att vakna

Snooz på mobilen. Tre solhälsningar. Morgonpasset på p3. Underbar gröt och fantastskt kaffe. Guideboksläsning.
Nu: Träning hela förmiddagen.
Så jag längtar!
Tisdag - min lediga dag denna vecka.
Ut och njuta!








snart läggs huvudet på kudden


Joshua Radin förgyller min kväll här på Telefonplan.

Måndag och veckan har börjat bra. Kroppen har fått vila från träning. Men har just avslutat ett strechpass på cirkus 40 minuter. Hur bra är inte det säg?

Dessutom har jag samlat på mig ljus. Imorrse och på lunchen.

Och jobbat väldigt effektivt och ännu en gång konstaterat en hel del. Att mycket att göra tycks om. Att tempot höjs och allt är väldigt kommersiellt vilket är bra för butiken jag jobbar i. Att Milky Oolong te är utmärkt gott och att jag är beroende av chokladmummakaffe.

Att jag har blivit bättre på att äta en frukt på eftermiddagen och att det gör att jag är en mycket gladare Maria när jag kommer hem vid åtta på kvällen från jobb :) Att träningsrutinerna med mer träning sätter saker och ting på plats.

Har dessutom lagat en fantastiskt god linssoppa som åts med lika gott dansk rågbröd, snackat om allt och inget med en av finaste vännerna som bor för många timmar här ifrån, nostalgiskt sett på barn som åkt pulka och lika fördömt ojjat mig över kylan...

Och så lite mer intressant och ointressant...

Måndag måndag helt enkelt :) Och nu ska jag krypa ner i sängen mellan nytvättade lakan! Bäst!

frukost

Dagens frukost:

fiberhavregryn, krossade linfrön, torkad aprikos, gojibär, kanel, salt, vatten och en liten bit banan. Koka.
valnötter, någon skiva päron och några russin

Kaffe - La Bomba och Vanilj

Gott.





en stund senare

Tog mig i kragen till slut och lagade till mat. Och städade undan. Och fyllde min fina Hyllis-hylla som jag monterade häromdagen. Höjde mysfaktorn i lägenheten!

Melissa Horn fick sjunga sina vackra toner och det gjorde allt lite enklare.

En te- och kaffehylla blev det bland annat! Fräsigt värre!

Satt och bokade in satsklasser precis. Måste hålla i mig själv för att inte göra för mycket nu när allt känns så mycket bättre. Vill vill vill ju. Som vanligt.

Men jag må säga att jag är nöjd med att ha kört ännu en träningsvecka som innehållit den summa summarum av träning som ändå gör mig till en glad flicka.

Att ha kört 1 BodyPumpass 55 min, 1 Crosstraining pass 55min, CykelPuls 55 + CykelPuls 75 min, 1 Shapepass 55 min och även ett löppass på 85 minuter. Och juste - en yogaklass på 55 minuter fick jag ju in också!

Att ha kört det träningsupplägget denna vecka är väldigt härligt. Speciellt eftersom det ju gått så gudomligt bra! Det gör mig lycklig i själen när jag tänker på det. Försöker mota bort klumpen i magen som jag inte vill ha men som har legat där som en sten de senaste dagarna. Genom att tänka på Frihet.

Men jag gör så mycket runt träningen nu. Jag strechar varje morgon, en kortis efter morgonpromenixen jag är beroende av för att få lite rörelse och ljus (eller ja, ljus och ljus. Nu är det väl oftast mörkt...Frisk luft! Där har vi det :)) varje morgon. Och efter träning - ordentligt. Varje kväll brukar det bli en halvtimmes strech dessutom. Ibland, eller ofta, i kombination med träningen.

Och yoga. Det är ju super och jag ska verkligen fortsätta! Håll i hatten för nu ska jag lyfta.

Men håller i mig själv ganska så mycket - för att inte öka på för mycket och för hårt för snabbt!

Och imorgon är det måndag och jag förstår inte vart veckan har tagit vägen. Vad är tid?

Min te- och kaffehylla som håller på att fyllas på...Min Hyllis-hylla :)




första advent med cykling, snöpulsande och adventsmys!

Idag är det första advent. Snart snart december och snön ligger hög och det är bara att pulsa i snön dagarna i ända som gäller nu. Känner lite nostalgi och tänker på kulturen i lund och julmarknad och längtar lite efter familjemys. Lite saknad tror jag.

Men jag har i alla fall fått en fin del adventsmys. Hemkommen från första-advents-mys-fika hos en vän. Vi var en trevlig samling söndagströttisar som smaskade lussebullar, pepparkakor och drack lite glögg. Och lyssnade på julmusik och tjattrade. Vinterfint.

Adventsfirande kan man säga att jag gjorde även denna förmidddag - för varför inte säga att ett grymt bra cykelpuls pass på 75 minuter är firande? För det var det :)

Hornstull och ett av favoritpassen.Gårdagens löpning kändes det inget av i stort sett! Hör och häpna! Och även om jag inte nådde pulstopparna som i torsdag så var det ändå grymt och svettigt och tufft. Men läget var faktiskt inte optimalt. Hade inte tagit astmamedicinen innan (glömdes på jobbet...hmpf..) och hade faktiskt bara sovit sex och en halv timme. En chill utekväll i kalla kalla stockholm var anledningen till lite sömn. Även om jag kastade in handuken tidigare än sällskapet och pulsade hem i snön i mer rimlig tid. Så var det lite för lite sömn efter en lång vecka.

Ska städa men vill inte. Vill ha egentid men det hinns nästan inte med. Stressad i sinnet. Lite störigt faktiskt. Borde laga mat och lunchlådor också men klockan har redan hunnit bli åtta. Tiden försvinner snabbt. Visst är det superkul att ha massa roligt för sig. Men ibland är det skönt att hinna städa och diska och tvätta. Också.

Handlade på ett billigt willys på vägen hem iaf! Pluspoäng i sparkassan :)

Cykla cykla cykla. Dock inte på denna fina gröna som var min tills för någon månad sedan. Men ändå.




det går bra nu!

Det var inte en illusion. Torsdagens träning. För nu har jag precis avverkat ett löppas hem från jobbet på 1h 25 minuter. För första gången på 3 månader kan jag nu meddela detta:

Jag hade INTE ont överhuvudtaget.

Det är crazy banana.

Det trodde jag inte innan jag snörde på mig skorna. Stelfrusen inomhus - hur tusan skulle det inte då vara utomhus? Reflexväst på och liten liten väska på höfterna. Plats för mobil, kort, nycklar och lite mer. Det andra lämnades på jobbet.

Ut på odengatan, mot st:eriksplan, mot t-centralen, gamla stan, slussen, hornstull, liljeholmen och till sist telefonplan. De där 85 minutrarna kan stavas F R I H E T.

Frihet. Kände jag hela vägen. Det var så lätt, så rätt, så underbart.

Hur många kilometrar det var har jag inte koll på. GPS vägrade fungera.

Transportlöpning hem från jobbet är ta mig tusan bäst. Första gången. Absolut inte sista.

Och nu börjar lördagskvällen :)





det pirrar i min mage!

Det knastrar under fötterna, kylan får luften jag andas ut bli lika vit som världen runt omkring mig som har målats i snö. En mössa på huvudet och en stor halsduk runt halsen. Upp för backen och tittar ut, upp och ner och ser husen och träden och gatorna. En vintervärld. Stockholm. Stockholm är vackert på vintern.

Morgonpromenad i ljus. Sovmorgon till halv åtta och jag tror att detta var första gången på några dagar då jag verkligen fick en "ljusdos". För tidiga mornar och sena kvällar resulterar i att jag mest befinner mig ute när mörkret har fallit.

Och ljus, ljus behövs för att jag ska vara lycklig.

Märker hur jag verkligen tar vara på de stunder jag hinner vara ute i ljuset. Som nu. 35 minuter att andas ute i det fria.

(Sov som en stock inatt. Efter genomträning i hela kroppen. Kändes underbart denna morgon må jag lova. Inge ont i kroppen!! WOHO!!!)

Morgongröt och kaffe. Och jag ska nu vara en duktig tjej och ta bort mitt fula nagellack. Ett besök till biblioteket ska hinnas innan jobb. Och kanske hinner jag även finna en ny mössa som jag faktiskt vill visa mig i :) Och ett par tjocka vantar...

Ljus! Ljus!

Det är en underbar dag ute :)

Och på söndag är det första advent. Har ingen "nej-inte-jul" känsla detta år. Det käns bra. Tänk hur det kan pirra i kroppen för att världen är som den är, när man väljer att se det vackra och samtidigt känna ilska över allt det som inte är fel. Livet. Känna att man finns till.

VArdag är vardag men var dag är annorlunda.

Nyfikenheten.

Och jag ser fram emot så mycket.

Och idag ska jag få en resa att gå i lås. I februari. Då då då :D



och ibland är det bara så jädrans gött att finnas till

Dagen idag har gått från mörker till ljus och så visst mörker igen. Utomhus. Inne i mig har det varit ljust nästan hela dagen.

För tidigt imorrse började jag med att gå på yoga. Något jag höll på med en hel del för några år sedan och nu bestämt för att ta upp igen. För att bygga upp kroppen.

Andas. Rätt rätt rätt. Perfekt.

Jobba kortis dag, bara 7h - hur underbart som helst ju :) Och lönen på kontot kom idag och det firades genom att köpa med sig lite kaffe hem. Smakis på vaniljkaffe - mumma på det!

Hem för det underbaraste - en powernap på tio minuter. För att sedan få det bästa på hela dagen. Underbart. Helt och hållet.

Hornstull steg jag av vid och tog mig till sats. Mellis i kroppen och kaffe och peppad i knoppen. Började med att sätta mig på cyklen i spinningsalen och trampa. Leende. Här skulle det cyklas CyklingPuls. Här skulle jag äntligen få köra hårt på det sätt som jag älskar att köra. Pulshöjande konditionsträning.

Passet är så bra så bra. Instruktören hon är grym och salen flödar av energi. Har blivit ett återkommande pass för mig. Och idag, idag så toppade jag.

Kan lugnt påstå att det var ett av de bästa cykelpassen. Idag nådde jag nämligen toppen två gånger. Under detta hårda pass pressade jag mig och jag Lyckades. Med det jag ville.

Och kroppen. Mådde så bra. Förutom träningsvärken i armarna från gårdagens styrka så kändes det inte i de där fördömda musklena.

Så steg av cyklen med härligt darrande ben. Bytte skor och vandrade in med vattenflaskan i högsta hugg. In för att köra Shape.

Och vad hände här? Äntligen! Kände jag en ny styrka i kroppen och en viss stelhet hade försvunnit.

Jag har kämpat. Och idag så kändes det på riktigt som ett stort steg fram. Verkligen.

Efter en lång strech fick jag beskedet av kroppen. Att steget framåt var taget. Den där rörelsen som jag provade att göra för en vecka sedan. Det kallas Bergsklättraren av vissa. Man kan variera den för att mer strecha ut. Den som jag körde varje träningstillfälle för ett år sedan på fäktningen. Och absolut inte kunde göra förra veckan.

IDAG SÅ GICK DET. 5 hopp. Crazy för mig. Tre jädrans månader av skada och idag var steget fram på riktigt taget. Och de senaste veckorna har jag satsat på att stärka min älskade kropp som det bara finns ett exemplar av. Och dalar upp men mycket ner. Men nu. Det här var värt mycket.

Lycka. Lycka Lycka.

Att jag dessutom hade en galet cool man framför mig som gjorde allt från att stå på huvudet till andra galna rörelser under hela min strech. Det var coolt det med. Och att alla fina människor jag träffat idag är fina det är fint det med. Och att hon i receptionen var en härlig människa som gladdes uppriktigt över mina endorfiner. Det var fint det med.

Att lägenheten jag bor i ser ut som ett slagfält, att jag käkade kvällsmat för en halvtimme sedan och att jag tvätten ligger i högar. Det är bara en parantes.

Jag har faktiskt en matlåda till imorgon.

Torsdag i mitt hjärta :D


för att det blir bättre

Tom Waits är inte annat än underbar. Musiken hörs högt i mitt hem och jag njuter fullt ut. Av dagens första lugna stund (råkade först skriva sömn...:D). Är trött men spidad av dagen och kanske även av den där koppen kaffe jag drack för en tre timmar sedan och en heldag i allehanda ting.

Armarna mina darrar av helt andra anledningar av kaffe. Anledningen stavas träning. Ett Body-Pump pass tränades innan jobbet, lite impulsivt sådär. Ett tidigt morgonpass senare var jag stressad på väg till jobbet. Mötte en ilsken tågkonduktör som tittade rakt i mina ögon samtidigt som han stängde dörrarna till tuben jag kutat mot och precis skulle hoppa in i. Snacka om att han var morgontjurig...

Tack för den tänkte jag och kom en femma försent...

Jobba jobba och nu såhär innan jul känns det som att arbetet inte tar slut. Kul tycker jag förvisso :) Föbreder inför riktiga julruschen - snacka om att jag kommer jobba jobba jobba då och trivas som fisken i vattnet.

Att trivas som fisken i vattnet gjorde jag väl inte riktigt helt och hållet när jag gick ut från jobbet och vandrade rakt in i en snöstorm som egentligen inte var en snöstorm men allt för äckligt kallt för min smak...men desto varmare blev det senare.

Till Hötorget och ett av favorit sats platserna. Cross-training tränades. Enkelt, svettigt, tufft.

Dålig planering med två styrkepass egentligen - men satan i gatan vad bra det faktiskt gick! Tyckte till och med att det var riktigt kul :) Men arm-darret ja..Hehe..

Lång duktig strech på det och omsvidande för att ta mig tillbaka till jobbet för kvällsmöte med personalstyrkan efter stängning. Genomgångar inför jul och diverse provsmakningar...Allt från fina rapsoljor, till marmelader, te, kaffe, choklad och himmelskt goda saffranssnittar...Mums!

Hem kom jag för en tjugo minuter sedan och har svängt ihop en improviserad matlåda till imorgon. Fatta vilken god sallad man kan göra på strimlad vitkål och morötter, majs, torkade tranbär, päron, solrosfrön, valnötter, fetaost, balsamicovinäger och keso/hummos. En skiva färsk mörkt nöt- och fruktbröd till det...Dagens lunch för undertecknad och uppenbarligen även morgondagens :)

Rotfrukter är grejen va!

Men nu lägger jag huvudet på kudden och låter sömnen föra mig in i drömmens värld där Tom Waits kanske spelar en ton och där världen inte är lika kall som denna dag. Imorgon väntar även då en lång lång dag och jag ser fram emot den! Godnatt världen!


För att det blir bättre...så sant som det är sagt!


och så börjar vi om igen

Kaffe och gröt och en morgonpromenad. Så blev morgonen för mig och jag njöt av att jag hade lite träningsvärk i mina vadmuskler. WOHO :D Haha, underbart ju. Löparträningsstelhet - hur underbart är inte det? Och ljumskarna idag? Nja, känns lite stelt jovisst! Streching igår och en kortis nu på morgonen och vila idag lär göra susen. Och imorgon väntar ju också ett naprapatbesök.

Men stelheten får vara där den är. För förra veckan fick jag Äntligen en fantastisk träningsvecka. Har jag längtat, suktat, trånat efter att köra slut på mig och känna underbara tröttheten - på riktigt?

Och nej, jag nöjer mig inte med en träningsvecka som innehåller 5 träningstillfällen. Speciellt inte om de ligger på mellan 55-75 minuter vardera....

Så är jag nöjd och glad över förra veckan? Yes! Måste därför publicera lite - faktiskt första veckan på evigheter som allt har stämt. Tror inte jag fattar det. Bara tänker: "surt ändå att jag fick ont igår..."

Nej nej - inga dåliga tankar: Positivt! Är ju tacksam för veckan right!


Löpning: 10+15 km
Cycling: 55 minuter(bästa tekniken på sjukt länge=svettpölen under cyklen var...ett hav?)+ 55 minuter Puls
Annat: 55
min Shape, 55 minuter BodyCombat och 55 minuter SatsFlow(träning och träning, jao rörlighetsträning!)

Inte 70 km på en vecka + 1-2 styrkepass som var melodin för tre månader sedan. Men jag tänker inte på det. Utan ser framåt. Och här och nu.

Nu hemkommen från jobb och nyäten. Och fy vilken dag. Om man får lov att säga så. Vaccinationsmottagning första stoppet - inte för att sätta någon spruta i armen utan för att samla information...

Och jobb. Gick ändå snabbt. Men kroppen. Fattar inte vad mitt problem är liksom. Trött på att världen snurrar och jag är trött och fruser och har kramp. Blä på det. Nej, morgonen var nog ljusare än kvällen.

Tänk på det istället.

Men undrar ändå. Varför liksom.


regn och rusk och 15 km

Idag sprang jag faktiskt längre än jag gjort på nästan 2 månader! Woho på det! Och om man räknar bort marathon i Berlin så var det till och med det längsta på 3 månader.

Och, haha, 15 km var det som det blev! Ett test! Som gick bra och dåligt...

Första milen flög iväg. Jag tog det lugnt och sprang Årstaviken och kände mig nostalgisk då jag sprang där hela tiden när jag bodde vid Skärmarbrink - min första egna place låg där. I våras. Första gången jag sprang 20 km tog jag viken gånger två. I vår somras...

Åh! Hur underbart var det inte att bara ta sig fram fram fram. Underbart verkligen. Så jag bestämde mig för att fortsätta och prova 15 km. Men det visade sig att 13 km nog hade räckt. För där fick jag faktiskt ont på riktigt. Började kännas lite vid milen men sen gjorde det onteliont.

Så jag gick sista kilometern hem - titta! Stoppade och sprang inte hela vägen hem.

Men fick mig 15 km! Underbart ändå! Hehe, tiden? Jepp. 1h och 35 minuter tror jag att jag klockade in på. Sista 3 gick inte snabbt. Långsamare än de tidigare då jag hade onteliont.

Men ändå! Lycklig :D

Tänk att jag sprang 15 km för första gången i våras. Någonsin. Och var Überlycklig då. Hehe. Och sprang en mara skadad för två månader sedan! Tänk vad man kan ändå :D:D

Nu blir det kaffe i staden med vän! Finns det något bättre sätt att tillbringa en söndag som DENNA? Regn och rusk möts bäst med löpning och därefter mys på café!
 Maria i en ask :D



 



o juste!

Titta vad jag fick lämnat till mig på jobbet? (och höll på att glömma det i mitten av ingenstans host...) Glad glad!



det var en myskväll

Gårdagskvällen fortsatte i samma lugna mak som den började. Den började med matlagning och fortsatte med lite impulsivt bak här hemma. Blev en favorit i repris. Chokladkladdmuffins...eller tryffelkakasmuffins kanske man också kan kalla det :) Mums i alla fall!
Strechade noggrant. SHit förresten - vad jag har strechat denna vecka. Den hemska stelheten ska bort bort bort! 

Sex and the City på gammal skiva. Bakningen bjöd på gott. La mig inte så jättetidigt utan kunde njuta av kvällen!

Och kunde sova ut till nästan 9 imorrse! Och nu ska här göras kaffe! Lugn stund här hemma. Innan jag ska ut i springskorna mina!


lördagskväll

Det här har varit en dag som är en dag som aldrig blir dag. Krångligt? Det kallas vinter och mörker. Dagen då det inte ljusnar. En lördag då man går upp innan sju och försöker fånga lite ljus i form av en mogonpromenad innan man åker iväg och jobbar. Då man står och fryser i snöslask och väntar på tuben som aldrig dyker upp. Då man jobbar och tittar upp då och då och ser hur det inte blir något mer ljus utan bara mörkare och mörkare. Då man har väldigt mycket att göra och dricker kaffe i stora koppar för att piggna till. Då man är övertrött och undrar vart tiden tar vägen.

Då man sätter sig ner på sin korta lunch och tänker: "så går det när man inte fått sova i ens 4 timmar". Men ändå inte ångar sömnbristen.

Gårdagskvällen spenderades nämligen i fint sällskap på favoritstället Strand Hornstull där bl.a. Daniel Adams-Ray dj:ade...Varför inte liksom? Går det att säga: "Nja, jobbar imorrn". Kanske. Men varför liksom? :D Kul och fin kväll och det var värt tröttheten idag :)

Att vandra hem i snön var väl inte lika...kul.

Är det vinter på riktigt nu?

Det får mig att tänka på hur enormt mycket som har hänt det senaste åren. Hur mycket jag har förändrats. Saker som livet, universum och allting har spelats sin roll. Jag har fått växa upp steg för steg. Lämnat barndomslivet bakom mig, fast ändå inte för barsligheten som poppar upp ropar hej - den vill jag nog aldrig förlora.

Har kastat mig ut på öppet hav. Storm och åter storm. Tagit mig upp till ytan.

Varit med om fantastiska saker. Händelser.

Och händelser som krossat mitt jag för ett tag. Livet, döden, universum.

Tiden går. Man förändras.

Växer upp.

Lever lite mer och ännu lite mer.

Livet. Fantastiskt.



en sol i min mage

Snart är jag där. Det är så det käns. Och samtidigt absolut inte - alltid två sidor av samma mynt, right? :)

55 minuter cyklingPuls + 55 minuter Shape på Hornstull.

Jag är en sådan som gillar att träna länge. Underbart.

Cyklingen - pulsen gick inte till den topp jag ville. Var kanske lite trött i kroppen idag. Samtidigt som jag gav så in i bengen. Galet bra trots allt! Så stark var kroppen, trots att jag inte nådde högsta bästa nivån. Men ändå stark.

Shapen - tufft. Tufft Tufft. Är så stel. Försöker fixa till mig. Men blev nästan lite uppgiven i mitten av passet. Men fortsatte att köra på. Och efteråt kände jag ändå resultatet. Men jag ska köra BodyBalance. Söndag? Måste få mer rörelse i kroppen.

Hem och strecha ut ordentligt. Tänja ljumskarna och höftböjen. Fy satan vad ont det gör. Men det går.

Och efter Shapen. Jag kände liksom inte Aj! Jag kände mig bara lyckligt genomtränad.

Det här har hittils varit en fantastisk träningsvecka. Ta i trä! Jag är fortfarande rädd för att göra vissa rörelser med kroppen. Märker hur förändrad jag har blivit i form av stelhet. Men jag finns och andas och är stark ändå. Och det är ta mig tusan fantastiskt.

Torsdagen kunde inte ha avslutats bättre. Och nu ska jag diska och snart lägga huvudet på kudden min.

Att det tar sådan tid. Tålamod är svårt att lära sig. Men jag kämpar på. Och nu är jag ju faktiskt på bättringsväg. PÅ RIKTIGT tror jag. :) 

Som att jag har en sol i min mage :)

En sol i min mage. Det är ett vackert uttryck.



laddar upp!

Oj, vad underbart. Att komma hem efter jobbet - men innan träning! Har hunnit ta mig en powernap och mellanmålar nu med kaffe, en macka och ett äpple. Laddar upp. Någon mer än mig som känner mörkret tränga sig in i kroppen och trötta ner hela en själv? Nåja.

Igår tog jag äntligen tag i mig själv. Kom hem sent från jobbet men gick ändå till sats, som förvisso ligger 50 meter ifrån mig men kommer man hem åtta på kvällen och är sjukt trött och frusen är femtio meter långt... Bokade i alla fall in träningsvägledning. Japp, man kan skratta men jag och träningsmaskinerna har inte riktigt hälsat på varandra än. Eller jo löpbandet. Och crosstrainern. Men det är alles.

Men nu ska jag alltså lära mig. På tisdag :)

Planerar här hemma i min kaffedoftande lägenhet. Segar mig lite med vissa saker men snart är nog allt på plats.

Resa resa resa. Äventyr. Längtar. Jag vill. Allt :)

Men nu. Nu ska jag iväg och träna. Hela två timmar. Unnar mig lite extra. Vilodag igår ju. Och strechade väldigt väldigt bra. Och är så sugen. Så varför inte? Nu kör vi!

Och redan torsdag idag?

Planeringstider...


börjar dagen med ljus och supergröt

Ebba Grön spelas på radion och man kan inte göra annat än hoppa upp och ned av nostalgi-glädje! Denna morgon som är en underbar morgon. Morgonpromenad i en mörkt landskap som ljusnar sakta fast klockan är över 7. Vitt av frost. Vackert.

Och jag känner hur de senaste två dagarna som fyllts med 4 timmar träning har gjort mig till en härligt glad människa. Dagar som igår då inte bara träningen stämde utan även kosten, fina vänner, stockholm, energi, nyfikenhet. Underbara.

Man, eller rättare sagt jag, inser vad jag behöver för att må på topp :)

Och jag ska ta tillbaka mig själv och fortsätta vara i lag med mig själv.

Dessutom. Så strechade jag ännu mer innan jag gick och la mig. Ett måste, då jag var lite trött och spänd i de där fördömda ljumskarna.

Vilodag idag helt enkelt :) Och morgonen är fri från jobbelijobb, då jag börjar 11! Alltså ar jag tag i de där mejlen jag visst inte hann med att ta tag i igår. Usch. Jobbiga mejl att skriva. Typiskt att man "skjuter upp det".

Men ett ska bli kul att skriva :) Det hoppas jag få ett bra svar på också!

Dagens frukost blev en supergröt i form av detta: 1 dl fiberhavregryn, 1 msk krossade linfrön, några gojibär och russin, kanel, 1/4 mogen banan. Kokas samman. Toppas med några hackade mandlar och ett färskt fikon. Serveras med soyamjölk. Gott? Underbart!

Dessutom fick man grattis tidning vid slussen igår. Gårdagens men jag njuter av att läsa tidningen och fyllas med information, även om det är gårdagens...Lycka :)



härlig tisdagsdag!

Mums mat mums säger jag bara. Precis slukat näringen som verkligen behövdes. Dagen fick visst innehålla ett visst mått ut av träning. Inte helt fel säger jag! Inte helt fel!

Efter en alldeles Fantastiskt lunchcykling där inte bara orken fanns utan även Teknik, var jag inte nådigt svettig :) Underbart! Härlig instruktör på favoriten Hötorget. Och vi flög, det vill jag lova. Att tekniken verkligen satt - ja, det var en härlig bonus!

Och att en supertrevlig tjej i omklädningsrummet sa till mig hur fin min klänning var - det var ju ett till sätt att få mig att le :)

Blev medlemsvarvad av Amnesty och satte glatt mitt namn på pappret. På nått vis har man alltid råd även om man är rätt så pank. Satte en högre summa en den minsta. Men det bästa är att Amnesty verkligen vill ha medlemmar för att det är ju det som stärker dem - så om man vill räcker det med 20 kronor per månad. 20 kronor. I stort sett alla kan lägga det.

Det är ju inte ens en kaffe på stan.

stanvandrande med vän som imorgon lämnar Stockholm! Fina Stockholm var från en vacker sida idag och solen sken. Att det var mörkt alldeles för tidigt får man väl bortse ifrån...Då kan man ju bara kura ihop sig på ett varmt och mysigt café med en supergod kaffe som dracks ur en skål. Som vi gjorde :)

Och väl hemma blev jag så grymt sugen på ett nytt pass innan jag skulle gå på sena Sats Flow passet. Blev så sugen på Body Combat. Instruktören på cyklingen var nämligen instruktör för även ett sådant pass. Kände väl att man kanske blir lika cool om man också kör Combat....

Och så roligt så roligt! Hade enkelt att hänga med - efter att ha kört fäktning så många år kunde jag greppa kombinationer. Saknade min fäktning enormt!

Svetten rann och slutade rinna lika häftigt under SatsFLow passet. Är så stel. Inte bra. Försöker strecha hemma, med tanke på att jag har så ont. Men måste börja ordentligt med rörlighetsträning.

Skulle prova en rörelse för att aktivt tänja ljumskarna efter cyklingen idag. Som jag starkt gjorde för ett år sedan under varje fäktträning. Kände liksom ingenting då. Var inte jobbig på något sätt.

Idag kunde jag inte göra den. Det gjorde så ont.

Blä!

Att jag har lite ont nu får vara. Jag har haft en superkul dag med en sån underbar nivå på träningen att jag känner mig genomtränad som en Maria vill vara.

Godnatt på det helt enkelt :)


denna dag

Har tagit en morgonpromenad till en fantastiskt fin himmel
Har tvättat
Har lagat och ätit gröt med linfrön, russin, kanel, gojibär och banan och mandel
Druckit te med ginseng

Ska dricka chokladmummakaffe och ta tag i mitt liv (i form ut av boka resa, mejla, kolla vissa pluggprogram...)
Ska köra ett fett ös medvetslös cykelpass
Socialisera med mina fina vänner
Gå hand i hand med min nya träningsfilosofi och prova SatsFlow

Och njuta av en förhoppningsvis vacker höstdag, andas, ha min lediga tisdag, var glad, skratta, leva. Tisdag.

Tisdag Tisdag Tisdag och Maria behöver kaffe :)


måndag och veckan kan inte ha börjat bättre!

Tiden går verkligen otroligt fort. Snart är det jul. Vart har hösten försvunnit? De senaste två månaderna har försvunnit väldigt väldigt snabbt. Har lite glömt bort tiden tror jag. Fokuserat på så mycket annat. Tröttnat på mycket. Tagit beslut. Varit skadad. Varit trött.

Varit lycklig. Gjort allt möjligt. Tagit bra beslut. varit stolt över mig själv. Lärt mig saker. Tittat framåt och kommit fram till saker.

Fina små stunder, stora stunder. Möten, människor, Stockholm, världen.

Ja. Tanken var inte ett djupt inlägg med tankar hit och dit.

Mer ett konstaterande. Tiden går snabbt. Men ja, jag längtar faktiskt till jul! Kommer bli en galen jobbmånad i december. Men jag ser fram emot det. Tycker det är så kul :)

Sen hoppas jag (ta i trä TA I TRÄ!) Att det äntligen kommer bli en galet underbar träningsmånad...

För jag sprang imorrse igen utan att ha ont! CRAZY underbart :) Eller ja, i slutet så gjorde det lite ont. Men inte mycket! Det ni! Det är lycka. Att jag var ganska seg och att det ösregnade och att jag inte sprang så snabbt mina 10 km är en annan femma!

Att dagen sedan fortsatt med roligt jobb är också mer än okej :) Och att jag dessutom har underbar chefer som gav mig en hylla är också mer än trevligt :) BLir verkligen så glad av sådana saker!

Så veckan har börjat bra bra bra! Fin träningsrunda, bra jobbdag och en hylla med hem. Nu har jag överlagt med mig själv och gett efter för min inte-så-särskilda hunger...Och tar macka istället för att laga mat. Jag är dålig jag vet :) Hungern går upp och ned när mina rutiner när det gäller träning går upp och ned. Hm.

Men jag har fortfarande nybakat (nästan) bröd hemma. Så det är så!

Annars fortsatte helgen fint värre. Med stadenturer och mysfika med vän på lördagen, till att laga världens godaste matpaj (kan man misslyckas om man har bl.a soltorkade tomater och fetaost? Nej är svaret!) i fint sällskap, förundras över Pulp Fiction, besöka grannstaden Uppsala och sitta i timmar på mysigt café med finfina delar av tha gang. Bäst helt enkelt :)


så GOTT

Underbart gott. Njuter till hundra procent av grovt lantbröd, nybakat även om det har inhandlats på Ica, brie, tomat och diverse grönsaker. Mums på det!

Ute tränger visst solen just igenom molntäcket. Passar mig perfekt för jag ska bege mig in till stan med fining.

Körde ett cyklingpuls pass halv elva. Upplägget är just för denna instruktör som har passet inte lika tufft som vissa andras...Passade mig perfekt denna dag. Då jag inte får köra allt för hårt med tanke på att jag redan tränat tre pass tors-fre och inte ska köra slut på mig.

Ja just det. Kom ju dessutom hem vid halv fyra denna morgon. Man kan ju fråga sig vad jag då gör på Sats Liljeholmstorget sittande och trampande på en cykel halv elva. Japp. Hehe. That's just me :)

Mår i alla fall super :)


GOTT!


värt en tår av lycka

Denna morgon hände något som var värt en tår av lycka. Jag sprang. 10 km.

Och FÖRSTA GÅNGEN PÅ 2 MÅNADER SPRANG JAG UTAN ATT DET GJORDE JÄTTEONT! Hur in i bengen fantastico är inte det? Helt galet underbart.

Och inte har det gjort ont efteråt heller.

Nu sitter jag och slänger i mig mat innan två fina tjejer kommer över till min lilla lya. Innan vi gör stan. Dagen har varit fin. Julupppackande på jobbet. Trånande efter marmelad och lyrisk längtan efter Coffe Breaks to die for mackor med härlig kollega. Slagit in julbockar i presenter. Pratat Indien, Vietnam, Lombok och surfing. Lika lyriskt med samma person. Ojat mig tillsammans med en malmöit i kostym och regnstövlar och skönaste stilen - falafel i stockholm är inte samma sak som i Malmö.

Regnat har det gjort. Men vem bryr sig?

Och springstegen. Löpningen och jag. En liten tår av lycka nästan!



Fantastiskt

Satan i gatan: Jag förstår hur mycket jag och träning är ett. Kroppen skriker lycka lycka lycka just nu. Efter ett styrkepass i form av Shape och därefter ett jädrans go-pass i form av CykelPuls. Det handlar inte bara om endorfiner. Det handlar om hur jag älskar fokuset, att pusha mina gränser.

Att känna smärtgränsen och gå över den och inse att man orkar så mycket mer än man tror. Att känna hur kroppen pushas men är fruktansvärt stark.

Det bara är så. Jag är den typen av människa. Jag älskar det. Kan inte leva utan det.

Jag behöver träning. Alla människor behöver det. Men jag vill ha mycket. Mycket vill ha Mer :)

Inse att man har gränser. Det har jag gjort. Insett att vissa saker tar tid. Det har jag gjort. Men nu käns kroppen så mycket starkare igen.

Satt på cykeln i en sal som sprudlade av energi. Tuff tufft. 8 minuter kvar av passet.

Frågan varför? Varför ge MER än allt?

Den enda saken som sa mot är det enklaste (och svåraste ibland) att det är jädran i det jobbigt. Men herregud. Finns det jobbigare saker? JA!

Varför vill jag? För att jag älskar det. Jag kan inte leva utan att bräcka mina gränser.

För att jag vill bli bättre. Vill komma upp till en ny nivå. Där jag var tidigare. Vill bli starkare. Bättre.

Det som alltid driver mig.

Men glädjen. Den är där.

Därför log jag (eller grimaserade....beror nog på vem man frågar...:)) Och avslutade med en sjukt bra pulstopp.

LYCKA. Totalt.

Kroppen var med mig idag. Psyket var med mig idag. And I love it!

Tänk att man får ha det så bra :)

Dagens beronde är för övrigt konstigt nog James Blunt och hans låt "I really want you". Repeat är ordet där.


och plötsligt var det kväll

Snö. Igen! Crazy banana är ordet på det. Gillas det. Nja. Inte riktigt. Inte alls faktiskt.

Men klaga? Nej. Ska inte. (bara lite...)

Hitan och ditan idag och klockan är plötsligt sex! Pumpen imorrse gick bra. Andra gången gilt. Och utan att ha tränat på en vecka så var endorfinkicken inte så liten. Hög på träning hög på livet. Nya cravings är wokad mat. Snabblunch och vidare till naprapaten. Ett bra besök. Min vila hade gett resultat (och behandlingen.). Äntligen kan jag känna ett stort framsteg i kroppen. Är beredd på att komma igång på en annnan nivå, inse att man är på en annan nivå och vandra därifrån.

Snökaoset lindrades med en fin kaffe vid medis med en länge efterlängtad vän.

Trängdes in i tunnelbanan. Det är visst den tiden som kommer nu också...tunnelbanekaoset börjar väl på riktigt nu. Förseningar och dylikt som varit tidigare blir väl en tid att längta efter. Hm. Ser Stockholm fram emot vinter?

Te. Och så har jag fixat här hemma. Pysslat hehe. Snabbt och enkelt fixat mig ett sängbord. Kartong från jobbet plus ett kraftigt omslagspapper. Lim.

Enkelt. Blev nöjd med resultatet. Man lär sig hur man skapar sig ett hemtrevligt och mysigare hem med små medel. Som en kartonglåda med omslagspapper. En liten lampa från IKEA för 29 kronor. Ett överkast för 59 kronor. Några ljus. Små saker. Det är ganska enkelt att fixa allt billigt bara man ställer in sig på det!

Så. Bra tisdag. Bra bra :)

Förutom snön då. (lite klagan...klagobrev till moder natur. Kan man skriva det?? )

Fortsätter fundera på kvällsmat. Och målar naglarna. Bästa sättet att dölja att de ser förfärliga ut. Gömmer de under nagellack hehe...



pump it!





Jag är en utvilad människa med överskottsenergi som dricker kaffe och läser böcker om Indien.

Tisdagsmorgon. Min oftast lediga dag :) Och den inleddes med att sova till halv åtta. Vakna av sig själv. Äta gröt och nu dricka en kopp av det svartaste kaffet och titta ut på höstrusket utanför och dyka ner i en guidbok om Indien - vårens planer börjar sakta men säkert utformas....

Men nu! När det kommer till träning så körde jag mitt senaste pass förra tisdagen. Efter att ha någon timme senare blivit massakerad (på ett bra sätt förvisso. smärtan är i det fallet BRA!) hos naprapaten fick jag mig att bestämma mig för att vila. En vecka. Okej. Det har gått 6 dagar med helvila. Enkelt första dagarna då ett fyvirus i kroppen härjade. Men jag har fått ta mig i kragen. Ingen träning. Bara maria-ultra-göra-massa-andra-saker. Hehe! Kan ju inte precis sitta still....

Men jag ska inte konditionsträna. Med tanke på att jag inte skulle göra det innan nästa behandling. Vilket är senare idag. Men styrka ska tränas. BodyPump. Vilket jag bara kört en gång innan. Men någon form av träning är det (även om det inte är min he...favorit...:D)

Och från och med idag och en och en halv vecka framåt har Stockholm finbesök av fina vännen! Så glad i hågen ska jag bege mig och få en lyckodejt med någon jag inte sätt på några månader!

Så vem tusan bryr sig om att trädet utanfr nästan blåser omkull? Då tar man ju bara fram stooooora halsuken idag igen :D


att titta

Dagen till ära har jag njutit fullt ut. Av hösten, stockholm, sinnet, orken. En perfekt dag. Bara för att liksom.

För jag tog mig tid till en sak som jag älskar. Som jag försvinner in i. Fotografera. Det är så jag kan försvinna: jag tar på mig en extra varm halsduk, pregar ner mina viktiga ting i en kameraväska (såsom kamera och extra objektiv såklart. Och den där plånboken, mobilen och nycklarna. Men lika viktigt: en liten anteckningsbok och en eller helst två pennor). Sedan går jag ut.

Promenerande och fotograferande. Bara titta och plåta och gå. Solsken. Kallt kallt. Öppna ögon. Utan tidsbegrepp. Hornstull, slussen, gamla stan, drottninggatan.

Stanna på vägen efter en dryga timme. För en kaffe. Och sitta och titta på folket som vandrar förbi och kladda ner de där tankarna om det där eviga som kretsar som handlar om det som jag alltid på något vis lyckas nämna, det där som kallas livet, universum och allting. Finner ett lugn i människovimlet utanför. Värmer mig med kaffekoppen.

Och sedan vidare ut på de slingrande gatorna.

Det var så länge sedan jag var ute och fotograferade. Underbart. Lyckliga jag.

Och jag är fortfarande så nöjd. För jag har verkligen städat och gjort i ordning här hemma. Och lagat massa matlådor och tvättat. Och det är väldigt skönt att ha allt gjort som jag velat göra.

Och nu lyssnar jag på fantastiske tom waits som sjunger waltzing mathilda. Och ska läsa vid min nya lampa 29 kronor på IKEA - inte helt fel) och smaka de där choklad-gI-kladdmuffinsarna som jag bakade igår...tror de är gudomliga...


Lite av det som jag såg på vägen. Och sedan var det gummor som hoppade, barn som sprang allt för snabbt, löpare som log, löpare som grimaserade. En man här och en kvinna där som inte alls såg världen. En man här och en kvinna där som log lika mycket som jag tror jag gjorde. En fågel som flög ikapp med ett flygplan (kanske). Allt möjligt. Man ser så mycket. Bara man tittar.







musik i mitt huvud

Många skilda meningar lär finnas om artisten som sjunger nedanstående rader. Men i mitt hjärta har han nästlat sig in och år efter år har jag kommit tillbaka till musiken. Av olika anledningar. I takt med att jag själv blivit mer än en liten plutt och åldrats så har musiken växt och förändrats till något ännu bättre. Att lyssna på gamla skivor betyder mer nostalgi än bästa musiken. Men nya albumet 2 steg från paradise är underbart. Och nedanstående rader har just nu fastnat på min hjärna. Går runt och spelar på repeat samtidigt som jag städar och tvättar. Och fixar och donar och gör det fint här hemma. Käns bra och jag gillar läget. Och diggar läget :P


släng ner nyckeln min fina och få mig av den här jävla gatan har stått i regnet så länge att jag börjat krympa att drunkna är inte så illa om det får en att drömma och hoppas på att en seglande båt ska komma och vi går ut och brinner upp i natten och skyller allting på våra fyllehuven undanflykter och självanklagan jag ser domen i dina ögon jag ser domen i dina ögon du kanske kommer förstå

Håkan Hellström, Shelley


morgonstund

Är det bara jag som känner ett väldigt stort lyckorus när dagen börjar med ett solsken som idag? Stockholm skiner som guld :)

Trots få timmars sömn är jag pigg som en lärka. Få timmars sömn efter en fin lördagskväll och natt på söder. Festligt värre. Morgonpromenad bland höstlöven. Strechat(!) - har tid att göra det ordentligt på helgen. Och druckit underbart svart mummakaffe och ätit en skål med höstig gröt. Vad sägs om:

1 dl fiberhavregryn, 1 msk krossade linfrön, några russin, kanel, en liten äppelklyfta, en nypa salt. Koka ihop och ha över några hackade mandlar och torkade aprikoser och en liten bit banan. Soyamjölk till det. Mums i magen!

Och nu ska jag iväg på nya upptåg. Ignorerar väldigt väl det faktum att jag hade tänkt städa och tvätta och allt idag. Solsken är en väldigt bra ursäkt hehe. Så nu ska jag iväg och gra något som jag längtat efter länge. Länge. Och fick en kick i baken igår! Vissa människor är trevliga. Så det är så.

Och det är inte springa. Utan en annan passion. :)





baka lilla kaka

Jag gillar INTE Ikea längre. Hmpf. Trängsel och människor som är helt apatiska eller står helt stilla mitt emellan allt och inget. Till slut blir man ju själv lätt förvirrad och kan inte bestämma sig. Gaaah! Och när jag äntligen kommit på en finurlig grej så fanns det självklart inte inne...typiskt.

Jaja, jag fick i alla fall alla småsaker som jag Verkligen behövde. Bra bra!

Och nu: Bakar :) Hur mysigt är inte det? Mörker ute. Bakar kladdkaka. Eller någon variant i muffinsform. Typ bara choklad, ägg och smör....och kaffe i. Stod som någon Gi-sort. Men lät så god. Recept kommer om den blir kick äs...

Ska mysa ner mig med lite tidningar. Duscha. Laga mat. Och sen ut på kvällens upptåg. Finemang helt enkelt! (ser till att njuta av vilan....)

Daniel Adams-Ray går i repeat. Jag är en som verkligen snöar in mig på låtar, på musiker. Tror han kommer ersätta Oskar Linnros ett tag nu. Komiskt nog.


solskenslördag

Jisses - solen SKINER underbart denna dag! Och det är lördag och allhelgona och därför är jag helt ledig idag. Jag kör fortsatt stenhårt på min återhämtning. Även om jag denna dag hade planerat att joina ett visst långlopp som går i staden (japp, trodde för en vecka sen att jag skulle kunnat springa. Naiv? Japp. Önsketänkande? Japp! :P).

Vaknade och tog en morgonpromenad i solskenet. Åt frukost. Sittande. Något som jag inte brukar göra under vardagarna...hehe :P. Nu dricks chokladmummakaffe i en av favoritkopparna samtidigt som jag lyssnar på p3 morgonpasset helg. Kloka kvinnor där. Och en viss vacker musiker, hm, som intervjuas. Haha - kan inte bli fel!

Har bestämt mig för att ta tag i min lägenhet denna helg. Trött på att bo i ett kaos. Ett IKEA besök ska därför avklaras denna förmiddag. Men först: kaffe, ännu en promenad i solen och sedan IKEA.

Dessutom: Är det inte alltid underbart att upptäcka att man har mer pengar på kontot än man trodde? hehe :P

Favoritkläderna för stunden, chokladmumma(ja, det är jag som skrivit på förpackningen...alla som handlar hos oss får inte så nördigt kaffeälskande förpackningar...) och solsken! Lovely :)

Radio är underbart. För övrigt. Vem tusan behöver tv liksom??



att trivas som fisken i vattnet

Det finns stunder av alla dess slag. Som när man sitter på tunnelbanan på väg in till jobbet varje morgon och varje dag får för sig hur man skulle kunna åka fram och tillbaka på samma bana under rusningstrafik - bara för att kolla på folk. Eller när man ser ett höstlöv, stort som in i, falle ner från ett träd. När man andas perfekt. Springer.

Eller när man bara trivs. Med det man gör. Och jag är så glad, så glad att jag verkligen trivs. Trivs som fisken i vattnet med precis det jag gör varje dag. Med mitt jobb.

Älskar att möta människor. Att få människor att bli glada och le. Det gör mig själv glad. Samtidigt som jag älskar att stressa runt när det är sjukt mycket att göra och arbeta snabbt snabbt snabbt. På samma sätt som jag kan njuta av lugna timmar när jag får fördjupa mig i beställningar. Eller faktiskt även prismärkning. Ordna om. Damma. Till att dricka te och kaffe och nörda ner mig totalt i diverse smakexplosioner.

Inser vilket fantastiskt bra val jag tog i slutet av augusti. När jag slutade på Metro. Jag sa nej till att gå in i väggen, vilket jag var en hårsmån i från. Tror att det var en av de första gångerna som jag sa nej till att prestera fel och lyssnade.

Smart tjej - där är jag visst ibland :)

Och det ska jag vara även denna helg. Vilar från träning från i tisdags (två träningspass har körts denna vecka bara...). Och det är typiskt mig: När jag bestämmer mig för att vila inser jag hur trött jag är. Dessutom har jag ju skiten i kroppen. Men rösten är back i normalt tillstånd! Hela torsdag och fredag! Men inatt. Ska jag sova ordentligt. Om jag vill: Över åtta timmar. Det ni! (Bara för det kommer jag väl vakna efter 7:))

Läser en verkligt bra bok för övrigt. Precis börjat men den har verkligen det där extra - som drar in en i historien. Underbart! Tom Waits är för övrigt fantastisk. Punkt på det helt enkelt.



flyga

Är det inte underbart att flyga fram?

Nu har jag kohandlat med mig själv. Hade svårt att gå och lägga mig klockan nio. Kändes så tidigt. Men nu, nu släcker jag lampan och lägger huvudet på kudden. Godnatt världen! Själv hoppas jag på att vakna upp till en vacker morgon jag :) Så att slipper blåsa bort på min morgonpromenix, vilket jag i stort sett gjorde imorrse... Sen skadar det ju inte om tillståndet i kroppen är på en annan nivå imorgon!




höstoväder

Blåst, vind i håret och regn i ansiktet. Gick fram och emot mig blåste plötsligt en stol. Dörrarna till butiken blåstes upp och vinden slog runt papperslappar. Dörrar som inte gick att öpnna. Höstoväder?

Ja. Det må jag tro. Själv så sitter jag i alla fall och kurar inomhus just nu. Tack och lov. Jobbdagen idag blev kortare än den skulle varit. Då min röst i stort sett försvunnit och jag mått sämre och sämre under dagen. Infektion i kroppen må jag tro. Så jag slutade redan två, fast klockan kändes mycket mer. Men fick ett  jag-vill-inte-åka-hem ryck och satte mig på ett café och drack kaffe och läste i tysthet. Och sen åkte jag hem och däckade på sängen. Hm.

Ovädersonsdag. Men då bjuds man i alla fall på en sådan  här häftig himmel!

Ska fortsätta dricka te med honung (gick runt mina timmar på jobbet med en kopp förkylningste med honung...) och kurera mig nu!

Och njuta av att inte vara ute i regnrusket...:D



tisdagsdag

Sitter här och nynnar med i Håkans texter om livet universum och allting. Det är en blandning av nostalgi och nyförälskelse till musiken i takt med att hans nya skiva spelas här i lilla lägenheten min. Jag dricker te och i huvudet far många tankar runt runt runt. Vardagliga ting. Stora ting. Allt från irritation till att studiefrämjandet fortfarande inte tagit bort mig som kursare på en av deras kurser. Trots att jag aldrig gått kursen och nu pratat med dem mer än en gång. Okej, om inte de skickat ännu en räkning till mig! Inte okej på det. Hatar sånt. Ta tag i jobbiga telefonsamtal. Nej tack.

Till tankar om gårdagen, helgen, dagen. Människor, stockholm, känslor, löpning. Snurrisnurrsnurr i huvudet.

Sprang igår. 9km. Det gjorde inte ondare men det var inte bättre heller. Söndagen körde jag ett cykelpass, som ett löpdistanspass. Idag tränade jag kondition och främst styrka, funktionell, i 70 minuter. Det var en väldigt tidig morgon. Sen gick jag till naprapaten.

Inte det bästa.

Jädrans iriiterande pissmuskler som inte vill som jag. Jag har lärt mig min läxa. Av vikten att inte köra tusen gånger tusen hela tiden och speciellt inte göra det plötsligt. Jag har aldrig lärt mig att säga stopp. Gått in i väggen definitivt mer än en gång förut. En lång resa innan jag mådde bra efter mer än veckor månader (det var år) i ett tillstånd jag inte vill säga hej till igen. Och att man inte lär sig.

Men jag trodde ju att jag var så in i bengen stark i somras. För det var jag. Men det betydde uppenbarligen inte att jag kunde köra hårdare och hårdare utan någon återhämtning. Och problemen som jag har idag är inte uppkomna enbart från i somras utan efter en längre tid.

Men jag är trött. På det. Att inte lära mig. Att sväva lite för mycket uppe i det blå.

Och jag saknar. Den där chansen till att andas. Löpningen.

Men jag älskar livet ändå :) Är inte ångestfylld och fantastiska dagar hela världen snurrar alltid underbart vackert. Även om det inte alltid verkar så.

Just nu njuter jag av en heldag tillsammans med min storebror och en halvdag med min mamma. Brodern min som jag inte träffat på flera månader. Och av den fantastiskt goda middagen vi åt på restaurang igår. Meze i mitt hjärta. Känns som att jag åt så mycket att jag fick min veckoranson på mat igårkväll haha :D Så gott så gott!

Och ska försöka njuta (hur ska jag lyckas är frågan dock...) av att jag ska vila från träning i en vecka. För att låta vissa muskler få återhämta sig. Sen låter min röst fortfarande som att jag har varit ute och druckit whiskey hela natten. Så har den låtit i nästan två veckor nu, till och från. Hade en svullen lymfkörtel idag. Haft det ett tag. Men jag har inte ont i halsen. Men fick höra att det inte behöver btyda att det inte finns en infektion. Och kroppen gör ont på fel ställen och jag är trött. Allmänt hängig eller vad? Sen är jag astmatiker och rösten tar sig därför konstiga vägar ibland...speciellt när man står bland tedamm och lagervaror....

Men vila en vecka. Det blir svårt. Svårt svårt. Yoga kan jag tänka mig i helgen i alla fall. Och styrka utan att använda benmusklerna. Men hur gör man det? Komiskt att jag inte vet hahaha :D


Men ta mig tusan, jag saknar. Löpningen. Hur stark var jag inte då bilden togs? Mitt andra långlopp över 26 km sprunget. Jag hade sprungit 32 km. Hälfen ensam, hälften i sällskap men i terräng. Jag flög fram i slutet. Det var mer än fantastiskt.

Att jag sedan varit sjuk veckan innan, och hade en väldigt tuff träningsperiod bakom mig var en annan sak. Att jag åkte från Stockholm till Lund på måndagen denna vecka, körde långloppet på tisdagen, vilade onsdagen och sedan körde ett väldigt tufft fartlekspass på torsdagen, distansade på fredagen, terrängsprang länge länge på lördagen och körde styrka på söndagen är en annan femma. Att jag dessutom flängde runt i Lund intensivt måndag till torsdag för att hinna med alla möjliga saker, att jag åkte till Eksjö på torsdagen och gick igenom en väldigt jobbig familjegrej, åkte tillbaka till stockholm på lördagen, bestämde mig för att flytta samma dag, och flyttade och packade hela söndagen, plus att jag gick runt och var skitnervös inför ett nytt jobb jag skulle börja på.

Och sen fortsatte jag köra på. Och hade gjort det innan också. Återhämtning. Säga nej när det gör ont på fel sätt. Inte varit min melodi.

Men jag biter i det sura äpplet och lär mig. Hoppas jag. Men nu har det gått 2 månader. Drygt. Och jag vill må bra. Det tar så lång tid. Att jag sprang maran var väl inte det bästa uppenbarligen. Men jag gjorde i alla fall det. Men nu jäklar i det ska det bli bra. VILL VILL VILL.

Längtar i alla fall till dagen då bilden togs. Äkta lycka!


RSS 2.0