Recept: Qournfilé med smak av ingefära med melon- och bönsallad


Mumsiga maträtten som lagades för några veckor sedan - här är receptet!


Qournfilé med smak av ingefära

Tid: ca 20 min. 1 port

2 qournfiléer
1/2 tsk torkad vitlök
3 msk riven parmesan
2 msk riven ingefära
1 tsk färsk, röd, hackad chili
örtsalt och svartpeppar
olja

Tina qournfiléerna i mickron. Häll en skvätt olja i en varm stekpanna och lägg i chilin, vitlöken och ingefäran. Rör runt och vänd sedan qournfiléerna i chili- och ingefärsblandningen. Salta och peppra. Låt steka i ca 5 minuter. Strö sedan parmesan över filéernas båda sidor och stek tills ytan blivit knaprigt gyllenbrun.

Melon- och bönsallad

Tid: ca 20 min. 1 port.

en klyfta nätmelon
en handfull ruccollasallad
en handfull solrosskott
1/4 grön liten paprika
en handfull suger snaps
1/4 rödlök
2 msk vita stora bönor
en bit fetaost
1/2 avokado
en nypa torkad chili
örtsalt och nymalen svartpeppar
balsamicovinäger

Hacka paprikan grovt, löken fint och dela suger snapsen på mitten. Häll olja i en stekpanna och när det är varmt, lägg i chilin och därefter paprikan och de vita bönorna. Låt denna fräsa medan du skär upp melonen och avokadon. Skölj salladen och solrosskotten. Lägg i suger snapsen i stekpannan tillsammans med rödlöken. Rör runt och låt allt fräsa i några sekunder. Häll sedan över detta i en skål tillsammans med melonen, avokadon, salladen och solrosskotten. Ringla över balsamicovinäger och örtsalt samt svartpeppar. Toppa med fetaost.

Mangochutneysås

Matlagningsyoghurt
Mangochutney

Blanda önskad mängd av vardera ingrediens i en skål. Lätt som en plätt och gudomligt gott!


 Servera qournfiléerna och melon- och bönsalladen tillsammans med mangochutneysåsen! Smaskens!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0