valborg it is

hallå lund! Tillbaka i stan, efter en 5 och en halv tur i ett veoliatåg, kom jag fram sent i går. Efter timmar i en kupé som var sjukt instängd och luktade hamburgare och godis. Och sen massvis med axeparfym. Perfekt torsdagskväll :) Men med ett härligt bagage, hihi, kryptiskt, blev resan bättre! Lyckades till och med få lite sömn - behövligt. Roligt nog gick två tredjedelar av tåget av i Lund: hälften var unga människor. Gissa vad de ska göra ;)
Och nu har ett regnmol precis dragit förbi oss, och det börjar ljusna här nere - peppar peppar. Och jag har precis druckit upp min kopp kaffe och laddat med pollentabletter. Och är så sen..pust. Ingen champagnefrukost för mig i stadsparken idag - men vad tusan. Hela dagen och natten dansar vi igenom nu! Valborg i Lund, det är så det ska va :D

lunching

Typiskt mig. Efter afron, vilken för övrigt var fantastico. Inte många i salen - men hur kul är det inte att kunna dansa med supermycket energi när man verkligen har platsen? Super helt enkelt! Men sen skulle jag ju "bara in en snabbis på hm.." istället för att åka hem och äta lunch direkt. hmpf. Ja, stannade inte en kort stund, så vrålhungrig kom jag hem. Tack och lov för att jag visste exakt vad jag var sugen på: detta nedan slängdes snabbt ihop!

Qournfiléer, rödkål, råris, mandlar, russin stektes i spiskummin och chili. Till detta hallomi, sallad, avokado och mangochutneysås.

SMASKIGT! För en hungrig själ :D Tittade på senaste avsnittet av Sverige Springer medans jag åt. Inspiration och givande måste jag säga! Kan säga att jag verkligen hoppas att jag hittar mitt pulsband nere i Lund. Måste börja använda det - och känner inte för att lägga 800 kronor på ett nytt...

Dessutom - SOLEN SKINER :D


inte som tänkt. mycket bättre!

Snacka om att jag var trött igårkväll. Och kände mig rätt så krasslig. Oh no - tänkte jag.

Men denna morgon vaknade jag upp pigg och kry. Alltså kunde jag få in den träning jag planerat. Så nu har en mil sprungits. Och det känns bra bra bra nu. Men det var inte bästa loppet.

Tanken var 10 km, från 6 min till 5.15. Klart på mellan 52-53 minuter. Vilket klarades galant. Men herregud - så seeegt. Känns segt i kroppen - luften kändes enormt tung. Jag säger bara POLLEN: usch och fy.

Men nu är det klart. Och jag sitter här och äter knäcke och dricker havremjölk och är peppad! Peppad för vad? Jo, bästa afro-passet nu klockan elva. Impulsiv är jag idag! Men det gillas. Energyyyy! :D




Knäcke med kaviar och keso, ja, det är supergott. Och knäcke med messmör och banan. Och, ja, också jättegott. Misströsta inte smaklökarna :D
Hehe, endorfiner :D



får man lov?

Att säga att man är trött och känner sig enormt dryg? Hm. Kanske inte. Kanske ja.

Har i alla fall precis trillat innanför dörren, hemkommen från ett spinningspass som kördes efter jobb. Klockan sex på regeringsgatan i en sal som inte var halvfull försökte jag uppbåda energi att köra ett kick-äs pass. Vete tusan hur bra det gick. Kroppen var seg och jag behövde egentligen den motivation som en stor och laddad cykelklass ger - men en eloge till instruktören. Skånskan värmde i mitt hjärta :D
Men eftersom jag var rätt färdigkörd efter passet antar jag att träning - det fick min kropp ordentligt av. Även om jag nu mest är trött. Trött, men inte alls hungrig, mer illamående...hm. Dumma mage.

Jaja, positivt tänkande! Har köpt en klänning på Monki idag - kunde inte låta bli när det var 50 procents rea. Vandrade dock runt på stan en timme innan träningen, enormt shoppingsugen, men ändå lyckades jag inte hitta det jag så gärna ville ha. Hm.

Men nu ska det packas här hemma. Efter matlagning kanske ja. Men packning ska ske - för en weekend i Lund är planerat och imorgon sätter jag mig på tåget ner till Skåneland :D



kaffekurs

Dagen inleddes med en kaffekurs på Tehuset. På alerten var jag på odengatan klockan 8 - redo att lära. Eller ja, kanske inte så extremt hurtfrisk men ändå.

2 h gick åt att lära sig om kaffets process, rostning, att koppa, smaka kaffe och kolla på olika bryggmetoder. Väldigt väldigt intressant och lärorikt. Det finns kaffe och det finns kaffe. Och jag älskar kaffe och jobbar där jag jobbar - vilket gör att mitt intresse faktiskt finns och fröjdas. Så tack till rickard som presenterade bra. Johan&Nyström - inte fy skam. Känner att jag måste gå förbi deras konceptbutik här i stan och kolla in den.

Nu har en lunch, ganska tråkig måste jag säga. En hopblandning av rester som lades ner i en kesoburk imorrse - improviserade fram en lunchrätt. På plats igen här på lidingö framför tha dator. Suktar lite efter solen ute. Men det är bra ändå :D


GLÄDJE :D

I förmiddags undslap jag mig ett litet glädjetjut. Mitt bland människor. Så kan det gå.

Anledningen? Jo, igår surfade jag runt i bloggosfären och läste bl.a. träningsglädjes blogg. Och upptäckte en liten tävling - man kunde vinna en av de fantasiska Shore Thing hoodie från Columbia Sportswear. Varför inte, tänkte jag - inte för att jag tänkte jag skulle vinna eller nått. Brukar aldrig tro det och därför aldrig ställa upp. Men skrev ihop en liten text och tryckte på skicka knappen.

Och denna morgon - vad ser jag - ATT JAG VANN, var en av de tre som får en superfin hoodie. HUR GLAD BLIR MAN INTE DÅ???

Så - dagen kunde inte startat bättre!

Och även om jag nu sitter och är lätt utmattad efter en låång dag - är det tipptopp. Jag har konsumerat lite te som snart skall drickas..kan ju inte låta bli när man har personalrabatt och ändå är i farten och jobbar på tehuset. Fick dessutom med mig en byxdress hem från H&M. Tror jag älskar den. Har inte kommit fram till svaret än. Men den ligger här hemma och frågan väntas på att bli besvarad. Take your time...

Och nu ska jag roa mig med att tvätta underkläder. För hand. Underklädeskris och ingen tvättstugetid. Dålig kombo. Men det funkar la!

Sen - en stor kopp blåbär/lingon. Eller lava. Svåra val det här :D

Kärlek till detta plagg. Ja, jag tror det ja.



dessa val, dessa val!

Dagens svåra val - klädval! I-landsproblem nummer ett, det är så det är. (men är det inte skönt att det är morgonens stora problem :D)

Nu bär det snart av till Lidingö för jobbande. Men sen ska jag försöka att inte bli helt spidad och nervös (tur att jag inte kan dricka kaffe just nu...annars skulle någon fått se en superspidad maria någonstans i stan...). För jag ska på en liten arbetsintervju! Wohoo.

Ja, egentligen inget speciellt. Mer som extrajobb bredvid mitt andra extrajobb på Tehuset. Som är prio ett alltid :D
Kanske blir det även jobb där på seneftermiddag/kväll. En fullspäckad dag helt enkelt. Men dagen är ung och jag är ung...och glad i hågen efter finfin morgonpromenad och supergod gröt. Ibland är dagar allt bra! Ni vet, när man har massa extra tid på morgonen. När man hinner ta de där extra stegen, de där extra andetagen eller de där extra dansstegen till Salem al fakir. Och sjunga med lite falsk och komma på sig att kanske ska man sänka sin egen volym så att man inte väcker någon morgontrött/morgonsur granne.

Nä, slutsvamlat för nu. Dagen blir bra. Peppen!!


20 kilometer senare...

Det kan gå så ibland. Att tänkta 17 kilomter istället blir 20 kilometer. Att man slår sitt eget tidsrekord. Att man springer i linne. Hur glad är man då? DÅ ÄR MAN SÅHÄR GLAD :D

Och visst gjorde mitt ben lite ont. Ganska så väldigt ont i slutet. Ännu mer najs att tiden klockades så bra :D Och aldrig smakar luch (ja, en sen sådan) så bra som efter en kickäslöprunda!

Rufsig (så blir min lugg efter att ha varit uppsatt på huvudet..), grymt hungrig och glad och supernöjd :D



måndagsmorgon

Goddag nya vecka hej på dig!
Det ska bli en bra vecka, eller hur? Härligt väder ute, morgonpromenad har fått mig och vakna och en tallrik gröt (och novalucid...) har hamnat i magen. En kopp te (märk väl - inte kaffe. snyft..) står bredvid mig och det är dags att börja dagens to do. Hamnar inte på lidingö idag - man tjänar faktiskt upp emot 1 och en halv, två timmar på detta. Skönt värre ibland faktiskt.

Så - knattrande framför datorn nu. Sen väntar ett långpass :) Eller ja, i alla fall 15 kilometer - yoho! Längtar!


träningsberättelse...

Men för att glädje mig själv lite kan jag titta tillbaka på ett underbart spinningpass som skedde igår - där kan man prata om balans! Måste tipsa om hötorget, antingen klockan 12 på lördagar eller klockan 6 på måndagar: gå på cyklingen! Jättebra instruktör och jättebra program! Igår körde vi två och två - ja, cykelsalen fylldes av små rädda cyklister som till en början förfärades över att vara tvungen att arbeta med någon okänd. Ve och fasa (ja, vi befinner oss verkligen i sverige...). Och på cykeln bredvid mig satt en trevlig tjej och vi peppade och höll koll på varandra under hela passet - och jävlar i det vad man trampade på! Ett jobbigt pass som in i - om man kör "rätt". Kan lova att svettpölarna under mångas cyklar inte var nådiga...Och ännu jobbigare när man har någon som håller koll på ens varv och ökningar, samtidigt som man får peppen! Hur bra som helst! Och hur kul som helst. Så tack med medcyklist :D

sökandet efter balans

Jag är helt i obalans. Just nu. Inget psykiskt nervvrakt här - inte det jag menar. Och visst känns kroppen på ett sätt fortfarande stark och jag känner nya muskler. Och jag känner hur jag utvecklas som...människa kanske? Men ändå känns det som kroppen faller isär. Jag är helt i obalans.

Magkatarr har jag dragit på mig. Något som är typiskt mig - stress, kaffe och ännu mer stress - och som ett brev på posten kommer magontet. Eller rätare sagt: känslan av att magsyran fräter sönder magen. Jobbigt, antingen vill man inte äta alls eller så vill man hela tiden stoppa ner något i magen. Samtidigt så är kroppen irreterad av allt pollen. Samtidigt som jag stressar runt. Och vill så mycket, samtidigt som osäkerheten också finns här - vad är det egentligen som man vill och önskar?

Så, nej, jag är inte i balans.

Men jag ska försöka göra det bättre. För jag vägrar falla ner i något obalanserat. Struktur som jag förlorat efter en turbulent vinter och höst med allt för många förändringar - en struktur ska skapas. Och jag ska söka information när det gäller träning och mat. Nuvarande hälsotillstånd kommer inte förbättras när jag ökar min träning - vilket jag kommer att göra. Löpning som jag tycker är så fantastiskt - jag vill bli så hundra gånger mycket bätttre! Dessutom väntar ett marathon i september. Och först göteborgsvarvet om 4 veckor (yeyeyey :D).
Även om jag kan mycket om mat, hälsa och träning - eller det är många andras erfarenhet av mig - är jag lite vilsen just nu hur jag ska tillämpa mina kunskaper på mig själv. Behöver råd!????

Har för övrigt inventerat hela dagen. På tehuset. Förutom att jag jobbat 9 h med att räkna varor....pust. Har jag fått supergod sushi! Saknat!

Men nu ska jag äta en antipollen-tablett. Mums...





back to reality

Nu är det nock med mässa för min del. Hej hej hallå verkligheten! Som hört - "man märker inte ens om en atombomb faller utanför när man är inne på en mässa dagar i sträck...". Så sant som det är sagt! Och ja, jag är trött. I fötterna och i huvudet och är glad över att det är helg. Och måste erkänna att det är ganska skönt att jag inte ska jobba imorgon, vilket tanken från början var...Så imorgon ägnas istället åt mycket roligare saker! Yey yey! Önskar och hoppas hoppas att mitt ben som ajjade igår är fit for fight imorgon - suktar nämligen efter ett löppas på minst 15 km...(annars har jag en reservplan - ett perfekt, eller ferpekt som en annan säger, spinningpass med favoritinstruktören. Vilket jag inte har varit på på länge...) Älskar att kunna improvisera fram roliga saker när man plötsligt får extra ledig tid!

Väl hemkommen från mässan idag tog jag mig en powernap. Tröttheten hålls på stång just nu - längtar efter att bara sjunka ner i soffan nu! Lagade förresten god mat. Med hallomi! För vad hände inte mig idag - lycka lycka lycka? Kan börja med att nämna att jag älskar hallomi. Skulle kunna äta denna ost 2 ggr om dagen 7 dagar i veckan. Eller ja, kunnat och kunnat, en period (när det var lyckliga tider då ens föräldrar betalade ens mat...) så gjorde jag nästan det..he. I alla fall. Ett tag innan mässan stängde idag vandrade jag runt och kom fram till fontanas monter med bl.a hallomi. Mitt presskort hängde tydligt fram och jag smög fram och smakade lite försynt en hallomiost-bit som jag inte smakat förut. Frågade killen om det var något nylanserat (hade inte alls sett det i butiken...) Nej, nej, fick jag tillbaka - funnits i ett år. Oj - sa jag - något jag missat. Och snabbt som attan fixade killen ihop en kasse med tre hallomiostar, lite nyheter och recept. Glad i hågen tackade jag och fick ur mig ett, faktiskt extremt sanningsenligt!, åh - nej men...jag som älskar hallomi...(typ). Vid detta tillfälle lade killen ner FYRA hallomiostar till i kassen...Svävade faktistk på moln vid detta tillfälle...Jag tror inte han kunde gett en mer uppskattande människa hallomi-osten.

Tänk att 7 st hallomiostar kan göra ens vecka. :D

Men maten var det ja! Fräste upp aubargine, svamp och qournfilé i olja, färsk chili, spiskummin och bladpersilja. Åts med hallomi och en sallad med avokado, grönsallad och keso. Mangochutneysås på mangochutney och yoghurt till detta...Gotte!







afrolycka

Att dansa bort allt är bland det bästa som finns. Bara förlora sig i dansen och bara dansa dansa. Underbart! Det var för länge sen jag var på afro. Så hemkommen från hötorget är jag nu, sitter och tittar på vänner och lägger in bilder på datorn - har precis fått god mat i magen.

Så sak samma om mitt ben nu gör satans ont. Det är värt det.

Vad som inte var värt det var löpturen imorrse. Trööögt är orden. Ingen lagomrunda - bara långsam runda med en muskel som gjorde ont. Hmpf. Inte coolt. Hade tänkt mig ett långpass på lördag - in my dreams. Så känns det just nu.

Antar att jag går ut för hårt. Som jag alltid typ gör. Så sjukt irriterande att bara vilja vilja vilja - och sen funkar det inte. Och så gör man ändå det man vill - och resultatet håller inte alltid i längden. Skit är det ibland.

Jaja, mässan var i alla fall rolig även denna dag. Bland annat sågs en del av finalen i Barista Cup, smakade en signaturdrink av en skånepåg, med espresso och nypon. Kaffe kaffe kaffe. Väldigt duktiga var de - konstnärligt. Jag blev imponerad. Av deras presentationer, dukningar och ja, kaffe. Coolingar.

Och nu - blåbärssoppa i en av favoritkopparna!


Blir alltid så fascinerad av former. På bilder. (från barista cup. konstnärliga baristor. verkligen!)












annorlunda gröt och löparpeppen

Sitter och lyssnar på morgonpasset i p3. Spöktema. Är extremt lättskrämd. Inte bra start...Kanske :D
Fick med mig ett paket av en ny müsli igår. Provade denna i morgongröten denna dag. Resultatet blev gott! Ett underbart sätt att piffa upp vanliga havregrynsgröten: 1/2 dl fiberhavregryn tillsammans med 1/2 dl av ngn god müsli. Åts med banan och vindruvor. Och soyamjölk. Mums.

Sitter och försöker peppa till för en löprunda. Planen är bara 10 km i lagomtempo. Mn det är lite grått ute. Åh, blir alltid seg om jag inte kommer ut direkt när jag vaknar på morgonen. Eller nja, inte alltid. Men det händer mer än en gång...hm. Men asgött att ha sprungit innan mässan. Som jag ska vara först på närmare tolv. Så förmiddagen free!




parantesinlägg

Är vi inte alltid på väg någonstans? En rastlöshet har etsat sig fast i mig, sedan många år tillbaka i tiden. Viljan att göra allt, att se allt, allt veta allt. Kan det bli för mycket? Skapar dagens samhälle en strävan - ett krav, ett sätt att vara - som gör att många människor slits i tu?

Jag har så mycket jag vill göra. Så mycket jag vill se och så mycket jag vill lära. Och jag tror att det kan kallas lust att leva. Nyfikenhet. Jag vill resa och se världen och lära mig saker om denna värld vi lever i genom mina resor. Jag vill lära mig så många språk som möjligt för att kunna prata med alla människor som man kan möta. Kanske är det nyfikenhet. Kanske är det en önskan att förstå vår värld. Kanske går det så djupt - så djupt att det till slut börjar handla om existensiella frågor. Varför? Varför vi existerar. Vad är nyttan med att leva. Kärlek, smärta, tårar, glädje, lycka. Definera lycka, definera hat.

Lever man i slentrian om man inte inhämtar nya erfarenheter som ger betydelsefulla spår, som ger svar på livets frågor. Nej, som tar en ett steg närmare livets gåtor, kanske för att sedan ta två steg tillbaka. Räcker man till som människa om man inte letar, om man inte söker?

Jag fascineras av historien, av människor, idéer, tankar, händelser, händelseutvecklingar. Av att analysera och diskutera varför si eller så hände. Spekulera i gågna tider. Träffa människor, lyssna på människor - för att ta del av vad de har att säga. För att de kan ge en annan bild av något som jag har en uppfattning om.

Och visst älskar jag också att berätta. Berätta för att kunna se hur två människors delade kunskaper skapar nya tankar. Är inte det fantastiskt?

Utsvävande. Blev det plötsligt. Ett helt inlägg blev ett parantesinlägg.

Men hur hanterar man denna vilja? Hur vet man vad man vill göra med denna girighet, detta kunskapssuktande. Detta försök att knarka kunskap, intryck och erfarenheter. För är det inte det man gör? Det man gör när man vill göra allt i denna värld - knarkar intryck, kunskap, erfarenheter. För att man tror att det är det som är betydelsefullt. Eller nej, för att man tror att det kommer göra att man förstår något betydelsefullt om vår värld. Eller för att ens tid i denna värld ska vara betydelsefull?

Tid. Tid. Tid. Ibland vill jag bara skita i allt vad tid heter och glömma bort att begreppet minut, timme, dag eller år existerar. Göra allt i en annan takt. Eller bara göra massvis med saker - att göra allt allt allt. För då skulle det också vara enklare att göra det där fruktade ingenting. Det som "inte ger så mycket", fast det kan ge tusentals gånger mer än hundra "viktiga" saker.

Begrepp om tid och otid och viktgithet och oviktighet. Att använda ord som existerar, att fråga sig själv om sin egen existens. Är det inte det vi gjort i alla dessa tider? Är det inte det så många fascineras av, skrämms ut av. Krigar om. Frågor om vår existens. Något så enkelt och samtidigt så extremt komplext.

Dessa existensiella frågor som vissa kan sitta och prata om i timmar på café, surplande på en två tre koppar kaffe. Dessa frågor som får oss att tro - kanske? Dessa frågor som får blod att flyta. Dessa frågor som används som svepsjäl - ett själ att låta bomber falla. En fasad för ekonomiska intressen.

Dessa existensiella frågor som finns hos alla - stora som små. Mäktiga män som fattiga gatubarn. På något sätt. På något så så kan de nog anas både där och här.





aprilväder och mässande mässa

April väder ute - snöregn. Känns inte okej längre. Varför? Känner jag för att skrika samtidigt som jag drar mig i håret av frustration. Nja, kanske inte rikigt - men känslan finns.

Hemkommen från lilla (stora) stockholmsmässan i Älvsjö. Och fötterna är trötta. Inte lika intensivt som igår - satt faktiskt ner mer än 10 minuter i sträck! Härligt!

Och älskar fortfarande alla trevliga baristor som serverar gott kaffe. Mmmm. Kaffe kaffe kaffe....

Det är något speciellt med mässor. Sedan jag var ett litet knytt har jag nästan varje år befunnit mig på Bokmässan i Göteborg, med en pappa vars förlag alltid är på plats: extrajobb för mig! Är den som alltid försökt smyga på folk så många premurationer, flygblad som möjligt. Den som jobbat på lagret. Den som jobbat i montern...Suttit utanför seminarier med böcker, redo att signeras.

Alltid full rulle på mässor, alltid lika utmattande - men alltid lika roligt! Mängden med människor som kommer och går - viljan hos alla att knyta kontakter. Kanske är det det som lockar? Bokmässan har sin charm - även om det alltid är proppfullt med folk - och ändå sen jag var liten har jag älskat att vara där. Speciellt när man gått sina runder med sin fader och fått böcker av trevligt folk!

GastroNord - Mat. Inte helt fel det heller :) Och roligt på ett annat sätt - är en helt annan mässa. Och andra saker att göra självfallet. Är inte 10 år gammal och springer runt med flygblad länger heller.

Så kan det gå. Tiden går snabbt.



En packåsna på väg hem genom snöregn. En packåsna med trött-fötter...


intervaller och snö

Passade på att köra ett träningspass nu på morgonen. Hittade ett pogram från jogg.se - ett formtoppningspogram som jag följer nu. Lite modifierat men ändå. Idag stod i alla fall löpintervaller på schemat. Och jag är ingen mästare på intervaller - absolut inte. Men börjar så smått få grepp om grejen! Det var faktiskt superkul idag!

Dagens pass:

Uppvärmning 2km

2x(4min-3min-2min-1min) Vila 1min mellan varje intervall och sedan 4min serievila för att dricka, vila och stretcha. Försök få den andra serien att gå fortare, så börja lite lugnare.

Nedjogg 2km

Total löpsträcka: ca 9 km

Fick upp farten fint på intervallerna - även om det gick trögt sista 3-2-1. Och vila 4 min. Nja, det blev det inte riktigt. Mer åt 3 minuter. Och inget vatten-drickande precis heller.

Men passet gick absolut över förväntan. Trötta ben vaknade nämligen upp imorrse - men ut kom benen små och piggade upp sig :D Frågan är dock var som hände, när snön började falla - vad???

Men nu har ägg-macka ätits och nu ska jag ut till älvsjö och stockholmsmässan. Lite skönt med dåligt väder. Med tanke på att man är inne hela dagen!


trötter

Åh. Trött i huvudet och trötter i fötterna. Efter en hel dag inne på mässan GastroNord, fylld med fotande och intervjuande och springande hitan och ditan - ja, då går det inte att vara annat än trött. Men kul har det varit! Är för det första sucker för mässor - gillar det starkt. Och nu är det hur kul som helst att få göra allt. Fota, intervjua...allt möjligt.

Och det bästa med en matmässa? Det bjuds på smakprover ÖVERALLT! Tack säger jag till de som presenterar sina espressomaskiner - riktig cappuccino eller caffe latte? Ja tack gärna - räddar liv kan jag tala om! Och de där chokladbitarna är inte helt fel. Eller kakorna. Eller...ja. Det är fint värre må jag säga när man vandrar runt utmattad...!

Så första dagen avklarad och imorrn ska bli lika rolig! Har dessutom precis slängt i mig god god mat...unnade mig lax. Gott! Dessutom är jag enormt duktigt, hehe, och fortsätter mitt tvättande även denna kväll. Inte det roligaste en tisdagkväll när man precis satt punkt för dagen. Men det måste göras right. En kopp kaktus-apelsin rooibos te står i alla fall bredvid mig nu. Och som sagt, nu sätts det punkt för dagen - alla bilder inne i datorn och backupade och igenom tjeckade. Klart! Och jag ska sjunka ner i soffan med en superbra bok och fortsätta dricka mitt goda te. Och lyssna vidare på Melissa Horns ljuva stämma!


mässdagar

Idag börjar GastroNord, Nordens största mässa för hotell- och restaurangbranschen. Och eftersom tidningen jag har praktik på håller på med detta: Stockholmsmässan is the place to be. Så nu är jag på gång - det är ut mot älvsjö som gäller nu!


it's done

ANMÄLAN ÄR GJORD :D Glad är jag. Och peppad till tusen!

kick-äs löpning

Såhär toppen nöjd och glad är jag nu! Tusen gånger om :D

Hade tjeckat in ett formtoppningsschema från jogg.se. Idag stod det 8 km löpning med en ökning från lugna 6min/km till 5.15 min/km.

Och jag tänker alltid att jag vill springa runt 10 km när jag springer. Så därför var jag extra taggad att köra snabbare 8 km än vanligt - 2 km mindre än vad jag oftast springer.

Och vilket race måste jag säga! Tanken var kanske inte att köra terränglöpning...hm - men det är just vad det blev. Med fett resultat, i alla fall för mig. Snittade på ca 5.08 på de flesta km - förutom de 2 första då jag tog det lugnare (även om jag gick ut och uppenbarligen, ser jag nu hehe, sprang snabbare än tänkta 6min/km). Enda kilometren då jag snittade på högre siffra var den då jag sprang rakt ut i skogen. Eller rakt upp i skogen kan man väl mer säga - uppför heeela vägen med stock och sten. ÅH! Så underbart kul!

Flåsade och kämpande på ändå in i slutet och kände att jag verkligen lyckades puscha mig! Så som det ska va!
(Och benen och musklena är på plats. INGET ONT ALLS - LYCKA!)

Nöjd och glad. Kan även konstatera att jag har bestämt mig. BERLIN MARATHON it is!!!

Nyduschad, underbart endorfinkickad, duktig och har lagt in tvätt i tvättmaskinen, och på g med matlagning!
Får man lov att fåna sig framför en kamera då? Kan inte låta bli :D


80 euro är 776,22 svenska kronor

Så mycket kostar det idag att springa Berlin Marathon. Fett värt det eller vad?!

Lade fram tanken hos pappsen min igår. Han sa. Aha....Han gillade idén. Ändå, tror jag. Sen kom han på att bokmässan i Göteborg kanske är samtidigt.

Men varför inte - kan springa själv. Och som sagt: 80 euro är bara 776,22 svenska kronor. Som klippt och skuret.

IDAG IS THE DAY. Ska anmäla mig till första maran ikväll. (och berlin är ju ett ganksa snällt lopp. Berling är ju väldigt...platt...)

Har för övrigt kickat igång dagen med ett najs satscorepuls. Ännu fler 80tals låtar än vanligt och en glad ledare. Good work good work :D

Och ikväll ska benen springa av sig!

På väg genom stan med Regeringsgatans Sats och satscorepuls som mål. Bästa starten, att vandra här klockan sju en måndagsmorgon och veta att man har tusen djävlar i sig som vill träna!


Marathon....

Jag tror at jag har bestämt mig. För jag sitter och är så enormt sugen på att springa Stockholm Marathon i år. Men ja, man kan ju lugnt påstå att jag är lite sent ute. Så jag tänker. Och drömmer om marathon. Och tänker lite mer.

Och ja, jag tror att jag har bestämt mig. Marathon i Berlin den 25 september i höst!

Fy farao vad kul! Crazy banana - jag vill jag vill jag vill!
Ska ge det en dag att tänka på. MEN JAG VILL JU SPRINGA! :D


söndag söndag söndag

Morgonpromenad och spinning fick inleda min dag. Ett spinningpass där det mer gällde att köra på hög kadens med lite mindre motstånd för min del. (Lite stolt över mig själv, lyckades att inte köra 110 procent och dra i väg totalt. Kroppen skulle ta det lugnt idag. Så det blev väl 100 procent istället..:D).

Djurgården, promenad, socialisering och årets första glassätning utomhus passade perfekt på eftermiddagen. Ljusa tider dessa dagar :D






rastlös

Sitter här och är rastlös. Kanske för att det är ljust ute och ser ut att blåsa härligt? Eller vad. Hm. Har varit inne i stan och köpt en alo vera kräm på rekommendation - ska vara bra för ömma muskler. Var inne på Löplabbet och väntade i 25 minuter för att få höra att pulsbandet som hör till forerunner (garmin) 305 kostar 800 kronor. Och jag frågade för att mitt nog ligger i Lund eller någon annan stans. Har inte använt pulsmätaren så mycket, mest för att jag har tyckt själva bandet är obehagligt - det är för stort för mig och sitter inte på plats. Måste typ kapa av det eller nått. Men ja, nu kostar ju tt nytt 800 kronor. Snyft och fy, får leta lite mer här hemma och sen ordenligt i Lund när jag kommer dit nästa gång. Vilket faktiskt blir valborg - alltså om två veckor. Valborg i Lund är något som inte ska missas :D

Tog tag i mig själv och städade: dammsugning, badrumsstädning, diskning och renbäddande - tjeck! Känner mig duktig. Speciellt eftersom jag hade tänkt ligga på latsidan och skita i städning (haha, ordskämt faktiskt. kul värre...). Men istället drack jag kaffe och blev spidad och städade... Och är fortfarande spidad. Så kan det gå.

Kan ta tag i planerandet av kvällen istället - vad kan det bli? Kanske utgång på g! Det är najs. Det är ju vår och det är ju lördagkväll. Så pengasparande slängs i väggen. Blir det utgång så blir det :D 

Men! Faktiskt värsta tipset här. Syndigt god drickyoghurt. Mums. Synd bara att den kostar ca 17-18 kronor. Try it!







nya löpskor is tha shit!

Mina nya skor - adidas supernova - har idag fört mig framåt. Har skolat in skorna genom att promenera men detta var första gången ett par löpsteg utomhus sprangs. Och jag har nya favorit skor. Jag tror absolut att dessa skor kommer att få mig att springa många många mil. Härligt när skorna sitter som handen i hansken. Eller varför inte foten i skon? Ja, kanske. Hm.

Springa springa springa i alla fall! Det gick bra idag. Det blev totalt

15.55 km, varav sista kilometern ägnades åt att jogga ner.
Plus ett antal branta trappor som kördes utanför kilometrarna ovan

Första kilometern svävade jag fram, glad i hågen över ett par skor som satt perfecto. Kände mig dock lite pollen-trött i 2 backiga kilometrar. Men sen skärpte jag mig och ökade takten och kom in i ett superbra flow! Verkligen! Och först efter 9 km kände jag av min onda muskel. Sorgligt nog för jag hade gärna sprungit längre än 14,55 km. Plus en nerjogg på 1 km. Jag har vissa "stolpar" när jag springer. Efter vissa sträckor känns det jobbigare och efter vissa enklare. Men de är ofta detsamma. Om jag känner att det går bra vid 8 km klarar jag exempelvis lätt av att springa 15. Eller 20. Då är det liksom bara att springa. När man kommer över 11 km är det pftast samma sak. Ska tänka över det där lite mer. Reflektera lite. Tror det kan vara nyttigt.

I alla fall - jag är på g igen - det går bara bättre och bättre med musklen min och pollenchocken känns inte lika mycket idag. OCH JAG ÄR GRYMT SUGEN PÅ ATT SPRINGA MARATHON. Önskar bara att jag hade ett inbokat. Men Göteborgsvarvet ska bli fett det med. 5 veckor kvar. Har hittat ett formtoppningspogram på jogg.se jag ska tjecka och köra efter - lite modifierat kanske men ändå! Yes box.




vårigt värre



Klockrent! Skrattande inleddes morgonen vid frukostbordet när jag slog upp svenskan idag. Berglings lördag - säger bara det.

Utvilad är jag denna morgon. Efter gårkvällens behövliga vila - freestylade fram (okej, efter funnit fin fin inspiration i kladdisboken) en snickerskladdkaka. Snickers i kladdkaka - inte helt fel! Huvudet lades tidigt på kudden och tror säkerligen att jag försvann in i sömnens värld redan vid halv elva. Hehe :D Asgött.

Och nu ska förmiddagen ägnas åt att springa. Vill springa långt. Eller i skogen. Men är rädd för att övereanstränga mig och göra illa mig igen. Hm. Svårt det här. Tror jag kör en kompremiss med mig själv. Kör runt Årstaviken och vidare Hammarby Sjöstad. Siktar på mellan 13-15 km och hoppas på 15. Årstaviken - då blir det backar på ena sidan och slätt underlag på andra. Låter som en bra kompremiss för mig :D

Svängde förbi H&M och hälsade på en filur som arbetade i HM kassan på barnavdelningen. Lite snack men en för lång av kunder gjorde att jag snart lämnade vännen min. Och kom ut från HM - och jag lyckades konsumera något från barnavdelningen. Hm. Kanske var det priset som lockade - eller det faktum att jag kände att denna sak skulle göra mig vårigt fin i löparspåren :D Och förbättra mina löpsteg kanske ;)




dimensioner

En upp och ned dag denna dag. Regn, hagel och nu sol? Jo men visst absolut.
En enormt trött jag. En kaffekickad jag. En spidad jag. En enormt trött jag. En rastlös jag. Och nu - äntligen - enormt trött men på ett skönt sätt.

(Konstigt det här med trötthet och pigghet. Ibland är det som att jag måste vara totalt fysiskt och psysiskt trött för att slippa rastlösheten. Som denna kväll. När man kommer hem och det haglar. Man är utmattad. Känner sig pollen-sänkt. Man tar ett bad. Äter kvällsmat. Och solen börjar skina. Och då börjar rastlösheten krypa i kroppen. Fast man egentligen bara vill låta sig själv vara trött så går man ut och promenerar. Och visst - det var en underbar promenad och nu är jag mer nöjt trött. Men ändå. egentligen ville jag ju bara däcka i soffan.)

Parantes.

Hade komisk situation på jobbet idag också. Öppnade och hade en mysig timme medans jag städade och lyssnade på mys-musik. Kände mig allmänt nöjd med att jag köpt en fantastisk god caffe latte och kaka på vägen till jobbet. Kände mig nöjd med regnet som föll ner utomhus. Fick jobbsällskap vid tio och snicksnackade - en väldigt lugn förmiddag. Och sen kom det kunder. Och MASSVIS med leveranser som upptog hela butiken. Och! Vi hade fått en gigantisk hamock? En Hamock undrade vi - vad tusan ska en te- och kaffebutik med en hamock att göra. (det visade sig sen att den skulle till lund...). Men det var rätt absurt - det kom bara mer och mer varor. Ett hav av varor. Situationen var för oss - två tröttare än trötta flickor - ganska komisk. :)

Men ännu mer givande - som bord fokuseras på - är något som kom till kontoret igår och som jag fick :) Glad jag kom hem med denna bok! Och tror att det är just vad jag behöver denna kväll. Baka en supergod kladdkaka, lyssna vidare på lundamannen emil jensen - som för övrigt är en sjukt smart filur som sjunger på fina lundatoner och kan konsten att leka med ord och skapa underbara ting.

Kladdkaka, lite pollen-allergi-tabletter och en film. Känner att det är vad som behövs denna kväll. Det känns bra :)


attackerad

Igår vaknade jag. Nej. Nej. Nej. Ögonen hade kliat orovarslande de senaste dagarna. När jag vaknade med en täppt näsa och känslan av ett tryckande i huvudet och en obehagskänsla i halsen insåg jag - POLLEN!

Usch och fy. En trött jag vandrade lite zoombilikt hela dagen. Och inte funkade bloggen heller - teknik som inte funkar - hur enerverande är inte det? Kontorsluft gör inte heller saken bättre. Hm.

Till och med träningen på kvällen gick i lätt tröga tag. Min muskel hängde inte med och jag tvingades ta det lugnt. Lätt ofokuserad må jag säga att jag var. Men - träningsiaktagelse: utan ordentlig fokusering och med ett lugnare tempo än vanligt fick jag ändå till ett pass som var hård träning. Insåg hur jag faktiskt brukar lyckas med att ta ut mig totalt!

Dessutom uptäckte jag att världen är liten ibland, eller ja, kanske inte. Men roligt var det att stöta på ännu en från bloggosfären - i cykelsalen cyklade även Jenna. Roligt träffa den verkliga personen bakom en blogg :)

Nu ska jag smälla i mig anti-pollen-tablett. Sen ta tag i mig själv och masa mig i slowmotion och fixa i ordning mig själv och sedan skynda iväg för jobb på Tehuset!


mums 2

Lax i ugn med citronpeppar, tomat och fetaost. Lätt kokt broccoli. Sallad, avokado, päron, jordgubbar. Pesto- och yoghurtsås. Japp. Smakexplosion...


mums

Bakade lite brödbullar igår. Med allt möjligt gott i. Och hur gott är det inte och äta (nästan alldeles) nybakat bröd till frukost? Färskost av yoghurt med jordgubbar...mesost med banan...himmelsk. Och en skål gröt och en balja grönt te till det - perfekt!

Vaknade rätt så mörbultad idag hehe - det gillas ändå! Morgonpromenad fick igång kroppen. Men idag blir vilodag - känner lite av min lilla onda muskel (blä på dig muskel). Promenader i solen får bli the thing! För jag sitter hemma och jobbar framför datorn, vilket inte kommer funka utan pauser i solen...Sen vankas det nog lite gratisbio ikväll :)


löparskor in a box

O ja - löparskor is the shit! Varför blir man som lyckligast när man konsumerar just detta? Är i alla fall nu lycklig ägare av ett par nya fina skor som sitter på mina små fossingar just nu. Ett nytt par - outforskad mark. I min ägo finns nu ett par adidas supernova, vilka är annorlunda än mina mizuno, men jag tror att dessa adidas kommer att älskas lika mycket! Crazy inlove och längtar efter att få testa nya skorna :)





löparglädje

Okej, en liten sen update av min morgonlöpning. Men ändå.

Det var självfallet härligt. Det kan inte vara annat än härligt när hela ens kropp inte vill något annat än springa. Då är det sak samma hur formen känns för dagen - det blir ändå najsigt värre. På något sätt...

Så ja - jag sprang :) Ut i Nackaresarvatet - backar backar backar! Och sen ut i terräng och rent ut sagt skog och stock och sten och herregud vad kul det var!!! Ja, det förtjänar sina tre utropstecken! Och vad gjorde jag dessutom mitt i något som kan liknas vid  ett träsk? Jag vurpade. Eller snavade...kanske man kan säga. Men bra gick det, så jag skrattade till och såg en bäck framför mig och tvättade av ansiktet och sprang vidare med halva mig täckt av lera: vilken syn haha! Kände mig lätt uttitad när jag kom ut ur skogen och mötte en kostymnisse på väg till jobbet. Slängde iväg ett extra smilande leende på det!

Och min onda muskel? Ja..sådär mådde den i slutet. Trött i musklen - ja, egentligen är väl inte tuff backträning och skog det bästa för den musklen...Men som sagt - ROLIGT värre. Och nu känns musklen bra. Men herregud - är sjukt stel i rumpmuskelaturen. Typ. Träning ger :) Najs najs!

Dessutom är jag underbart glad just nu. Kontrakt för rum i sommar klart. Och! Jag har konsumerat...Gissa vad :D:D LYCKA!!!






nu ska det springas av

Laddad till tusen o ja! Gröt i magen - gröt med jordgubbar och banan kan inte gå fel - som hunnit sjunka undan. Löparkläderna och strumporna på - fattas bara skorna! Nu ska Marian ut och springa benen av sig! Kommer bli fantastico :D




rune larsson fantastico!

Eftermiddagen tillbringades idag på seminariet "Myten om maten" som hölls på folkets hus. Många bra talare som alla eliminerade myter om mat. Hört talas om Rune Larsson - någon? Dum fråga! Rune Larsson är ju fantastisk det är bara att konstatera. Och denna man var närvarande och talade! Inte bara är han en löpargud - han är en härlig talare med härlig dialekt och en karisma och är överlag sjukt humoristisk i sitt sätt att se på saker och ting. Inspiration! Det säger jag bara. Hur mycket ville inte jag springa efter att ha suttit och lyssnat på denna man? (och alla andra personer som höll intressanta föredrag om mat och myter).

Men, efter förra veckan kände jag att det inte var så smart att köra all in och gå på med två träningspass. Snyft nej. Gick förbi Hötorget istället och köpte bl.a JORDGUBBAR :D Gott!

Men vädret har ju varit underbart denna eftermiddag kväll så jag drog på mig mina promenadskor vid hemskomst och tog en finfin och energisk promenad. Jag älskar känna e n e r g i n flöda igenom kroppen. Imorgon - då jävlar blir det löpning av!

Smaskig middag slängdes ihop nyss: en sallad på avokado, tomat och jordgubbar. Ett fräs med broccoli, qourn och kikärtor kryddat med chili och pesto. Det hela toppat med lite parmesan...Mums!



morgon i världsklass!

Idag förälskade jag mig lite mer i Stockholm.

Men innan min förälskelse slog till vaknade jag med ett ryck klockan sex när min väckarklocka ringde. Det var dags för träning! Glad i hågen åt jag favoritgröten med favoritteet, tog mina färdigpackade väskor och begav mig mot regeringsgatan. SatsCorePuls skulle tränas. Visst önskade jag mig en löprunda, men tänkte att det inte var så smart att köra på extra hårt första dagen efter vila. Och på väg genom stan kom jag på varför jag bor i Stockholm och inte i Lund. Eller insåg det jag alltid inser i storstäder. Att jag älskar livet. Bara att vara på väg vid sju på morgonen bland människor som är på väg någonstans. Affärer som städas. Gator som ligger öppna för allt och alla.

Så laddad till tusen körde jag ett underbart pass och spurtade genom dusch och log och kände energin pulsera i kroppen. Sak samma att bussen jag tänkt mig att ta vid ropsten gick innan den skulle gå och jag fick vänta 12 minuter. Då hade jag ju en ursäkt att köpa världens godaste kaffe.

Det är verkligen små saker som kan göra vissa stunder perfekta. En människa man möter som ser underbart glad ut, en god kaffe eller ett fantastiskt gott äpple. Vissa dagar är det så lätt att uppskatta alla fina saker. Idag är en sån dag!


lördag söndag bildregn

Ojojoj. Efter en härlig söndag är jag hemma. Gått från frusen och vrålhungrig till varm och mätt i magen. Och helt plötsligt är det söndag kväll, en söndag som spenderats på ypperligt bra sätt må jag säga. Sitter här och känner mig ganska sådär vårlycklig. Och lyssnar på väldigt intressant program på p3 - värt att lyssna på!

Finfin helg må jag säga att det har varit. Rummet jag kollade på igår - är mitt! Eller ja, över sommaren. Men jag är sjukt nöjd och glad över det. Körsbärsvägen. Jag gillar läget. Jag gillar rummet. Jag gillar korridoren. Det gillas helt enkelt.

Vad hände mer för impulsivt i lördags? Ja, impulsivt var det egentligen inte. Men Mikaelis (nytt smeknamn kanske. Kan du förstå men inte relatera till det hehe :P) kom över på lite mat och lite vin. Sedan vandrade vi ut på stan och chillidillade på pubar. Var lite vilsna i början, utan något vetande gjode vi stan osäker (eller oss själva osäkra till säkra...hm.). Fin lördagskväll i alla fall.

Och dagen till ära vaknade jag utvilad. Någolunda. Efter en grötfrukost begav jag mig ut på en lång promenad. Upptäcker bara mer och mer av nackaresarvatet - och det är så fantastiskt! Var rätt enerverad och störd och promenerade med en extrem överskottsenergi. Och pratade lite i telefon. Och sen kom solen fram och allt kändes mycket bättre. Och jag längtade längtade längtade efter att få springa. Imorgon imorgon imorgon är det träning. JAAA! Ska bli så underbart.

Begav mig in till stan och Grand Hotel. SM i Årets Bartender skulle bevakas av mig. Så med kameran i högsta hugg och peppade på foto foto foto försvann jag in bland människor och coola drinkar och coola bartenders. En malmö-grabb vann klassiska heatet - och jag kunde ju inte annat än känna med skånepojken i hjärtat! Efter några timmar där var jag dock glad över att komma ut och kunna njuta av det sista av kvällssolen i Mikaelas sällskap. En kaffe fick jag köpt och jag var lycklig över det. Promerande genom gamla stan och ner mot slussen och längs de vackraste och underbaraste gatorna. Jag är kär i hus och gator. Lite kär i denna del av Stockholm.

Bildregn var det. Och ja, lite svammlande inlägg. Men så kan det vara. Är jag kansk uppe i varv? Hmm....




Fotonördar/bloggnördar förstår att fota saker :P



(bild ovan: foto-mikaela)


en enkel lunch för en dag som denna

Okej, det är inte annat än ruggeliruggit ute. Det går inte att förneka! Slängde därför ihop enklaste tomatsoppan som åts tillsammans med en knäckis med makrill i tomatsås.

Fräste upp morot i mkt chili och oregano, la i färska bondbönor och blomkål och broccoli från frysen. På med krossade tomater, buljong och svartpeppar. Lite ketchup i det. Låt koka ihop. Smaskens! Varmt och hett av kryddor. Med en knäckis med makrill till så blir det ju proteinrikt också :D
 
Nu ska jag spida ut och åka och kolla på studentrummet - wiiie :D


skogsmulle

Har tillbringat den senaste timmen och en kvart med att vandra runt i fina nackaresarvatet. Som en skogsmulle. Bor precis i utkanten, men trots detta har området ine utforskats så mycket då allt har varit så snötäckt. Men idag, promenerade och kom in i skogen. Och vandrade runt i skog och berg (typ) och utan att veta vart jag var och vart jag var på väg. Vilket kan tolkas som något dåligt. För mig var det fantastico. Älskar att ströva runt i skog och bara gå och drömma mig bort och njuta av nuet samtidigt. Härligt värre! Och det bästa är att mitt ben/muskel känns nästan perfekt. Efter nästan en veckas vila från intensiv träning, med många många promenader dock (för att lindra min rastlöshet) och ipren på hög dos så verkar det snart vara helt bra! Vila hela helgen har jag ju sagt och visst ska jag lyckas med det. Men nu är det svårt, mina kära, det vill jag lova. Kroppen spritter och längtar efter att få ta sina små springsteg eller sätta sig i en svettig spinningsal eller...Ja. Jag vet i alla fall vad jag ska göra nästa helg. Det ska bli skogslöpning! Över sten och stock. Det kommer bli fantastiskt!

Med den här grötfrukosten i magen begav jag mig helt enkelt ut. Havregryn, mosad banan, linfrön, torkad aprikos är grejen! Med plommon och nötter och havremjölk (har haft soyamjölk här hemma några dagar nu - himmelsk - men den tog slut vid en viss ätning av banankladdekaka som åts igår. Syndigt gott var det...). Lite påskgröt i färgerna övere det hela. Är lite sen jag vet!

Och jajaja! Säger jag bara! Ska i eftermiddag gå och kolla på ett studentrum i korridor som jag jättegärna vill hyra i sommar! Håller tummarna!


har mikael nyqvist hund?

En mycket bra fråga enligt mig. Imorrse tog jag en lång promenad. Till och med längre än tänkt. En timm var tanken men plötsligt hade jag gått i 1h 40 min. Skönt värre. Men! Promenerade runt Årstaviken och på söders sida ser jag en man som är ute och springer med sin hund. Tänker "jobbigt att springa med hund. Man måste ju stanna och kan ju inte riktigt springa..." Kollar på mannen. Han springer förbi. Jag går ett steg till. Vänder mig om. Mikael Nyqvist??? Mycket möjligt. Har man sett Millenium filmerna vet man ju till och med hur mannen ser ut när han springer. Kändisspaning vid årstaviken helt enkelt.

artikelläsning

Tidningsnörd är jag och det kan vara svårt att ha undgått. Men det jobbiga med att läsa tidningen utan sällskap av någon annan tidningsnörd är: man kan inte diskutera artiklar eller påstående som gör en extremt irriterad, arg, fascinerad.

Som det här med bantningspiller. En intressant artikel finnes idag i Svenska Dagbladet om detta fenomen: bantningspiller. Artikeln handlar om att dessa piller i verkligheten inte fungerar utan mer ger svåra biverkningar. Även då alla parter (läkemedelsindustrin, läkare och patiente) skulle tjäna på att bantningspiller gav resultat. Bl.a. tas medlet Xenical upp, vilket produceras och säljs av läkemedelsföretaget Roche. Detta var det första medlet som började säljas, redan 1999, och idag säljs på recept av Roche.  Hur verkar då detta fantastiska piller? Det hindrar fettupptagningen från maten i tarmen - om patienter äter fett blir resultatet svårkontrollerade diarréer. Ett tag efter pillrets lansering slutade därför många att ta pillret. Preparatet  lanserades som en nygammal produkt 2009, under namnet Alli och förekom flitigt i svenska reklamer. Dosen av preparatet som skapar massiva diarréer skulle då ha sänkts. Svenskan tar också upp intressanta aspekter

"Argumentet för den receptfria försäljningen är att den låga doesen inte ger de mest fruktade diarréekomplikationerna. Rädslan för att anorektiker ska börja missbruka Alli tillbakavisas med argumentet att 'anorektiker ändå inte äter fett eftersom de har fettfobi'".

Vad är detta för argument?

Vidare fortsätter artikeln om andra bantningspreparat.

Ska lusläsa artikeln vidare. Blev bara sjuk irriterad och börjar fundera på själva läkemedelsindustrin. Bloggen blir helt enketl nu min diskutionspartner.




torsdagsmys

Det är lugnet som räknas denna vecka. Vila, lugn och några andetag extra. Ett bad med fin badolja som ska ge energi. Tända ljus. Varva ner, det är nyckelordet.

Känner mig mer inbodd i Stockholm dessa dagar. Tror det har att göra med min visit nere i skåneland. Man får perspektiv av att komma bort. Att resa någonstans. Även om det på ett sätt är tillbaka till något. Något som man egentligen vill bort från. Det kan ge mer än det tar, detta perspektivsökande. Balanssökande.

Ibland avundas jag de som tycker att vissa saker ter sig så naturligt. Som inte tänker på ett visst sätt, som ser händelser eller kanske människor (eller till och med sig själva) på ett annat sätt. På ett sätt som inte är det sättet som jag oftast betraktar världen. Ibland avundas jag de som inte funderar över ting tusen gånger för mycket. De som klarar av att sitta still. De som inte tror att man måste vara perfekt. De som andas ganska enkelt och ganska så ofta.

Men ingen andnöd nu, o nej. Balans och perspektiv var det. Idag var receptet norah jones och tända ljus. Och en bra bok.


solskensdag




Pratade om vad man kan göra med gamla konservburkar igår hos Mikaela. Blev sugen på att odla saker. Som krasse. Groddar. Kryddor. Hm. Ett vårprojekt?

en dag

Vad är det med att åka buss på kvällen som kan vara så härligt? Jag älskar att åka bil på kvällen också. Sitta i framsätet och lyssna på bra musik och titta ut över mörkret och kanske lite stadsljus här och där. Det är rogivande.

Sitter med tända ljus och en stor kopp te framför mig. Finns inget bättre än rooibos kaktus/apelsin på kvällen. Finns inget bättre en än kopp te att värma sig med när man kommer hem lite lätt frusen och lite trött. Hemkommen från Mikaela efter en eftermiddag/kväll med social kvalitétstid. Två lediga filurer spatserade runt i Storängen (tror jag) i Nacka och kikade på hus som var inget annat än stora och väldigt mycket. En del av husen i alla fall. Det doftar verkligen vår. Jag tänker på Juleboda och längtar lite.

Jag spanade in ett par gungor och övertalade en Mikaela att närma oss lekplatsen - för när gungade man sist? Så länge sedan att jag inte kan minnas. Och hur kul är det inte att flyga genom luften? Och de enda som såg oss var några byggarbetare i en trädgård - så vad gör det? Lite barnsligt glad blev jag i alla fall. Barnasinnet - det är så värt att ha kvar det! Och lite matlagning i huset skedde. Middagssällskap är mysigt. Och nu ska en lite trötter jag göra det som jag egentligen satte på datorn för att göra...hm.

Hehe. Gillar lätt osamanhängande inlägg. Det är så det är :D



Flyg lilla fjäril flyg. Lite frihetskänslor. Av en gunga. Helt okej.



picture nr. 3 - fotografen är Mikaela


filosoferande efter x antal koppar kaffe

När man inte får träna kan jag först bli lätt uppgiven. Bli alldeles spidad av själva tanken på att jag inte får träna. Se massvis med människor som springer ute. Som ser plågade ut. Som ser lyckliga ut. Se människor på väg till gymmet - peppade till tusen. Se människor på väg från gymmet - trötta men endorfinkickade. Och jag suktar. Och längtar.

Därför kanske det är bra att tvingas till vila ibland. För att man får längta. Som efter en kär vän eller en kärlek. (och nej, jag jämför inte träning med kärlek.seriöst nej.)

Dessutom antar jag att det är bra för kroppen att vila. För när någon dag har gått utan träning, när anledningen är att man är sjuk eller har gjort illa sig, då kan jag bli jäkligt trött. Som om kroppen helt plötsligt behöver jättemycket vila. Idag är en sådan dag. Och just nu känns det okej att ta det lugnt. Eller lugnt är kanske en definitionsförmåga. Har varit ledig idag. Har promenerat, suttit och skrivit cv framför datorn (duktigt), åkt till statsbiblioteket. Lagat mat. Men tagit en power nap nu på eftermiddagen - vilken lyx.

Och nu ska jag gå och köpa ipren. Och åka ut till Mickan. Det är för najs att ta det lugnt ibland.

Ibland.


charming

Sitter och skrattar för mig själv. Ja, det är okej att skratta för sig själv. Enligt mig. Och varför smilar jag just nu som få? Lägenhetsannonser på blocket är svaret! Man börjar ibland undra hur korkad vissa människor tror att man är. Vissa annonser är så extremt suspekta att man inte annat kan göra än gapskratta rakt ut...

Nu har jag bokat tågbiljett till Göteborg. Tågbiljett från Göteborg till Lund. Och tågbiljett från Lund till Stockholm. Resan kommer innehålla Göteborgsvarvet, Lundakarneval, partaj, nation och mycket mycket mer. Yey yey. :D

Osvaldsair. Internt familjeskämt. Vi gillar. :D




träningstankar

Okej. Jag spammar min blogg med inlägg idag. Varför? Kanske lite bloggabstinens - få inlägg under Lundavistelse. Tanke två - träningsabstinens. Tanke tre - sitter och skriver saker som jag måste få gjort. Och det är så enkelt att komma på andra saker att göra. Istället för måste saker.

Japp, ingen träning denna vecka alltså. Iställer kan jag götta ner mig i min nöjdhet över förra veckans träning.

Måndagen inledde veckan med ett fantastiskt spinningpass. Benarbete! Uthållighetsträning! Fantastiskt stämning i spinningssalen och en duktig instruktör.

Tisdagen tog mig ett steg närmare att göra sidoplankan i det närmaste perfekt. Bland annat. SatsCorePuls tränades.

Torsdagen. Vad kan jag säga? Slog rekord i distans. Och tid. 22km. Fantastiskt löpning. Landsväg, skåne, lund, värme, fågelkvitter, vår... Och att jag bara ville fortsätta springa - att jag kände mig sjukt stark. Det var bäst.

Fredagen och jag besökte gerdahallen - the place to be in Lund. Ett spinningpass där jag insåg hur mycket jag har utvecklats under min Stockholmsvistelse. Det gillas.

Söndagen och milen i Skrylle. Kvalitétstid med pappsen. Enkelt men underbart i ösregn. Ordentlig backträning.

Men att se tillbaka på veckan får mig att undra. Vart gick det fel? Det var ju en PERFEKT träningsvecka! Hur gick den fantastiska styrkan och känslan ur kroppen och ersattes med ett ben som nu haltar fram. Energin bara dundrar runt i min kropp nu och vill bara tillbaka till torsdagens löprunda. Men nej nej. Något är inte okej och därför måste jag vila bort det onda. Blä på det. Lite lätt bitter. Även om inte världen precis har gått under. Men ändå.


mat i stora lass

Sa jag inte att matlagning skulle ersätta träning? Hm. Får se hur det går med det. Har dock lagat middag och gjort så pass mycket mat att matlådor nu finns i min frys. Duktig Maria :D

Dagens kreation! Får säga att den kan kallas somrig. Och jag är rätt så insnöad på sommar och värme just nu. (Hehe. Ordskämt. Insnöad..Ja. Kul jag vet)




Ljummen potatissallad

5 port. (om man inte enbart äter denna sallad...) 30 min.

3 stora potatisar
1/3 sqausch
1 röd paprika
1 näve bondbönor
3 msk stora vita bönor
böngroddar
bladpersilja
örtsalt, grönsaksbuljong, chili, oregano och peppar

Skala och skär potatisen i ganska stora bitar. Koka potatisen. Fräs paprikan och sqaschen i olja, chili och oregano. När potatisen kokat klart, blanda i denna tillsammans med bondbönor(grovhackade), stora vita bönor, ca 1 rågad tsk grönsaksbuljong, peppar och en näve färsk bladpersilja. Låt allt bli varmt - men var försiktig och rör inte "sönder" potatisen och bönorna. Smaka av med örtsalt och resterande kryddor. Och sist men inte minst - ha i några rejäla nävar böngroddar. Och kvällsmaten it´s a done deal.






dagens motion - att bära hem mat...

Nu är kylskåpet och skafferiet inget annat än välfyllt! Fina råvaror köptes på Hötorget och efter en tur i matvarubutiken så var ryggsäcken lika tung som mina matkassar. Dagens träning helt enkelt...


det verkar vara okej



Ett besök hos vårdcentralen är avklarad. Och jag har överlevt än en gång! Mitt knä, eller ja, baksida lårmuskel med fästet i baksidan av knät, behöver definitivt vila. Med det goda är att vila några dagar samt ordentlig behandling med ibumetin salva och ipren - det är kanske det enda som behövs för att jag ska bli på topp igen! Men fy vad nervös jag var, och är, att all träning som byggt upp kroppen pltösligt varit förgäves. När det går så bra! Usch och fy, peppar peppar, snart är det nog bra.

Tråååk att inte få springa nu - bara för att jag inte får träna så ser jag massvis med träningsglada människor som springer i vårsolen. Är sugen på att hitta på allt jag älskar inom träning: löpning, spinning, afro...sats. Nä, istället får jag halta mig till tunnelbanan nu. Tänkte att en tur till löplabbet för lite löpskorsspaning kunde muntra upp mig. Kanske. Hötorget tänkte iaf besökas. Och då menar jag, tyvärr, inte sats hötorget. Utan torget hötorget. Någon mer än jag som älskar att handla på torg :) Får byta ut träning mot matlagning istället.

Hoppas att benen är snart på g!!


sjukt

Sitter och spanar på blocket. Letar lägenhet till mig själv här i Stockholm. Och det finns så galna annonser om lägenhetsuthyrning under Kungabrölloppet. Vem tusan betalar 30 000 för en vecka? Sick sick sick...

det var en påskmiddag

En av mina persienner är sönder. Vilket betyder att solen skiner in på morgonen. För mig är det den bästa väckarklockan - solsken :D

Mitt ben gör fortfarande ont. Gick ut när jag vaknade, med ett stödförband, och gick i 15-20 min. Gick hem och strechade lite försiktigt ut musklerna. Det kändes ganska bra faktiskt. Men ska försöka få någon som kan kolla på det idag! Är ändå ledig, så tid finns :)

I lördags var det ett besök hos min farmor som gällde - påskmiddag. Min farmor är coolare än coolast - vilken kvinna!

Påskmiddag med sill till förrätt, därefter lax, nypotatis, sparris och fin sallad. Och farmors fantastiska tårta till efterätt. Och när vi satt i köket och solen sken i man smakade av en perfekt lax och en bit nypotatis - då, då smakade det sommar.






en tågresa

Jag sitter i en fåtölj på ett tåg som tuffar upp genom Sverige rike. Efter några dagar nere i Skåne och Lund styrs kosan tillbaka mot Stockholm. Och jag är nöjd och glad med min långhelg. Även om jag just nu är på ett litet "tänk-humör" och lite lätt konstig i huvudet. Dessutom är jag orolig och nervös. Något är konstigt med mitt knä. Den där stelheten och lite onda känslan i benet som jag vaknade upp med igår har utvecklats till något annat. Idag vaknade jag upp och mitt ben var inte okej. Baksidan av knät, muskelfästet, något står inte rätt till. Det gör svinont just nu. Och jag har haltat fram och det gör ont. Och jag blir sjukt nervös och orolig - vad har hänt? Tror inte det är något allvarligt. Men jag blir sjukt skraj att all träning, att allt jag har byggt upp ska vara förgäves. Att något har hänt. Så imorgon är det jag som ringer till vårdcentralen.

Och mitt i dessa oroskänslor finns många tankar som har kommit upp under Lundavistelsen. Det är som att saker jag kommit till insikt om uppe i Stockholm - det är först nu som jag har kunnat förstå dem. Och visst har det varit skönt att vara i Lund - att slippa fundera över pengar, tidsbrist, lägenhet, jobb...Visst har det varit askalas att vara ute på stan, på partaj, på fik - och träffa massa vänner och bekanta. Att träffa familj. Att träffa finaste vännerna. Att dricka vin och fnittra eller prata om allt och inget. Att halvsova i en fin väns rum en sen söndagskväll medan finingar tjattrar på i bakgrunden.

Men samtidigt. Samtidigt har jag insett hur enormt trött jag är på Lund. Jag är trött på att gå runt i en stad som vet allt om mig - allt om alla. Att alltid se personer som man känner igen. Att träffa många som inte förändras ett dugg. Jag känner mig så mycket mer fri i Stockholm. Jag måste bryta mig loss och utmana mig själv. Kasta mig ut i sånt som är okänt. Det ger så mycket. Och jag har insett hur mycket jag har lärt mig de senaste 5 veckorna i Stockholm och insett att det är okej att göra det jag gör och vara den jag är.

Tre timmar kvar på min tågresa.

ösregns-löpning - tummen upp!

Nyss hemkommen från en löprunda i Skrylle, som gick mycket bättre än förväntat...
Vaknade upp imorrse, trött och lätt irriterad av att vakna 45 min innan veckaklockan ringde. Efter en lördagskväl pch natt som förgylldes av partaj med finisar kände jag mig lite mör i kroppen. Och det värsta - nör jag kravlade mig upp ur sängen - smärta i vänster knä. Haltade ner i duschen. Åt frukost - godaste! Frukost går alltid ner :) Gick och la mig i soffan och läste tidningen. Drack en kopp kaffe. Och klockan var plötsligt elva och det var dags att åka med pappsen ut till Skrylle. I ösregn och snöregn!
Men, det blev en sjukt härlig mil! Förvisso dippade jag lite efter 7 km och kände mig lite trött, men sen puschade jag och kom in på en tid jag absolut var nöjd med! Och sen hade jag ju fått springa i regn. Vilket jag tycker är fantastiskt. Det är då jag har finfina löpstunder!
Nu står allt från fika med en viss robot till firande av en nybliven tjugo-åring på schemat :)

frukostnöje

Mätt och glad så ska det va :) Dagens frukost fick mig att jubla - gröt gjord på AXA grynblandning, blåbär och linfrön med banan, mandel, hasselnöt, tranbär och soyamjölk. Med en macka med ost och tomat - med brödet färsk lingongrova. Gott! Lyx med p3 i bakgrunden och två tidningar att läsa. Efter en morgonpromenad i solen var det finfint att mysa i köket!
Och nu ska jag in mot stan och möta upp mammsen om en stund. Ska presentleta till en viss nybliven 20-åring!


lund lund lund

Lundabesöket har annars hittils varit härligt värre! Efter löpningen igår lunchade mammsen och jag på vårt favorit café med de godaste mackorna och det godaste kaffet. Coffe Break säger man aldrig nej till. Och priserna i Lund, de gillas de med! Vidare till ett annat typisk lunda café - ariman - och vännerträff. En julia, en agnes och en helly . En luggklippning skedde - tack och lov. Glasskulturen och lite tidsfördriv hos julia. Och självfallet gratis glassätande. Och matlagning på kvällen i vårt härligt stora kök - en fröjd var det! Så härligt att stå i vårt underbara kök och laga mat med finfina råvaror och härlig utrustning! Lycka! Och kvällen fortsatte lika fint som dagen! Med vänner och drinkkväll, häng på myntha och i lite korridor. En torsdagskväll i Lund helt enkelt :)
Och idag studsade jag faktiskt upp ur sängen efter några få timmars sömn, promenerade i solen och åt ännu en finfin frukost. Och sedan tog pappsen och jag oss ut till västra hamnen i malmö för lite promenerande, filosoferande och kaffedrickande. Inte helt fel! Även om solen försvann just under promenaden. För att ha återvänt nu. Hm.


REKORD!

Inte haft tid att skriva ner ord om min glädjerunda igår. Löpningen som var fantastico. Slog personligt rekord på distans och på tid - yey yey!!! 22km sprangs och jag var lycklig konstant!
Åh! Solen sken, våren var här och värmen kändes mot ansiktet och doften av blommor slog emot en. Rundan blev så bra! Jag peppade upp med en halv kopp kaffe och lite läsning av runners world. Och jag hade så mycket spring i benen. Ut ut ut - skrek mina ben! Och visst tänkte jag, det kan väl bli en 15 km idag.
Började med att springa mot statsparken och sedan vidare mot min vanliga milsvända. Och sen tänkte jag, nej, inte så kul att traggla där. Så jag började springa mot en skylt mot malmö/hjärup. Och sprang landsväg 10 km. Och öppna vidder - kärleksfullt möttes vi igen! Motvind i 6 km - vad gör det?
När man springer och känner hur bra det går - varför ska man då sluta? Så jag bestämde mig ganska tidigt att 15 km skulle bli 20. Och sedan när jag sprang och sprang och det var så lätt och jag tänkte, nej, nu får jag sakta ner lite på tempot - måste orka hela vägen. Då kände jag att jag skulle i alla fall springa 21 km. Plocka en till kilometer. Och avslutade på 22.
Och det var så enkelt!! Nöjd med min takt. Snitt på 5.30 per km. Allt som allt: Några sekunder under 2h 2min. På 22 km. Och jag är supernöjd! Visst vill jag springa mycket snabbare och mycket längre - men detta var andra gången jag överhuvudtaget sprang över 15 km! Och det gör mig galet glad :)
Och det bästa är att känna att man faktiskt orkade och hade kunnat orka längre!
SUPER! Och jag sprang i löpartajts och en långärmad. Lätt som en fjäder utan att vara påpälsad. Vår! BARMARK - hur underbart är inte det?
Lyckorus fortfarande - lite hoppigt inlägg. Men vad gör det? :)

 

Lycklig efter löpning. Fotonördar mig i vårt badrum . alltid lika givande :) Men glad är jag i alla fall!


honey i'm home

Hej hej Lund!
"Hemma" i Lund! Åh, det ska faktiskt bli supermysigt med en långhelg här! Känns som att vara på semester i sitt hem?! Kan man säga, och det känns ganska najs.
På flygbussen från sturup igår mötte min ögon något som fick mitt hjärta hoppa en gånger två gånger - Ingen Snö. Inte så långt ögat kunde nå. Jippeyey - BARMARK! Super tänkte jag. Här ska det springas i hemtrakter.
Kändes ganska skumt att komma till Lund. På ett sätt. Att promenera hem genom stan senan kväll hem till pappsen var som vanligt men på samma sätt som det verkligen inte var som vanligt.
Men först spenderades en mysig kväll med föräldrarna, med en tidig påskmiddag faktiskt. Och ja, jag får fortfarande påskägg :)
Och denna morgon slogs ögonen upp vid kvart över sju. Sovit som en stock hela natten. Och sen kunde jag lyssna på radio och vandra runt i vårt stora kök och fixa frukost och njuta av att ha massvis med goda fina råvaror att använda! Ta lång tid på mig att göra frukosten. Lång tid att äta frukosten. Att läsa tidningen (kan nakenbadet det står om i sydis MÖJLIGTVIS vara deras aprilskämt? Inte tveksamt...!:P). Och nu sitta och lyssna på opera i vårt stora hus. det känns ganska najs faktiskt!
Och veta att man får göra vad man vill under ett antal dagar. Bli lite bortskämd. Och veta att nu kan jag lägga en förmiddag på att gå runt i pyjamas en timme till innan jag svidar om till löparkläder. Långa löpartigjts och en långärmad underställströja - enbart! :)


RSS 2.0