på gång och på väg!

Måste börja dagen med att rekommendera denna film: "I rymden finns inga känslor". GRYMT bra! Snyggt filmad, bra skådespelare, komisk och bra på att ta upp ett intressant ämne.
FIlmen fick avsluta min fredagskväll. Skrattade och tittade och pratade (efter filmen) med sällskap. Och med en suuupergod ostbricka. Mums!
Var perfekt efter 2 h fokuserad träning. 30 minuter crosstrainer och 1h 30 min cirkelträning. Gick bra. Motiverad - check. Dock lite trögstartad...
Med frukost i magen och lätt kaffepåverkad (host host....:D) njuter jag a lördagsmorgonen.
Dessutom kan jag checka av mammas flytt. ALLA FLYTTAR KLARA (dvs 2 flyttar...men ändå) och allt är iordningfixat och klart! Underbart. Nu är det bara att fokusera på den där resan jag ska iväg på :)
Mitt största problem där är bikinniproblemet.
Det säljs ju INGA. Nada. Förutom någon på stadium som kostar skjortan...och mina gamla ska vi inte prata om. Suck och stön helt enkelt hehe.
Annars är jag grymt bra förberedd.
Hittills.
För en gångs skull.
Men nu blir jag speedy gonzales. Får skylla mig själv över att jag sitter här och knapprar på tangenterna.
Ett pulsCykel pass ska köras.
Blir inte stentufft idag. Men så fortsätter lördagsmorgonen.
Om jag nu kommer iväg!
Inte dagens frukost, men en lunch häromdagen som bestod av typisk frukostmat... frukt och yoghurt med nötter och müsli, surdegsbröd och kaffe. Frukost till lunch och middag är bara fantastiskt ibland!



tankesnurr

Dricker Kaffe i glas. Det smakar mer som vatten då. Tunnare på något vis. Och egentligen är det inte en positiv smak.
Tittar ut upp överallt. Vill se allt. Insupa världens atmosfär. PÅ samma sätt som jag suger i mig nyheterna varje morgon, på samma sätt som jag läser bloggar om resor, träning, tankar, liv. På samma sätt som jag springer och andas. På samma sätt som jag tittar på människor.
Vill se världen.
Nyfikenhet? Vilja att veta. Vetgirighet?
Skriver som en pratkvarn. Men lyssnar gärna när andra pratar. Jag vill bara att kloka ord, men även okloka ord, ska strömma igenom allt och nå mig.
Rätten att få säga vad man tänker och tycker. Yttrandefriheten. Ett ljus i mörkret.
Tänker på hur bra så många har det. Hur bra jag har det.
Att jag kan läsa en tidning varje morgon som inte censureras av staten. Av en despotisk tyrann. Typ.
Att jag kan suga i mig kunskapens sötma. Från alla håll och kanter. Att folk vill att jag ska lyssna på dem (även om vissa människor vill att man ska lyssna lite väl mycket).
Funderar på hatet som finns. Hur man ska möta det? Har fått det slängt i ansiktet. Inte riktat mot mig. Men en annans människas hat mot en folkgrupp. För inte så länge sen. Kan räkna timmarna.
Deras hat får ju mig att koka över.
Man ska ju respektera andras åsikter. Men när är deras åsikter så respektlösa att de inte förtjänar ens egen respekt?




yes it is

Snö frost snö. Vitt. Glittrande. Frisk luft. Snart.
Studera.nu har något emot mig. Dator och teknik - varför så komplicerat? Bävar inför att snart gå och ställa mig i en, antagligen, superlång kö i Telias butik här i staden. För att fixa med min mobil.
Skriver listor, bockar av och bugar och bockar själv för allt som hinns med och även det som man glömmer bort men som man kan göra en dag efteråt. Allt som görs och allt som inte görs.
Ser det positiva med att ibland inte hinna göra tusen olika saker på en och samma gång. Ser det härliga med att inte behöva försöka hinna med allt på samma gång.
Funderar på tålamod. På kroppen och sinnet och hur dessa två fantastiska ting arbetar fint tillsammans.
Känner mig tacksam.
Har just haft en diskussion  om våra morgontidningar och media och Sverige och världen med min pappa. Härligt sätt att avsluta en fredagsmorgon på :)
Fredag och dagen ska bli en superdag. Och jag ska flytta möbler, göra ärenden, träna ett tufft pass, laga supermiddag till en som behöver det och ha kvalitétstid med modern.


torsdag

Går runt och småpysslar i huset här hemma och njuter av solen som skiner in genom olika fönster. Ett hus som fångar upp ljuset och låter det spegla sig i väggar, hörn, kanter och tak. Vackert.
Projekt flytt nr två: etapp ett avslutades igår. Nu börjar etapp två: Fixa i ordning hela detta hus övervåning (okej bara två rum - men ändå!) Blir fint. Gillar att fixa och dona och använda den där kreativiteten som - hör och häpna - stundtals smyger sig fram...
Igår kunde jag dessutom njuta av ett fantastico cykelpass distans...åh! Som i TRANS! Ett lätt gympass blev det även innan lunch på Patesseriet!
Så förutom flytt nr 2 och saker överallt så lever jag ju lovely. Återhämtningsliv så att säga :D Innan den riktiga semestern börjar!
Slipper ta allt ansvar som man behöver när man bor själv. Träffar familj och vänner. Jobbar inte. Har tid att träna hur mycket jag vill. Sover gott. Äter god mat. Äter lunch på stan. Sitter på café och dricker kaffe. Ser en film. Tar det lugnt.
Nu när alla saker som hängt i luften dessutom börjar fixa sig så kan man ju slappna av på riktigt!
Mums Frukost: Råggröt med russin och gojjibär och krossade linfrön. Och banan, clementin, mandlar och färska fikon.





kaffe tänket

Det snöar ute. Igen.
Själv har jag suttit inne under morgonens första timmar för att läsa tidning. Intressant läsning i dagens svd.
Köpte ett par nya löparskor igår. Efter väldigt lång tid inne på löplabbet i Malmooo var jag done. Efter många skor och frågor he...är en sådan som tar sjukt lång tid på mig och provar mycket och frågar mycket. Men det är väl det man gör på löplabbet?
Men skorna får vänta med sin användning några dagar. Igår var det vilodag men jag var lite ruggig och hade träningsvärk som gick åt stelhet. Och egentligen insåg jag att jag borde köra en lugnare vecka denna vecka. Vilket jag tänkt. Jämförelsevis med förra vecka exempelvis. Då jag gick all in på passen. Men bryter av från hur jag hade tänkt - det blir färre löpsteg denna vecka. För att det känns som att det är dags att inte slita. Istället blir det alternativ träning från löpning. Har ju ett hjärta för cykling också så jag gråter inte så många tårar haha :D
Tror och hoppas att jag är smartare och lyssnar bättre på kroppen. Alternativ träning men ändå på en bra nivå. När jag är ute och flänger är min tanke självfallet att träningen kommer med mig. Men kanske kan jag inte alltid lägga lika många timmar i veckan som jag gör nu? Det får jag vänta och se helt enkelt. Ibland blir det kanske väntan och bussresor eller flyg eller dylikt som gör en dag till en hel väntan. Eller en dag till en bussdag. Och dylikt.
Första veckan gone away hade jag ju ändå planerat in som en återhämtningsvecka.
Innan jag surfar och springer i 2 veckor...:D Me like!
Och läser. Och dricker kaffe!
ÅH! DET KAN FÅ SNÖA HUR MYCKET DET VILL. :D


thinking about...

Morgongröt och kaffe. Lite sovmorgon. Nu en sista rensning i lägenheten. Sen blir det lunchande och sedan ett besök i grannstaden Malmö!
Tisdagsdag och måndagen försvann fort! Med en morgonrunda ute i ett trist väder med lite trista ben som var lite tunga. En runda på 9 km - bara vanligt distans. En liten ny-gammal-runda på lite väl för hård asfalt (längtar efter mjuka skogsstigar...). En hämtning av vaccination - Dukoral. Lunch på Govindas - det där stället med de smaskiga veganska luncherna och det godaste brödet! En lugn eftermiddag med småpysslande hemma och handling och sånt som behöver göras. Kvällsträning i form av cirkelträning i 1 h 50 min. Ordentlig streching på det. Hem till mumsmat i form av eko lax, broccoli, lök, svamp och en stor sallad och keso. Underbar mat efter träning! Behövlig sömn och vila för benen som var lite trilskande. Somnade till regn. Ösregn.
Jag säger inte nej till det!

Blåbärsgröt med dadlar och frön:

1 dl råggryn, gojjibär, blåbär, krossade linfrön samt psyliumfrön och pumpafrön, 3 färska dadlar, 3 dl vatten.

salt, kardemumma, kanel

några skivor banan och några hackade mandlar

soyamjölk på det

KAFFE och vatten


superfood? Yes!


cykel cykel cykel

Lovely. Helt och hållet. 80 minuter cykeldistans med pulsmätning senare. Tufft var ordet. Men - love it.

Tramporna går fram. Tryck dra tryck dra tryck dra. 80 procent av max. Lite upp lite ner. Men ligger någorlunda still. Går igenom de olika etapperna. Andas. Finns. Tryck dra tryck. Ingen återhämtning, bara olika saker som sker.
Man hittar sin bild. Vart man är. Blicken fram.
Att man kan älska att sitta inne i en cykelsal i 80 minuter. Ja. Man är visst en konstig prick.
Men det visste jag redan :D
Hem till en paj med grillade grönsaker och pesto (brukar göra hälften vetemjöl hälften grahamsmjöl och byta ut minst hälften av smöret mot lätt kesella. Bli jättegod och nyttig pajdeg!)
Och nu står det en kladdkaka framme - som jag tror är fantastisk god (har ju bakat den själv hehe :P)

en söndag

Kollade bilder och hittade en sommarbild. SNART springer jag i tunna kläder igen. Längtar!
Igår, när jag rensade och packade ner mitt rum hos mamman hittade jag en sak som jag tappade bort i tidig vår förra året. Helt knas - speciellt med tanke på att jag trodde att det försvunnit i stockholmo. Mitt pulsband var det iaf som jag hittade! Ett  nytt kostar ju runt 800 riksdaler - därför har jag inte köpt ett nytt sen jag tappade bort det. Bra bra - med tanke på att jag hittade det yey :D
Fick även kassa in lite fina pengar. Ägnade lördagskvällen och början på natten till att passa barn i ett superhäftigt hus. Älskar lägenheter, hus, byggnader - deras linjer, dess estetistik. Eller deras "fulhet". Arkitekt? Något att bli kanske? :)
Söndag. Och nu väntar yoga.

gott

 

Gott. Lördagsfrukost för en hungirg varelse vid namn Maria:

Råggröt med gojibär, russin, linfrön. Kardemumma och kanel och lite salt.

På med hackade mandlar och banan. Och extra lyxen för att det är lördag ;) Farmors lingonsylt. Hemmalagad. Gudagod är den. Ingen mer köpesylt!!

Och kaffe på det. Morgontidningar och runners world.

Och jag är nu redo för en promenad till mamman där en lägenhet ska ränsas...hm

Annars är det vilodag från träning. Kroppen känns bra från långpasset - men skippar inte vilan :D

 

 


20 km morgonlöpning på en fredag - YEY :D

Idag igen! Så fick jag mig ett UNDERBART LÅNGPASS. Med en skål gröt och kaffe i magen lämnade jag hemmet vid nio på morgonen. Pigg och kry var jag och jag sprang till mig 20 km. 6 MINUTER SNABBARE ÄN I LÖRDAGS :D I lördags som ju var första 20-km passet sedan...berlin marathon?
YES! Kroppen ger resultat. Mina smarta drag i livet ger resultat. Wiiie. Säger bara det: LYCKA!
MEd en seg start så släppte jag loss benen helt och hållet efter en sju kilometer. Dessförinnan var det lite seg och tufft (men inte så att jag tyckte det var jobbigt på det sättet att jag inte ville springa mer. Det var mer bara seg-jobbigt.) Igenom ett dimmigt Lund. Solen sken inte som igår. Tyvärr! Men vid 8an så var det mer frid och fröjd och stegen ökades. Med en sakta början fick dock ändå ork att öka ordentligt i slutet.
Snittet på 20 km låg på 5.37! Haha, blir så galet glad. Och nöjd.
Kom också på varför det var segt. Och det var inte på grund av gym-träningen igår. Även om ben också kördes igenom - lätt dock. Fokus igår var överkropp...
Men ASFALTEN! Den är så in i bengen hård. Snön skyddade liksom och mjukade upp. Nu är asfalten bara kall och hård.
Men 20 km och klockan var bara typ elva. 20 km på 1h 52 min kändes super!
För att dricka min egengjorda "proteinshake" (blåbärssoppa från proviva och soyamjölk :D), strecha, duscha och äta lunch. Innan jag promenarade iväg för att prata om livet och universum och allt med en nära stående person. För att sedan dricka kaffe i stan med modern, hitta världens finaste klänning på rea på NoaNoa (presentkort där gjorde att jag la ut nada kronor :D). Kvällen har fortsatt med ett varmt bad, god god mat - vad sägs om:
marinerade soltorkade tomater, oliver, ugnsrostade grönsaker, chili-,vitlök-, basilika - kikärtor, keso, paprikaröra, färskt bröd och keso? En bit (ganska stor hehe) brie och chevré på det. Och ett glas rött. Med trevligt sällskap såklart!

Och nu ligger benen i viloläge och några chokladpraliner från alhgrens väntar visst...MUMS!
Perfekt fredag - yey!



oh my oh my

Det här med saker alltså. Alla dessa ting som man samlar på sig. Allt som man inte vill rensa ut och allt det som man bara vill stoppa ner i en svart soppsäck. Med två rum i två olika hem: massa saker. Och när nu en lägenhet töms då modern lilla ska flytta så betyder det att även jag måste flytta alla saker. Så där har jag befunnit mig under förmiddagen...Det finns så enormt många gamla saker som jag vill spara på - som alla anteckningsböcker, bilder, kort, böcker, gamla gamla skivor, vykort...alla dessa minnen liksom. Som man iaf vill spara på ett tag till. För att kunna kolla på om några år igen och skratta med och le lite och kanske känna sig lite nostalgisk, pinsam, komisk eller kanske till och med lite sorgsen?
Men sen är det alla de där andra sakerna...puh. I mitt nya liv ska jag leva sparsmakat. Hmpf. (får se hur långt det håller. Jag menar - bara mina träningsgrejjor, fotosaker, kläder tar upp mycket plats...gaaaah!!!)
Eller så får man skapa sig ett hem på ryggen - en ryggsäck som gör så att allt får plats! Sjukt bra idé faktiskt. Får väl satsa på det :) (önsketänkande...)
Och ryggsäck är min nya kärlek - iaf denna:

Wiiie. En julklapp som faktiskt testades först igår! Shame on me - jag vet. Skyller det på att jag inte kunnat springaså mycket hehe :D
Men iaf. SKulle köra lite snabbdistans på 5 km var tanken - med upp och nedjogg. MEN! Sen blev jag så sugen på att testa ryggan. Plus mina nya inneskor. Såååå....
Packa väskan med skorna. Och träningskortet till gerda. Uppvärmningsjoggande 2 km och sedan snabbdistansen och 1 km ner och sedan var jag framme vid Gerda. Där jag kunde köra styrka ett tag innan jag nöjd joggade hem i cirkus en kvart. Garmin dog på slutet. Inte helt. Bara batteriet...
Och att springa med ryggsäck var...annorlunda i början må jag säga! Inte för att den skumpar - men har aldrig sprungit med en ryggsäck innan. Och det gjorde mig lite i obalans. VIlket märktes när jag skulle dra upp tempot! Speciellt eftersom jag tänkte mig springa på 5/km. Och nej - må inte vara snabbt för många. Men om man som sagt inte kunnat kuta runt snabbare än i 6min/km takt på grunda av dumdummare muskler så är det en ökning! Och jag kände mig lite otymplig - nej förresten  - lite obalanserad. Men bra gick det än då :)
SUPER helt enkelt.
Och idag så blir det styrka på tränignsfronten. HAr bokat tid med en instruktör och tänkte få mig en ordentlig genomgång här på Gerda. Ska vara som en kulspruta med frågor! Ska bara formulera dem först....


morgonfilosoferingar med kaffe och nya skor

Och så sitter man här vid köksbordet och äntligen ser det man vill se: SNÖ SOM SMÄLT UNDAN! Japp, jag ser gräs. I vår trädgård. Fint värre.
Efter en osamhanhängande nattsömn har frukost ätits och ordentlig tidningsläsning skett. Och klockan är nio och känslan av att sitta med de där nya skorna på fötterna och en kopp kaffe är ganska så fin.
Känslan av att inte behöva göra något annat just nu. Morgonfilosoferande med en kopp kaffe och ett par nya skor är vad som sker. Tror jag.
Har inte jobbat sedan den 23 december. Har varit hemma sedan den 24, förutom en kort visit i huvudstaden. Utmattningen var ett faktum. Den där känslan är inte lika påträngande längre. Men hindrar mig fortfarande i beslut och saker som jag vill göra. Saker som inte klaras av att göra. Inte värt att gå in på.
Men vad som är värt att tänka över är andra människor. Att lyssna på de som faktiskt vill än väl. Familj, vänner och alla andra runt omkring en som tar tag i det som man själv inte alltid ser.
Att lyssna på andra är inte lätt. I alla fall inte för alla. Inte för mig. Och troligtvis inte för många andra. Inte i ett samhälle där man ska klara sig själv, där misstag inte är så acceptabla och där prestation i allt känns som ett måste.
Och det finns så många ord och böcker om lycka, om hjärta, om tankekraft och människors driv, om allt man kan göra för att just du ska bli lycklig och...och och och....! Men en bok mer eller mindre skapar inte lycka.
Eller det kanske det gör. Jag ska inte kasta bort den tanken. Man lär ju sig av det man läser. Men kanske kan man säga att det inte är den där boken eller den där människans ord och berättande som löser en enskild människas problem och syn på sig själv. Är det inte agerande? Ens eget agerande för sig själv? Och även hur andra agerar inför andra människor.
Det är som alla nyårslöften. Ett löfte är ett löfte - enkelt att göra och säga. Men lika enkelt att genomföra? Nja. Not so much. Att skapa nya vanor är lika svårt som att bryta gamla vanor. Gamla vanor som är inrutade i en själv och i ett samhälle. För att människor påverkas av dagens samhälle och dagens samhälle påverkar den enskilda individen.
Lämnade lite den röda tråden.
Det är inte alltid enkelt att göra just det du vill  och det du behöver för att må bra. Ibland för att man inte har en endaste liten aning om vad man vill och behöver. Ibland för att det där lilla sunda förnuftet helt plötsligt har försvunnit. Ibland för att ens mönster är destruktivt ritade.
Att en annan människa då kan våga ta steget och säga till. Det betyder mycket. Även om det inte tacksamt tas emot. Även då så gör det skillnad. Att en annan står upp för en när man inte själv ställer upp för just sig själv.
Äh, vad tusan. Morgonfilosoferingar blev osamhängande. Summan av kardemumman blev inte helt frammstående. Tror jag tar mig en sista klunk kaffe och snör på mig mina andra små löparskor. Och sticker ut och njuter av barmarken under fötterna.
Förresten var det väldigt svårt att inte träna något annat än yoga igår ;)


yoga, lunch och skoinhandling...

VILKET yogapass. Helt underbart. Kan inte påstå annat. Saknat!
Och vilken lunch. Vilket kaffe. Mumma.
Och vilka skor...jag tog beslutet. Lägga ut pengar på ett par skor till inomhusträning. Yes, men - på REA. Ett bra val - and me lika :) HAr tränat inomhus med ett par sjukt slitna fäktskor, vilka passar bra att ha till cykelpass då jag fortfarande inte anser mig ha råd att köpa ett par äkta cykeldojjor...snart så. Och annars har träningen på pass eller i gym körts i gamla löpardojjor...not so good. Men igår så tog förnuftet över. Körde ju 2 timmars kvällsträning nästan med styrka och cirkelträning. Kände hur mina höftböjar inte gillade behandlingen som skorna gav dem...Så jag fick lov att köpa ett par nya :D
Sitter och surfar runt och läser på om saker som löpning...i sydostasien. Internet förundrar mig!
Kaffe. Bäst. Fick ett konstverk på min supergoda cappuccino :D



tododododo

Det är dock lika dimmigt idag som det var igår. VIlket betyder att det är en perfekt Maria-drömma-sig-bort-dag!
Sussade sött till klockan åtta denna morgon...mmm...älskar att vakna så sent ;) Haha. Och dessutom lyckades jag med konsten att sova trots att det var hantverkare i huset - sov som en stock helt enkelt :)
Godaste grötfrukosten och ett mycket gott kaffe. En promenad senare kunde jag bara sätta mig på en stol i vårt mysiga kök och bara sitta och surfa runt och kolla massa roliga restips och dylikt. Nu när det som måste göras är gjort är det bara allt roligt kvar att göra. Som att...eh... RESA :D Lite resfebrig idag!
Men nu väntar ett yogapass för att sedan gå på café med min lunchdejt (många luncher ute...hehe...inte helt fel utan väldigt mysigt faktiskt :D).
Yoga nästa helt enkelt. Blev ju inget förra veckan. Hm...SÅ nu så! Annars så är det vilodagen från träning idag...Fast jag känner mig sugen...Men jag vet jag vet. Går inte att köra stentufft varje dag för mig!
Sen hittade jag den här bilden från i söndags. Mys i finaste rummet och pannkakor och finisar. Söndagsmys nummer ett helt enkelt :D



hej och hå - en grymt härligt måndag!

Yeah. Igår var en sådan dag då jag fick massvis som hängt över mig gjort. Som få iväg en visumansökan och alla härligheter där till som tar tid, boka en lite omständig resa, och gå till banken och fixa med money, money! Dessutom lunchade jag med två finingar och åt massa god mat. TUR för mig att jag var vrålhungrig! Och att jag hade något att ladda inför :)
Veganskt: Sallad, soppa+en tallrik fylld med godsaker + hur mycket goooott bröd som helst! Plus underbara människor som jobbar där. En lunch som är perfekti magen och i huvudet och i själen helt enkelt :D
För dessutom hann jag med två andra saker som gjorde mig lycklig. Innan mina små fina vänner joinade mig till lunch och innan jag stod och köade på banken (jag vet...jag får skylla mig själv om jag tar mig dit mitt i lunchrusningen...) så hade jag en grym löprunda! Det var bara 8 km distans med 6 km fartökning. MEN! För mig var den underbar. Kunde liksom ligga runt 5min/km. Hade kunnat lägga mig ännu bättre tidsmässigt. Men min snuvighet som jag känt under helgen höll mig visst tillbaka. Var väl lite smart. Men längtar efter löppassen som är spy-jobbiga :D
Fortsätter att förundras över min kropps utveckling. Jag gör det efter mina egna förutsättningar. Och jag är så glad över att kroppen känns så fylld av ork och glädje över att KUNNA och inte ha ont. Trodde inte personer som sa till mig att vila är nödvändigt för att bli bra. Nu har jag insett det :D För vissa tar det längre tid än andra :)
Och på kvällen blev det nästan 2 timmars underbar träning. 1 h och 25 minuter träning med massvis med andra människor - stygy! Bra genomgång av hela kroppen med ordentlig cirkelträning. Gerdhallen var överfylld när alla studenter kommit till stan. BASTUVARNING! Och då kan man (läs jag :D) inte annat än gå all in och köra så hårt man kan. Oerhört motiverande :)
Dessutom körde jag 25 minuter extra på gymmet: 15 minuter crosstrainer innan passet och avslutade där med att köra bara 10 minuter extra efter passet för att få in lite egna övningar.
Och sedan en 20-30 minuter strech.

Provade även Provivas Återhämtningsdryck...nja...säger jag där. Delade förvisso med pappan. Hade behövt få i mig en banan efter passet vid den tiden på kvällen. Eller något som mättade. Mjölk och blåbärssoppa - håller fortfarande på det. Mättar i magen och är bra för kroppen. Och man har koll på vad man får i sig. Det jag inte gillar med färdigblandade drycker....
Pefekt måndag helt enkelt!



Sen kunde man dessutom springa med mycket färre kläder: ett par tights, en underställströja och tunn jacka. Ett pannband men INGA vantar.
VÅR I LUFTEN (kanske drömmer lite men ändå...:D)

måndagsmorgon...förmiddag då

Godmorgon DIMMA! Väckarklockan må ha ring klockan 7 - men denna morgon lämnade jag inte sängen förrän tio i åtta. Och då låg dimman så tät och det var så mörkt att jag trodde att mobilen grundlurat mig och klockan var mitt i natten...huha.
Jag sitter och gör viktiga saker...kanske...:P Ska iväg på äventyr om en liten liten stund. Kanske en kopp kaffe till? Nej. Kanske inte...Istället snör jag på mig springskorna och kör lite fartlek.
Gillar att jag har gjort en träningsplanering. Passar mig utmärkt! Även om den ändras så smått ibland... Så är grunden densamma och jag har lyckats hålla den (iaf i två veckor...he). Och idag är det fartlek och styrka med pappan som körs. Förmiddag och kvällsträning.
Och däremellan har jag bestämt mig för att få boka av saker: Saker som visum, resebyråtjatter, pengaöverföring som måste göras från bank och....ja. Lite socialisering blir det också. Lunchdejt på bästa matstället :D
Gaaah. Gjorde budget igår. Och blev väldigt nöjd med resultatet. Det är så skönt att få ner saker på papper - speciellt om man som jag går och har så himla mycket i huvudet. Att skriva ner och gå igenom saker och ting betyder att de liksom lämnar huvudet och man slipper stressa upp sig över dem. Skönt. Och det bästa är att jag ligger med god marginal i takt med budget inför resan - trots de där extra tusenlapparna som redan fått läggas ut p.g.a onödiga saker som stör och sker. Som det alltid gör. Blä.
Förresten så smälter snön brutalt snabbt här i Skåneland just nu. Regnar bort gör det! Vår? VÅR? VÅR!!! Kanske :D SOMMAR SNART?? :D FÅr man köra långpass snart på österlen i solsken och sedan hoppa rakt ner i havet???

Hehe. Kanske inte på Österlen - men kanske på bali? hehe...glömde visst detaljen. Att jag får solsken om mindre än 3 veckor :D


snabb återhämtningsdryck

Mmmm. Sitter och känner smaken av gudomlig lingonsylt. Mumma mumma. Hemlagad från farmodern - kan inte bli bättre! Söndagslyxa till gröten med en klick lingonsylt. Och en stor kopp kaffe gör mig mycket bättre till sinnes :)
Inte för att lördagskvällen var helt craaazy - men fantastisk! Fint att sitta hemma med ett glas rött och tjattra. För att sedan placera sig på gatan i regnet med ett paraply i hand och besöka Stortorget och fortsätta natten där. Fin kväll helt enkelt!
Och kroppen känns bra! Inget ont - no, no! Ska iväg på lite yoga om en stund (vilodag idag - tar inga risker efter långloppet igår!). Innan PANNKAKSKALAS hägrar. Kan en söndag bli mycket bättre?
Förresten. Efter ett tufft träningspass ska man ju få i sig något inom en halvtimme. Och sedan gärna ät ett ordentligt mål mat inom en timme. Men är man som jag lite svårtäten precis efter träning kan jag varmt rekommendera dett: Mjölk+blåbärssoppa.
Mums.




en maria-dag - precis som jag vill ha det!

Waah!!! Jag är definitivt en väldigt glad människa idag och just nu. För att idag har varit en sådan fin dag och den kommer bara fortsätta lika bra...
Den där förkylningen som gått rundgång i kroppen ett tag försvann med däckandet i soffan i torsdags. Kunde köra lite styrka igår och sedan var jag on the go igen. Och kunde göra detta idag:
Ett kort långpass på 20km!
I ett regnigt, dimmigt, skåneland.
Att bestämma vilket håll man ska springa. Älskar känslan av att kunna fråga sällskapet vid frukostbordet: Säg en plats, en ort - vad som helst. Och sedan springa dit.
Det blev fin löpning. Och jag var så glad. Det är så himla underbart att kunna springa dessa distanser igen. Blir överväldigad av detta faktum: 20 km sprangs väldigt lätt på 1h 58 minuter. Det är under 6min/km - rättare sagt cirka 5:50/km. För en och en halv - drygt 2 månader sedan var detta en omöjlighet. Då var jag glad om jag klarade av att springa en mil på 6min/km. För att snabbare gick det inte - satan vad ont jag skulle fått då!
Så det finns liksom inte i mitt huvud att det skulle vara jobbigt att springa 20km. Det är ju bara så härligt att kunna göra det! Att kunna!
Regnet var fint det med :) Och sedan hade jag för första gången på ja, år, fixat ny spellista till i-poden. Lovely!
Klar med springandet dessutom vid 12-tiden! Perfekt för en dusch och ordentlig strech och sedan en promenad in till stan för att äta den godaste fisksoppan som smakats på länge. Klostergatans fiskrestaurang - mums säger jag bara. Blir man bjuden på något så gott blir man superglad. Satt fint i min kurrande mage :D En dubbel espresso på det och man var klar för nya äventyr....
Som mitt första vin-inhandlande på systemet :) Älskar vi 20-års åldern? Yes we dododo :) Inhandlande av saker på stan och promenad hem. För att lyxa till det med ett bad och sedan slänga sig i soffan....Underbart. Första dagen på hela veckan som jag känner mig avslappnad.
Och snart vankas matlagning, om resten av huset tenderar komma hem snart...och sedan blir det ivägknallande genom staden för att öppna en flaska vin och tjattra natten lång med vänner!
Det är ju visst lördag idag!





soooo bad

Igår må ha varit en fantastico dag. Och även denna morgon. Men sen gick det bara utför. Det finns en bov i dagens drama: FÖRKYLNING! Blä på det.

Efter en förmiddags effektivt görande insåg jag att den där distanslöpningen skulle utebli. När kroppen darrade och huvudet dunkade och illamåendet kom i vågor....Eftermiddagen spenderades i soffan. Nyss hemkommen från en promenad till pappans jobb och satt och planerade en liten resa :)

Men efter en eftermiddag däckad i soffan kan jag i alla fall konstatera: mår bättre. Får hoppas att det är den här saken som gått rundgång i min kropp och äntligen gått över och att man mår bättre imorgon! Håller tummarna!

För att imorgon  - att man kan lyfta och flyga iväg på nya äventyr! :D




framsteg

I min värld nu lever jag vad jag tycker är: Lyxliv! PÅ många sätt och vis. Eller så kan man kalla det återhämtningsperiod. En ganska välbehövlig sådan :)

Men betyder det att jag ligger i soffan med benen utslagna och förstrött tittar på tv - nej (eller jo, ibland. Och jag erkänner - fastän det visst är så många som hurtfriskt fördömmer tv-gloandet....I love it! Inte haft en TV eller soffa för den delen heller på några månader. Då är det makalöst underbart!) utan dagarna fylls upp med saker som just JAG älskar. Jag kan träffa fina människor som är kvar i staden som jag inte sett på länge, ha tid att umgås med familjen som inte heller setts så mycket av det senaste året. Har tid att ligga i soffan och pilla mig i navelluddet. Har tid att gå på biblioteket och låna underbara böcker och dricka en gånger två koppar kaffe. Dessutom har jag möjlighet att inleda detta: ännu ett steg upp på träningsstegen.

Jag har möjligheten, den underbara lyxen, att verkligen kunna fokusera på träning men också på återhämtning. Under hösten har jag lärt mig mycket om vikten av kvalitativ träning och kvalitativ återhämtning. Att vila på rätt sätt är lika viktigt som att träna på rätt sätt. Den där fysiska och även psykiska återhämtningen har INTE varit på plats under hela hösten och slutet av sommaren. Av så många anledningar som jag absolut inte ska älta här!

Men det fantastiska är detta: jag får höja min ribba. Jag har gjort det. Jag fortsätter. Och hittils har det känts så in i dundrans bra!

Igår. Igår hade ja en fantastico dag. Och även fast jag tränade tre timmar hann jag med att fixa inför min resa, skriva ut en del på en intervju (se! Helt ledig är jag inte :) Intervjuer som används till fältarbete håller jag på att skriva ut för vissa forskares räkning. Kontakter på universitetet fixar Maria lite småjobb - det gillas :D), äta VÄRLDENS GODASTE LUNCH (säger bara - gå och ät. Inte bara är det gott och veganskt - utan med underbara människor som jobbar där. Bästa lunchstället i Lund. Och för övrigt serverar det det allra bästa brödet också. Finns inget bättre. Någonstans. Gå dit idag igen he..? :D) fika med kompis och vila efter lunch.

Och de där tre timmarna var kvalité rakt igenom! Med en början med 45 minuter Afro inledde jag morgonens fokus på styrka. Ben, mage och rygg (ja, rygg - träningsverken är gudomlig...). Fortsatte till gymmet och 50 minuter styrka. Check. Och förmiddagsträningen var gjord och jag fick i mig den där gudomliga lunchen...

På kvällen fick jag ett annat helt galet underbart pass. CyklingDistans med den bästa instruktören. Hon kan hon. 80 minuter cykling. Distanscykling. Det är då flowet kommer in. Det är då jag cyklar och tänker: Jag är STARK. Jag är stark. Jag är stark. Inte för att jag mentalt skulle peppa mig fram för att jag är trött. Utan för att jag spontant känner mig stark. Det är på drygt 80 % av max. Och med en pulsuppgång mot slutet.

Strechen för dagen låg på cirkus 40 minuter totalus. Också bra. Check Check.

Helt underbart.

Och idag fortsätter jag. Med lätt distanslöpning och ett naprapatbesök. För jag vet att än är allting inte på sin plats. Men jag ser framåt. Och inte bakåt.

Framsteg.

Hur tar ni er framåt?


så som det är ibland!

Ibland så flyger visst tiden iväg! Som de senaste två dagarna har gjort. Kanske för att det sker så mycket roligt? Har dessutom kommit på den underbara lundafördelen - det är små avstånd att ta sig, det finns familj och gamla vänner i närheten och allt blir så mycket enklare. Och ja, det är skönt att ha det så. För omväxlings skull.
Saker som har hänt under helgen och måndagen är många. Av omväxlande kvalité! Sånt är väl livet. Men man (alltså ja...) kan inte sluta att förundras.
En annan sak som jag inte heller slutar att förundras över är att packa upp saker och ting. Varför måste jag alltid slänga ner allt i en röra (kanske för att man inte orkar...hehe) men det skulle bli så mycket enklare att packa upp om man visste vad som ligger var...Så det har tagit sin tid. packa upp alla saker. För att det har medfört en rensa ut alla gamla saker. Hur underbart som helst när man kånkar ut massvis med saker som har legat i barnarummet sitt i många år. "Underbart, rent och mycket plats" tänker man. Tills man kollar ut och ser allt innehåll i väskorna som nu ska in...
Helgen fick sig två rejäla träningspass i form av styrka och ett fartlekspass - check on that! Annars har det varit fika på stan (nytt favoritcafé har jag fått. Trodde aldrig att det skulle ske - men ack så sant...), underbart restaurangbesök, mys, tårtkalas och just det - en liten födelsedag :) Kan äntligen med gott samvete säga att jag uppnått den finfina åldern 20 :)
Och denna 20-åring inledde första veckan med en utomordentligt lyckad måndag! Med ett fint men utmattande möte, morgonpowerwalk i en krispig morgon, uppackning av i stort sett det sista (!) passhämtande och äntligen ta-tag-och-börja-planera-min-resa på riktigt. Dessutom tre timmars egotid i form av 2-timmars träningspass (gymmet gick sådär men spinningpasset - hej svettpöl :D) och en halvtimmes underbar massage! Hur underbart som helst att sedan komma hem till en supergod måltid hos mamman sin för att sedan en timme senare sitta på ariman med en cappucino i hand och en god vän vid sidan om. För att sedan sjunka ner i en härlig soffa och försvinna in i jane austern världen genom filmen "förnuft och känsla". Och dessutom med en tårtbit.
Jag känner mig så väldigt väldigt bortskämd. Kan livet vara så enkelt liksom? Bara att njuta helt enkelt.
Alla borde skämma bort sig. Punkt på det!



lördagsdag! (lördag - redan...)

I'm back. I Lundalivet och Skånelandet. Efter en 8h biltur igår kan jag konstatera att landet Sverige är målat i vitt, att solen lyste fantastiskt vackert över ett dramatiskt landskap och att jag får lika ont och lika mycket träsmak i baken min av att åka bil i mer än en timme som jag fick min förra långa bilfärd. Tryggt att veta att vissa saker inte förändras - som träsmak i baken :)
Ett flyttdygn som genomfördes med effektivitet var ändå ett dygn som var väldigt, väldigt låångt. Städa, städa, städa och allt annat som skulle fixas. Två tidsoptimister (vilket betyder jag och min pappa) - jag ibland kvittar det hur effektiv och energisk man är. Det tar ändå tid...hehe.
Glatt kunde jag iaf konstatera detta igår: 17km tuuung snölöpning i snöstormens tecken tog lång tid att springa. Men efter lite vila samma dag hade jag ändå ork att köra överkropp på gymmet. OCH! Jag kände inte av dessa torsdagsövningar igår. Lägg till drygt 4 timmars kvälls/natts/morgonstädning på det. Inget - jippeyey!
Därför säger jag inte nej tack till att ta en skön promenad i ett väldigt mjölkigt Lund nu. En promenad upp till ett litet gym vid namn Gerda!


att packa ihop

Det är nu det börjar på riktigt. Och inte är det bara en sak som tar sin början, utan flera.

Att packa ihop
lägenheten startar jag med idag. Tar ordentliga tag och försöker vara effektiv. Avslutar saker och ting i  huvudstaden, men om jag ska vara helt ärlig så avslutar jag inte allt jag skulle vilja. Har liksom den nivån att jag inte hinner fatta saker och ting - något nytt? Nja inte särskilt :) När fattade jag att jag bott här sedan i februari? (Har jag fattat det än? Det var en nyhet :P)



Och i och med att jag packar ihop livet här i Stockholm börjar jag med något nytt. Är det komiskt att det blir i början av året? Har inte ens tänkt tanken förrens nu - men det brjar ju likna så mångas nyårslöften (det här året ska jag lyckas med livet och lyckan och alla de där andra tusen sakerna som alla tänker sig...). Inte för att jag faktiskt gett några nyårslöften. Förhoppningar skapade jag mig innan nyår: det är vissa där som jag skulle kunna kalla löften.

Att bo i Lund i tre veckor - är det lång tid? Frågan ställs ofta. Jag vet att det inte är det - för att tiden kommer att ha försvunnit snabbare än snabbt. Det är den där tvådelade känslan som jag är expert på som sätter in. Det där som får mig att springa vidare lite väl snabbt igenom väldigt mycket. Kan man kalla det fly? Javisst! Kan man säga att jag har funnit en insikt i vissa beslut?

Vem tusan vet. Är faktiskt bara 19 år gammal. Jepp. Jag erkänner det. Även om jag har gått runt och känt mig som en 30-åring i vissa tankegångar så är jag en liten skit. Japp. Det är sant.

Även om jag snart passerar den magiska åldern 20. Om några få dagar bara: LYCKA! :D




Men Lund var det ja. Anledningarna var visst så många och jag hade visst inte ork att säga emot. Säga, nej, jag stannar i Stockholm hela januari ut - för jag hade ju bestämt det från början. Men livet tar sina svängar hit och dit - och visst är det underbart på många sätt och vis - och ibland är dit eller hit inte vart man trodde sig hamna. Charmigt.

Men i febuari bär det ju av igen. Sydostasien i en och en halv månad. Pirrar i magen av lycka där!

Och sen? Är ju enormt sugen på London! Denna underbara stad.

Och sen är det allt annat som jag vill ska ske. Som Stockholm Marathon. Men nu kommer fokus ligga på ett annat sätt. Och sedan har jag ju fått reflektera en heeeel del över träning och vad jag har gjort. Och blivit klokare - KANSKE! :D Men en träningsplanering a´marathon.se har i aif skapats. Som att styrka kommer att tränas - älskar den nya känslan av att vara stark i hela kroppen.

Som att jag kommer köra färre mil där jag bara springer för att jag har en längtan efter att träna eller endorfinerna. Jag kommer lägga fokus på kvalitén och inte hatti fnatta runt och strunta i att det gör ont och sliter. Jag kommer inte nu gå upp och köra mycket mer än jag gjort. Ökningen kommer att ske gradvis varje vecka. I somras skapade jag definitivt slitage på mig själv. Med en väldans ökning av just löpning. Med en kropp som just återhämtat sig från tidigare problem så blev jag löparkär och glömde bort mig. Igen...:)

Men jag kom visst aldrig över det. Den där bitterheten jag känt under hösten. Sorgen kom från ett annat håll men fastnade i det jag inte kunde göra.

Men man lär sig väl av livet?! Som sagt - är visst bara en liten skit. :D

Och nu ska jag fortsätta att packa ihop. Sånt är visst bra när man ska reflektera.

Har för övrigt träningsvärk sen BodyPumpen - you gotta löööve it. Körde för övrigt ett härligt cykelpass igår och längtade dock efter de där 70 minutrarna Puls som körts söndagar på Hornstull.

Och idag säger jag hejdå till Stockholm genom en löprunda. Ett kortare lånpass. Som sagt. Gradvis ökning :)



wow - styrka!

Jädrar! Säger bara det. Efter att inte ha kört BodyPump på en och en halv vecka kan jag lugnt säga detta: SKILLNAD stor skillnad denna dag. Positiv skillnad. Kört gym i Lund - så styrkan har funnits. Men nu märks det att musklerna har hunnit återhämta sig och komma igen. Verkligen! Fanns en ny styrka jag typ aldrig haft tidigare. Allt utom ben fick ge mer än allt. Snacka om att armarna darrar just nu...UNDERBART :D

Och jag som var lite orolig då jag vaccinerade mig igår. Över att det skulle kännas i armen. Men icke sa nicke :) Håller i hatten och önskar att jag inte åker på något från vaccineringen. Man vet aldrig med det där luriga!

För övrigt äger instruktörerna på SATS fortfarande. Så grymt bra. Hur ska jag klara mig utan dem...snyft.

Hittade en oldie-goldie bild som jag blir så glad av att se! En av de där väldigt fina höstdagarna då solen strålar och världen brinner! Fotografen till bilden Mikaela och jag vandrade staden runt och om jag inte minns fel fick vi oss också ett fint besök på moderna museet. Tänk - det var bara 2 månader sedan! Galet (är visst lite lätt besatt av det faktum att så mycket hänt 2010 att jag inte förstår att man hunnit med så mycket :-) Men härlig känsla det där! )


ett nytt år och jag ropar hej till Stockholm!

Jag är tillbaka i Stockholm, det är år 2011 och 2010 har försvunnit men ej i all hast för detta år har gått snabbt men ändå inte. Det har varit ett år som har innehållit så enormt mycket saker att jag nästan undrar hur allt kan ha hänt på bara ett år! För min egen del har jag tittat bakåt och funderat och reflekterat, men när gör jag inte det?:P Men nu ska jag inte gräva ner mig i bekymmer längre - utan titta frammåt och vara nu, här och nu. Titta frammåt och inte bakåt - samtidigt som man kan försöka lära sig av det som har hänt!

Avslutade 2010 gjorde jag en fin natt i Lund. Och jag började året bl.a med en tur i skogen nedan. Skrylle och jag kände mig definitivt back in the game! Sist jag kutade runt där körde jag mitt nästan ensamma-race på hela 32 km - den där underbara sommardagen precis i slutet av juni. Cirka halva distansen sprangs nu, rättare sagt 15 km. Men snöspringande kom jag fram och jag kom fram utan smärta. Det var en sån där supervacker dag då solen lyste så klart så klart. Lyste så klart för att visa hur bra detta år ska komma bli? :)

Lundatiden har betytt vila. Inte från träning :) Men vila i kroppen och i skallen. Eller försök :D Men fina vänner har träffats och familjen har myst.

Och nu är jag tillbaka i Stockhomo igen. Vackra vackra Stockholm. Som jag lämnar igen på fredag. Faktiskt. Lite ändrade planer - men saker händer ibland i livet, visst gör det det. Och för mig betyder det att jag vinkar hejdå till Stockholm på obestämd tid. 3 veckor tidigare än jag tänkt. Den 4 februari åker jag till varmare breddgrader och tills dess kommer jag vara i Lund. Skånelandet.

Kan man vara skitskraj för det faktum att jag inte kommer leva speedy-gonzales liv i Lund 3 veckor framöver? I så fall är jag nog det. Skitskraj alltså.

Den som lever den lär.

Som idag. Började dagen med 6 km morgonlöpning på löpband. Kombon löband Maria och löpning innan frukost - även om det bara var ynka 6 km....var tungt i början...hehe:D Men det låg i min träningsplanering som jag har knåpat ihop inför våren!

För jag har, förhoppningsvis hehe, lärt mig av hösten och åren och ska inte överträna denna vår. När jag nu är nästan fri från mina trilskande muskler (som naprapatbesöks-kollen som jag också var på imorrse visade JIPPEYEY för det för övrigt :-)) ska jag inte få tillbaka något skit! Om jag kan undvika det!

Så jag ska vara mycket smartare. YesBox (vilket är ett väldigt fult ord - jag vet. Men samtidigt så berondeframkallande...).

Och kvällen fortsätter nu med styrketräning. Längtat efter ett gött BodyPump pass hela förra veckan och nu ska jag få köra på!



RSS 2.0