Gårdagens kvällsmat


Fräsigt qournfräs med sting och avokado- och tomatsallad.
Serverades tillsammans med blandad grönsallad, melon- och jordgubbssallad, lätt kesella och tacosås hot.
Efter ett efterlängtat besök på gerdahallen och ett underbart rolig funk-pass, vankades matlagning hemma. Det blev taco-inspiration och riktigt gott!
Qournfräs med sting
1 port. ca 15-20 min.
1/3 grön paprika
1/4 röd paprika
1/3 rödlök
ca 2 dl qournfärs / mincefärs
1/2 dl majs
1 msk jalapenos
1-2 msk vatten
1 tsk torkad röd chili
1/2 tsk koriander
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk grönsaksbujlong
svartpeppar
Hacka paprikan och rödlöken fint. Fräs i olja och kryddorna. Lägg i jalapenos, färs och majs samt 1-2 msk vatten. Blanda och låt fräsa i ca 8 minuter. Smaka av med svartpeppar (och de andra kryddorna...).
Tomat- och avokadosallad
1 port. ca 5 min.
1/2 tomat
1/3 avokado
örtsalt och svartpeppar (gärna nymalen)
crema di balsamico
Hacka tomat och avokado grovt, salta och peppra och ringla över crema di balsamico (eller vanlig balsamicovinäger).
Kommentarer
Trackback