en önskan om en overall

Snön öser ner! Det är galet, det är underbart och det är...snöigt. När jag kom in från min morgonpromenad mötte jag denna syn i spegeln. Jag fann mig själv under ett täcke av snö. Som en snögubbe. Haha. Jag gillar det ändå!

Gårdagskvällen spenderades till slut i finfint sällskap. Med vår kryptiska sune (saker tenderar att döpas till namn. Vi har en diskborste som heter Siri. S är det...) dansade tjejerna och jag loss i hemmet innan det begavs sig till Sydskånska. Och sömnen har existerat då en liten jag kom hem och kunde få sömn från drygt 3 inatt. Sånt är skönt :) Så piggelin är jag nu och håller på att städa. Eller ja, nu sitter jag och pausar och dricker te och lyssnar på Miles Davids. Men det är söndag och jag är glad.

Har en tanke om att kanske övertala pappsen om att bege sig ut och åka längdskidor. Vi gjorde det mer innan, men nu har jag inte åkt längd på säkert två år. Snön brukar ju inte existera på detta vis i mina trakter. Men borde man inte gripa tag i chansen nu när man har den?

Annars kanske en löprunda? Hm. Blir nog iaf afro ikväll.

Nu - åter till söndagslugnet!


Vantar på tork. Favorittéet för stunden - rooibos kaktus/apelsin


smoothie-tips

ÅH! Spinningen var fantastico det må jag säga. Öste ur mig all energi och lite till och det kändes så bra så bra och jag är så glad så glad :) En lunch i magen senare är jag nu redo att bege mig ner på stan med mamma som sällskap. Sedan, som sagt, en kik in i vänners nya lägenhet!

Gjorde ett litet test i förrgår - ett smoothitest. Mellan min egengjorda smoothie (på 1 banan, soyamjölk och blåbär) och Pauluns supersmoothie på hallon och granatäpple. Och ärligt talat. Den köpta var väldigt god. Men - den hemmagjorde vann med hästlängder. Alltså - onödigt att köpa det som är mkt godare att göra själv!




Köpt vs hemmagjord...



att spinna igång en helg



Dagens frukost bestod av en god god gröt, macka och te. Gröten gjordes av
Axa havre&qinoua blandat med russin, kardemumma, hallon, blåbär och mango. Lite valnötter över det och det är superbt!

Och idag är det lördag och jag ska njuta av en jobbfri sådan! Ska inleda dagen med ett spinningpass med en sjukt bra instruktör, som brukar köra ett riktigt najs upplägg och spela musik som man kan digga med i! Så nu ska jag slänga på mig träningskläderna och bege mig ut i snön!

Sedan väntar besök hos vänner i deras nya lägenhet. En tur på stan kan lugnt komma att ske. Kanske en fika med en vän, som jag träffat alldeles för lite på sistonde! Och ikväll kanske blir en partynight. Ibland får man ta allt som det kommer. Improvisera! Det gillas!


spring spring spring

Glad i hågen är jag för stunden! Vaknade imorrse, hoppade upp ur sängen och slängde på mig tränigskläder, en fin liten garminklocka, vantar och mössa och sedan sattes ett par fina nya skor på mina fötter...och ut i snön sprang jag och ja, det var underbart :) Tog det ganska lungt, och klarade mig undan svinonda hälsenor och benhinnor och knän och njöt fullt ut av min lilla morgonrunda. Sprang 6 km, även om tanken bara var fem...så kan det gå :)

Det var fint. Började i mörker och sprang under tiden då det ljusnade. Vackert.

Och efter en god frukost med gröt, grov macka och kokt ägg med kaviar och gott te så är jag mycket nöjd. Ska ta mig ner och fortsätta med tvätten som tvättas. Känner mig duktigt (fast egentligen ska jag bara ta hand om det sista då min mamma fixade det mesta innan...men ändå :))

Och! Ska äntligen klippa min lugg denna förmiddag. Har fått en tid och det känns så underbart då min syn är extremt nedsatt för tillfället...Luggen luggen. Och ska hämta ut bilder. Och sedan är det jobb som gäller!

För övrigt - tror jag har hittat en lägenhet! GLAD är jag då! Men man ska inte ropa hej innan man är över bäcken...

morgon förmiddag och snart jobb




Min morgon - tidig morgon med promenix och supergod gröt, gjord på axa grynblandning, mkt kanel och russin, serverad med blåbär, banan och mandlar.
Och nya springskor. Och dags att göra en god smoothi - på
1 banan, soyamjölk och lite blåbär - smaskens!

Oh vilken lycka. Har precis varit duktig och varit och handlat till hemmet OCH hämtat mina nya fina springskor, vilket ger mig en lyckokick. Gick runt och log faktiskt. Sjukt neeerdy men ack så sant. Okej, solen som skiner i den nya fina snön kan vara en bidragande faktor till gott humör! Men springskorna...oh yes. Vill bara sätta på mig mina skor och springa ut och prova dem. Längtar efter att springa springa springa. Men ack - istället ska man iväg och befinna sig inomhus och jobba. Även om det är roligt det med. Och ikväll blir inte tid för löpning då jag ska ta mig till fäktsalen, och efter 2 h där så brukar man vara ganska mör i kroppen. Alltså hoppas jag på en kort liten bonuslöptur i morgon bitti! Tidig morgon ute i snön i mina fina nya skor - låter lockande må jag säga :)

Med tanke på träning. Eller med tanke på och med tanke på...iaf. Styrkan var inte helt fel igår! Gick upp och använde tyngre vikt vid några rörelser och kände mig stark! Och spring i hela kroppen och massvis med energi. Och hade träningsvän med - lilla pappsen. Det var kul. Jag var glad helt enkelt! Ska ta och försöka se om man kan boka in en instruktör som visar och går igenom gymträning. Har börjat med dessa styrkepass i grupp - ett pass på 1,5 h där man både har pulsträning, lite gympainspirerat och styrka med stång och därefter lite pulshöjning och främst cirkelträning. Jättekul och behövligt! Men börjar känna mig redo för gymmet. Men har aldrig tränat på gym (om man inte räknar med löpband och gym under skolgympan i årskurs ett och två på gymnasiet. vilket jag inte räknar...) och känner att det skulle vara gött med någon som går igenom. Och tror att man kan få detta gratis på gerda. Så jag tackar inte nej. Ska bara ta mig i kragen och försöka boka en tid....


kvalitétstid med mig själv

Jag gillar det faktum att jag är ledig idag. Att jag har haft en förmiddag att spendera hur jag vill. Bl.a genom att lägga tid på att gå runt på stadsbiblioteket och läsa om böcker för att hitta något lässvärt. Jag gillar också att det snöar och att jag sitter inne med en hemmagjord chailatte på soyamjölk, vilken dock inte helt lyckades till hundra procent, och kan läsa en bok. En ny beroendeframkallande dryck hos mig - chailatte. Och inte den som finns på espressohaus - hej hej massvis med socker! Nej, nej - inte sånt. Gott chaite och god soyamjölk. Kardemumma och kanel. Mmm..Coffe break gör de gudomliga...

Men måste erkänna min synd. Drack kaffe i helgen. Jag som har varit tvungen att skära ner extremt på min kaffekonsumtion till inget alls. Snyft. Blir alltid såhär. Tål inte kaffe så bra. Men älskar det! Och så dricker jag kaffe. Och det går bra och jag tänker - yes - dricker ännu mer. Och fortsätter så ett tag tills min kropp skriker NEJ! Och då måste jag sluta helt ett tag. Och sen börjar jag så smått och sen lite mer och mer...Hm...Men det är bara att konstatera - kaffe är ju så gott!

Nej, lämna mina suktande drömmar. Fick precis trevligt besked - mina löparskor har anlänt! Så nu ska jag ge mig ut i snöyran igen och springa på löparband på löplabbet och hoppas att även dessa skor är perfekta! Sen blir det en lunch i sällskap på stan och därefter en eftermiddag fylld av diverse göromål! Och ikväll vankas det träning - StyGy och kanske lyckas jag även locka med pappsen?


 

Den gudomliga chailatten. Eller mitt försök...gooood :) och ja, jag har använt ett coca cola glas - sorgligt men sant....
 
 


morgonpromenad är det bästa

Kan inte konstatera annat. Morgonpromenad är det bästa. I mörker eller ljus eller kanske precis då det håller på att ljusna - det är sak samma - det ger mig en kick. Det handlar om att kunna se saker i lugn och ro, filosofera, älta saker och ting eller bara gå och gå och vakna upp. Vissa dagar är det underbart när det är riktigt, riktigt tidigt och andra dagar så är det folkvimmlet som lockar. Idag möttes jag av morgonstressade människor som halkade fram på våra gator i stan som drabbats av extrem halka, en bil som spelade hög hög hög musik (bra musik och jag gillade läget och diggade pinsamt med. dock diskret...:P) och en himmel som precis hann börja ljusna innan jag kom tillbaka hem. Bra start på dagen helt enkelt. Jag är frälst. Morgonpromenader oh yes - jag är beroende.

Kan sedan tipsa om godaste kombinationen....äpple, keso och kanel. Blanda keso och kanel med äpple - ät som mellanmål med några nötter eller mandlar. Kanske även några russin? Eller gör som jag gjorde denna morgon - keso, kanel och äpple på macka - idag danskt rågbröd. Gott. Gott. Gott...





på min spis

Ett sätt att få ut kylan ur kroppen. På min spis står  nu en mycket smaskig och mustig sopp gryta och småkokas. En tidig lunch ska nu ätas innan jobb klockan tolv och min mage säger tack för det! En effektiv förmiddag har det varit och känner mig nöjd med vad som hunnits med. Så snart, efter mat, är jag även redo för jobb!




Och det bästa med fina sopp grytan? Det är bara att improvisera fram sitt mästerverk! Idag slängdes hackade morötter och rotselleri samt majs och soltorkade tomater ner i vitlöksolja med oregano och chili. På med krossade tomater, grönsaksbuljong, salt och peppar och lite qournfärs och ärtor. En skvätt balsamicovinäger och en nypa socker. Låt allt koka en 10-20 minuter.

Bästa att äta till? Varma mackor på grovt bröd! Mums säger jag.


hej hej måndag



Min gröna cykelkärlek ska idag bli fixad och donad med :) Vilket betyder att jag ska ta min cykel och lämna in den och få låset uppklippt och ett nytt (riktigt!) lås isatt. Slipper rulla runt på mammsens lilla röda cykel som inte alls är lika fantastisk som min. Lund är en cykelstad och en crazy härlig cykel är ett måste!

Efter en liten sovmorgon till 8 och en morgonpromenix ska jag dona till min frukost och sjunka ner i ett tidningshav - eller ja, sydsvenskan är kanske inte ett tidningshav men iaf... Gillar det faktum att jag börjar jobba tolv. En härlig lång morgon hinns med plus en förmiddag som kan spenderas på allehanda sätt. I mitt fall ska jag hinna med några ärenden.

Stänger butiken idag och hoppas att det görs i tid! Vill så gärna hinna med ett spinningpass kvart i åtta ikväll. Så jag hoppas hoppas!

Och nu säger magen kurr kurr och jag hej hej måndag och ny vecka!



en stad, en afrokärlek och en liten jag. det är söndag



Kände liten stor kärlek till Lund idag. Alla vackra husen som mina ögon fann på promendaer runt om i stan. Gillar att tycka om min stad.

Söndagar är ofta dagar som går snabbt. Kan ofta vara ganska oplanerad - men lyckas oftas fyllas med det ena och det andra. Och jag har varit duktig och kört. Och promenerat på ett fruset hav i isanande vind (!) med en pappa vars näsa hotade med att få honom att flyga iväg (det fanns en teori om att en stor näsa inte är bra när blåsen vinder. Att vindarna kan få en stor näsa att bli till ett segel och få en hel vuxen man att segla bort. Är det troligt eller är det troligt? Eller har vi bara suspekta diskussioner ?:)). Det blev även en värmande cappuccino på mysiga långa bryggan. Och aktivt lägenhetspratande med en potentiell hyresvärd - känns bra!

Och självklart en dansande början på en kväll. Inledde träningen med funk - Besvikelse måste jag dock medge! Inte helt okej och svetten lackade ej! MEn Sfron i mitt hjärta! I en varm sal proppfull med människor och med en fantastico instruktör så dansade vi bort världen utanför och det var underbart! Tack för det!

Och med afrokärlek säger jag tack och adjö för ikväll och ger världen (ett foto eller) en smygtitt på lilla Lund.


eko eko eko



Godmorgon med morgonpromenad i ljuset och grötfrukost med nästsista satsen hemmagjord äppelmos. Inte helt fel.

Så nu bryter jag min isolation från bloggvärlden med ett litet söndagsinlägg helt enkelt. Har ekat lite lätt tomt de senaste dagarna, livet kommer emellan ibland.

Men söndag i dag och nu vecka imorgon. Inte lika drama drama förhoppningsvis - kanske till och med en givande vecka kan väntas? Veckan som gått har fyllts med jobb, vilket gillas! Även träning har tagit plats och jag har fått mer än vanligt! Det har blivit två dagar med morgonträning och kvällsträning - har börjat gilla detta. Och idag avslutas tränigsveckan med dancing dancing. Det blir ett dubbelpass ikväll - funk och därefter afro. Kommer bli askalas och jag känner hur benen vill springa upp och iväg!

Ska ta mig samman och ta ut vår lilla bil i sällskap med pappsen - köra köra köra = viktigt viktigt viktigt. Blir en sväng ut till havet för en promenad i underbart väder kanske? Förhoppningsvis!


packa pappas kappsäck...

kan man säga! Eller; packning av dagens "träningsväska" nr 1 klar. Träningsväska, som inte är en tränignsväska med tanke på att det är min fina kånken. Så varför, lilla jag, har jag ingen vettig sak att packa ner allahanda träningssaker i? Kände av detta faktum igår, då min mamma, som inte är lika stor tränigsentusiast som jag, hade hittat en ny och fin och billig träningsväska på rean. Varför tänker jag, varför har inte jag också kopplat att rea - det är något bra. Att träningsväska, det behöver jag. Suck och stön helt enkelt - livet är svårt :) Får fortsätta med mina för-dagen-träningsväskor helt enkelt!

Men som sagt, träningsväska nr 1 är packad och klar. Eftersom inget jobb väntar idag - gillar för övrigt det här med att ha lediga dagar på vardagar - så blir det en vild blandning av saker to do idag. Två träningspass ska utövas - ett afropass innan lunch och ett spinningpass i eftermiddag. Känner en stor pepp! Och efter att ha shakat loss på afron ska en lunch ätas med pappsen - ekonomi ska pratas och jag ska försöka lära mig hur man överlever i stora världen alldeles själv...hoho. Och kanske vänar en ostkväll i fina vänners sällskap. Snart lämnar ngr lilla snöiga Lund för två månader i...Sydamerika! Crazy banana. Så om ngr dagar går man runt på Lunds gator och saknar de som ligger på en strand utanför Valpariso och dricker drinkar...Hoppas ni får det fett fina vänner :)

Yes, så är livet! Och nu ska jag springa iväg och ut i kylan för att hinna med ditten och datten innan afron! Och efter en skön morgon här hemma, med morgonpromenad (och underbart måste jag säga att det är - Lund är fyllt av liv. Studenterna är tillbaka!), frukost med många tidningar och radiolyssning - är jag redo för idag!






nu ska skorna bort!

Måndag idag och denna nya vecka har precis invigts med ett träningspass. LÖpning en mil ute i underbart skönt väder. Men vädret var dock det enda underbara. Min benhinnor - smärta. Tråkigt värre, speciellt eftersom jag hoppades att det var bättre nu. Tagit det lugnt. Inte sprungit på en vecka. Men tror att jag kommit fram till problemet. Skorna. Stumma skor. Dumma skor. Ska helt enkelt gå och kolla på löplabbet imorrn. Tyvärr...en utgift till woho! Men men, det är viktigt med bra skor. Annars går det inte. Hm...

Men ändå. Löpningen var fortfarande på ett sätt härlig. Men tråkigt känns det, det måste jag säga. Är trött på att inte kunna ta ut sig när man är ute. Typ lunka fram. Sämsta tempot, men tog mig runt mina kilometer. På gott och ont :)

Sitter iaf och mumsar i mig en mkt god omelett - en tidig lunch innan jobbet. Omelett med majs, soltorkade tomater, spenat, lite ost och till det kallrökt lax och keso plus sallad. Kan det bli bättre :)




Löparpepp med en Garmin som visade liiiite batteri när jag skulle ut. Men efter 5 minuters laddning så levde min fina lilla klocka hela löprundan :)


kallt som i graven

Uh. Det är så rått ute. Det gillas inte, kan bara talas om.

Sitter och försöker trolla bort en trötthet med lite varm blåbärssoppa. Mmmm. Gott, men den försätter mig nästan mer i mysträsket än förut. Hehe. Vilket inte är det bästa med tanke på att jag verkligen borde packa träningssakerna och ta mig ut genom dörren. Spinningpass väntar. PEPPEN peppen! Oh yes. Den kommer :)


hej hej söndag

Alltid lika fascinerande när ens internet inte funkar som det ska - man märker hur beroende man är. Men även hur många minuter som faktiskt tjänas på att, exempelvis, inte sitta och skriva på sin blogg. Och nu har jag känt av detta faktum i något dygn och därför har inga inlägg skrivits på lilla bloggen.

Men idag är det söndag och ännu en hektiskt vecka har gått. Och även helgen är på slutspurten. Måste ändå säga att de senaste två dagarna har varit fina dagar. Fredagsträningen gick underbart bra! Måste säga att afrodansen var härlig som in i. Och Stygy var lika kickande det. Och tränignsvärken som kom dagen därpå gillades starkt den med. Träningsvärk är något som jag inte säger nej tack till - att känna att kroppen fått sig ett rejält träningspass!
Och sömn prioriterades även fredag natt - 9h - woho tror att jag börjar slå sömnrekord här :) Men sömn passade bra inför lördagens jobb, en körtur till mormodern och sedan en partykväll med fina vänner. Grattis i efterskott till födelsedagsbarnet :) En fin lördagkväll iaf, då klackarna slogs i taket och lunds nationsliv invigdes igen. Nationerna har saknats, det må jag säga.

Och nu sitter jag och försöker hitta på något som gör att jag slipper gå och sortera och plocka undan min stora hög med papper som finns på mitt skrivbord. Aaa, ska ta mig upp för trapporna och leka duktig och organisera min just nu organiserade röra...Och kanske även plocka undan i rummet. Hm...

Sen blir det planering och fikor med fina flickor och en eftermiddag som ska avslutas med ett spinningpass med en riktigt bra instruktör! Hoppas spinningbenen och fokusen blir bättre än i torsdags. Får spinna och se helt enkelt.

Hade dessutom infallet att köra på morgon på kväll igår. Om man ska uttrycka sig mer förståligt - frukosten till kvällsmat...Ett ryck som var perfekt för stunden må jag säga :) Kan tipsa om pålägg till just surdegsbröd! Ost och avokado med groddar eller paprika/tomat - just en god ost och surdegsbröd som mjukas upp i smaken av avokadon...mmm. Beroendeframkallande :)






Träning nr ett två och tillbakablick

Morgon och jag är pigg och utvilad idag - efter 8h välbehövd sömn! En morgonpromenad genom stan och en frukost med supergott bröd (grovt surdegsbröd) och den vanliga gröten och jag känner en enorm energiström som far genom min kropp. Kommer att bli en bra dag idag. Speciellt eftersom jag även denna dag är ledig!

Det kommer bli en dag fylld av bl.a. träning. Oh - så jag längtar efter att köra två underbara pass idag! Börjar med ett lunchpass afro. Hur länge sen var det inte jag dansade mig svettig till trummor? För länge sen. Så jag ser absolut fram emot att bara få dansa av mig allt och ha superkul. Utan att vara tvungen att fokusera jättemycket på vad som görs. Bara låta allt komma naturligt. För även om chansen att fokusera är en av de bästa sakerna med träning, hur man slappnar av och får en paus från den vanliga dagen, så är det skönt att slippa vara tvungen att ta till detta fokus. Något som jag märkte igår på spinningen. Inget fokus där inte! Alltså inte världens bästa pass och lyckades inte heller ta ut mig så mycket som jag hade planerats. Tyvärr. Hade hoppats på stenhård fokus - det var ett pass med en ny favoritinstruktör, vilken kör stenhårt på jobbiga intervaller och backar då fokus verkligen krävs. Men icke sa nicke och jag kände stundtals hur jag försvann från cykelsalen och tappade min motivation.

Men idag blir det andra bullar! Afron blir en skön inledning på eftermiddagen, vilken avslutas med ett Stygy pass. Ska köra på stenhårt. Så nu är det bestämmt och det är bara att hålla löftet till mig själv. Och det gör jag så gärna! Blev förresten glatt överraskad över att jag inte dog i måndags när jag körde detta pass! Eller okej, lite dog jag - MEN! Körde på och kände hur jag faktiskt lyckats få vissa bål - och ryggmuskler starkare efter jobbet på Tehuset. Bärande osv. Det gillas! Verkligen.

Så jag känner peppen inför denna dag! Ska självfallet inte helt försvinna i träning utan kommer springa runt på stan ett tag, fika med ett födelsedagsbarn och kanske blir det även socialisering med en vän ikväll. Och den kompisdejten hoppas jag sker då tiden på sistonde inte räckt till på sistonde för så många träffar. Hm...sånt är inte okej egentligen, men dock ngt som sker stundtals.

Så dags att ta tag i mig själv. Och bege mig ut i lilla Lund. Och det ser ut som världen därute håller på att rugga till sig. Usch och fy. Kanske hinner jag med en till kopp te innan jag lämnar hemmet... :)




Today






















Dagens lunch - uppiffad bulgor med en varm sallad

Efter en titt i skafferiet och en annan i kylskåpet och efter en kort överläggning med en kurrande mage är detta vad som till slut stod på bordet vid lunchtid idag:

bulgor som kokades med lite chili och sedan blandades med sallad, goda oliver med mkt smak och avokado.
Detta åts med en varm sallad på päron, suger snaps, torkade tranbär och valnötter samt en vegetarisk schnitsel och superb fetaost från kattesund butiken.

Bulgorn kokades bara upp med grönsaksbuljong, chili och hackade oliver. Innan servering blandade jag ner salladen och avokadon. Enkelt värre!

Den varma salladen - enkel att göra även den. Fräste upp alla ingredienserna i kryddor som spiskummin, lite chili och örtsalt och peppar.

Smakligt värre. Om det är något som jag verkligen gillar i maten så är det ost (fetaost, hallomi eller parmesan), nötter/mandlar och torkad frukt samt the normal fruits. Har beroendeperioder av detta. Kan lugnt påstås :)





Från huvudstaden - tillbaka i Lund!

Hej världen säger jag och vinkar hallå! Sitter hemma i ett Lund som nu invaderats av ljus - säger tack för det! Två dagar har spenderats i huvudstaden, vilka fyllts upp av både det ena och det andra. Framtidsvisioner. Shopping. Tunga väskor och döda armar. Koppar kaffe på mysiga kafeér med en bok i hand. Träff med nyinflyttade storstadsfräsaren Mikaela. Två fina dagar helt enkelt.

Och för att riktigt känna att jag är tillbaka i lilla Lund har dagen ägnats åt de mest upplyftande tingen...kanske. Tvätt, tvätt och åter tvätt. Handlande. Uppackande. Och tagit tag i sådant som legat på hög och väntat.

Men nu! Nu ska jag njuta av min lediga dag här hemma och springa ut i den vackra solen och möta upp ett gäng med filuringar för en fika. Och därefter säger jag hej till träningscykeln och spinnging och träningspeppen och endorfiner och...ja. Allt sånt!

Och kvällen avslutas med middag här hemma, då storebrodern än en gång lämnar Lund - denna gång tar han vägen upp mot sälen för säsongsjobb. (Är avundsjuk. Vill också åka snowboard och glassa runt i naturen. Men men. Man kan ju inte ha allt)





Fina Stockholm. På återseende!


Måndag och det är dags för effektivitet

Tidig frukost en mörk morgon. Jag gillar att möta stressade människor som vandrar upp från centralen eller till centralen då jag är ute och spatserar (eller morgonpromenixar för att förtydliga). Eller ja, just det faktum att många verkar vara stressade är väl inte vad jag exakt njuter av - men jag gillar liv och rörelse. Får mig att fantisera om att Lund är en större stad än den är...? Men att promenera runt på gatorna i stan väldigt tidigt en morgon och njuta av tystnaden - det är också något som tycks om.
Idag ska bli en effektiv dag, vars effektivitet redan har kommit igång. Inget jobb - bara en massa saker att göra! Har redan hunnit bocka av några saker från min att-göra-lista och har precis mellanlandat in tha house för att plocka fram lite material som ska användas för dagen och morgondagen. Och ikväll är ett StyGy pass inplanerat med pappsen. Börjar guida honom genom Gerdas små pass. Vilket inte blir en så lång guidning eftersom jag har tre favoriter - spinning, StyGy och afro...Men men. Säkert givande ändå :)

Tårtkalas

                           

Jag säger tittut med en dagens bild på den godaste tårtan! Har varit tomt i bloggen under helgen samtidigt som livet varit tomt och fullpackat - på samma gång. Senaste dagarna har fyllts av allehanda händelser - ryckt in och jobbat extra, haft födelsedagsfirande, haft planeringsmöten om ditten och datten (eller egentligen om samma sak), haft utgång på utgång och även hunnit med en hel del tränande och även brutit mitt kaffeförbud med goda koppar kaffe!

En galen vecka har det varit. Men träningen har i alla fall varit på topp! Och jag är glad att jag äntligen, efter förkylning och mycket jobb och jul och allt - äntligen lyckas fullfölja 5 hårda träningspass denna vecka! Haft härliga pass med svett som lackat och med fokus på topp. Ett spinningpass igår rensade hjärnan och fick mig känna ett efterlängtat fokus - men jag slapp att känna någon ond ondhet i mina krångliga ben! Och idag besöktes Gerdahallen för ännu ett spinningpass - med ett ännu mer fantastiskt fokus! Och ben som spinnade på, vilka gav mig hopp om livet :) Och jag ser fram emot att vårschemat på lilla Gerdis börjar gälla imorrn, vilket betyder mer pass på mer varierande tider. Alltså kan jag ÄNTLIGEN få köra på med styrkebetonad träning. Vilket behövs. Så imorgon kommer våren och en ny vecka att på kvällen invigas med ett StyrkeGy pass! Det kommer bli fantastiskt. Jag kommer avlida av utmattning i otränade armmuskler. Men ändå. Kommer bli fantastiskt.

Så nu säger jag hejdå till ännu en vecka, hejdå till ett gammalt år och en gammal jag. Och jag säger hej till en vår och ett år som kommer bli händelsefyllt. Och hej till en ny liten men ändå äldre version av mig själv. Hej 19 och godnatt världen!






Tårtjakt

Oj oj. Suttit vid datorn hela morgonen. Haft massa att skriva och göra och mejla och och....ah. Dumburken i huvudet - det är känslan nu. Så jag tänkte jag skulle pausa mina små göremål med att leta efter mumsiga recpept på goooda tårtor. Ska baka en tårta på söndag. Eller mamma och jag. En födelsedagstårta. Till mig själv :) En liten födelsedagsgris är jag snart.

I alla fall. Lider alla kval just nu. Ser så många underbara recept. Men hur ska man kunna välja och vraka. Och hur vet man att det blir lyckat? Borde ha en drös med favortit-tårt recpet. Och även om det finns två favoriter så passar egenltigen inte någon av de två. Den ena tårtan är en äkta, dock fantastisk, tårta som min farmor gör. Men! Den är så typisk sommar. Den andra favoriten är prinsesstårta...mmm...Men tänte glädja min familj genoma tt inte önska denna tårta. Då hälften gärna står utan...Men prinsesstårta är en höjdare. Ja iaf, har stpra tårtproblem nu och känner att jag behöver lite mer inspriation.

Eller så kanske summan av kardemumman är att jag behöver baka och äta mer tårtor...så att jag får fler favoriter...hehe:) Inte helt fel det heller....


Tillbakablick: Lousiana och Jakob Holdt





Bild nummer ett: Helsingborgs dagblad
Andra bilderna på Lousiana. The World is Yours. Ja, säger jag, det är bara att tacka och ta emot. The World is Yours.

Gårdagen kom att spenderas på ett mycket bra sätt. Förutom körning i snön, löpning och annat smått och gott - tog jag, pappsen, storebrodern och farmorn vägen till grannlandet Danmark och Lousiana. Vårt mål var utsällning av Jakob Holdts bilder. En väldigt, väldigt bra utställning, vars bilder väckte många tankar. Själva fotografen själv fascinerar och det faktum att han som 20-åring reste runt började resa runt och därefter fortsatte som vagabond hela sitt liv, får mig att vilja göra så mycket! Bilderna må vara till viss del utan tekniskt elegans - men det är inte det som är det viktiga. Som fotografen själv påpekar hade han ingen aning om hur en kamera skulle manövereras - han fick lära sig själv. Däremot hade han en förmåga att möta de människor han träffade på ett nytt sätt. De berättade sin levnadshistorier för honom. Och hans bilder berättar nu för oss betraktare deras historia.

Tankvärda bilder. Förfäliga bilder. Gripande historier.
Och plötsliga bilder som ger livsglädje.
En utställning som måste ses.
Fantastisk!


Idag - personlig utveckling och löpartankar

Frihet. Tog ett steg i min personliga utveckling igår. Sa nej till att jobba några timmar idag. Dels för att jag faktiskt inte kan och om jag skulle jobba skulle jag dels vara tvungen att säga nej till något som redan är inbokat och något som jag faktiskt vill göra! Och för det andra. Är så slutkörd. Andas är ett ord som jag börjar kunna stava tills först idag. Så proud over myself. Eller försöker övertyga mig själv om att jag gjorde rätt. Samtidigt som jag har svårt att acceptera att jag sa nej - även om jag är så slutkörd och inte kan. Som om jag inte kan acceptera att jag inte kan jobba idag bara för att jag har inställningen att man kan göra allt bara för att vara så duktig som möjligt. Vilket inte alltid betyder att man är så duktigt utan ibland bara väldigt dum. Punkt på det.

Så idag ska jag fixa allt som jag redan fån början hade inbokat. Sen ska jag ut och springa. Inte extremt långt. Tyvärr! Längtar efter att kunna springa de där 15 km. Men just nu är milen där jag drar strecket. Mina ben krånglar fortfarande. Inte okej. Men igår när milen sprangs gjorde bara ena hälsenan ont - framsteg!

Nej med har kommit fram till två saker angående min löpning för tillfället. Ett - snön är inte det bästa att springa på när benen inte är de bästa. Att halka hit och dit stärker nog inte för tillfället. Därför är det bra att lugnare löpstil har använts! Nummer två - är rädd att det är mina skor som är slitna. Först kändes detta som ett stort no no. Skorna köptes i förra april. MEN! Har använts väldigt mycket. Dels till löpningen. Dels till promenader varje dag. Kan detta vara problemet? Ska ta och gå till löplabbet nu när jag har lite mer tid och provspringa samma skor - fast nya. Hoppas det känns annorlunda. För då är problemet löst. Även om plånboken blir lite ledsen. Kanske blir skorna en födelsedagspresent till mig själv :)

Eftermiddagen och dagen avslutas sedan i gott sällskap. Lilla stora Mikaela som tar sig till lilla storstaden Stockholm på lördag och därför lämnar Lund och säger adjökens. Eller så sägs ett ses snart igen :)

Dagens frukostladdning: havre&qinoua-gryn med massa kanel, russin, torkad aprikos. Toppad med banan, mandel och hasselnöt. Danskt rågbröd och te till det. Och jag är nöjd och glad.

Känner dock att jag skulle vilja göra lite mer spejsade frukostar. Lite coola grötkombinationer. Nej, men lite nya grötrecept ska nog försöka hittas!





Today

Under dessa kalla vinterdagar bli jag ofta sugen på kryddstark mat! Idag fann curryn mitt öga och därför blev kvällens mål inspirerat av vad som är gott att kombinera med curry. Enkelt att fixa ihop och gott att äta - en rätt i vinterns tecken dessutom! Det här blev resultatet:

Grönsakspanna med äpple och curry m. qourn i mixed spices med valnötter och russin

Till grönsakspannan
strimmlade jag vitkål, skivade morötter och palsternacka samt blomkål. I olja frästes curry, spiskummin, chili och gurkmeja. I med grönsakerna och därefter tärnade äppelbitar och kikärtor. Lite vatten i och sedan är det bara att låta allt fräsa under omrörning. Och smaka av med buljong och kryddor.

Qournfileén fick stekas med en kryddblandning vid namn mixed spices (köpt utomlands) och kardemumma och örtsalt samt olja. Sista minutrarna åkte även hackade valnötter och russin ner i pannan.

Serverat med en god sallad, soyayoghurt och mangochutney och sen sitter man lycklig till bords :)





optimala träningstider...

Godmorgon snö! Snöat under natten har det gjort och idag är det vitt ute. Igen. Snötunga moln gör dock att det fortfarande inte blivit så ljust utomhus. Men då gör tända ljus allt så mysigt så :)

Har laddat upp med frukost och satsar på att inleda min morgon/förmiddag med ett spinningpass. Ska bli skönt att cykla bort en lätt seghet som finns i kroppen.

Har börjat fundera på när min optimala tränigstid på dygnet är. Kommit fram till att jag nog är en "alroundare"... Tror inte att mitt optimala träningsresultat alltid beror på tiden på dygnet, vilket för vissa är mycket väsentligt. Istället tror jag att det handlar om många andra faktorer. Som hur mycket träning man har i kroppen, hur mycket sömn man har fått och även hur psykiskt motiverad man är. För om inte jag är fokuserad så vet jag att jag aldrig kommer att uppnå samma tränigsglöd som vid ett tillfälle då fokus är på topp. För om tränigspeppen finns och om i alla fall något fokus finns - då är det sak samma vilken tid på dygnet jag tränar och hur pepp själva kroppen är på träning. Det kan ändå bli ett kick-äs pass! Så nu ska jag peppa för jag är sugen på några underbar träningsendorfiner :)

Men först - te och bokläsning!



Mysig morgonstund - det har guld i mun :)


måndag

Sitter lite lätt djupt försjunken i tankar. Om man nu kan var lätt djupt försjunken i tankar? Ja, uppenbarligen. Måndagsmorgonfilosofering på gång helt enkelt. Inte egentligen bästa tillfället, men men. Så kan det vara. Dagdrömmarare number one är jag idag. 

Morgonpromenad och frukost är klart. Nu ska jag hitta något fräsigt att slänga på mig, fixa ansiktet och pallra mig iväg till jobbet. Älskar att börja tio. Så mkt bättre än nio. Och att jobba till bara sex. Och inte sju. Att jobba mindre - det är väl summan av kardeumman. Sista jobbdagen på länge idag. Ganska skönt. Faktiskt.

Och får inte glömma att mitt lås är fastfruset och cyklen inte står utanför vår port. Måste kommas ihåg. Vilket betyder att jag måste skynda mig. Lite grann. Kanske. Hm...måndagstrött. Jag? Eh..heheh.




Dagens frukost - en liten grötvariation! Wow - avancerar. Det blev äpple på gröten istället för banan....



hej hej havet

Solen börjar gå ner och det är en fantastisk himmel utomhus. Ska sätta mig ner och värma ett par frusna händer runt en kopp te och stirra ut genom ett fönster. Kanske. He..lite väl kanske men låter ändå ganska härligt!

Halvt förfrusen tinar jag nu upp. Efter spinningen, vilket var härlgit värre, så tog jag och körde bilen med pappsen bredvid ut till Malmö och Västra Hamnen. En kall dag med massa sol och många promenad - och fikasugna människor utomhus. En promenix och därefter godaste pastasalladen med räkor och lax på mysigt café - inte helt fel helt enkelt!

Kände dock att jag måste ta tag i mig själv och köra mer! Har inte kört på drygt två veckor nu och det märks! Ovan förare som jag är vill jag inte tappa bort mig själv - måste alltså köra ordentligt nu i januari och februari. Ett beslut är fattat helt enkelt. Kanske ett försenat nyårslöfte? :)

Nu är det iaf dags att ta sig ut i kylan igen för en kort promenad genom stan med ett café och kompisträff som mål!



hej hej havet!


godmorgon söndag

Solen skiner här i Lund denna morgon och jag känner mig superladdad inför denna söndag! Ska hoppa i mina nya fina träningsbyxor om en liten liten stund och promenera upp till Gerdahallen för ett kärt återseende! Det är spinning som gäller idag - kan inte påstå annat än att jag är PEPP som in i! It's gonna be goood. 

För övrigt. Lyckades inte hålla mig vaken igårkväll så länge så att jag kunde se klart filmen! Vad är det med mina ögonlock som är tuuunga dessa dagar? Hm...filmen var iaf riktigt bra (det jag såg:)) och ska självklart ses klart så snart som möjligt. Jaja, gillar iaf att kunna slappna av och vara trött ibland. Det är skönt att sova också :)  




Gröten idag gjordes av frebaccos havre&qinoua - grynblandningen som nog är min favorit! Väldigt mild och god i smaken. Te och doft av rostat bröd...mm. Bäst efter  en morgonpromenad i 13 minusgrader :)


sound of music



Frågan är nu om jag är den enda som inte har sett denna film? Ja, isf blir det ändring på det ikväll - mys i soffan är nämligen nästa. Hoppas bara att jag kanske orkar hålla ögonen öppna länge nog för att faktiskt se klart en film ikväll?


run for it

Springa springa springa. Sätt på underställströja, mellanställ och fleeceställ. Löpartajts och springstrumpor. En tunn träningsoverall med reflexer på det. Pannband, en garmin-klocka och till slut ett par springskor. Stick ut - ta ett andetag och släpp allt och bara spring. Receptet på lycka.

1 mil i ett svinkallt Lund har nu sprungits. Halsen och lungorna kändes som igår och även mina små benhinnor var lite uppgivna. Men på något konstigt sätt så är det skit samma nu! Det går ändå jävligt najs. Och de sista kilometrarna kunde jag öka på takten lite mer jämfört med igår. Även om jag ändå körde lugnt. Så tack och hej på dig löpning min vän. You rock :)

Och härligt med enbart 5 timmar jobb. 5 timmar då MAN INTE DOG av JULSTRESSEN! Normal lördag och det kändes lovely. Dock var mitt cykellås fastruset i morse. Vilket inte gillades då jag hade för få minuter på mig att cykla till jobbet. Snabba lösningen varmt vatten i massvis som hälldes över låset visade sig inte vara så bra när cyklen skulle låsas upp efter jobbet. Det var självklart fruset igen. Så jag vandrade i kylan hem till Julia för att hämta bla min lilla kamera. Vilket betyder att jag kan ägna kvällen åt att kolla igenom crazy nyårsbilder. För jag har en känsla av att vissa bilder är lite...lite väl :P Blir alltid så med vännerna och ngr kameror...hehe. Fick värmas upp med lite te och lite snackelisnack innan jag mötte kylan igen. 

Så en full dag har det varit och nu är jag behagligt trött. Tänker mig en lugn kväll här hemma. Skönt värre. Ladda batterierna :) 

 

lördagsmorgon

Dagens frukost - och nytt frukostrum. (i o med flytt. Inget nyrenoverat kök här inte...:))
Gröt på havre&qinoua med kardemumma, torkad aprikos och tranbär och banan och hasselnötter. Färsk lingongrova och te till detta! Och jag är laddad inför jobb! För jobb ska det bli - tack och lov bara från tio till tre. Fab timing - kan inte påstå att orken till jobb riktigt finns med det är bara att köra på ändå...

Vaknade utvilad och tog en lätt magisk morgonpromenix i blå timmen. Började snöa så smått. Och snön virvlade hit och dit och ja, det var lite sagolikt helt enkelt. Bra sätt att vakna på.

Känns dock absolut inte som lördag. Mer som måndag. Får försöka hitta på ngt helgit i eftermiddag och kväll - så att lördagskänslan infinner sig. Blir nog en löprunda också :)




löparterapi

Jag älskar att springa. Det är så fantastiskt att jag ibland inte finner ord.
Sitter och känner värmen sprida sig igenom mina lätt frusna öron, vilka ändå täckts av pannband - men kylan finner sina egna vägar...Iaf - sämsta kroppsliga förutsättningar: haft en dunderförkylning, iskallt ute, ont i hälsenorna (fortfarande! vad är detta undrar jag?!) och trött efter en natt med mycket av diverse och lite (i stort sett inget) av sömn. Och ändå njöt jag varende sekund av löparrundan, vilken blev nästan 9km! Tog det iaf lugnt.

Och när man springer och känner hur alla tankar samlas rätt och man finner sig själv i sina löpsteg. Det är då som man kan komma på vad man vill. Vad man tycker och tänker om vissa saker som bara är som ett virvarr av tankar hit och dit annars.

Tänkte på mycket under mina nästan 9 km. På människor. På planer. På våren. På livet. Ja - man hinner med väldigt mycket på kort tid ibland. Både de stora målen inför min vår fick någon slags struktur. Att jag vill att vissa saker ska ordna sig till det bästa - saker i livet som tar stor plats just nu. Och planer som jag vill ska ske. Jag vill upp till huvudstaden och göra ett kick-äs jobb i vår. Lära mig att stå upp för vem jag är och vad jag kan.
Och sen flög tankar genom huvudet om hur jag ska lägga upp min träning. Vad mina mål är. Att bli bättre och ännu bättre! Att springa min första halvmara i vår - Göteborgsvarvet - det är något som ska fokuseras på. Löpningen ska helt enkelt få ta upp mer av min träningstid. För fäktning kommer det ju inte bli så mycket av i vår. Vilket känns både bra och dåligt. Ser så mycket fram emot att fokusera på detta nya mål - ska bli super kul!

Och plötsligt fick jag ord på några känslor jag gått och dragits med på sistonde. Det kändes bra det med. Tror jag har en teori nu. Och teorier gillas :) Kanske har jag till och med rätt denna gång!

Så tänk, tänk vad fantastiskt det är att springa :)

Och när min eufori över löpningen nu är nerpräntad kan jag återgå till att planera kvällen. Ska hoppa in i duschen. Sen verkar det som att jag blir utkörd ur lägenheten för att ta mig 100 meter ut i kylan. Det verkar nämligen som att en film kommer hyras och ses här hos mammsen ikväll. Lite lugn och mys helt enkelt! Inte helt fel. Just nu känns det som om den här dagen pågått i en evighet. Men hellre det än sova bort allt för många timmar :)

So long helt enkelt !


2010 - here I come!

En höjdarnyårskväll igår, inatt, gryning! Och nu tycker jag att vi konstaterar. Konstaterar att 2010 kommer bli ett fantastiskt år! Livet, världen, universum och allt där emellan - håller ni med? Håller ni med om att det är tummen upp som gäller från och med nu?

Nyårsaftonen var fullspäckad med roligheter. Partyskorna var på, humöret på topp, trevliga människor träffades, god mat åts, gott bubbel (må vara billigt men smakrikt ändå :)). Det började med en middag i trevligt sällskap och natten fortsatte sedan i partajets stjärntecken! Fyrverkierier i Lundagård, Kulturen och efterfest nummer ett och efterfest numer två. Nästan ingen sömn men hör och häpna - jag är pigg ändå!  Pigg som en mört om jag nu ska använda mina små ordvrängningar. Och utan några större förkylningsbesvär dessutom!

Dagen ute är kall! Extremt kall! Nyss hemkommen från en "förmiddagspromenad/morgonpromenad" - vad räknas egentligen som morgon/dag när man nästan varit vaken konstant i ett dygn? Ja, en kopp te värmer iaf underbart just nu. Fasar dock för att jag ska ta min cykel och cykla en bra bit för att hälsa på min fina Annapanna.

Så det är dagens planer. Ett besök hos mormodern och sedan ska packning ske. Tar picket och packet och lämnar huset för lägenheten idag. Dags så att säga.

Och sedan - ett EFTERLÄNGTAT LÖPPASS ska ske! Kommer vara en underbart lycklig människa. Vill ut och springa nu nu nu. Många många kilometer. Men ska istället vänta till senare i eftermiddag och bryta min sjukdomsisolation till träning med några lugna kilometrar. Det kommer bli fab i vilket fall som helst :)

It's good it's gooooood :)

 

 


RSS 2.0