Today
Under dessa kalla vinterdagar bli jag ofta sugen på kryddstark mat! Idag fann curryn mitt öga och därför blev kvällens mål inspirerat av vad som är gott att kombinera med curry. Enkelt att fixa ihop och gott att äta - en rätt i vinterns tecken dessutom! Det här blev resultatet:
Grönsakspanna med äpple och curry m. qourn i mixed spices med valnötter och russin
Till grönsakspannan strimmlade jag vitkål, skivade morötter och palsternacka samt blomkål. I olja frästes curry, spiskummin, chili och gurkmeja. I med grönsakerna och därefter tärnade äppelbitar och kikärtor. Lite vatten i och sedan är det bara att låta allt fräsa under omrörning. Och smaka av med buljong och kryddor.
Qournfileén fick stekas med en kryddblandning vid namn mixed spices (köpt utomlands) och kardemumma och örtsalt samt olja. Sista minutrarna åkte även hackade valnötter och russin ner i pannan.
Serverat med en god sallad, soyayoghurt och mangochutney och sen sitter man lycklig till bords :)