Omelett med tonfisk

Mums! En jättegod omelett som är perfekt när man är hungrig som en varg efter ett hårt träningspass. Servera med en enkel sallad, gärna med avokado i, och keso. 
    Tar ca 20 minuter att göra.

Du behöver för 2 personer:

1 rödlök
6 st soltorkade tomater i olja
1/2 burk (en burk på 150g) tonfisk
3 msk majs
4 ägg
1/3 pkt fetaost
en handfull riven parmesanost
1 msk hackad färsk basilika
2 nypor oregano
2 nypor torkad chili
salt och svartpeppar

Gör såhär:
Strimla rödlöken och de soltorkade tomaterna. Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna och lägg därefter i chilin, oreganon och basilikan. Rör om och lägg i rödlöken och de soltorkade tomaterna. Låt fräsa på medelvärme tills löken sjunkit ihop och lägg då i tonfisken och majsen. Låt detta fräsa i några minuter.
    Knäck under tiden äggen och vispa upp tillsammans med svartpeppar och salt. Själv är jag väldigt försiktig med salt men älskar svartpeppar. Så salta och peppra efter smak. Riv även parmesanosten.
    Häll äggblandningen över stekpannans innehåll och smula därefter över fetaosten och den rivna parmesanosten. Låt omeletten steka tills den är klar. Antingen väljer man att ha en öppen omelett, eller så vänder man omeletten och steker på båda sidorna. Det sistnämnda alternativet går snabbast! 
    Klar för servering! 

"Uteservering" i trädgården?






Mums med sallad, oliver och hummos!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0