Mat för en sommarkväll...

Igårkväll fick man hopp om livet. Eller i alla fall hopp om en riktig sommar med solsken. Och denna finfina kväll krävde en rätt som enligt mig smakar och doftar sommar. Det blev en Ljummen kikärts- och hallomisallad. Enkelt att snabbt slänga ihop och med en smak av Medelhavet!

Tid: ca 15 minuter

Du behöver för 1 port. :

1/2 rödlök
ca 2 cm röd chili
några soltorkade tomater i olja
1 tsk hackad basilika
en nypa torkad oregano
1 dl grovt hackad paprika 
3 st cocktailtomater
2 msk kikärtor
4 skivor hallomi, ca 1/2 cm breda
ruccolasallad
solrosskott
1/3 avokado
valnötter
salt och peppar
ev. 1/4 äpple och några jordgubbar

Själv älskar jag röror av olika slag. Hummos är exempelvis väldigt gott att servera till denna sallad, och hallomi passar alltid bra tillsammans med mangochutney! 

Gör såhär:
Hacka chilin och skiva rödlöken och de soltorkade tomaterna i strimlor. Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna. Fräs chilin, oreganon och basilikan tillsammans med rödlöken och de soltorkade tomaterna i några minuter. Hacka paprikan och dela tomaterna. Lägg därefter i detta tillsammans med kikärtorna. Låt fräsa i ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. 
    Stek hallomin enligt dess förpacknings anvisningar i en separat stekpanna. 
    Lägg upp så mycket av salladen och solrosskotten du vill ha. Skär avokadon i bitar och lägg på salladen.  Själv tycker jag mycket om äpple i sallader, eller att avsluta med lite frukt. Så om frukt önskas är nu stunden att skära upp den. 
    Blanda salladen tillsammans med de varma grönsakerna och blanda om. Lägg därefter på hallomin och gärna lite svartpeppar. Toppa med några valnötter. Klart för servering! 




Mumsig mat en solskenskväll...





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0