träning - min motivation och glädje...

Okej. Det är bäst jag erkänner. Jag skulle inte kunna leva ett liv utan rörelse. Bara för att det är en del av mig. På samma sätt som rörelse är något som varje människa behöver. Hur mycket och hur hårt man tränar är inviduellt. Man tycker om olika saker. Lockas av olika ting. Och jag, ja...jag gillar "att ta i".
Sedan älskar jag hur svetten rinner, att puscha mina gränser, tävla. Samtidigt som jag finner så mycket liv, glädje och värld under rörelse.
Och jag började egentligen med att jag skulle skriva om att jag motiveras av andra människor, vilket jag gjorde idag under kvällens träning. Och att jag motiveras av utmaningar.
Utmaningar - en genomförde jag definitivt igår!!!

Träningsroligheter. Ett ord som inte bara är beskrivande utan ett ord som har finess. Eller något sådant. Träning är roligt. Underbart. Right?
Så därför fyllde jag på min inspirationseftermiddag med träningsinspiration. I form av styrke gympa (styrka, intervall och konditionsträning, kordination, balans - hela köret) plus lite gymmande. I 1h 50 minuter. Nu har jag precis fyllt på energinivån i kroppen med en stor tallrik mat.
När jag går och tränar själv på gruppträningar likt dess har jag mina egna knep för att kunna köra så in i bengen. Motivation. På ett pass likt detta då det är så sjuuukt mycket folk, ja, då betyder det att det finns massvis med grymma människor. Som är duktiga på olika saker. Jag hittar människor som jag tävlar mot. Under cirkelträningen spejar jag efter människor som är duktiga och kan ge mig en ordentlig utmaning - och försöker sällar mig till dem. Jag hittar min tävlingsinstinkt helt enkelt! Dessutom så boostar jag mig själv med energi. Som "jag vet att jag är väldigt vältränad - JAG KAN DET HÄR". "Jag har MÖJLIGHETEN att göra den här träningen fullt ut". "Det ser imponerande ut att köra all in - ordentligt".
Sånt funkar mycket bra för mig :)

Men, jag får erkänna att idag så var benen lite möra. Lördagen gav mig träningsvärk igår och mina roligheter på kvällen gjorde inte att den där värken försvann....
Roligheterna ja. Mina planer gick i lås :D
Projekt och jag. Tajta va! Även när det gäller mina träningsroligheter. Och tidigare förra veckan blev jag grymt sugen på att avancerar i cykelsalen! I tid och ansträningsförmåga. För mig betydde detta DUBBELPASS!
Det längsta jag har cyklat eller spinnat eller vad man säger - i alla fall - är 1h 20 min. Och då har jag varit trött....
Igår körde jag ett pass på 55min+1h 20 min. Aktiv cykling blev 2h 15 min.
OMG: Jag var ett darrande asplöv när jag klev av cykeln.
Första passet gick galant. Jag körde på medelhårt. Tog inte precis ut mig totalt. Skulle ju köra längre.
Fyllde på vattenflaskan och hoppade upp på cykeln igen för ett cykeldistans pass med pulsmätning. Egentligen är tanken med det passet att ligga på en nivå som för mig ligger från 70 upp mot 80-85 procent - men utan ngn återhämtning. Men jag erkänner. Sänkte pulsen några slag några gånger. Trampade ur benen ngr sekunder innan jag gick tillbaka.
För när det var en halvtimme cykling kvar var jag så in i bengen trött.
Men jag klarade min utmaning :) Även om jag efter en kall cykeltur hem var tvungen att lägga mig på soffan en stund innan jag kunde kränga mat. Intressant hur man reagerar olika på att köra helt slut på sig själv. Jag är likadan efter ett lånpass löpning på över 20 k m - jag har svårt att känna den där hungern efter passet. Det komiska är att jag lätt kan bli hungrig i slutet om jag är ute och springer länge.
Men då är det ändå att prega ner maten. Den smakar ju ändå gott :D
Såhär motiverar jag mig till att utvecklas. Tristess är inte kul när det gäller något som tillhör ens vardag. Så jag vardagslyxar till livet när det kommer till träning genom roliga projekt. Tränar man så mycket ensam är det kul att hitta saker som skapar en ny slags motivation! Visst är rutiner ganska najs ibland - men roligheter är ju bara så mycket....ja, roligare... :D
Behöver jag ens nämna att jag idag upptäckte att Gerdahallen har Vasaloppsspinning nästa söndag i typ 3h. Man kan ju INTE säga nej! :D



jag är

 

Jag är inspirerad, motiverad och glad! Jag dricker kaffe, har på mig min nyköpta kofta och håller på med ett jätteroligt nytt projekt här hemma! Det är måndag och idag känns det som att Världen Ligger Framför Mina Fötter. Inspirationen och kraften bubblar i min mage. Jag känner igen Mig SJälv. Den där Maria som är nyfiken på allt och som ser möjligheter och saker att upptäcka och nya tankar och människor att möta.

I helgen kände jag för första gången på riktigt känslan av att bege mig iväg på mina egna ben och hitta på nya saker. På riktigt. På riktigt har jag nog inte känt mig så hög på livet på väldigt länge. Mina ben är fortfarande väldigt "ostadiga", men på ett par barbieben ska jag snart vandra iväg - denna gång med livremmar som funkar!

Jag välkomnar helt enkelt våren, livet och en resa över till ön som kallas London. Möjligheter gott folk! Det är måndag och livet och världen ligger framför alla våras fötter, right?!

 

 


söndagslugn

Dags att yogaloss. Fast "yogaloss", låter som värsta aktiveringen. Ska ju faktiskt iväg på yin-yoga. Lugnt. Med meditation. Jämvikten - hej hej hallå! Tänker till ibland va :)
För övrigt har jag helt underbar tränigsvärk i min kära rumpa, rygg och nacke. Tror jag kan tacka backarna och afrodansande igår för detta. Någon mer som älskar träningsvärk?
SÖndag idag och dagen bjuder på en liten tripp till staden Helsingborg. Sedan har jag roliga plääns för kvällen. Får se om de går i lås! Tänker njuta fullt ut av att söndagskänslan som råder hos så många på grund av det faktum att det är, ja just det: söndag. Den där härligt lediga dagen. Även fast jag också är ledig imorgon med. Kan man ju säga.

Att ställa ut en stol på en bunker. Fascinerande att undra varför. Speciellt när jag får rätta mig själv då det ju är en bänk. Fint sätt att njuta av havet. Men måste säga, lite kallt under vintern då blåsten inte är nådig. Men bilden får beskriva mitt yoga-lugn.

dag med fart

Det har varit en skön lördag. Att komma ut och röra på sig innan halv 9 är alltid guld. Som denna dag. Då det blev distans med inslag av backar och fart! Morgonenen firades på detta sätt. Med en 2-3 km uppjogg, för att sedan dra på för fullt upp och ned för backarna i St Hans i en 2,5 km. Övade på tekniken och satte full rulle uppför backar som var mellan 80-200 meter långa. Med variation på hur branta de var...
Man känner sig definitivt lite som the king of the world när man andas väldigt högt och kämpar de sista metrarna upp för kullen och sedan står i solskenet och tittar ut över Lund. Fint värre.
FInt värre var också att distansen hem på 4 km gick på en fin snitt-tid :)
Annars har dagen fyllts på ut av diverse ting. Allt från att flytta en fåtölj genom Lund på en skottkärra till att köpa en finfin tröja bara för att. Till att stå och laga till sin superlunch till Melissa Horns vackra toner. Ta tre praliner till kaffet på maten. Köra en halvtimme gym och dansa loss 55 minuter på Afro dans, vilket för övrigt var sjukt kul och alldeles för länge sen sist. Till att ligga i soffan och inte röra en fena medan andra lagar mat till en.
Till att äta fantastiskt lasange och ha givande diskussioner och dricka ett gott rödvin. Och lite annat smått och gott....

Dagens Lunch: Mumsig sallad med tomat, avokado, apelsin, blandad sallad, gurka och salladsfrön. Balsamico och olivolja. Vegetarisk schnitsel med kidneybönor, lök, svamp, soltorkade tomater och cashewnötter i härlig kryddning. Underbar Creme Fraich med vitlök och örter.
Och avslutningsvis: praliner från Österlenchoklad....Så laddar man för att orka göra allt och lite mer :)






















































Härligt!!!

för att nu är det dags

Morgonkaffe och bästa gröten har ätits. Tidningen har lästs. Och nu lyssnas det en snabbis på radion och nyheterna. Med tanke på läget i Libyen så vill man ju inte missa något. Inte ens när det är en underbar lördag utanför dörren.
Därför känner jag mig lite såhär: Som om jag är påväg men ändå inte :P För påväg är jag egentligen. Ska springa backar! Hade tänkt köra ut till Skrylle men säger nej till bilen för uppenbarligen är det bara jag som är vaken denna morgon, och inte min lilla pappa. Och uppenbarligen måste man få en genomgång innan man använder vår hyfsat nya bil. Hm.
Därför kör jag alternativ två - distans upp till St:Hans backar och sedan lite backe upp och backe ner innan benen kör distans hemmåt igen.
Men. Om jag nu ska hålla mig tanke att bege mig ut tidigt för att hinna med alla dagens göranden, så kanske kanske borde jag bege mig.
Varför är jag alltid denna tidsoptimist....:D
Men nu ska jag banne mig ta mig i kragen - inget velande här!!!
Och benen ligger inte i vililäge idag! och inte heller kommer jag se ut såhär idag. Finaste minen. Bara för att det är lördag...:D


viloläge

Återhämtning. Vikten att vila. Orden hörs från alla håll och kanter och också från mina läppar. Ja, hör och häpna. Vilan förespråkas av mig. För att det är en självklarhet.
Försöker och försöker. Återhämta mig. Inte bara varje vecka när det kommer till träning. Jag måste ha minst en vilodag i veckan. Min kropp funkar bäst med att träna mer en dag och vila totalt från träning en annan. Och idag är en dag med benen i viloläge. Utan träning.
(Istället har jag tagit två vackra promenader imorrse. Innan jag körde från landet till Lund. Jag har inte kört så mycket det senaste året, de senaste två dagarna har det blivit korta körsträckor. Så snacka om att jag var trött efter en dryg timmes körning! Koncentration...)
Men just det ja, återhämtning var det ja. Men det är mer som kräver reparation. Det är ju inte bara muskler som slits ner och byggs upp. Det är en själv och ens värld. Också. Återhämtning och uppbyggnad. Det är bara så fruktansvärt okonkret och tröttsamt.
Men nog om det. Jag bygger upp min kropp genom att just ha ätit en supergod middag med råvaror som jag älskar. Ger kroppen den näring den behöver. Genom mat som smakar och doftar underbart. Matlagning. Det är något konkret och icke konkret på samma gång. Meditativt. Tänka igenom smaker, dofter på förhand. Se råvororna, känna dem. Skapa något.
Men nu ligger benen snart i viloläge. Och en sådan här goding vet jag väntar :) Fördelen med att baka semlor själv är att man kan göra dem hälften så stora som de som man köper. Då kan man ju äta två...med lite olika fyllningar...Mumma. :D
Sedan kan man vila sinnet sitt genom att köpa hem vackra blommor. Som allas våran käre Ferdinan säkert skulle ha gjort. Så varför inte jag :D Vackert för ögat - vackert för själen.

Trevlig fredagskväll :D


ett litet paradis

Har druckit två koppar kaffe. Och ätit en skål müsli-gröt. Innan dess spatserade jag upp för kullarna små i skogen bredvid och lyssnade på skogens små ljud. Såg två rådjur hoppa fram framför mig. Skön kyla. Inte sådär kallt att kinderna fryser, utan härlig vakna kyla. Efter nästan 9h sömn, dock i en obekväm säng, var det skönt att dra på sig ett par jeans, tjock tröja, sockar. Stövlar och tjockejackan och en mössa på huvudet. Och sedan promenera över vägen ut i skogen.
Och en kopp kaffe blev som sagt helt plötsligt två. Så det kan gå...Nu ska det plockas ihop lite här i stugan innan jag går ner de hundra meterna till havet. Bilden nedan visar inte riktigt de häftiga snödrivorna. Men nästan. Bild från vackra gårdagskvällen, precis när solen häll på att gå ner.

Stenshuvud är det som man ser...

Efter två dagar här i stugan känner jag mig redo att återvända till staden :) Eller lilla staden. Börjar längta efter storstad och liv och fläng. En skön längtan. En välkommen längtan. Skönt att vara bland familj när man är lite utmattad. Men ser det som ett gott tecken att jag börjar längta bort :) Det är ju lite konstigt att bo hemma ett tag när man redan flyttat hemifrån...Så, som sagt - det är en skön längtan som har satt sig i kroppen. London-längtan :)

Men stugan-vistelsen har varit finfin. Har inte varit här sedan i sommras. Och man faller så utmärkt in i sina takter när man kommer hit. Sover mycket. Läser. Promenixar. Tackar för ett underbart väder igår.

Och efter långpasset igår känns inget! Strechx2, mat och vila. Gör susen :)

Och när man är här i stugan blir man också kung över världen. Speciellt om man heter Maria och står på sitt berg (eh...är inte alls bara en kulle) och kollar ut över världen (fält och skog). Med en sådan här solnedgång blir man ju dessutom helt varm i hjärtat sitt!

 

 


där det är vackert

Jisses! Vilket underbart väder det har varit denna dag. Jag har njutit till hundra procent. Av snön, havet, SOLEN, värmen (ja, solen värmer! bara 5-6 minus....), skogen, frisk luft....Allt! Och bland annat genom att köra veckans långpass! Ett riktigt VACKERT pass. Här på landet. Sprang längs stranden och tittade fascinerat på hur snön frusit till kullar, tinnar och torn på vattnet. Andades frisk luft och njöt av total tystnad och ensamhet. Efter 12 km övergick jag till att springa uppför uppför uppför i cirka 5 km. Och jag lovar - det var värt ansträngningen. Det blåste som in i bengen, och jag hade sega ben redan från start (söndagens 27km och tisdagens intervallers mjölksyra skjöljdes inte bort under tisdagens långa gymmande och inte heller under gårdagens lätta spinningpass. Spinning - med betoning på lätt.) - men i backarna fick jag upp min njutningsfaktor till hundra procent :D Konstigt värre va! Att backar och motvind gör att man ler :D Men världen runt omkring mig var så in i bengen vacker att jag tror att man är väldigt känslokall om man inte kan yppa ens det minsta glädjeskrik. Så det är så!
Så trots att farten låg på 6.06 genom passet så var jag väldigt trött när jag kom hem till stugan. Ett par sega ben, tung mark och backar - det tog! Men underbart var vad det var!
Summan blev 22 km solig och underbart vacker löpning!!! Helt okej för en torsdag kan man ju säga :D

Trött, rosig om kinderna och nöjd och glad! :D


"temlor"


Semlor
. Kan också kallas temlor. Så sant som det är sagt! I alla fall i detta hus :)
Sådan här mumsade jag och familjen i oss igår. Bakade av mig...Är inne i något bakrus just nu och bakar bröd och ja, semlebullar.
Ingen säger nej tack, än så länge i alla fall...
Är en trött människa idag och hade svårt att vakna. Kom inte upp förren åtta. Jag vet, superintressant. Men frukost gick med svårighet ner i magen min. Och två små koppar kaffe har druckits, vilket betyder att jag inte kan förhala mig själv längre. Ska gå och städa och packa ihop en liten väska. Varma tröjor, böcker och springgrejjor. Vad mer behövs liksom för två nätter på landet? Läsa, springa, mysa. That's what's it's all about.
Men innan jag lämnar Lund för friska luften och fridsamma Juleboda så ska ett medelhårt cykelpuls pass köras. För att hämta kraft inför ett viktigt men tufft möte.
Just det. Det är redan onsdag idag.
Dessa godingar. Hann inte fixa några bättre bilder för kameran dog. Sedan var bullarna plötsligt på något konstigt sätt...BORTA? Vart kan de ha försvunnit? :P





solen i ögonen

Som käre Lasse Winnerbäck säger "vi har solen i ögonen och spilld mjölk överallt..." osv. Att den just nämnda personen kan skriva sant. I mina ögon i alla fall. Kommer på något sätt alltid att tänka på just den sången när jag tänker orden "solen i ögonen". Nåja, det är vackert. Med solen i ögonen. Om man tänker bort den där fula grimaserande ansiktet som ibland visar sig när man kisar mot solen.

Det är i alla fall en Maria hög på endorfiner och solen och livet som kisar med solen i ögonen. Undertecknad hade just genomfört en sån där löprunda som är finemang på många sätt och vis. En sådan här:
När man snör på sig skorna och snön yr utomhus. Marken har plötsligt blivit vit och man börjar fundera över de där intervallerna man ju skulle köra...Tusingar. Och när man har ett par ben som fortfarande är ett par stela lårmuskler efter söndagens 27-km pass. Man funderar "kanske ska jag istället köra...". Men nej. Tusingar var planerade och tusingar skulle det bli.
Men jag får erkänna. Efter uppvärmning och start i stadsparken hade jag faktiskt bestämt mig att de där 6 km intervallerna fick bli 5. Ja. Så var det. För det var svinkallt och snön yrde in i ögonen. Men jag började kuta, trots att låren inte kändes så gick det bra. Kanske var det just för att benen inte kändes som det gick bra den där första...hehe. Kyla är bra för något...bortdomnande mjölksyra hahaha :D
Och jisses! Kylan gjorde det tungt att andas för en sån som jag som kan kalla sig astmatiker, även om jag inte brukar tänka på det påminner kylan om detta...Och snön gjorde vackra "buskögpnbryn"...och och....det var fantastiskt. 5 tusingar blev det och det gick snabbt. Någorlunda, för mig gick det snabbt! Och jag sa hej hej mjölksyra - och körde in en extra växel.
Vad jag själv tyckte var intressant var att jag lyckades med att hålla i stort sett samma tid på varje intervall! 4.30 per 1km-intervall. På varje - med ngr sekunder upp och ned.(4.32,4.26,4.27,4.30,4.30)
Passet: 2 k upp, 5x1km med 1min gåvila emellan, 5 km nerjogg

Jag älskar att se hur kroppen presterar POSITIVT! Det är bara att hålla i hatten och njuta av att träningen går så bra...Och ta i trä ta i trä - för att inte råka ut för något dåligt...När det går bra tror man ju lätt att man är oövervinlig...he.
Iaf. Precis när tusingarna var klara så slutade det snöa. Jaha? Med sedan bröt solen fram och det lyste alldeles galet fint och jag sprang fram glad och nöjd i skallen och kunde inte säga nej till mig själv när jag erbjöd mig själv en 5-km nerjogggningsrunda istället för en runda på 2km. Underbart!
Bakat bullar har jag också gjort idag. Börjat fixa med försäkringskassan för att få pengar tillbaka...För att inte förlora en heeel del pengar som jag, faktiskt, levt knapert och snålt på många sätt för att spara. Usch och fy. Tycker inte om försäkringskasse-action. Sen har jag bjudit modern på kaffe. Vänt ansiktet mot solen.
Dessutom fick jag med pappan till gymmet och knåpade ihop ett riktigt bra pass! Med en halvtimme crosstrainer och en timme styrka. Summa kardemumma: 1,5 h. Tror att undertecknads armar kommer vara lite möra imorgon...
Kvällen avslutades med SUSHI! Och sedan SEMMLA :D Nybakade "semmel-bullar" var det år sedan jag åt sist. Smaskens, det är vad det är!!
Och nu läggs huvudet på kudden för att få härliga sömen...Imorgon väntar en dag med nya saker. Ett viktigt möte står på agendan. Sedan ska jag ut till Juleboda med mamman - till vår "sommarstuga". Och om jag inte tar fel på mig själv så lär det även blir trevliga roligheter i form av träning :)
Godernatter!


utsiktplats: kök. utsikt: snö.

Det snöar ute. Mycket. Helt plötsligt. Jag har inte sett vit mark på länge. Och plötsligt - poff! Så var det snöflingor och snötäckt mark.

Jag har ätit gröt och druckit kaffe. Ska sätta en deg på jäsning. Låter som en liten tant..Kaffe och bakning. Hmm.

Däremot så ska jag först lägga in en annan växel i kroppen. Planerat tusingar. Kära tusingar. Älskar tusingar. Kanske. När det går bra :D (och det ska det självklart göra idag...)

Hade dock inte planerat att springa på VIT mark. Snöflingemark...

Sol vs kyla.





 


"hello hello"

 

Att få ta bilder av människor. En fråga, ett leende. Klick klick.

Sådan minnen det ger.


bilder från en strandpromenad


verkligheten

Life as we know it. Men när är livet någonsin som vi tror?
Titta upp titta ner. Snurra runt, stå på huvudet. Sitt ner stå upp. Spring hoppa flyg.
Snurra runt runt runt.
Vem letar inte efter svar? Svar på universum eller kanske egentligen inget alls. Sak samma hur stor väsentlighet svaret egentligen har - ändå slutar aldrig letandet. Efter alla dessa svar.
Ibland vill jag bara skrika ut mitt svar till världen. Mina ord för stunden för nuet eller för framtiden eller för dået. Tankar. För att om man skriker ut orden så att världen hör - kanske hittar man då det svaret som man för nuet söker.
Sagt och gjort.
Man kan ju undra. Vart jag har tagit vägen de senaste 10 dagarna. Ja, det undrar jag nog med. Lite överallt kan man väl säga. Men att jag nu befinner mig på en allt för välbekant plats kan få nog gissa. Men lika sant är det ändå.
Att det inte är natt för mig, att jag inte befinner mig under solens strålar.
Istället är jag tillbaka i ett Sverige som är allt annat än varmt. Det är isigt och kallt.
PÅ resande fot skulle ja jag vara i 4 veckor till. Men livet, som vi alla vet, tar sina speciella vändningar som man själv inte trodde. Och därför var jag tvungen att åka tillbaka till kära lilla Sverige. Anledningen varför är väl ingen "bloggsituation" och därför hålls orden tillbaka. Men hemma har jag varit i några dagar.
Så nu är jag hemma. Istället för att surfa springer jag 27 km en solig kall vinterdag och ser det som något fantastiskt och funderar på ordet varför samtidigt som jag är glad att kroppen håller. Istället för att bli superbrun tittar jag på ett bröd i ugnen som jäser och får vacker färg. Ett morotsbröd som smakar gudomligt nybakat med lite smör. Istället för att åka till Vietnam så sitter jag i stillhet och dricker kaffe.
Om cirka tre veckor åker jag till London. Hoppas jag.
Har i alla fall sett och upplevt så mycket att jag trodde att jag var borta mycket längre. Tids mäts inte alltid i tid. Ibland mäts det på vad man gör.


Kuta. "it's all about the beach honey"


apor. monkey forrest. uppenbarligen en attraktion i Ubud...

Kan det vara fascinerande att spatsera in i en skog och kolla apor? Ja, till viss del kan jag lova. Iaf i en halvtimme.
Mimiken, rorelserna....ljuden.
Coola sma rackare....





bilder

 

Cyklande upp och ned utanfor Ubud. Fantastiskt vackert! Risfalt i sikte!

 

Att hitta nagon som vill hyra ut ett rum eller liknande ar inte svart...det svara ar att hitta det som haller den standard man vill ha for ett vettigt pris....

Och sen ar det alla marknader som finns. Gar bara omkring och kollar pa fargerna, doftar pa kryddorna, ler at manniskorna, skrattar at roliga satt att pruta pa, att salja pa :)

 

 

Lite bilder fran veckan. Tog inte upp kameran direkt. Vet inte varfor, men det blev sa. Men nagra olika bilder ligger uppe ovan! Bilden ovan ar fran staden jag kom till idag - Sanur! Jag tycker att den ar helt fantastiskt. Mycket, mycket lugnare an Kuta och Ubud.

Satt bland annat pa varldens harligaste stalle. Drack saaa god kaffe sa jag nastan tuppade av. Valdigt trevliga manniskor som jobbade dar. Och bredvid mig satt en japan-kanadenasare som var frilansande fotograf och som haller pa att gora en blogg om bali - om stallena som inte star i guideboken. Vi kom att prata om allt fran fotografi till Bali och kulturella skillnader. Och om stallet vi satt pa.

Sant man gillar nar man reser liksom. De dar moterna som leder till att man samtalar om massa saker i typ en timme.

Dessutom har jag hangt vid den underbara stranden.

Fantastico.

Blir har en dag till innan jag aker tillbaka till Kuta en dag eller tva!


ubud - en stad med en speciell kansla

Onsdag. Och jag ar pa plats i en stad som ar annorlunda fran alla andra stader som jag har sett. En stad som omges av kullar, risfalt och natur...En stad med trottoarkanter som ar uppspruckna, dar det doftar rokelse och fuktig jord. Dar bilar och mopeder tavlar om vem som kan tuta hogst och skapa mest kaos. Det ar ocksa en stad som ar ett centrum for kultur, musik och konst. Staden heter Ubud.

Jag kom hit i mandags precis innan formiddag blev lunch. Kuta lamnade jag pa morgonen, efter en fantastisk loptur langs stranden. 9, 5 km sprangs faktiskt med latthet, vaderomstallning och fa somntimmar till trots. Kvallen innan i Kuta avslutades pa en billigt och harligt stalle.

En busstur pa en och en halv timme. Varmt och svettigt, samtidigt en chans att se mer av landet. Det gillades.

Efter att ha virrat runt i  en timme i ett sjukt varmt ubud, gatt fel och sedan gatt ratt utan att fatta det hittade jag det stalle jag letade efter. En bungalow av fyra, placerad i en fantastisk tradgard. inte egentligen vad jag ville ha, men for trott for att fortsatta leta stannade jag anda.

Forsta dagen i staden spenderades traskande. Och ater traskande....och sa lite mer traskande. Ganska utmattad efter intryck och det faktum att jag inte kunnat sova en hel natt pa atta timmar sen jag kom hit. Mer sporadiskt en 2 timmar, vara vaken i minst en, sova tre fyra till....sa var jag...ja, trott.

Tisdagen, igar agnades at att byta hotell. Efter att jag forsta natten i stort sett inte sovit en blund, utan matt riktigt riktigt daligt (det var sa varmt och kvavt att man i stort sett inte kunde andas. Jag hade bara en flakt och aven om den lat som ett helt kompani sa var den inte gudomligt bra....Att jag har astma gjorde inte saken lattare heller), bestamde jag mig for att lagga mer pengar och fa ett rum med aircondition.

Svart att hitta rum i bra mellanklass. Men till slut hittade jag ett for ett pris som gick att betala. Men eftersom de bara hade deluxe rum kvar sa bor jag nu i ett gigantiskt rum, med en gigantisk sang och myggnat draperat runt, en fin balkong och ett fint badrum. OCH AIRCONDITION! Dessutom finns det en superharlig pool.

Sa eftermiddagen kunde jag spendera pa roligare vis. At lunch pa ett av de underbara vegetariska och veganska stallerna som finns har i Ubud. En stad som ar mycket for kost och halsa, om man sager sa. Och pa kvallen gick jag och sag ett upptradande! Helt fantastiskt. Musiken, mimiken och rorelserna hos dansarna..ljuden, kostymerna, fargerna...Det var verkligen verkligen nagot speciellt!

Och denna dag da. Ja, trots mina forsok att sova ordentligt sa gick inte det denna natt heller. Usch och fy - att inte kunna sova (okej, jo, jag sov nog lite mer an 5 timmar inatt...) sedan i torsdags natt borjar kannas. Plus alla intryck, vaderomstallning och dylikt. Dock ar jag nog sa hog pa intryck att jag inte kanner av trottheten :D

Men iaf, vaknade och begav mig ut pa en morgonrunda, det blev 6 km plus lite styrka. Efter en frukost med bland annat underba god farsk frukt (kan sitta och njuta av maten jag ater i evigheter..ravarorna, smakerna. Underbart. Chi fick min mamma som trodde att jag bara skulle ata ris :P) sa hyrde jag en cykel. Sa spenderades formiddagen. Cyklandes. Och det ma jag saga vad helt underbart! Upp och ned for backar. Jag cyklade fram pa min mountan bike, svettades, tittade, vek undan for hundar och mopeder. Njot av tystnad, av barn som sprang till skolan, av...ja allt. Och fotograferade. Svangde sedan tillbaka genom stan for att kolla pa det som ska vara sa spannande...Monkey Forrest. En skog med apor, ja. Och det var faktiskt (utan ironi) valdigt fascinerande att titta pa dessa sma varelsers mimik. Iaf en stund :D

Imorgon aker jag vidare till Sanur, innan jag svanger forbi Kuta igen. Sedan lamnar jag Bali pa mandag och aker till Lombok for surf camp!

Planerna sedan haller pa att andras. Kanner inte for att stanna kvar pa bali i over en vecka till sedan. Har bokat flyg till vietnam redan innan jag akte, billigt, sa det ar inget problem. Problemet ar bara att min visumtid inte gar att andras, sa jag kan inte komm ain i landet en vecka tidigare an tankt. Funderar darfor pa att andra mig.

Thailand. Vill ha den dar enkelheten som sa manga talar om om detta land. Det dar fantastiska. For bali ar lite klurigt pa vissa satt och vis. Lite hart.

Men jag vet inte vart jag ska i Thailand. Till Bangkok kan man flyga billigt, och sedan funderar jag pa soder over. Men eftersom jag sedan vill in i Kambodja kan detta att bli dyrt. Och da ar fragan om jag har rad. Att andra sa mycket.

Problematiskt det dar med pengar :D

Dessutom har jag inte nagon aning om vart man ska befinna sig i Thailand, vart det ar som harligast....For att ta det lugnt, inte festa satan som en spritgalen svensk, utan finna ro och kunna springa ta det lugnt och se saker. Och cykla ut pa landsbygden. For det var en hojdare  ju :)

Men - en inte sa kort rapport. utan bilder. For jag orkar inte fora over pa datorn :D


Bali bali bali

Bali. Det ar varmt och det doftar rokelse och blot jord. Solen skiner och det ar hog luftfuktigthet. Det ar varmt. ja, valdigt varmt - och det gillas.
Efter en valdigt lang resa kunde jag igar stiga ut ur flygplanet och utan nagra problem ta mig till Kuta. Regent oste ner. Doften av regn och rokelse slog emot mig redan da.
Tycker som alltid att det ar...vad ska man saga - intressant - varje gang man krossar en grans. Ibland kanner man sig som en brottsling varje gang man far ny stampel i passet. Iaf i vissa lander. Men inte riktigt har.
Jetlaggad under natten netydde lite somn. Tackade mig sjalv for mina oronproppar. Somnade till slut.
Hotellet ar billigt men bra. Helt okej rum - men kunde varit lite battre. Men eftersom jag inte orkade kolla mer noggrant igar efter flyget sa ar det okej. Det ar ju liksom forsta dagen. Men innegarden ar fantastisk.
Kaffet ar sumpigt och lite sott. Det smakar underbart.
Vattnet gar at i stora mangder.

Annars ar det underbart, varmt, svettigt och Kuta ar kringelikrokigt, lite galet, fyllt av olika manniskor fran olika hall och kanter. Australienserna hor overallt. Natt som dag.

Nyss nar jag satt och at rostat brod och omelett och drack kaffe sag jag plotsligt en bekannt ga forbi. Kul faktikst. Min granne fran flyget. En kille i samma alder som mig sjalv fran sveriges andra studentstad. Som egentligen inte alls skulle vara i denna stad men hamnade har enda. En trevlig pratstund senare gick vi at olika hall men kanske ses igen i Ubud. Dit jag aker imorgon. Kul!

Manniskor ar underbara. Speciellt nar man reser. Alskar det. Att kunna vara osynlig och samtidigt vara sa mycket i nuet. Att vara synlig och mota massvis med manniskor. Prata, skratta, titta. Underbart.

Ubud - ser fram emot att komma dit. Valdigt mycket! Tror att staden ar fantastisk!


packat och klart och jag packar ihop för ett sista gympass!

Sitter och har en överläggning med mig själv. Om att sitta vid köksbordet i bara fem minuter till. Bara fem minuter till. För att det är mörkt ute och det ösregnar och är allmänt ruggigt. Så fem minuter till vinner. Men sen beger jag mig ut. Japp. Jag ska.

Det är som att ligga och dra sig i sängen. Det kan vara alldeles underbart. Att få somna om och snooza länge. Men ibland är det också lika underbart att gå upp. När man tänkt. Även om det är mörkt och kallt och...ja. Ja, ibland tar man sig i kragen och då kan det bara bli så där helt enkelt bra. Av allt.
Just nu peppar jag till mig själv. För att svida om och snabbt klä på mig träningskläderna. Jag ska cykla upp till gerda i regnet och det kommer vara enormt uppfriskande! Absolut! Sedan ska jag köra ett pass på gymmet.
Tänk vad bra jag kommer må efteråt! Och när jag sätter mig på planet i eftermiddag!
För nu lämnar jag ju kylan! Underbart. För sex veckors semester. En och en halv månad att bara göra precis vad jag vill. It's gonna be greeeeat :)
Nästa gång bloggen besöks skrivs det ifrån Bali. Inte helt fel. Inte alls :D
Packat och klart!


första intervallerna!

Hej hej hallå Intervaller! Idag var första dagen sen i sommras som jag körde intervaller. Springande. På cykel har det körts. Men likheten är inte den största. Ändå.

Och jag må säga att jag är nöjd! Var lite skrajsen innan - men tummen upp för min tusingar. Inte supertider generellt sätt - men för mig var det bra. Efter 3 km uppjogg på lite sega ben var jag framme vid stadsparken. Eftersom jag tar en del av min inplanerade träning från marathon.se program för att klara maran på under 4 h, så skulle jag köra 5 tusingar på 4.45. Men tänkte köra så bra jag kunde. Vilket kom att betyda lite snabbare.
Trotsade gegga och motvind och la in en högre växel än jag kört på länge länge.
Kilometrarna gick på 4.43, 4.37, 4.40, 4.40, 4.29. Med gåvila på 1 min emellan.
2 km nedjogg och sedan var passet finito. Det var väldigt kul dessutom :)
Dessutom gillar jag mina nya skor väldigt mycket. Kärlek till löparskor helt enkelt!
Löparskor, ett litet leende och finfin musik i öronen...

torsdagsdag

Bästa morgongrötenrågflingor, krossade linfrön, kardemumma, kanel, russin, gojjibär och pumpafrön. Med lite banan, apelsin, mandel, dadlar och hallon. Lite av varje och smakkombinationen gör att man blir typ lycklig...



 

Istället för att sitta här booorde jag dock just nu befinna mig framför min kära packning. För att lägga ner det sista och leta reda på den där saken och linnet som spårlöst försvunnit. Men istället har jag inte tagit mig till det stadiet än. Och jag kan inte ens skylla på att jag är nyvaken. Oh nej. Är jag inte. Varit vaken länge. Hm...

Har förövrigt helt förälskat mig i How I met your mother...ÅH! Denna humor...fastnade framför serien igårkväll...farligt värre men väldigt fint för sinnet med många många skrattattacker....

 

 

Så jag ska snart packa klart. Och sedan fortsätta med dagen som inte är hektiskt men väldigt inplanerad :) Kombinationen är ganska fin ändå. Bland annat så ska jag få sätta på mig de här vackra tingen. De som jag köpte förra veckan. De ska provas idag. Och så tänkte jag ha lite fart i benen också :D

Dessutom är det ett väldigt fascinerande ljus ute...fint. Tror jag. Lite mystiskt. Sådär litegrann.

 

 


hoppsan sa vilken dag... :D

Endorfiner - HALLÅ mina vänner :) Sjönk precis ner i en underbart stoor soffa. Efter en supermiddag och en superdag. Cykling på förmiddagen, lunch på govindas (Mums som vanligt...), förbi mamman, hem och fixa med packning och få besök av en fin vän och dricka kaffe och tjattra. Och sen var klockan slagen för att bege sig ut och iväg igen i regnrusket...Nästan 2 h kvällsträning på Gerda väntade. Fokuserat! Det kan jag säga att jag körde. Och tufft. Precis som jag ville ha det.
Kastade dock en längtansfull blick till cykelsalen och överväga att tillbringa inte bara morgonen utan även kvällen där...Fantastiska spinningdistans med favoritinstruktören skulle ju ske där. Men å andra sidan tänkte jag - hade ju en träningssällskap. Och lust att köra sjukt hårt på cirkelträning och eget i gymmet.
Rörelseövningar och strech så var kroppen och knoppen nöjd och glad :)
Och nu är jag faktiskt sjukt sugen på en bit tårta. Men det har jag inte hemma. Men det skulle ha varit gott. Mums.
Kanske skulle jag då sett så sjukt nöjd ut som jag gör på bilen nedan. En prinsess-tårte-nörd - det är jag det :D

let's go!

Jag ser fjärilar. Faktiskt. Jag ser fjärilar. Framförallt så känner jag dem. För de befinner sig just nu i min mage och framför mina ögon. Resfjärilar. Kan man göra dem till sina vänner kanske? Resfebrig - gillar inte ordet egentligen. Resfjärilar låter bättre. Även om det just nu konstruerades av undertecknad. Men men. Nya ord kan väl uppskattas de också? :)
Lever i ett packkaos. Självfallet. För mig dock ordnat kaos. Absolut. Var sak har sin plats. Även de där pappersskräpbitarna som ligger kvar på golvet - det har sin plats (även om platsen inte är i papperskorgen. Än..).
Behöver luft!!! Så nu tar jag mig ut i denna ganska gråa och trista dag. För att kolla på minneskortsläsare...eller vad man säger. Kanske ännu ett egenkonstruerat ord. Hoppas de i butiken fattar vad jag menar.
Sen blir det iaf dagens första träningspass. Planerat ganska lugnt iofs. Men! Det blir sista cykelpasset innan resan! Kanske sista på väldigt länge?? Gaaah! Hur ska jag klara mig. Cykla själv. Antagligen!
Hoppar i alla fall runt här hemma och upp och ner för trapporna och har druckit kaffe och lyssnar på John Mayer som är fantastisk. Bästa morgonpeppmusiken. Bara säger det.
Onsdag idag. Mittiveckandag ju. Lilllördag. Vilken dag som helst. Men som vilken dag som helst så kommer dagen bli grymt bra :) Eller hur?! :)


ingen vanlig måndag

Nehej! Igår var det måndag - men var dagen tråkig för det? Attans, kan man säga, för att kanske råkade jag gå emot strömmen...för denna dag var allt annat än tråk. Även om det var ruskigt kallt och även snön föll stundtals över lilla Lund.
Söndagen hade försvunnit på ett söndagssätt. Som en återhämtningsdag på hög nivå för kropp och själ. Med yoga och meditation, fixande och donande i sakta mak. Trevligt sällskap, god mat och en mysig film på kvällen. En trötthet i kroppen fanns och jag trodde mig först vara - usch hemska tanke - förkyld. Igen.
Men måndagen kom utan ett endaste uns av bakterier. Istället hoppade jag ur sängen innan klockan sju och satte på kaffebryggarn.
Idag var nämligen min långloppsdag :)
Förra veckan tog jag det lilla kloka beslutet (det finns faktiskt stunder då även jag smartar till mig :P), efter att ha börjat måndagen med 9 km distans, att satsa på alternativ träning. Tanken i huvudet blev ett beslut på tisdag morgon när ljumskarna ömmade efter 2 timmars kvällsträning kvällen innan. Så efter tisdag vilodag så kördes det på med alternativ träning.
En otroligt lyckad träningsvecka ändå! De tuffa passen lyckades bli tuffa och de lite lättare passen var lite lättare. Timmarna ut av träning blev väldigt många och det var ett antal tuff-tuffa pass - men nöjd kunde jag på söndagen vila kroppen igen.
Långpasset igår var verkligen ett positiv besked! Inga tunga ben överhuvudtaget. Lätt kropp, lätt huvud. SNÖAR det? Jaha - då kan man LE lite extra. Sätta på en sjukt bra låt på ipoden och fortsätta springa.
Summa summarum: 24 km (!!! fortsätter att öka distansen) på 1h 19 min.
Åh! Hade ju kunnat fortsätta längre. Men hade bestämt mig sedan innan att jag egentligen skulle springa 22. Men 24 var okej :) Men en ökning på mer än 4 km ville jag inte puscha på :)
Wiiiiieeee! Lycka var det!
Sedan gjordes dagen ännu bättre av ett supermöte. Inte en tankeställare utan många. Rock my world. Det är ganska bra ibland. Shopping på apoteket gjorde att jag stötte på en viss person vilket ledde till en kaffe på waynes. Underbar kvällsmat som var en smakexplosion och tilltalande för lukt och ögon. (ja det var jag som lagade maten....). Massage en halvtimme på kvällen var underbart.

Och sen kom jag hem till dessa små godingar som jag köpt på patesseriet. Båda är faktiskt inte till mig. Även om jag hade kunnat äta dem (kanske.). Smaskes! Patesseriet här i staden eller Klostergårdens bageri - där finns de bästa semlorna. Mums!
Själv tog jag mig en god kopp varm choklad till. Som jag fått av en vän. Med chili och en nypa kanel i. Super det med.


RSS 2.0