morgon morgon

Sån glädjepromenad idag. Vår! Energi!






solskensenergi och tankar om sånt som känns lite i hjärtat

Jag sitter och tänker att jag kanske möjligtvis borde börja packa. Kanske...Men jag har bra anledningar till varför jag inte gjort det än! O ja. :) Bland annat matlagning - goda kikärtsbiffar med kryddor och parmesan...- och snickelesnack med en Julia i telefon. Och träning - som vanligt :)

Jag älskar när man "vinner" timmar - när man helt plötsligt har extra oplanerad tid. Tid som kan användas till vad som helst. Idag kom jag ifrån jobbet tidigare än tänkt. Träning skulle ske på regeringsgatan och SatsCorePuls skulle tränas - men innan dess hade jag plötsligt en och en halv timme över. Tog mig en vandring runt på drottninggatan för lite butikskikande och presentspanande. Försökte hitta tjugoårspresenter - två finingar har just fyllt år! Det slutade med att jag uppgiven gick och köpte mig en soyalatte på Espresso Haus och joinade alla övriga smarta människor som satt på bänkar och njöt av solen. Det gillades! Tankning av solenergi - inte helt fel :)

Tråkigt nog verkar det inte bli 18 grader och sol i lund i helgen. 6-8 grader verkar jag få nöja mig med...snyft. Men jag tar kanske våren tillbaka till Stockholmo? Vem vet - hoppas går ju!




Jag och kaffe är enormt tajta just nu. En kärlekshistoria utan slut...:D




SatsCorePuls - träningsformen gillas fortfarande. Känner resultat av denna träningsform. har länge velat bygga mer muskler - men jag tycker inte så mycket om ren styrketräning. Gillar mycket mer att arbeta och bygga upp styrka med sin egna kropp som redskap. Och det har redan gett resultat - jag blir så glad när man märker sånt! Även om jag idag fumlade lite på min core-bräda...klubbad-säl-varning första minuterna. Men sån får man ta - det var många väldigt duktiga framför bakom och vid sidan om mig. Tävlingsinstinkterna gick igång - självfallet. Och passet utvecklades mycket bra :)

Ibland kan dock inte träning få mig att tänka bort alla saker. Vissa saker går inte att inte bry sig om - irritera sig över. Förstår inte varför vissa människor helt plöstligt lägger till en konstig kommentar här och där. Okej att de inte vet hur människan de slänger kommentaren åt ska reagera - men det är just det, är det inte: Ovetskapen. Och visst - man ska inte gå på nålar och hela tiden analysera saker och ting innan ord lämnar ens mun. Men. Ibland kan man faktiskt tänka sig för lite. Fick en kommentar idag från en man som inte känner mig - hej på dig vi har pratat någon enstaka gång. Och helt plötsligt får jag en "välmenande kommentar" slängd åt mig. "Jaha jaja - ja du äter väl ordentligt mycket mat nu? Man ska väl inte behöva oroa sig???" .

Va? Jaha. Okej, tänker jag haha? Va? För mig är det alldeles för lätt att ja...man kan säga att jag har lätt att bryta ner muskler. Kan säga att jag...varit lite sliten...? Inte så ball att höra att man kanske inte ser ut att äta tillräckligt?  Lika oball som om någon skulle säga "du, du borde nog inte ta den där extra portionen. Du vet mhm!".

Och visst kan man tänka, trevligt med människor som bryr sig. SJÄLVFALLET! Vill inte verka dum i huvudet och tro att jag har pekats ut skrattats ut i mitten av en gata. Vad jag menar är mer, om man inte känner en person, inte ens är bekant, vart går då gränsen för hur mycket man kan veta om en person - hur mycket man kan "bry sig" om en person. När vet man då om det är en välmenande kommentar eller en gliring?

Och visst, man ska inte ta till sig allt man hör och nej man ska inte tänka för mycket på vissa saker och ting. Men människor - MAN SKA VARA STOLT ÖVER SIG SJÄLV! Jag är sjukt stolt, ja faktiskt, över hur jag har utvecklats det senaste året. Jag tycker att det är fantastiskt hur man kan bygga upp en kropp och ett psyke, om igen. Och det borde inte en liten dum kommentar ta ifrån mig.

Nu går jag ju bara runt och tänker strunt. Kanske är ett nonsent inlägg. Kanske något som man inte borde skriva om. Men ändå - det berörde mig och det verkade inte så...så okej av honom att säga så. Det fick mig att känna mig...otrygg? Kanske? Lite som att någon helt plötsligt inkräktade på mig. Lite så.



träningsdröm

Åh! Jag hade världens bästa dröm inatt. Drömde att jag var ute och sprang och tog mig en 25-kilometare. Och det var inte alls jobbigare än mina senaste 20,5 kilomter... Så nu är jag så sugen på att springa ett 20-kilometer pass i helgen. Och eftersom jag åker ner till Lund imorgon för att vara "hemma" under påsk, tänker jag mig SKRYLLE :) Springa 2 mil inne i Lund är inte det roligaste. Även om jag har en runda på g där som skulle passa. Men får se om jag kan locka pappsen till en längre runda i helgen. Det gick ju bra när jag fick upp honom på 15 :)

Och ja, vissa må tycka detta är konstigt, men jag när jag bokade min resa hem tänkte jag - förutom yes träffa familj och mina fina vänner för det är toppnoch prioriterat! - GERDA! Ja, faktiskt, tänkte "gud va kul att gå och träna på lilla gerdis - måste få till ett pass". Sen försvann min lycka över detta då jag komm på att det är påsk och det kanske är stängt. Så utan att kolla schema så blev jag lite tråk över detta. Men så igår så tjeckade jag upp vårschemat och det är faktiskt träning! Jippieyey. Sjukt peppad på i alla fall ett spinningpass, helst med en favoritinstruktör som kör på fredagen. För det ska bli väldigt intressant och se hur jag har utvecklats. Med en ökning på träningen här i Stockholm - både i och med att jag kommit upp i lite längre löpstreckor men även p.g.a att jag har kört hårdare på sats. Sats cykling har gett mycket - det är väldigt peppande att träna inför vissa instruktörer och jag kan köra totalt slut på mig själv för att de är så jäkla bra. Och just det att träna på ett nytt ställe peppar mig. Så ja, jag har blivit starkare - hoppas jag. Och jag tror att jag kommer att märka och kunna utvärdera mig själv när jag kommer tillbaka till pass som jag tränade på för en dryg månad sen. Se - känns det annorlunda? Och när jag kommer att springa sträckor ute som jag sprang för en dryg månad sedan - känns det annorlunda?

Tror det kommer bli sjukt najs. Peppad till tusen.

Och lätt koffeinkickad. Och solen skiner faktiskt ute. Hur glad blir man inte då?



 




"banasgoul" eller banangröt om man hellre uttrycker det så...



Dagens frukost blev banangröt - en favorit. Om man vill ha lite sötma på gröten funkar detta perfekt. Att blanda i en bit banan (inte en grön banan, gärna gul - godare mer sötma...) som får koka med havregrynen. Det blir absolut mumsigt. Idag åts banangröten med torkade tranbär, valnötter och lite mer skivad banan.

Och "banasgoul" betyder banan. Ibland. När min pappa säger det. konstiga ordval man har :)


upptäckt



När jag gick den korta vägen från tunnelbanan hem så regnade det. Inte så mycket, bara lite grann. Klockan var nästan åtta och jag spatserade gatan fram på ett par trötta ben, Trötta ben men ett piggt sinne. Hade just kört igenom kroppen med ett gudomligt spinningpass. Mitt nya favoritpass är absolut Hötorget klockan sex en måndag. Instruktören är enormt duktig och har ett annorlunda upplägg på klassen. Det handlar om uthållighetsträning. Var lika lyrisk förra måndagen som idag. Jag blir glad.

Men spatserade fram det gjorde jag. Och det var ljust, någorlunda, och fåglar kvittrade. Och det doftade. Doftade våt asfalt, jord och trä. Jag tror att det är bland den bästa doften som finns. Det känns helt plötsligt som att sommaren inte är en evighet bort - att våren faktiskt är här.

Och det är fantastiskt.


vad gör man åt trist väder? utmaning!



Dagen idag är enormt grå. Och därför enormt trist. Kan man tycka.

Själv så pirrade mina ben sönder av rastlöshet efter att tvätten slängts in i tvättmaskinen. Önskade att jag hade hunnit till att shaka lite på afro, för även om jag tog ut mig totalt på spinningen och sprungit runt här hemma och städat, så var benen enormt pigga! Så jag tog mig en promenix.

Och ja. Det är grått ute. Men det stör mig inte det minsta idag. Fick bara plötsligt lyckorus - dessa kan komma underbart plötsligt hos mig. Och ut gick jag. Med converse på och med glada steg och med kameran i högsta hugg!

Titta här. Några som satsar på sommarmöbler redan nu. Speciellt men man får beundra deras entusiasm!




Promenadnörd och fotonörd.


sommartid. och spinning i en sal utan lufkonditionering....

Sommartid idag! Hur många missade att ställa om klockan imorrse, det är frågan. Och hur många tänkte felvänt som jag...? Igårkväll, eller ja, natt, funderade jag över sommartiden och fick för mig att jag vann något på det. Helt fel. Man förlorar ju en timme! I mitt huvud tänkte jag: 8 - det är en bra tid. Hinner ta en morgonpromenad och ha en sådär lång och härlig förmiddag med lång frukost och tidningsläsning. För att sedan gå på spinning klockan elva. Och då kan jag ju sova till nio, för det är åtta...Fundersamt bara när jag skriver det här. Hm. Men det var ju lite fel - man förlorar ju en timme. Ah!

Tur då för mig att jag slog upp ögonen klockan sju och fick min långa härliga morgon och förmiddag. Och ett jäkligt svettigt och najs spinningpass i en sal där luftkonditioneringen inte funkade...Sommarvärme inomhus - passar nu när det är sommartid :)

Ja, tvättstuga var det!



städmani!!!

Åh! Äntligen har jag planerat in och utfört en ordentlig städning! Yes box - så är läget just nu. Nöjd med mig själv, må jag säga :) Det komiska är att jag nästan kan tycka att det är...inte roligt, nej inte roligt, men givanda. Kanske? Kanske är det perfektionisten inom mig som vill ha allting fint! Och som står och skrubbar på väggarna i "mitt kök". Väggarna som är så mycket renare nu än de verkar ha varit när personen som äger lägenheten bor här...He.

Och nu ska jag ner och slänga in en stor andel av mina kläder i tvätten. Det är dags att tvätta!!!


dagens middag: grön currygryta med tofu



Grön currygryta med tofu


3 portioner 30 min

1 pkt tofu
1 morot
vitkål
majs
ärtor
4 msk grön curry
1 burk kokosmjölk light
grönsaksbuljong, peppar och salt

Skär moroten i stavar och kålen i strimmlor. Tofun kan skäras i exempelvis kuber. Fräs dessa tre i olja och curryn - i några minuter. Häll över kokosmjöken, buljong, salt och peppar. Låt koka i ca 15 minuter under lock. Häll i majs och ärter och låt koka ytterligare 5-10 minuter.

Åt detta med råris, sallad och mango chutney - gott till!





så så så....

Grått? Känns det inte som om vi befinner oss i London, 1800-tal, som taget ur en roman? Eller är det bara jag som alltid tänker mig bort på dessa sätt? Rått och dimmigt är det i alla fall ute, och sjäv trillade man trött och sönderfrusen genom dörren. Kokade en kopp te och la in matvoror i kylen. Och nu börjar jag bli lite mer normal...

Jobb på Tehuset har skett, mer att göra idag - men fortfarande lugnt om man jämför med Lund. Men visst är det också skönt. Känns bra att ha lyckats få in en hel del jobb denna vecka. Även om det känns i kroppen just nu - en vecka fylld med många sena kvällar, ute på vift med praktiken, jobb på Tehuset och självfallet - träning. Och lite socialisering. Så jag känner att ikväll blir det en jag i soffan. Laga god mat och kanske baka kaka? :D Inte helt fel!

Men löpningen då? Jodå - det gick faktiskt finfint! Övervann tröttheten väldigt snabbt - för fötterna sprang på och milen sprangs på en tid som jag inte sprungit på ett tag. Mycket barmark är svart! Drygt 11 km sprangs allt som allt. Och efter en super, verkligen, snabb dusch och ätande av en macka med ägg och kvaiar - som för övrigt är så gott så gott, sprang jag iväg mot Gullmarsplan och t-banan. Men - bäst av allt - hann gå och köpa mig en stor soyacappuccino och en biscotti på Espresso Haus på vägen. Njutning nummer ett - att sörpla på en god kaffe och mumsa på en biscotti efter ett gött löppass. Bra början på en lördag :D Och nu har man ju fått lön...Unna sig livets goda i form av kaffe - har varit mitt ordspråk den här veckan. Hehe. Lovar mig själv att inte spendera så mycket pengar på kaffe nästa vecka...

Favorittéet just nu - Grönt med Goji & Havtorn....


garmin-laddad

Lördag lördag lördag! Hur inleds denna dag? Jo, med en löprunda. Eller ja, vaknade tidigare, har ätit en skål gröt och laddat min garmin samt gjort en fin matlåda! Och försökt peppa upp mig. är lite trötter om man säger så.

igår var en låång jobbedag. Började ute på tidningen, men avslutade på Odengatan och Tehuset då jag fick rycka in där å eftermiddag/kväll. Efter en snabb hemkomst inledda jag sedan helgen på finfint vis. Med en Mikaela och ett glas vin på favoritställe vid slussen. Tjatter och perfekt spaningsläge - det kan inte bli fel!

Och idag blir ännu ett inryck i Tebutiken - dock på Lidingö. Det är väl bara att erkänna -  kan inte hålla mig ifrån lidingö. Inte ens när jag inte jobbar på tidingen - ja måste dit...Ironi. :D

Men nu är det på med löparskorna och ut i, inte så, vackra vädret. En mil ska springas - kanske längre om jag har snabba fötter och hinner. Men det är kanske lite tveksamt idag...:D



testund

Frukosten förgylldes definitivt denna morgon. Av det faktum att jag köpte te igår när jag jobbade. Måste ju faktiskt passa på att handla där det finns gott te och där jag får rabatt. Det jämnar ut sig ekonomiskt i längden.

Komiskt nog kom jag på  att det jag lagt ut pengar på den här veckan är 50 kronor på mat. Och sen pengar på kaffe kaffe kaffe, te och kakor. Ja. Det blir nog storhandling i helgen. Kanske...Men eftersom jag är hemma i lilla lund halva nästa vecka kanske jag klara mig från att lägga ut så mycket mer pengar på mat ändå. Kylen är ändå välfylld.

Förresten - det är FREDAG :D



middag snart?

Att komma hem sent sent sent från jobb. Och vara HUNGRIG! med utropstecken ja, är aldrigt någon bra kombo. Snabbt och enkelt men gott - det är vad jag då vill skapa i köket. Och då är Quesadillas med fyllning perfekt!

Quesadillas med fyllning

2 tortillas (använde de gjorda av fullkorn. självklart:D)

fyllning 1:
spenat
1 ägg - gjorts som scramble eggs
ost
soltorkade tomater
salsa - stark
peppar och salt

fyllning 2:
böngryta (som jag gjort häromdagen på vita bönor i tomatsås, riven morot och paltsternack + kryddor!)
soltorkade tomater
salsa, salt och peppar
soltorkade tomater
ost

Lägg allt gott på ena sidan ut av en tortilla. Vik och lägg i stekpannan och stek tills båda sidorna fått färg och osten smält. Gott att ha till: kvarg (typ kesella) och självfallet salsa! Mums säger jag!








kaffe i mitt hjärta



Kaffe är fantatiskt. Har bestämmt mig för afro. På ett nytt ställe så jag hoppas det blir kul kul!
Sitter och försöker klura ut en grej utan att behöva stressa sönder mig för att jag inte fattar hur jag ska göra det på min lilla dator. Som inte har så många program. Svårt läge. Hatar teknik just nu! Blä!


a hotel

Är min lägenhet ibland. Men jag gillar det - besök besök - säger bara det! Pappsen kom upp sent igårkväll och åkte iväg på ett tidigt morgonmöte för ett tag sedan. Lite socialisering idag igen helt enkelt - är inte världen bra liten? Kan tänka så ofta. Väldigt ofta. Och sen är ju världen väldigt stor. Kan tänka så ofta, väldigt ofta...

Igår var en lång dag. Men rolig, javisst! Förutom ett smärre missöde med min kamra som..dog. Och inte vid rätt tillfälle. Fattar inte varför. Plötsligt batteri - och plötsligt död...Hm. Lidingö till stan till en kock att fota till en pressrelease på Nordstetds. Kom på en sak på förlaget - hur jag kände mig trygg i förlagsvärlden. På nått sätt fick jag lite flaschback från pappsens företagsfester där jag började springa runt som liten minimänniska. Även om jag då inte satt och lyssnade noggrant och antecknade då och då och försökte vara social och trevlig. Och inte heller satt jag med ett glas vin och några snittar framför mig...Men ändå. Många likheter för mig. Jag gillar det!

Idag är det jobb på tehuset som gäller! Ska hinna med ett träningspass innan. Och då är frågan - sats afro eller sats core puls? Hm. Sats afro är bättre i tid, samtidigt som sats core puls är lite jobbigare och säkert grymt bra för min onda rygg. Och samtidigt är afro också träning på riktigt och man behöver ju inte träna enormt jobbigt och testa sina gränser varje träningspass. Hm. Svårt val...

Livet kan var grått, men också lite blått. Summan av kardemumman helt enkelt. Blått är roligare än grått.


ett infall

Igårkväll fick jag ett litet ryck. Satt och lade in bilder på datorn och skruvade på mig konstant - ont i axlar och rygg. Insåg att jag sitter och skriver mycket framför datorn, stressar, går med tunga väskor - och gör inte de övningar jag borde göra för att hålla spänningar på avstånd och för att mina muskler ska sluta dras ihop. Vill inte sjunka ihop eller få ännu mer ont. För mig blir det en ond cirkel av spänningar, onda muskler och spänningshuvudvärk.

Så jag stängde av datorn. Satte på lugn och bra musik. Gick ut i stora rummet. Släckte ner överallt förutom två lampor med mjukt ljus. Andades och började med några yogaövningar. Solhälsning A och solhälsning B. Barnets position och en grundställning. Och andning.

Kände hur kroppen mjukades upp. Hur musklerna mjukades upp och händerna och kroppen fylldes av värme.

För några år sedan blev jag fast i yogan. För ett tag. Och sen försvann det. Det senaste året har jag gått och lärt mig många avspänningstekniker och sätt att bemästra spänningar i kroppen. det har lärt mig mycket. Men nu börjar jag längta efter yogan. Kanske ska jag gå på lite pass - för att fräscha upp rörelserna och minnet av hur man gör rörelserna. Och ta till mig allt det goda.

Balans. Balans är viktigt!

Bilden nedan - gammal och tagen i somras. Lite lugn och lite värme. Inte helt fel. Lite balans.


 

 


 

 


frukt-pimpad frukost...



Åh! Kände absolut morgonlyx idag. Vaknade tidigt, utvilad, och solen sken in. En super morgonpromenad och sedan hem till denna frukost…

Gröt med tranbär och linfrön, seerverat med apelsin och vindruvor. Hembakat valnöts- och aprikosbröd med messmör o banan / keso, kanel och äpple. Och en gigantisk kopp med grönt te. Gott gott och en vitaminkick. Fröjd för ögat och för smaklökarna ☺

 


en packåsna

Om man åker hemifrån på morgonen och inte kommer hem förrens rätt så sent på kvällen - ja då kan min väsksituation kännas lätt störd. Packåsna varning, klumpeduns på tunnelbanan, trötta axlar - you named it! Som idag - en "vanlig" väska+träningsväska+kameraväska. Imorrse gick jag även hemifrån med en tygpåse...

Tror att jag ska investera på bättre väskor. Som en större, men snygg, vardagsväska. Nu till våren - det jag kan unna mig att shoppa...:)

Ica to go - lansering! Konceptet: Snabbmat som ska kunna köpas och ätas på språng. Med satsning på bra mat. En liten butik på kungsgatan, som öppnar imorgon. Med kyldiskar fyllda med sallader som såg väldigt goda ut, mackor i allehanda former. Soppor, smoothies, yoghurt, frukt....bröd, bullar, kaffe. En kyldisk med lite basvaror och en liten liten frysdisk. Och faktiskt, en stor godissektion. Och priser som verkar helt okej. Hellre betala 65 kronor för en sallad som verkar väldigt väldigt god och nyttig - istället för 55 för en slemmig pastasallad...

Men jag tror det kommer bli full rulle. Själv gillar jag att orden ekologiskt och bra mat klingar bra idag. Att det hörs!

Fotograferade. Sällskapade en liten stund med den enda jag kände, som gick efter en liten stund. Själv stannade jag inte så länge. Som sagt, fotograferade och spanade och lyssnade på invigningstalet. Spanade på alla godbitar som bars runt. Norpade åt mig en surdegsbrödssnitt med lax och räkor på vägen ut.

Men sen var det skönt att komma hem. Magen kurrade inte så lite på tunnelbanan hem. Hm. Kunde äta hallomi som modern köpte när hon var här. Himmelskt. Hallomi är bland det bästa jag vet i matväg. Verkligen. MUMS :)

Packåsna var det ja!


från bortsprungna papper till bortsprungna intervaller

Hej och hå. Är det nån som känner igen känslan av att ha suttit väldigt koncentrerad framför en dator ett x antal timmar? Hur ens ögon går i...kors?! Min känsla just nu.

Det där försvunna dokumentet gick inte att hitta på datorn. Suck och stön tänkte jag och satte klockan på tidig ringning imorrse. Skippade min morgonpromenad, vaknade ändå sjukt hungrig så jag var lika glad för det, och skrev så snabbt jag kunde ut det som skulle skrivas. För att ha tid att springa lite intervaller på förmiddagen...

Så klockan tio kunde jag stå på Hötorgets löpband, taggad till tusen efter en sjukt härlig träningsupplevelse dagen innan. Och kanske var det p.g.a att jag kört superhårt dagen innan, och lördagen och söndagen...som jag kände mig lite tung i benen när jag väl började springa. Men intervaller skulle köras och intervaller sprangs det! Under 10 km lade jag upp ett pogram som jag ändå blev nöjd med. Svettig och dödstrött klev jag av bandet - men väldigt nöjd med mig själv:)

Köpte mig en stor soyalatte på vägen till ropsten. Hur lycklig kan man inte bli av ett träningspass och en stor soyalatte? Väldigt lycklig är svaret på den frågan! I alla fall i mitt fall!

Och nu ska jag snart resa och ta mig in till stan igen - ska gå på en lansering av en ny Ica-butik. Ett nytt koncept...får se vad det är snart helt enkelt. Och kanske bjuds det på...? Frågetecken frågetecken...:) Börjar jag bli bortskämd med test-produkter? He - nej då :D


perfekt träningspass!

Jävlar anamma vilket härligt spinningpass! Efter en lång dag som började med en tidig morgon befann jag mig på hötorget tio i sex på kvällen. Var taggad till tusen, kände att jag hade perfekt energinivå och att benen bara ville trampa sig fram. Att äta rätt innan träning är ju grymt viktigt, men det kan vara svårt att få till det ibland. Men idag hade jag en sån perfekt energi-ätar-dag! Och jag hann dessutom med att ta mig från lidingö så att jag kom till t-centralen tio minuter tidigare än tänkt. Och kunde därför stilla mitt enorma kaffebehov med en stor latte från 7eleven. Gött värre!

Men åter till spinningen - najs najs najs. Gillade verkligen upplägget och instruktören - har gått på hennes klass en gång tidigare. Verklig uthållighetsträning och döden för benen och det var fantastiskt! Älskar att gå ut från ett avslutat pass och känna hur man verkligen presterade!

Och dessutom - köpte ett frimärke och postade mina brev. Applåder till mig själv :) Hatar att ha sånna saker hängande över mig. Har gått runt med två brev i två veckor nu. Antingen har de legat på bordet här hemma eller i min väska. Och varje dag har jag glömt bort det eller jag vet inte vad...Blir alltid så irriterad på mig själv när jag glömmer bort sånt som är stort måste göra. Hmpf. Men nu är det gjort :)

Och egentligen kan inte detta dämpa min glada humör, bara lite, men ett dokument från min dator har försvunnit. Hur hur hur? Enerverande till tusen för jag måste ha det. Alltså måste jag skriva om det - inte ballt för det tar sin tid! Blä på sånt. Teknik och datorer...inte alltid coolt. Det får skrivas imorgon bitti!

Och nu vet jag exakt vad som piggar upp. För vad köpte jag på 7eleven...? Jepp jepp. En brownie! Perfekt ikväll då jag känner hur kroppen bara skriker efter energi efter ett jävlar-i-det träningspass. Även fast jag precis ätit en stor omelett, med allt från fetaost till tonfisk och massa sallad till det, så finns det plats kvar i magen att fylla ut :) Visst är det härligt när man har en sån underbar hunger efter hård träning? Alltid godast att äta då :)




cravings

Åh! Är jag inte lätt fånig komisk eller det ena eller det andra. Hm. Så typiskt. Efter att ha sagt hej hej till mickan i eftermiddags gick jag och satte mig på ett favoritcafé för att skriva lite på datorn och dricka kaffe nummer två för dagen. Satt där i säkert en och en halv timme och lämnade platsen vid fönstret, bästa spanarläget, för att magen kurrade. Innan på dagen hade jag varit grymt sugen på kladdkaka. Tänkte jag skulle ta mig förbi 7eleven efter sittande på café och inhandla ett styck frimärke (har brev här hemma jag lovade att skicka för mer än en vecka sen he...) och en brownie. Stiger ut från caféet och snön öser ner och plötsligt har jag hamnat vid medborgarplatsens nedgång till tunnelbanan och tankar på frimärke och brownies är som bortblåsta.

Summan av kardemumman. Jag köpte inga frimärken och ingen brownie. Nu sitter jag och suktar efter en brownie. Snyft snyft snyft. Och har ingen kakao hemma så jag kan inte göra hemmagjord kladdkaka. Och vem vill gå ut i detta väder till en närbutik som säljer allt svindyrt?! Inte jag. Men jag har chokladpraliner i alla fall. Som faktiskt är sjukligt gooooda. Men endå. Min brownie. Snyft. Snyft Snyft.

Vilka problem stora problem. Ack ja. Och det mest komiska är att man hänger läpp över en oköpt brownie. Det är egentligen summan av kardemumman.

vad var det som hände?

Usch och fy. Inte coolt. Inte coolt alls. Hur kan det börja SNÖA? Igen? Jag tror att vädret har missförstått sig själv. Vår betyder nada snö.

Jag gör uppror. Men okej okej, en bra dag har det varit. En sån dag som är perfekt när det regnar. Eller, ja, snöar. Med ett killer spinningpass - och då menar jag inte att jag gjorde det till ett killer sjukt najs bra pass. Utan att instruktören var killer och jag snörvlade mig igenom passet och kände att hej hej förkylningen i min kropp...Men gav allt och det kändes bra! Ett pass att gå på igen - och då kicka äs :)

Mötte upp filuren nedan och flanerade till Kulturhuset. Där sprang många barn runt. Vi sprang upp högst upp och kikade på en väldigt bra fotoutställning: Tokyo Stories. Om ni tycker om gatubilder - Se den!

Och vad kan man sen göra när vädret är tråk och det är söndag - man går på café. Högst upp på PUB satte vi oss och jag stillade mitt enorma kaffebehov. Prat om mycket. Bl.a gågna tider. Finfint värre. Förresten så har den lite kinky underklädesbutiken som finns inne på PUB en fantastisk skyltning. Skulle vilja bo i deras "vardagsrum". Eller ja - skulle mer vilja att jag hade ett sådant vardagsrum...

Just nu roar jag mig med att lyssna på Jack Johnson och planera nästa vecka. Boka in klasser på SATS bla... :)

Igår - vårjackor och solsken. Och tittande på solens nedgång med filuren Mikaela. (filur är ett nytt favoritord hos mig. Bättre än yes box. Det kan inte förnekas :)) Men snö idag - vad hände? Kan man inte skriva på en  nanmlista mot mer snö och lämna in till moder jord...




frukostladdning

Lite grå dag idag - perfekt för dagens planer :) Efter härlig frukost med elle-läsning - ngt har hänt med svenskan för den dimper inte ner i min brevlåda, inte coolt... - och morgonpromenix och telefonering är jag på gång. Ska köra ett spinningpass om en stund - vilket etyder att jag borde gå snart...hm. Jaja, sen har iaf jag och Mickan planer på att vara lite kulturella. Typ. Lovely lovely :)

Dages frukost: havrefibergrynsgröt med banan, kanel och linfrön i. Toppad med mandel och torkad aprikos. Dansk grovbröd till det - mums :)



finlördag

Vilken härlig dag - vad var det jag sa: potetial till en bra dag eller vad? :)

Löpningen gick inte annat än bra! Började lugnt och skönt, kände av min snorighet och rasslighet - men ack så härligt att få låta löparbenen springa. Och ja, det blev lite mer än 10 km. Kunde inte låta bli :) Det var nämligen så att jag och pappsen sprang på och inte var det jobbigt och så tyckte jag att pappsen skulle springa lite längre...så jag kuppade lite och lät oss springa lite längre. Och när jag erkände min lilla kupp bestämde vi oss för att köra vidare lite till - slutresulat - 15 km. Lugnt tempo - men 15 = en glad maria :)

Dagen fortsatte med att promenera till ett härligt café nära skanstull - lilla caféet på Söder. Satt utomhus med min vårkavaj i solen och åt en supergod fetaspenat paj - MUMS! Sedan ägnades resten av eftermiddagen åt att promenera vidare genom stan en paus här och där i solen. En härligt eftermiddagsfika hanns självklart med innan pappsen tog expressen till arlanda.

Och själv tog jag min egna express - mina gående ben - till slussen för att möta upp en mikaela. Vi invigde våren med att sitta vid vattnet och titta ut över stockholm när solen gick ner. Båda i våra nya våroutfits - övertygade om ordspråket "vill man vara fin får man lida pin". Eller övertygade om att nu är det vår. Fast vi frös rumpan av oss. Men det var det värt :) Stockholm stockholm - vackert vackert!










det ska bli...

upp mot 5-7 plusgrader idag! Fantastico eller vad?! Vår vår vår! Blir alldeles pirripirrig i kroppen. Den här dagen har potential - var mina första ord när jag vaknade. (och eftersom pappsen ockuperat min soffa så pratade jag FAKTISKT inte för mig själv när dessa ord utropades...).

Efter en frukost med tidningsläsning (inget prat här - vi är inte så pratbara på morgonen i min familia...det är tidningsläsning som gäller...) sitter jag med enormt SPRING i BENEN1 Och tur det - idag ska jag äntligen bege mig ut på en runda :) Med pappsen som sällskap, ska visa honom min milen-runda. För det är vad det blir - en lugn 10 km. Känner fortfarande mig täppt och lite rosselrosslig i halsen. Men galet sugen på att röra på mig! Förutom promenader och SatsCorePuls passet i torsdags - har jag inte tränat på en vecka nu när jag varit helt däckad av dunderförkylning. Så är det - men idag då jävlar :) NEj, Maria, ett lugnt springpass - inget jävlar-i-det-nu-skall det spurtas.  :D

Sedan blir det promenad genom söder, lunchning på något härligt café, strosande på stan. Har självfallet något jag vill kolla på i mina favorit-second-hand-butiker...Hehe :) Sen blir det nog en fika med en av pappsens härligaste och närmaste vänner. Den smartaste människan jag känner!

Men först ska jag reda ut en härva av sladdar, kolla en brandvarnare och inspektera min fläkt. Eller jag och jag. Tänkte nog mer stå och kolla på när pappsen inspekterar...:)

UT I VÄLRDEN FÖR SOLEN SKINER!






besök

Hemma i min soffa som är stor som en egen värld. På min favortplats i myskläder lyssnande på mysmusik. Har jag nämnt att jag har fått hem mina tofflor? Myspys - jag är en toffelmänniska :)

Bredvid mig i soffan sitter en liten pappa och skriver. Vi har lagat supergod mat - kikärtsbiffar, hallomi, rostad paprika och soltorkade tomater i ugn serverat med en stor sallad och mango chutney sås. Mätta och belåtna helt enkelt! Nu ska vi sätta på en film, och hoppas att dvdn här i lägenheten beter sig normalt och inte hackar...

Sen bjuds det även på choklad. Riktigt fin choklad kom med från Lund. LYX :D




morgon morgon tidning tidning

Vad damp inte ner i min brevlåda imorrse - SVENSKA DAGBLADET. Jag är lycklig. En tidning :D Yeah yeah!
Morgonstund har guld i mun helt enkelt. Eller sisådär. Sitter och dör av trötthet på jobbet nu. KAFFE!


smak

Lite försenad uppläggd bild. Och den visar egengligen inte allt som var tänkt - MEN! Kolla borden - bazaar känsla eller vad?


drömmar, ett wayens och en eller två eller några smaker

Jag är rätt mycket av en drömmare. Det kan inte annat än konstateras. Men den bästa platsen för att skapa mig framtidsvisioner eller finna inspiration eller bara ganska mycket försvinna in i min egna lilla värld, det är inte på ensamma promenader, utan mitt bland folk. På ett café, sörplande på en god kopp kaffe, utkikande genom ett fönster – då trivs jag och mina drömmar som fisken i vattnet.

Just nu har jag abstinens. Abstinens efter att resa. Efter New York. Efter oupptäckta platser. Efter allt och inget. Men New York. När jag har fyllt 21 ska jag flytta dit. Ett tag i alla fall.

I dagarna som kommer och går så träffar jag många människor. Och ser många saker. Saker som inspirerar mig och får mig att tänka ”det, det vill jag göra!”. Men hur ska man få ihop alla tankar till något konkret? Hur ska man veta att det och det kan bli just Det.

Det är svårt. Det väldigt svårt. Men vem vet egentligen något helt konkret (okej, kanske många – men många många många är nog rätt förvirrade).

Och jag drömmer om VÅR och om SOMMAR och mitt fina Juleboda och en strand och ett Rörum och människor och havet och och....



Just nu har jag i alla fall precis föflyttat mig från Lidingö till ett Waynes nära slussen där jag knapprar ner små hallåare på datorn (och känner mig nöjd och glad över att jag – som har haft fetaste fobin för att ringa till folk – lyckats göra fyra om än små intervjuer över telefon idag) och dricker kaffe. På plats här och jobbar tills jag ska träna ikväll. För hör och häpna – min förkylning har nästan helt och hållet flytt fältet! Snörvel hit och dit stundtals – men frisk som en nötkärna är jag annars. Därför kan jag inte låta bli ett SatsCorePuls pass idag!

Kanske var det lite mammasällskap igårkväll och imorrse som hjälpte till. Efter att ha jobbat på Tehuset ute på Lidingö – hur lugnt och mysigt som helst – kunde jag möta upp min mamma som jobbat i Stockholm över dan. Vi gick till en lyckad restaurang – SMAK! Ett ställe med ett härligt koncept – menyn baseras på smaker. Du väljer en olika smaker – olika små små rätter. Kan jämföras med tappas. Supergod mat på ett supertrevligt ställe med supertrevligt sällskap! En väldigt lyckad kväll helt enkelt!


en vandrande bomb på stan

Fy skäms på mig själv nästan. Har gått runt som en vandrande förkylningsbomb bland folk idag. Dock är det så mycket bättre med min ovän förkylningen att jag tror att det är okej!

Idag - jag är ovan vid saker och ting. Det märks. Roliga saker och ting! Som presskonferanser/lanseringar/luncher/middagar...allt smått och gott som jag får gå på. Sånt som är "o-nytt" för vissa men som jag tycker är intressant! Idag var jag på Grand där Friggs berättade om sin nya Vitamindryck - Vitamino. Smakade lite som saft...kanske. Hm. Vatten plus saft - det ska kicka igång allt från vårt imunsystem till att göra oss vackra. Kanske blir jag ett levande exempel då jag drack ut av Vital...ska vara bra för immunsystemet. förkyld som jag är - kanske vaknar upp helt återställd imorgon (ironi kanske lite). Att träffa människor inom mediabranschen är superkul! Att se hur vilka människor som dyker upp är intresant. Och att betrakta människor är nog det som toppar... Maten var supergod och jag gillar det faktum att jag titt som tätt bjuds på god mat här och där.

Men att träffa eller lyssna på inspirerande människor är nog det bästa. Friggs hade tagit dit Jenny Widegren, en av skaparna av och dansarna i dansgruppen Bounce. Och nej, jag blev inte inspirerad av att hon var där för att prata varmt om Friggs nya produkt - utan för att hon var dansare. Människor som gör väldigt kreativa saker och brinner för det - jag kan inte annat än bli eld och lågor! En liten filmsnutt visades av Bounce tolkning av gökboet. Kanske är det gamla teateresteten i mig - men jag saknar att uttrycka saker med kroppen. Att stå på scen. Sak samma hur bra man är på det - saknar det uttryckssättet i vilket fall som helst.

Och ganska intressant att det var vad jag fick ut från Friggs lansering...:D

Annars - åkte vidare till Lidingö och jobbade där lite. Har några härliga vårtecken att bjuda på! Har INTE haft på mig mina stövlar idag. I lördags gjorde Julia och jag matsäck med oss på vår stanrunda - picknick tankar eller vad? Och igår gjorde jag stora lass av en variation av en gudomligt och sommrig rätt; aubarginegratäng.

Bjuder mig själv på vårtecken helt enkelt :D






hej sjukstuga

Har varit en sann sjukling idag. Inte coolt.

Sex&the City har varit min vän idag. Nu när lilla julle inte längre har min soffa i besittning. Men bra det, då jag snorar i kapp med mig själv. Hm...

Men nu har jag vaknat till och t.om tvättat. Var lite akut och kommer inte hinna sen i vecka. Sånt måste som inte är så ball när man bara vill däcka i soffan. Men men. Har också orkat jobba lite. Det känns i alla fall lite produktivt :)

Igår sågs förresten Alice i Underlandet på 3D! Var cooligt värre att kolla 3D - även om jag hoppade till stundtals i fåtöljen. Saker kom ju farande mot en! Men däremot vill jag absolut inte göra det för ofta. Det känns som att man missar en filmupplevelse för en 3D upplevelse. Som att man fokuserar mer på exempelvis själva effekten än själva filmen. Skulle därför vilja se Alice i Underlandet i en mer normal variation!


  



varm blåbärssoppa

Sitter och dricker varm blåbärssoppa. Värmer i magen och i halsen. Mumsigt! Sitter och fixar vid datorn medan flickorna lagar lite mat. Mysigt med folk i huset :D

Kom inte till djurgården. Kom till Hötorget och gjorde vad som skulle göras där. Gick till Östermalmstorg. Dog lite. Bestämmde för att låta de andra leka och själv åka hem och vila. Efter en powernap är jag nu lite bättre till mods och mer pepp på  Alice i Underlandet.

Gårdagen var för övrigt tipp topp! Promenerande runt på stan. Kaffe på stan. Dinner and wine i lägenheten här hemma på kvällen. Och sedan ut med några andra - första gången ute i Stockholm och det var fett :D


    Kantstött myskopp


på språng!

Sitter och snörvlar i kapp med mig själv samtidigt som jag dricker en kopp starkt och hett hett kaffe som gör underverk för halsont!

Ska snart ut i solskenet, sitter bara och väntar på lilla vännen som springer runt och fixar det sista inför dagens utflykt. Medan jag gömmer mig bakom datorn...hehe. :D

Eftermiddagen börjar på hötorget och med att besöka en någons kusin, och sen styr vi stegen mot Djurgården och plockar upp mikaelan. Sen blir det nog hem och vila för mig, medan de andra fortsätter den planerade dagen (mikaela - vi gå museeum en annan dag? vill vill vill :D). Men ikväll blir det mysig bio - Alice i Underlandet - 3D. Aldrig sett 3D förut - på bio i alla fall...Ska bli super!

Men nu...måste slita mig från datorvärlden och bege mig ut i verkligheten! So long!


Alltid i min väska...en bra bok, anteckningsbok och almenacka. Plus andra behövligheter självfallet. Alltid redo för en tanke eller läspaus. :D Idag joinar min kameraväska också!


frukost!






morgonstund har guld i mun

Det är lördag! Härligt värre! Sjäv ska jag om en minut ta ut en plåt med nybakade brödbullar ur ugnen och sen gå och peta på lilla Julia som ligger och sussar sött. Vaknade själv vid tio i sju. Ont i halsen hade jag - men ändå extremt piggelin! Så en morgonpromenad fick det bli - underbart väder ute. Perfekt strosa runt på stan väder!

Igår fick jag jobba en timme extra på kvällen - så efter en uppmötning och handling på hemköp så tog vi vägen hem med en guldgruva i matpåsen. Ben&Jerry. Punkt punkt punkt på det hehe.

Lagade en sen men smaskig kvällsmat - ja, maten stod på bordet - eller soffan - vid lite över nio. Rotfrukter i ugn med kidneybönbiffar slängde vi ihop. Och hade lite chevre till det. Och nej, fattig som jag är så hade jag inte köpt chevren. Den kom i ostprovningspaketet som jag fick med mig från tidningen. Gillas :D

Och mys och prat i soffan med täcke och Ben&Jerry och nya musik för mig blev det sen. Perfa!

Men nu blir det snart efterlängtad frukost för mig. Varit vaken sen sju och varit ute och ännu inte fått något i magen förutom en gigantisk kopp te, som för övrigt gjorde halsen bättre, jag är hungrig. Och brödet luktar fantastico :D






morgon och det är fredag!

Fredag och helg. Snart i alla fall :D Tipp toppen dag ska det i alla fall.

Vaknade dock imorrse med en liten förkylningskänsla i kroppen. Men den kan inte annat än ignoreras. För sprallig idag...

Vaknade upp med min morgonpromenad och har ätit mina brödbullar som bakades i förrgår - fortfarande saftiga och goda. Smaskigt värre med "färskosten" md banan och messmör med banan. Och gröt till det - självklart. Då kan man inte annat än vara laddad inför en ny dag :D

Som börjar med en morgon fylld av ELLE läsning (mammsen sa att nya nummret kommit hem och jag som inte börjat på det gammla - så jag tog tag i nummret idag. Eller tog tag, låter som jag gör något måste. Så är det ju inte riktigt. Satt dock precis och skrattade enormt mycket åt den fånigaste artiklen om hur man botar otrohet med bekräftelse. Eller en del av artikeln. Fånigt att det blev kul - men vad har jag emot ett gott skratt vid frukostbordet? :D)

Dessutom är jag duktiga Maria och ska tvätta underkläder. I mitt badkar. Diggar enormt mycket mitt badkar kan jag lugnt påstå! Och under tiden ska det även plockas undan och städas lite här hemma. Får man besök så får man :D

Och sen bryts morgonen av med lite träning. SatsCorePuls blir det. Hade tänkt köra en liten löpvända på löpband innan, men får ta det lite lugnt idag så det blir bara satstig satscorepuls. Skämtsamt värre...(satsigt..hehe. får säga till mig själv att sluta med enormt dåliga skämt...)

Jobb på Tehuset väntar sedan och även fin fin socialisering med finingar!






kväll i staden och jag lyssnar på ljuv musik och filosoferar och...

Nja, inte riktigt. Gillar bara att skriva långa rubriker. Tror jag. De dyker i alla fall upp titt som tätt...

Vad händer i mitt kök just nu - jo, det står faktiskt kikärtor och kokar! Kör vidare med mitt ekonomi-gör-det-själv-duktighet...något. Ja, jag kokar iaf de efter konstens alla regler!



Såg ni hur solen strålade upp idag förresten? Grå morgon men solen tog sig fram ändå. Ja, jag är besatt av sol :D

Efter jobbelijobb och innan afroshake så mötte jag upp min fina Julia som är i stan en långhelg. Vi hann med en finfin chailatte och prat på ett Waynes på Söder. Tipptopp och helgen kommer bli toppen med mikalea, julia och maria i farten :D

Och sedan var det som sagt afro som skulle dansas. Superkul och det gick så mycket bättre idag. Glad i hågen avslutade jag passet. Ända sorgliga var (förutom att en timme dansande kändes alldeles för kort - vill bara fortsätta!) att jag nästan dog av hunger. Och orkade inte lägga ut pengar på något att äta. Nackdelen med att inte ha vant sig att det tar lite längre tid att ta sig hem, efter exempelvis träning, är saker som dessa som kanske planeras lite dåligt. Hrm...

Tack och lov hade jag bästa nödlösningen hemma - en matlåda i frysen med ugnsbakad lax m. pesto och ugnsbakade rotfrukter. MUMSFILLIBABBA :D När jag väl fick det i magen vill säga :P

För övrigt är brödet som bakades igår fortfarande supergott och kanske ska jag ta mig en skiva nu. Känner att hungern inte helt är stillad, hm.




grova, fruktiga brödbullar med doft av kanel och en "färskost" till det!



Grova, fruktiga brödbullar med en doft av kanel...

Tid: ca 20 min * 5 bullar


2 dl grovt rågmöl
1 dl vetemjöl
2 dl lätt yooghurt
2 msk rapsolja
1 msk russin
1 litet äpple
en nypa salt
1/2 dl mandlar
1 tsk bakpulver
kanel efter behag...

Hacka mandlarna och riv äplet. Blanda all torra ingredienser samt mandlarna och russinen. Blanda i yoghurten och det rivna äpplet samt rapsoljan. Blanda och forma till 5 bullar. In i ugnen, 225 grader, i ca 15 minuter. Klart!

Egen "färskost"

5 minuter + låt stå över en natt

yoghurt
kaffefilter

smaksättning, ex kryddor

Hur enkelt som helst - men blir jättegott. Häll bara yoghurt i filtret och låt stå över natten. Ja, ha gärna något att sätta filtret i - man behöver inte göra som jag. Har ingen kaffekokare, vilket betyder att jag konstruerade en hållare av en liten sil och gud vet vad :D Om man vill ha en smaksättning på det hela - blanda ner kryddor. Torkade eller färska. Gräslök, bladpersilja, örtsalt...fantisera!

Om man vill ha en lite grynigare variant -  värm först yoghurten! (detta ska provas inom snar framtid :D)

från varmt kontorsrum

Det är lite grått och trist ute. Men ändå börjar solen bryta igenom..Like it oh yes.

Brödbaket igår blev lyckat. Brödbullarna supergoda och även valnötsbrödet (fann receptet hos Jenna - jenna.blogg.se). Nybakt bröd till frukosten imorrse - hur fab är inte det? Svängde även ihop typ egen färskost. Smaskigt. Och imorrse la jag kikärtor i blöt som jag ska koka ikväll när jag är hemkommen från jobb. Nu jävlar är jag ekonomisk och duktig och allt :D


från korr till våta skor till pastaprovning till brödbak

Oj! Haft en hej-och-hå dag. En bra dag men en göra mycket dag - insåg precis att jag var dödstrött efter att ha varit igång sedan halv sju imorrse...

Har dessutom utmanat vädret genom att ha på mig mina fina svarta converse idag (eller fram till halv tre då jag var tvungen att ta en omväg hem för att byta. Skorna var genomblöta...men försökte :D)

Dagen har innehållit allt från härlig morgonpromenix i sol (måste betona sooool :D), ett städryck här hemma, promenad till ett supermysigt café där jag spenderade x antal timmar med att korrekturläsa...promenad hem för att byta skor. Promenad till Restaurangakademin för Pastaprovning! Kuligt värre - vem har provat kakaopasta? Jag :D Och nu har jag tagit tag i mig själv och bakat bröd och fixat i ordning saker och ting, sen jag kom hem vid sex. Och plötsligt är klockan halv nio! Galet hur tiden går!

Bröd bakas iaf som sagt. Först ut är dessa brödbullar!




Broccoligratäng med blåmögelost

Jag har länge varit emot fryst broccoli - tyckt att det varit tråkigt och inte särskilt gott. men konstigt nog har jag på senaste tidn omvänts. Broccoli är nu något som gillas - och denna broccoligratäng går inte av för hackor!

Själv åt jag gratängen med en annan ny favorit - rårivna morötter med apelsin. Var riktigt gott till!  



1 - 2 port (beroende på om man har tillbehör eller ej)
Tid: ca 20-30 minuter


Några broccolibuketter, frysta...
1/2 dl qourngrytbitar
4 st soltorkade tomater, gärna som legat i ngn god olja
1/2-1 dl frysta ärtor

blåmögelost
vanlig hårdost, typ grevé eller hushållsost
örtsalt, peppar och chiliflakes

Tina broccolin och häll av vattnet. Skär i mindre bitar och blanda med qourngrytbitarna, de frysta ärtorna och blåmögelosten. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda i även dessa tillsammans med kryddorna. Lägg i en ugnsfast form och hyvla/riv över lite hårdost. In i ugnen på ca 200-250 grader i ca 15 - 25 minuter (är inte helt säker på det här med ugnstid just nu..hrm. gasugn som sagt....).


mysig dag och det är tisdag

Hej och hå! Sitter och lyssnar på Deportes - hur bra är de inte? (ingen fråga - konstaterande :D)
Har precis ätit en god god broccoligratäng efter kommit hem ganska sent från ett spinningpass. Känt mig så pigg i hela kroppen idag! Gårdagens 20 kilometer kändes bara av lite igårkväll och när jag vaknade imorrse. Men hur glad var jag inte när jag vaknade tidigt - jag riktigt studsade ur sängen och ut på en morgonpromenix! Var fortfarande helt full av härlig energi från gårdagen. Alltså ville jag ju bara köra på under kvällens inplanerade spinnigpass. Det var härligt värre!

Solen och roliga saker, träning som går bra, faktumet att jag börjar rota mig i stan, och att helgen kommer bli superkul - Mickan, Julia och Maria i Stockholmo - vi gör stan :D Saker som gör att jag gått runt och varit glad och haft myskänsla hela dagen! Dessutom har jag vardagspysslat lite när jag kom hem. Gillar att göra gratänger till middag - man kan göra saker under tiden maten blir klar. Speciellt skönt när man kommer hem sent och vill plocka undan saker och ting. Fortsatte med att göra klart min egna lilla smyckehängare. Vem behöver köpa en dyr sak på fin fin affär när man kan köpa något, som är lite odefinerbart - hade en pratstund med alison om det i söndags hm... - men kostar småpengar på Myrorna. Känner mig lite uppfinningsrik - skrytigt värre :D

Nu ska jag fortsätta mysa ner mig i soffan framför desperate housewifes och äta en smaskig efterätt...köpte med mig browni från 7 eleven. Hur GOTT?

Tisdagsmys helt enkelt :)




Fäktskorna mina fina vänner - ni duger till mycket men ack - behöver köpas nya skor...



charming

Vilken härlig eftermiddag jag har haft! Full av energi och glad av löpning och av solen som värmde och av att vara i Stockholm. Även om jag varit med endast mig själv idag så har jag haft givande sällskap så att säga :) Är en sån person som älskar att träffa människor och hitta på saker och ting. Men jag har inget emot att vara ensam. Blir inte galen av det.

Och som denna eftermiddag. Promenerade upp genom Söder, dök in på en Myrorna och en andra-sorteringsbutik jag hittade. Hittade bl.a två koppar som matchat min randiga skål - för 5 kr. KAP :D De är jättefina.

Jag slutade min promenad vid slussen - på ett nytt favorit café. Muggen - inte billigt kaffe. Men enligt mig så är kaffet så gott så gott och deras soyalatte är något att längta efter. Det är MOJO STYLE på det hela. Och det finns bara en som jag känner som har turen att förstå vad jag menar, eller hur pappsi? :D I New York finns det det underbaraste lilla cafét (som många hört mig prata om) och de gör det godaste kaffet. Martha är tha best. Gör en cappuccino som platsar i kaffehimmlen. Så dit är ett måste att gå om man är i storstadens Storstad! Hehe, men kaffenördar som jag kan ju drömma om kaffet i väntan på nästa besök i staden. Men i alla fall, verkligheten nu ja, GOD soyalatte som är Moji style - bangar inte helt enkelt!!!

Så jag satt och drack min latte, skrev ett fint brev till min farmor (jadå :D), pratade i telefon och läste min underbart braiga bok. Och kollade på människor. Hade bästa platsen vid fönstret och i ett hörn. Det var en Maria plats om något. Perfekt spanarläge. Förresten - hur snyggt klär sig inte många i stan. Avundsjuk på coola stilar.

Sjukt nöjd och glad av att sitta på caféet. Efter en skön promenad kom jag hem och lagade god mat. Börjar bli skillad på ugnen - hur mycket gillas inte det?

JULIA NÄR DU KOMMER FÅR DU SMAKA GASUGNSMAT :D HIHI.

På onsdag då smäller det :D


En liten skymt av årstaviken. Där ska du och jag ta en runda nästa vecka pappsi lilla :D




LÖPNING 20,5 km

JAG KLARADE DET! Jag har aldrig sprungit längre än 15,5 km - vilket jag har gjort två gånger.

Men, nu jävlar är jag över 20,5 km. GLAD GLAD GLAD :D



Lätt död i benen trillade jag in genom dörren. Klunkade blåbärssoppa och hoppade in i duschen och nu sitter jag och äter lunch. Pasta med spenat och ägg och ketchup. Och fiskpinnar. Mumsigt faktiskt!!!

Men löpningen ja! Hade ju planerat spinning men kände mig ändå inte pepp på de tider som fanns. Hemma och kände mig psykiskt utmattad och trött på allt och ville ta tag i mig själv och bara må bra. Så där som man kan känna ibland. Och efter ett stort velande bestämmde jag mig för att köra 15 km löpning. Solen sken ju. Och jag hade tid att springa längre. För 15 km är ett långt pass för mig.

Så jag började springa. Sprang ut mot nacka reservatet och tog några backar. Solen sken och jag sprang lite lättare till sinnet vidare och ner mot årstavicken. Och sen kände allt plötsligt tyngre och jag hade ont i magen och bla bla bla. Jag sprang på och plötsligt tickade klockan på 9 km. Peppande!

Och när jag nästan tagit mig runt årsta viken började jag fundera. 15. Nu gick det ju jävligt bra tänkte jag. Magen hade slutat göra ont och jag kände mig så mycket bättre till sinnet och benen sprang på och solen värmde. Hm...Kanske ska köra 16. Eller 17. Eller 18....Att ta en 20 km skulle ju vara sjukt najs tänkte jag - men det pallar jag väl inte...

Bestämmde mig för att springa mot 17 km. Men men men! Efter 14 hade jag bestämmt mig igen. Nu jävlar skulle jag klara 20 km!

Och det gjorde jag och det gick hur bra som helst. 1h 58 minuter tog det. Sen blev det 500 meter extra.

Fantastiskt värre känns det faktiskt nu. Man blir så glad när man lyckas med något man tagit sig för. Har läst många Ultra bloggar på sistonde och kännt peppen och visst - inga 70 km sprungna och inte heller någon mara. MEN JAG ÄR PÅ VÄG :D

Och så himla glad jag blev. Sista kilometern - bara uppför - och jag sprang nog och log lite fast jag var trött i benen. Och så kommer sötaste gubben promenerande och säger "Härligt! Bra jobbat" HUR GLAD BLIR MAN INTE DÅ? Strålade leende mot honom och ökade på stegen lite.

Nu ska jag promenera in mot stan i solskenet, sätta mig på något mysigt cafe och dricka kaffe och läsa, filosofera och skriva. (Ja, kanske inte filosofera och skriva...men men. :D)


today



Dagens: gröt med bananaa och valnötter och supergott solrosbröd.

Ledig idag! Sitter och funderar ut hur dagen ska se ut. Det är ju superunderbart väder ute och jag kunde glatt spatsera runt på morgonpromenaden. Så ut, det ska jag :D

Ett spinningpass ska ske, hade egentligen tänkt köra ett ikväll. Men nu funerar jag på om inte ett lunchpass passar mycket bättre in i min planering. Är sen väldigt sugen på att gå på museum. Faktiskt :D

Hm. Verkar dock som inte mycket är öppet på måndagar. Tusan...


tankar om veckans träning. en liten minnesanteckning

Så mycket händer att jag har svårt att hålla koll på tid. Vad gjorde jag exempelvis när jag kom hem innan idag? Gick in i fel port, vandrade upp för trapporna och intresserade mig för det faktum att dörrarna satt annorulnda. Intresserade mig! Fattade noll även om jag fattade att jag var lite fel på det. Komiskt...

Så någonstans får man pränta ner sina träningstankar och varför inte börja här...I vilket fall som helst är jag nöjd med veckans träning. Väldigt nöjd - mycket för att jag har varit träningssugen men inte övertränat. Kört mina 5 pass och inte har det varit några helvetes pass eller "fy fan jag kommer dö vill inte mer pass". Jag är nöj med att jag lyssnade på psyket som sa nej till mycket löpträning denna vecka. Det har varit bra bra bra!!

I måndags körde jag SatsCorePuls, vilket var roligt. Kände hur de små musklerna verkligen fick sitt. Skulle säga att det absolut är bra komplementträning...hoppas att min teori att det ska stärka små vrister iaf kan funka...

I tisdags var det spinning som gällde. Första gången jag klev in och tränade på Hötorget. Det var najs. Ett pass som nästan endast kördes stående. Najs najs.

I torsdags var dagen då jag körde mitt första sats afro pass, vilket var superkul! Tycker fortfarande att afro inte är lika jobbigt som att springa ett jobbigt 10 km pass, men älskar det!

Fredagen fick mina ben sig dock ett rejält spinningpass med en mycket bra instruktör som fick mig att vilja satsa hårt och inte bli besviken. och besviken blev jag inte!

Och dagen till ära - söndag - har ett löppass på löband körts. Intervall. Och jag svettades och hade roligt. På ett löpband. Woho - det är steg i rätt riktning om man säger så!


gårdagen och det var sol och jag hade en liten liten kamera i min ficka...

Igår njöt jag av - vad man faktiskt kanske vågar säga - vårsolen. Och njöt av att Stockholm är vackert.
Promenerade upp genom söder och förälskade mig i vissa fina områden. Satt på Hötorget och njöt av att solen var VARM! Underbart!

Har dessutom kommit hem från ropsten och myrorna och en trevlig second-hand-shopping-dejt. Och jag fick med mig fin fina saker hem. Lycka :D






intervaller

Så! Nu är det gjort. Jag har kört en vända på löpband och jag har blivit omvänd.

Hatar löpband. Så hette det efter förra veckans trååååkiga 15 km på löpband. Idag hade jag bestämmt mig för att köra på och köra intervaller och det skulle bli najs. Så tänkte jag.

När sats hötorget ööpnat stod jag och nästan knackade på dörren och peppad till tusen svidade jag om och ställde mig på löpbandet. Jag hade en plan, vilken jag hämtat från marathon.se - med lite fixande och trixande av mig själv.

Och jag gillade det! 10 km sprangs allt som allt och jag är nöjd. Speciellt eftersom detta var första intervall-springandet som jag kört på löpband. Men tror att jag ska göra om uppläggningen till nästa gång. Vill ha det jobbigare!

Men nu har jag och löpbandet knytit ett litet vänskapsband och jag är peppad på mer löpbandstimmar. Och det var underbart att springa i shorts och tröja och inte massvis med lager...

nytt i huset




Snubblade rakt in i en myrorna igår. Hittade saker som jag må säga att jag blev nöjd med :D
Kärlek till Second Hand.
Och idag gör jag och en bekannt Myrorna i Ropsten! Hoppas på att hitta mycket finfint. Två par pallar till "köksbordet" kanske?


sol sol sol

Sol gör en glad! Vaknade vid 7 imorrse av att solen sken in. Gick upp och ner i tvättstugan och slängde in tvätten i maskinen (det var verkligen dags för mig att tvätta he) och begav mig sedan ut i solen på e morgonpromenad. Istället för en dryg halvtimme blev det en 50 minuter lång promenad och gissa vad? Hittade till en plats där jag såg en karta över nackaresarvatet. Jippie yey - har faktiskt letat efter en karta för att veta exakt vart reservatet ligger. Så jag spatserade runt bland träd och backar och allt möjligt med solen i ögonen. Finfint värre!

Nu ska jag hämta upp min tvätt och sedan blir det promenad in söder och sedan vidare för mig. Solen skiner och jag är full av upptäcktarlust!

AH. Tvätten var inte alls klar. Torkskåpet är inte ok. Jag som är så full av sprallighet att jag måste uuuut genom dörren. Ok. En liten stund väntan här hemma bara....

Just det - givande saker :D
Kom på att påsken kan tillbringas i Lund. Så nu är biljetter bokade. Skärtorsdagen till annandag påsk (måndag) och jag får mig en liten lundakick med familj och fina små finingar :D




cravings efter det ena och det andra...



Såhär mycket olika saker vill jag ha. Ja, kanske inte av samma sak men behöver MER kökssaker och hussaker och finsaker och...ah! VILL TILL IKEA!!!

Okej, det finns många positiva saker med att jobba på Tehuset. Men jag kan aldrig bestämma mig för om det 'r positivt eller negativt att arbeta i en affär med så många FINA saker. Ja allt från koppar och kannor, till Marimekko, till massa te, kaffe, choklad, kex....till allt annat fint man vill ha i sitt hem. Men jag tror att det är en fördel - får ju i alla fall inspiration även om jag inte kan köpa upp hela butiken...Men i ett hav av vackra saker, trevliga människor och te har jag arbetat idag. Och jag är glad för det gick bra!

Det är intressant hur människor blir glada av att man själv är glad och det är intressant hur glad man själv blir av att människor blir glada av att man själv är glad.

Och det var dagens längsta utlåtande - säkert hehe.

Men fy vad trött jag var när jag spatserade hem för en stund sen. Innan jobbet körde jag ett spinningpass på Hötorget. Ett finfint pass - men jävlar vad jag satsade, vad instruktören satsad, vad alla andra satsade. Det kallar jag träningsglädje. Hann även köpa mig ett nytt filter till min köksfläkt - yey smällde pengar där...kul eller inte. Men ack så nödvändigt.

Och i min mage sitter även lilla stresstrollet som älskar att reta mig och säga hej då och då. Hatar magkatarr för det gör ooont. Och ändå så försvinner det inte och ändå så går det inte att sluta stressa för stress handlar ibland inte om allt fysiskt man gör utan även allt psykiskt. Men kaffe måste det skäras ner på. Faktiskt. Ska sluta dricka kaffe som jag egentligen inte älskar - som halvgott bryggkaffe. Ett mål ja!

I alla fall - kände mig som världens jobbigaste människa när jag klev in på Hemköp under åhlens city snabbt efter jobbet. AAAAHHH. Människor överallt och jag var trött, hungrig och hade en tränignsväska och en stor påste fylld av andra inköp och en korg med mat och AAAAHHHH igen. Usch och fy. Kom hem med det mest väsentliga i alla fall. Messmör, blåbärssoppa och gottis till kvällen. Var sugen på gott till myskväll här hemma. Men i affären kunde jag inte bestämma mig. Så jag bestämmde mig för lite av varje. Typsikt mig. Några bitar naturgodis. En liten chokladboll och en mazarin. Bara för att jag inte kunde bestämma mig. Och kanske äter jag inte ens det.

Eller självklart kommer jag smaska i mig något om inte allt - men ändå. Typiskt mig att bunkra för att täcka valmöjligheterna. Speciellt eftersom jag har finfin ost i kylen. Men inga goda ostkex dock. Inte ens digistive.

FAN, skulle köpt DIGESTIVEKEX!!!! MISÄR!!

Nej, skämtar. Eller ja, inte helt och hållet. Nu fick jag cravings efter digestive.

Men kära värld, det enda som kan konstateras av detta inlägg är att jag är trött men har haft en bra dag med träning och jobb och nu ska stänga av datorn. Det är dags oh yes.

frukost och dagens planer



Dagens frukost: gammal gröt-favorit med banan och äppelochvalnötterochkanel-topping.
(Långt namn)
Gröten är gjord på fiberhavregryn, linfrön, russin och mosad banan (och vatten). In i mikron i 2 minuter (rör om emellan). Riv en äppelklyfta och blanda med hackade valnötter och kanel. Servera!

Idag är det jobb på Tehuset på Odenplan som gäller! Ska bli kul kul och jag hoppas det går bra så jag fullkomligt får jobbet...Det går nog bra :) Är inte riktigt nervös än, inte hunnit tänka så långt, känns ju som att jag ska gå och jobba på tehuset i Lund ju!

Men mer som ska ske - ett spinningpass på Hötorget. Och måste hitta ett filter till min fläkt...Hm. Köksaffär??

Börjar också fundera på min lugg. Den måste klippas snart. Vart gör man det? Hur dyrt är det? Enbart en luggklippning. Något att tänka på helt enkelt.

För övrigt...DET ÄR FREDAG :D

mumsfillibabba

Titta vad jag fick med hem idag - FINFINA OSTAR :D Jag älskar ost och det var bara att tacka och ta emot med ett stort leende när dessa prover hade kommit och jag fick ta hem asken.

Idag har Lidingö och skriv varit vad som stått på schemat. Och sen var det dags att dansa! Afro på sats och hur mycket såg jag fram emot det? Mycket!

Och roligt var det. Svårt - en helt ny koreografi och ett litet annorlunda sätt att dansa! Men kände tha moves och det kommer bli mer dans dans dans för mig! Det är så roligt och jag ska hänfa med jättebra och shaka äs nästa gång ordentligt :D




spontan ledighet

Jag vet inte om man egentligen kan säga spontan ledighet - grammatiskt. Ledighet kanske inte kan vara spontan. Eller vad man ska säga. Sak samma - idag har det varit spontan ledighet! Inget jobb kom det fram imorrse och därför fick jag en hel dag som faktiskt var oplanerad. Och tacka och ta emot - det behövdes må jag säga!

Idag har varit en bra bra bra dag. Andas dag. Jag som pratar mycket för det här med att andas just nu. En dag som låg oplanerad kändes inte ens skrämmande idag, vilket det lätt kan göra för mig. Så vad har jag hittat på?

Vaknade för det första tidigt och fick mig som sagt en myspys promenad och en fin frukost med mina nya ting som sällskap. Sen blev det plötsligt en tur ut till Nacka och fina vännen som huserar där. Det blev kik in i hennes krypin - tycker fortfarande att du bor myspys Mickan :) Det blev lunchning - qinoua är gott! Sen blev det jobb för en annan och mot hötorget för min del.

En upptäcksresa-nyfikenhet hade jag. En expidition - ett mål behövdes! Och jag kom att tänka på fina kungliga biblioteket som behövdes en närmare syn. Har bara gått förbi - och hur vackert är inte huset? Och bibliotek är något som jag inte kan hålla mig ifrån. Blir alldeles drömsk när jag kliver in på fina bibliotek.

Så Kungligia Biblioteket blev mitt mål. Och väl där klev jag in och ägnade en stund åt att tyst som en mus vandra runt bland böckerna. Himmelrike hehe :)

Sen blev jag så promenadsugen! Så efter ha kollat in lite saker i närheten som jag ville inspektera (inspektera - kanske fel ord - kolla tjecka? jaja...) så promenerade jag ner till Slussen och vidare på götgatan. 45 minuters promenad i kyla och snöfall - kanske inte låter så lockande? Men visst var det det!

Och sen fick jag ett enormt sug efter en god god kaffe...Och av att sätta mig på café och bara vara. Så jag klev in på ett café med ett mycket passande namn - Muggen. Och okej, var inte helt billigt - men gudagod soyalatte skapade de! Så där satt jag och drack inte en utan två glas latte och läste och skrev och kollade på folk och bara var. Så länge som jag hade lust och det blev ett tag. Precis så som jag tycker om att vara. Mitt ibland folk och ändå i mina egna tankar.

När jag sedan packade ihop mina saker kände jag - tunnelbana? Nej. Så jag använde åter bästa färdmedlet - benen - och promenerad hem. 40 minuter till och det var härligt. Två underbar sätt att leva in sig i en stad för mig. Promenera runt och känna igen sig och sen upptäcka nya platser och sitta på mysiga caféen och bara vara.

Så - en tummen upp dag :)


Stockholm i blå timmen. Promenad. Café, kaffe och bok.







guldkorn i vardagen

Mina små saker från igår. Glad när jag tidigt imorrse åt min morgongröt ur min fina vita skål och drack te ur den
blommiga koppen. Guldkorn i vardagen :)









glädje: tekoppar och skål, spinning och endorfiner

Gud vad bra man kan må av att konsumera! Och av att träna.

Innan mitt spinningpass så passade jag på att kila in på Indiska. Och nu sitter jag och är jätteglad och nöjd över mina små inköp - ibland blir man faktiskt lycklig av materiella ting. Speciellt, antar jag, om det får en att känna sig ännu mer "hemma". En tekopp med fat, en gigantisk mönstrad kopp samt en fin skål har nu inhandlats! Och det känns mycket mycket bra.

Vad som sedan ökade på välbefinnandet var ett bra spinningpass! Ett pass som cyklades stående nästan rätt igenom - najsigt faktiskt. Men fick värsta nojjan efter tjugo minuter - det lät på instruktören som att passet skulle ta slut.

- Tusan! Tänkte jag. Har jag ramlat in på endast ett halvtimmes cykelpass? Hur fel kan det bli? Jag som svettades och var helt uppe i varv kände att jag skulle bli enormt besviken om this was it! Lite försynt frågade jag därför en medcyklande om det verkligen höll på till fem i halv sex. Och min oro stillades med orden som pustades ut - ja!

Så jag fick köra på hela tänkta tiden - tack och lov :)

Det är så tråkigt när man verkligen satsat på träning och man inte får möjlighet att köra så hårt man vill. Ibland så kan träningspass skita sig och man blir enormt less på allt. Men när man känner peppen - då vill man ju bara köra på. Så jag är glad att jag faktiskt hamnade på rätt pass - och inte något halvtimmes pass :)

Och när det gäller mitt tjeckande av Hötorget, ja, jag känner mig nöjd. Nöjd och glad och nästa besök blir redan på torsdag :)


Avjarbulgor





Smaklig måltid. Denna varition av bulgor var jättegod! Och jag var smart att göra extra mycket - perfekt bas till lunchlådor :)

Ajvarbulgor

3 port. 10 minuter

3port fullkornsbulgor
5 champingoner
1/2 gul lök
1/2 burk majs
1msk ajvar relish start
mkt bladpersilja....
chiliflakes, buljong, oregano och svartpeppar

Koka upp bulgorn tillsammans med önskad mängd av kryddorna. Fräs under tiden löken och svampen i en stekpanna. När bulgorn är klar är det bara att vända ner majs, och lök-och svampfräset tillsammans med ajvar och bladpersilja. Blanda och låt allt bli varmt. Smaka av med kryddor och sedan är det finito!

Själv åt jag denna rätt med avokado, keso, äpple och en vegetarisk schnitsel. Gott värre :)


imporviserad tekanna

Vad gör man när man inte har en tekanna men ack minimalista koppar (och gud vad jag tjatar på om dessa koppar men det är faktiskt bedrövligt...) - jo man använder en kastrull!

Efter en skön morgonpromenad och en tallrik gröt med linfrön, russin, banan, päron och valnötter känner jag mig åter full av energi! Dagen ska börja här hemma med att knappra på tangenterna! Ska bli kul att skriva ihop första intervjun.

I eftermiddag kväll tror jag även att jag kommer bryta med ett cykling pass! Känner mig träningssugen och fulla v ny energi idag så jag tänkte ta vara på den glädjen! Idag ska Sats Hötorget testas.

SatsCorePuls igår förresten - var roligt. Kändes i de små musklerna och tror att det är jättebra för en som jag som har lite svaga vrister...Men! Såg nu extremt rolig ut i vissa rörelser. Som en klubbad säl eller nått...





årets unga kock 2010

Årets unga kock 2010 har korats! Vinnaren blev den inte helt okände Petter Viding!




Ja så är fallet - och jag har nyss kommit hem från middagen. Ganska så glad i hågen efter att inte ha tabbat mig - var nervös för vad jag skulle göra. Eftermiddagen spenderades med att fota fota fota - kul! Genom att fota fick jag mig även en "biljett" till middagen. Och vem tackar nej till lyxmat?

Roligt värre, lite jobbigt också (hann inte granska alla bilder noggrant i då det gällde att skynda!) men bilderna tagna under dagen visades upp i bakrunden på prisutdelningen. Kul :) Och som sagt, lite jobbigt då jag inte tjeckat de bilder som visades ordentligt....

Och sen skulle lilla nervösa jag göra min intervju. Som gick bra, hehe, oroar mig för mycket ibland...:)

Och mat mat mat! Menyn var den som lagades av förra årets vinnare. Det här:

* Krämig blomkålssoppa med inkokt lax och dillkryddad gurka

* Helstekt biffrad med mandelpotatispuré, syrad rödlök, grönsaksragu och örtsmör

* Mörk chokladbavaroise med karamellkokt äpple, äppelmunk och krispigt socker

* Macaron

I dryckväg serverades först äkta champagne, därefter vitt vin och rött vin - av högsta kvalité. Till den som önskade fanns även desertvin och cognac.

Maten var supergod! Själv fick jag lax till huvudrätt - enkelt tillagad, fin lax med havssalt. Superbt!

Så. Nöjd med dagens dagsverk. Hittils. Nu ska jag ta och försöka få mina, förhoppningsvis, givande stolpar att likna något sammanhängande. Tacka vet jag en kopp kaffe. Kaffe lika med effektivitet :)





träning

Satt precis och funderade på min gågna träningsvecka. Måste säga att jag fick in mer träning än jag trodde!

Det blev mycket löpning; en 15km på löpband (dödande för psyket) en 9,5 km morgonlöpning, en 10km i hagel och på lite BARMARK! som var fantastisk, och en ganska seg 5,5 km morgonrunda.

Dessutom har ett cross-trainingspass skett - jag gillade träningen ganska mycket. Men det är inte riktigt min grej.
Och sist men inte minst - ett fantastiskt spinningpass!

Denna vecka kommer inte fokus ligga på löpning. Ska ge mig själv en break om jag känner för det. Känner lite stress upp i halsen. Och kanske är det dags att då andas lite. Att andas, som är en självklarhet, ska vara så svårt?

Idag ska ett SatsCorePuls pass ske - ska bli kul! Träningen kommer ske på Sats Zenit - får se hur det är.
Sedan är två spinningpass inbokade, varav ett är maybe maybe.
Men ett afro pass är också inbokat - ska bli superkul. Hoppas jag :)
Och sen får det bli ett löppass också.

Och vad ska jag göra idag? Min första intervju på Årets Unga kock. Lite smått nervös...He.


en perfekt söndagskväll!

Åh! Vilket spinningpass det blev igårkväll! Det var svett som rann, en sal fylld med träningspeppade människor och en tränade som körde hårt själv - och då vill man inget annat än ge järnet! Cyklarna var lite annorlunda än vad jag är van vid, salen var definitivt annorlunda och själva grunduppläggningen på klassen var lite annorlunda den med - om man jämför med kära Gerda. Men jag gillad det! Verkligen!

Dessutom gillade jag själva Sats på Medborgarplatsen, vilket är perfekt då det ligger väldigt bra till för mig. Att Ica Stormarknad och Lidl ligger supernära är ju inte helt fel det heller. Då kan man ju shoppa loss efteråt. Som jag, köpte två saker som jag kände behövdes för min överlevnad...ost och lite naturgodis :)

En tekopp stor som en balja köptes dock inte! Satsade på en power nap istället. Däremot hann jag förbi pocket shop som har 25 procent på allt och kunde inte låta bli att köpa tre böcker...

Så jag fick mig en härlig kväll med spinningendorfiner, bokläsning och naturgodis!






RSS 2.0