annorlunda Nasi Goreng och inplanerat biobesök

Ni vet den rätten som brukar göras på basen ris, ägg och grönsaker? Den smaskiga sak man kan hitta på vilken kinarestaurang som helst. Gjorde en variant av denna rätt till lunch idag. Hade lite Kamutvete i kylen och även ärtor. Receptet finns nedan - det blev riktigt smarrigt!

Och nu stundar ett efterlängtat biobesök med modern! Det som ska ses är Sherlock Holmes - och det ser jag verkligen fram emot.



Nasi Goreng med Kamutvete

1 port. Kamutvete
ärtor
1 ägg
hackad gul lök
soya och chiliflakes
örtsalt och peppar

Fräs gul lök i chili och olja. Lägg i ärtor och kamutvete och låt fräsa i  godan ro. Knäck ett ägg över blandning och rör om under stekning. På med en rejäl skvätt olja och smaka sen av med örtsalt, peppar och chili.

Åt detta med vegetariska sesam nuggets, en favorit här hemma, och sallad samt keso.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0