Resa längs kusten

Mellan San Fransisco och L.A finns det ett kustområde vid namn Big Sur, vilket är känt för sin fantastiska natur som bara finns just i detta område. Det är stora områden, stupande klippor, ett vilt hav, en vild natur, gigantiska red wood träd och mycket mer. Vi gjorde denna resa. Vi kom att besöka en naturpark där de berömda gigantiska red wood träden fanns, vi såg och kände en enslighet, en värld där allt var så himla stort, vi såg sjölejon, surfare och fantastiska hus som låg helt ensamma på berg. Vå åt mexikansk mat i mitten av ingenstans och satt ute och såg solen gå ner. Och vi gjorde även en resa i tiden - vi besökte Hearst Castle. Ett hem till den en gång rikaste mannen i Amerika - Randolph Hears. Han bl.a. ett tidnigsimperium som gjorde honom ofantligt rik. Och han skapade sig ett sommarresidens, vilket låg på en fantastisk plats och innefattade en huvudbyggnad med tinnar och torn, tre gästhus - tre villor i spansk och italiensk stil - och saker som en fantastisk utomhuspool(syns på bilden nedan), tennisplaner, inomhuspool med ett golv med ingjutet guld, en bigraf, odlingsmark...och så mycket mer. Detta hus kom att bli mycket mer än ett sommarresident. Hearst arbetade här och hans hem blev en plats dit många människor inbjöds. Hans gäster kunde bo ensamma i någon gigantisk villa och blev behandlade som om de bodde på det finaste hotellet. Han hade gäster som Ronald Reagan och Winston Churchill.
Och med sina summor pengar skapade han något så vackert som detta hem. Vi såg detta under en kvällsvisning, vilket gjorde det hela extra magiskt!
















Dagen innan vi åkte spenderade vi i Santa Barbara. Sov i ett fint motel nära vattnet och promenerade under dagen längs kusten och fick även låna cyklar. Cyklade kullar upp till det som bilderna ovan visar - en mission. Dödsförskräckt upptäckte jag dock hur extremt lös min kedja var - den hotade att hoppa av konstant. Så när vi upptäckte att vi verkligen var tvugna att åka tillbaka för att styra kosan till LAX flygplats, fick jag lätt nervöst cykla ner för alla kullar. Men det gick bra endå :) Och det var en bra förmiddag, speciellt med tanke på att 11 timmars konstant flygtid väntade....




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0