grova, fruktiga brödbullar med doft av kanel och en "färskost" till det!
Grova, fruktiga brödbullar med en doft av kanel...
Tid: ca 20 min * 5 bullar
2 dl grovt rågmöl
1 dl vetemjöl
2 dl lätt yooghurt
2 msk rapsolja
1 msk russin
1 litet äpple
en nypa salt
1/2 dl mandlar
1 tsk bakpulver
kanel efter behag...
Hacka mandlarna och riv äplet. Blanda all torra ingredienser samt mandlarna och russinen. Blanda i yoghurten och det rivna äpplet samt rapsoljan. Blanda och forma till 5 bullar. In i ugnen, 225 grader, i ca 15 minuter. Klart!
Egen "färskost"
5 minuter + låt stå över en natt
yoghurt
kaffefilter
smaksättning, ex kryddor
Hur enkelt som helst - men blir jättegott. Häll bara yoghurt i filtret och låt stå över natten. Ja, ha gärna något att sätta filtret i - man behöver inte göra som jag. Har ingen kaffekokare, vilket betyder att jag konstruerade en hållare av en liten sil och gud vet vad :D Om man vill ha en smaksättning på det hela - blanda ner kryddor. Torkade eller färska. Gräslök, bladpersilja, örtsalt...fantisera!
Om man vill ha en lite grynigare variant - värm först yoghurten! (detta ska provas inom snar framtid :D)
Kommentarer
Postat av: Molly
de här bullarna låter goda :)
ang. keso på gröten. testa, det är jättegott. sojayoghurt (istället för mjölk eller liknande) till gröten är också gott :)
du får ha en fortsatt bra dag och vecka! kram
Postat av: Jenna
Lät underbart gott :) Tack för ännu ett lockande recept som ska provas!
Trackback