Torsdag....

insåg just att torsdag betyder att jag snart har varit i new york i snart två veckor! Tiden går snabbt när man har roligt. och när man hela tiden gör massa saker! Så på söndag lämnar jag faktiskt denna stad och tar planet med p till L.A, där vi ska träffa storebrodern! Har inte sett honom sen studenten, då han kom hem för att fira mig, så det ska bli trevligt att träffas!

Annars har veckan innehållit allehanda saker. Dock ej några kvällsevenemang - förra veckan var ju extremt fullpackad även kvällstid.

Måndags - var i East Village och Lower East. Åt lunch på ett trevligt diner där en svensk servitris jobbade, det är verkligen många svenskar i staden! Såg "Katz Diner" - sett Across The Universe så förstår du min lilla glädje :) ( ja, speciellt om man är lika beroende av denna film likt undertecknad...).
Gick ner till Wall Street och Century 21, där bl.a. designerkläder, väskor och skor säljs till en mycket billigare penning. Men det är verkligen fullkomlig galet där inne. Massvis med folk, kläder och saker. Efter en timme kände jag mig fullständigt utmattad och kroppen känndes uppdelad i atomer....Och själklart hade jag inte lyckats hitta ngt som jag ville ha... Som medecin gick vi till den bästa bokhandeln...Borders på Wall Street. Älskar bokhandlar, stora som små. Kan gå runt hur länge som helst och bara vara. Och denna bokhandel är stor, men inte så stor att det gör att man känner sig minimalt liten. Dessutom har de ett Dean&Deluca - fik som är mysigt. Ligger inne vid ingången så det har det perfekta spanarläget!
På kvällen åt vi på ett ställe som var härligt värre! Mustach - arabisk mat, liten restaurang, fylld med folk. Mumsigt värre och trevligt ställe.

Tisdags - var på ICP - international center of photography. På en utställning som var jättebra. Satt i Bryant Park och drack kaffe och fick koffeinkick och solkick (solskensväder....). Var inne på deras stooora bibliotek. Bokhandlar är underbarm, men ja, biblotek kan vara så fantastiska! Vilket detta var!
Var uppe i upper west och promenarade och kollade läget - ingen av oss hade varit i de områden vi besökt. Kul att utforska! Var nere i SoHo och bytte en klänning och spanade inne på UniQlu - lovely....
Indisk mat till kvällsmat - en rolig restaurang. Rummet var typ som en tågvagn! Och det serverades mycket och god mat!!! Etnisk mat är bäst - ofta billigare, mer mat och mat som dukas fram snabbt. Och gott.

Onsdags - ensam i storstaden. P bestämmde sig för att hyra bil och åka upp längs kusten över dagen. Själv hade jag inte lust att följa med - är inte bilsittar-typen. Alldeles för mycket spring i benen för det. Dessutom finns det fortfarande så mycket kvar att uppleva på manahattan...
Började med löpning -- 9 km. Halva biten i motvinden...som att springa mot en vägg. Jooobbigt....
Och så var ja på MoMa, härligt museeum - sjukt coolt. Var nere i SoHo och gjorde bästa kapet. Kärlek till en tröja som var på rea. Köpt på Mango. Oh....
Satt på ett härligt café som ligger på Perry street - cafe Doma är likt Mojjo ett stammisställe!
Hann även jobba nästan 3 timmar åt mamma. Har varit lite dålig människa när det gäller jobb. Men, det få man väl ta!


Nu - cappuccinon uppdrucken och planen är att ta sig ner till Sea Port. Kanske åker ut och ser på IKEA (ja, det existerar här. man ser Ikea möbler Överallt...). Ikväll ska vi gå ut och äta. och satsa lite :) Ofta går vi ut så sent så man pallar inte ta sig så långt...och redan nu är jag extremt sugen på N.Y cheescake...så känner att det skulle vara fint om kvällens restaurang har detta på menyn. Och skulle vara roligt att kunna bjuda p på något - och en efterätt är aldrig fel...eller ? :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0