Qourn alá relish och ugnsrostade rotfrukter med feta

Oo, det är så gott! Qourn, som kan bli väldigt tråkigt, piffas lätt upp med bl.a. relish. Och vem säger nej till nypotatis, morötter, palsternacka och fetaost, som ugnsrostas perfekt knaprigt och doftar sommar av rosmarin... Mums! 


              

Qourn alà relish (2 - 3 port. Tid: ca 20 min)
                                                                                                        
 
300 g qourn grytbitar
1 liten rödlök
1 dl soltorkade tomater i olja
7 msk relish
1/2 dl vatten
2 nypor tokad oregano
1 nypa torkad röd chili
2 msk hackad basilika
1 tsk grönsaksbuljong

Gör såhär:

Hacka rödlöken och de soltorkade tomaterna och fräs sedan detta i en stekpanna tillsammans med lite olja, chili, basilika och oregano. Lägg därefter i grytbitarna och låt även dessa fräsa i några minuter. Häll över vattnet och relishen samt grönsaksbuljongen. Rör om och låt allt puttra samman i några minuter. Se till att qournen är klar och smaka därefter av med salt och peppar.
Klar för servering!

Ugnsrostade rotfrukter med feta (2port. Tid: ca 40 min)

2 stora morötter
8 små nypotatisar
1 stor palsternacka
1/2 - 3/4 pkt fetaost
rosmarin, svartpeppar och örtsalt

Gör såhär:

Skala rotfrukterna och skär de sedan i lagom stora bitar. Häll lite olja i en ugnsplåt och lätt därefter i rotfrukterna tillsammans med rosmaring, salt och peppar. Variera mängden av kryddor efter egen smak. Sätt in ugnen, som ska stå på 200 g. Sätt gärna på varmluftsugn med grill när rotfrukterna börjar bli klara. Smula över fetasoten och låt denna smälta och få färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0