paj med ugnsrostade grönsaker, pesto och chévre
Pajdeg:
1 1/2 dl siktat dinkelmjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
3/4 dl lätt kesälla
75 gram smör
Blanda samman. Tryck ut i form och nagga kanterna med en gaffel. Vila i kylen i 15 min. (men om magen kurrar allt för högt går det finemang att skippa detta!). Förgrädda i ugnen i tio minuter.
Fyllning:
3 små paprikor, 1 rödlök, 1 squash
2 ägg, 2dl mjölk, 1 dl pesto
chévre, salt och peppar
Skär grönsakerna i bitar, ringla över lite olja och salta och peppra. In i ugnen (200 grader) i ca 10-15 minuter.
Vispa ägg, mjölk, pesto och kryddor.
Lägg i grönsakerna i pajskalet. Häll över äggblandningen och skiva över chévre. In i ugnen i 35-40 minuter.
Servera med en sallad - kanske blandsallad, avokado, melon och valnötter? En höjdare må jag säga!
Grunden till detta recept är från bonniers kokbok. Dock förändrat för att bli supergodare :D
Nu ska jag fortsätta med en mysig kväll här hemma. Just nu p3 live. Har en underbar känsla i kroppen. Tror det kan kallas trygghet? :D
Kommentarer
Trackback