Recept: Rågscones med russin och hasselnötter


Mums! De här bröden blev mycket lyckade! Och det är ju verkligen hur enkelt som helst att göra.
Ska ha ett brödprojekt tror jag - baka mera bröd helt enkelt, och improvisera. InspirationsTips är att gå in på
Mollys hälsoblogg eller jennas.blogg.se
för exempelvis goda brödrecept!
Rågscones med russin och hasselnötter
Tid: ca 25 min. 4 bullar
2 1/3 dl rågmjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1/2 dl russin
1/2 dl hackade hasselnötter
1 msk psyliumfrön (eller dylikt)
2 msk smör
1 dl kesella (lätt kesella 1 % fett)
3/4 dl mjölk
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda samman alla torra ingredienser. Smält smöret och rör samman med mjölk och kesella. Rör sedan ner detta i de torra ingredienserna. Blanda ordentligt och forma sedan degen till fyra bullar. Tryck ut dessa på ett bakplåtspapper. In i ugnen i ca 12 minuter. Servera!
Kommentarer
Trackback