Broccoligratäng med blåmögelost

Jag har länge varit emot fryst broccoli - tyckt att det varit tråkigt och inte särskilt gott. men konstigt nog har jag på senaste tidn omvänts. Broccoli är nu något som gillas - och denna broccoligratäng går inte av för hackor!

Själv åt jag gratängen med en annan ny favorit - rårivna morötter med apelsin. Var riktigt gott till!  



1 - 2 port (beroende på om man har tillbehör eller ej)
Tid: ca 20-30 minuter


Några broccolibuketter, frysta...
1/2 dl qourngrytbitar
4 st soltorkade tomater, gärna som legat i ngn god olja
1/2-1 dl frysta ärtor

blåmögelost
vanlig hårdost, typ grevé eller hushållsost
örtsalt, peppar och chiliflakes

Tina broccolin och häll av vattnet. Skär i mindre bitar och blanda med qourngrytbitarna, de frysta ärtorna och blåmögelosten. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda i även dessa tillsammans med kryddorna. Lägg i en ugnsfast form och hyvla/riv över lite hårdost. In i ugnen på ca 200-250 grader i ca 15 - 25 minuter (är inte helt säker på det här med ugnstid just nu..hrm. gasugn som sagt....).


Kommentarer
Postat av: Jenna

Åh vad gott! Jag älskar broccoli, och det verkar urmumsigt med blåmögelosten :) Ska prova ngn dag!

2010-03-10 @ 08:46:19
URL: http://jennas.blogg.se/
Postat av: linn

va fräscht det ser ut!!

2010-03-10 @ 09:37:58
URL: http://www.metrobloggen.se/henriksdotter

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0