Chocolate Fudge Brownie blev det! Så nu är det dags för film och kanske även lite mysig bokläsning därefter...se hur länge mina ögon hålls öppna:)

B&J är bäst. Hm...kanske blir det även banan och lite valnötter. Hallå?! Var det inte jag som nyss satte i mig en brakmåltid:) Hehe. Ibland finns ingen botten i magen! Speciellt inte efter en lång dag och ett hårt träningspass.

Nu - hopp i soffan!




Äntligen SöndagsLugn

Sitter ner och känner ett härligt söndagslugn. Efter att ha varit ute med damerna och slått klackarna i taket i gårkväll, förminskades dock min sömn till alldeles för få ynka timmar. Vilket har känns idag, då jag har haft mycket att göra. Men nu har jag precis fått mat i magen efter att ha varit och tränat. Middagen bestod av ugnsgratinerad fisk och potatismos med ärtor, persilja, smör och parmesan. Väldigt gott. Sådan mat som jag under några år tänkt va tråkig. Fördärvad av skolmat faktiskt!

Och träningen gick bra - provade något nytt! Istället för att vara ute och springa i en timme gick jag på spinning i en timme! Har velat prova detta länge och nu har jag gjort det. Och jag blev inte besviken. Kicken och den lyckade känslan av att verkligen ta ut sig, som jag älskar med löpning, var något som verkligen infann sig under passet. Totalt genomsvettig promenerade jag nöjt ut ur salen. Vem ska ta med sig en liten handuk till nästa spinningpass? Jo, Maria...

Annars har det varit lite att stå i här hemma under dagen och ett behov av att plugga har tyvärr inte helt och hållet täckts. Men det blev i alla fall en och en halv timme på caféet där jag alltid sitter, som ligger typ hundra meter från hemmets väggar. Kaffe och äppelmuffins fick mig att piggna till! 

Nu ska jag snart slänga mig i soffan och njuta av första kvällen hemma sedan jag kom hem från Israel. Filmen Chocolate blir nog bra :) Kanske ska man matcha filmen med Ben&Jerry eller Lindts 70% choklad med sea salt. Svårt val. Ben&Jerry lockar definitivt. Dock måste man pallra sig ut och köpa på sig lite...Och ute är det kallt och ruggit. Jag har helt enkelt något att tänka på:)



   


Dagens frukostbild i förminskad storlek:)
 Dagens gröt blev nya favoriten med banan och kanel, serverad med lingonsylt och hackade hasselnötter.
 
Och sedan intressant läsning och gott kaffe på min favoritplats på mitt favoritcafée:)

 


Brödbullar med kardemumma och plommon






Brödbullar med kardemumma och plommon

20 min. 5 små bullar

2 dl grovt rågmjöl
1 dl grovt dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
salt
kardemumma
2-3 små, mjuka plommon
linfrön
1 dl lätt kesella
1 dl havremjölk/mjölk
2 msk smör

Blanda de torra ingredienserna. Hacka plommonen väldigt fint. Blanda samman alla ingredienser i en skål och rör om. Forma till bullar och sätt in i ugnen (ca 250 grader) i ca 10 minuter.

Serveringstips! Philadelphia light och banan. Smaka detta - det är ett måste!

 


Godmorgon lördag!






Glad för att det är helg. Känns underbart! Idag blir det lite ärenden som ska uträttas på stan, lite pluggande, träffa min coola farmor och sedan utgång ikväll! Känns som att dagen kommer att bli bra.

Vaknade upp vid sju idag. Hade tänkt att jag skulle sova i alla fall en timme längre - det hade behövts tror jag. Men ögonen slogs upp klockan sju och egentligen säger jag inte nej tack till det. Fick ju en bonustimme på morgonen. Därför har jag hunnit med en rask morgonpromenad innan frukost samt bakning av frukostbullar. Och dessutom blev brödet sjukt gott. Så jag bugar och bockar för min kroppsligt inställda väckarklocka!

Frukosten blev förutom frukostbullarna med kardemumma och plommon, en gröt som kokades på AXA qinoua och havre med kanel, russin, linfrön, torkad aprikos och banan. Banan som får koka med i gröten är ett hett tips. Gillade det strarkt. Till gröten serverades det havremjölk, rårörda lingon och hackade hasselnötter. Självklart stod även en stor kopp te på bordet!



Helgkänsla och tack och lov för det!

Sitter och känner mig nöjd med dagen hittills. Har hunnit med mycket!
Hehe - känner mig för första gången lite, lite "studentig" dessutom. Har suttit på stammis-caféer och pluggat, skrivit in mig på nation och stått och småpratat med en random greenpeacare om universitetet. Dessutom planeras en utgång med nationsleg imorgon! Trevligt, trevligt :)
Idag har även en ny höstjacka införskaffats. Så nöjd - älskar att hitta precis det man vill ha och dessutom trivas i föremålet. Materiell lycka är ganska fint ändå!
Nu står matlagning snart på schemat. Middag med pappsen hemma ikväll. Sen väntar lite jobb hemma ikväll en timme si sådär. Sen ska jag ta det luuugnt. Känner mig lätt utmattad efter en jäktig vecka och en ansträngande resa.

 

 

 

Saknar harmonin på stranden i Tel Aviv.

Solens som brandgul gick ner, varma Medelhavet,

människor som verkade andas normalt...

 

 

 

 

 


Fredag och helg!


Frukoststund med gröt, macka, te och blåbärssoppa. Dagens gröt gjordes av AXA Havre&Qinoua, som kokades med russin, torkad aprikos, linfrön, kanel och kardemumma. Serverades med hackade hasselnötter, banan och plommon samt rårörda lingon. Känner mig lätt beroende av denna lingonsylt. Mumsigt!

Dagen verkar bli en bra dag. Solen skiner ute samtidigt som det är härligt höstigt i luften. Nu väntas lite "plugg-läsning", vilket jag inte ser som plugg-läsning utan som roligt litteratur. Lite nördie, jag vet :) Sen är det dags att bege sig till en nation med en vän och skriva in sig. Annars är det även jobb hemifrån som väntar hela eftermiddagen och kväll!










Dags att energikicka med mellis!





Osötat grovt rågbröd, fruktsallad med banan och plommon samt Oatley Smoothie med smak av blåbär/tranbär. Första gången jag provar denna smoothie. Och den var god, dock, så smakar den ganska annorlunda än om man gör smoothie hemma på antingen vanlig yoghurt eller soyayoghurt. Den smakade nästan lite mycket havremjölk... Men, ett gott och bra alternativ om man inte vill ha mjölk!

Nu dags att andas lite och sen packa kappsäcken (träningsväskan) och traska iväg!



Picknicklunch och lite födelsedagsfirande



                                

Lunchen idag blev äten ur en matlåda, fylld med godsaker som bulgor och soltorkade tomater, hallomi, sallad, melon, tomat, plommon, valnötter och keso. Satt tillsammans med vänner i en park och "picknickade". Vi passade ävn på att fira en vän som fyllt år med presenter! Myspys. Det är även dags att njuta fullt ut av möjligheten att sitta ute i parker - hösten är nämligen här. Idag är som en sen sensommardag med en touch av höst. Det är kyligare och det doftar höst. Inga protester, tycker om höstkänslan.

Annars har jag fått gjort mycket saker idag. Tycker dock det känns som att tiden verkligen inte räcker till! Vet att jag får gjort jättemycket, samtidigt så känns det som att man inte hinner med något överhuvudtaget! Det blir också svårt att hitta tillfällen att hinna ta det lugnt. Förutom när man sover, och sömn är ju ganska lätt att prioritera bort (i alla fall i början...tills man sitter där och inte kan hålla ögonen öppna :) ). Men snart blir det i alla fall lite terapi i form av fäktträning, vilket jag hoppas kan få mig att fokusera på något annat än tid som rinner iväg och saker som bör och måste göras! (Och tänka hur fantastisk det är att slippa gå i gymnasiet. Vilket är f a n t a s t i s k t !!!)




Frukoststund

Alltid skönt att komma hem efter en resa och få återgå till sina egna rutiner. Morgonpromenad, god frukost och radiolyssning (p3 morgonpasset - alltid) och tidningsläsning.

Frukosten idag blev havregrynsgröt med rivna äpplen, kanel och kardemumma. Använde fiberhavregryn, som jag kokade med kardemumma, kanel, rivna äpplen och hackade russin och aprikoser.

Till gröten blev det havremjölk, hasselnötter och rårörda lingn. Gotteligott! Till det åts det russinbröd ch dracks te och blåbärssoppa. Mumsigt värre!
        



God gröt och macka med ost, gruka och tomat samt philadelphia och banan. Russinbullar, har haft seriös addiction på detta bröd en gång i tiden. Frågan imorrse var om jag skulle hugga in på detta bröd med risk för återfall? 


Nu är det dags att få ordning på dagen. Som tack och lov inte är lika fullspäckad som de två föregående dagarna. Att man inte har hunnit ta i igen sig något efter resan känndes bl.a. igårkväll på styrkegympan. Spagettiarmar, o ja. Men det är ju alltid så mycket som ska hinnas med, speciellt om man varit borta ett tag. Det sakerna man måste göra och de sakerna man behöver göra. Sen vill man hinna med att catcha upp med vänner, träna och allt annnat... Dessutom började min kurs på universitet i tisdags kväll :) Och idag ska jag fixa böcker, hehe. Tidsoptimist som jag är trodde jag att det skulle fixas innan resan...Men, det gick bra ändå!

Nej, nu är det dags på mrgonfilosoferandet och dags att komma igång!




Tillbaka på gatorna i lilla stan...

Hemma igen efter en sannerligen intressant resa! Resan till Israel har varit intressant, det har varit varmt, varmt varmt (och åter varmt - varför åka när det är som varmast, det är frågan?!), har ätit underbart god mat, underbara kakor och druckit det godaste kaffet och de godaste juicerna. Har mött så många intressanta, engagerade och trevliga människor, både genom möten på stan och möten i arbete. Har sett ut över hela Nazareth en stjärnklar kväll, har badat i Medelhavet då solen brandgul gått ner, sprungit på strandpromenaden i Tel Aviv tidiga mornar och möts av en rusningstrafik av människor som promenerat, sprungit och cyklat. Jag har prutat i bazarer (är lite stolt över min förmåga kunna pruta hyfsat :) hehe), har varit kulturell, har varit en arbetsmyra och bara suttit på otaliga cafeér. Har besökt Jerusalem under sabbaten, ståt still i ett folkhav av människor som alla trängs för att komma fram... och mycket, mycket mer. Jag har helt enkelt sett och hört så mycket att jag är alldeles full av alla upplevelser (dessutom har jag blivit brun och fått solslingat hår :))! Så som det ska vara efter en resa!


 Peppen! :)


RSS 2.0